18/07/2016

18
Jul

ΕΚΤ: Στα €10 δισ. οι αγορές εταιρικών ομολόγων

ΕΚΤ: Στα €10 δισ. οι αγορές εταιρικών ομολόγων.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράσε χρέος εταιρειών υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης όπως η BMW, η Sanofi και η BASF στο πλαίσιο της νέας φάσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, με τις Γαλλία και Γερμανία να είναι οι πιο ευνοημένες.

Με βάση στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, η Bundesbank και η Banque de France, δύο από τις κεντρικές τράπεζες που εκτελούν τις αγορές εταιρικών ομολόγων, αγόρασαν εκατοντάδες εκδόσεις ομολόγων. Στον αντίποδα, οι κεντρικές τράπεζες της Ιταλίας και της Ισπανίας αγόρασαν μερικές δεκάδες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι κεντρικές τράπεζες δεν αποκάλυψαν την ποσότητα που αγόρασαν από κάθε έκδοση. Ωστόσο, μόνο το μέγεθος της λίστας που δημοσίευσαν οι κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας καταδεικνύει ότι ήταν υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος των αγορών.

Η Bundesbank αγόρασε χρέος της BMW, της Daimler, της Volkswagen και της Hella.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός Total, η Danone και η Sanofi ήταν μερικοί από τους εκδότες που επέλεξε η Banque de France.

Στο πλαίσιο του πρόγραμματος ποσοτικής χαλάρωσης, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αγοράζουν ομόλογααπευθείας από τους εκδότες ή από την δευτερογενή αγορά.

Πηγή : euro2day

18
Jul

Απαγόρευση εξόδου των δημοσίων υπαλλήλων από την Τουρκία – Μπαράζ συλλήψεων

Απαγόρευση εξόδου των δημοσίων υπαλλήλων από την Τουρκία – Μπαράζ συλλήψεων.Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύτηκε η έξοδος από την Τουρκία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών του στρατού, Ισμαήλ Χακκί Πεκίν προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για την Τουρκία δεν έχει περάσει ακόμη. Ο κ. Πεκίν προειδοποιεί για επικείμενες δολιοφθορές, δολοφονίες πολιτικών και ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι συνολικά 7.453 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους 6.038 στρατιώτες. Τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, όπως και οι συλλήψεις στις δυνάμεις ασφαλείας.

Συνολικά, 208 άτομα σκοτώθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ανάμεσά τους 60 αστυνομικοί, 3 στρατιώτες και 145 πολίτες, είπε ο Γιλντιρίμ. Συνολικά, 1.491 είναι οι τραυματίες.

Από την πλευρά του, υπουγός Δικαιοσύνης είχε πει ότι οι συλλήψεις στρατιωτικών και δικαστικών έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 6.000. Μεταξύ αυτών, 103 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, που σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το οποίο παραθέτει έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματά τους, οι προέρχονται από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων και από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση έχει θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 8.000 αστυνομικούς ανά τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος και την «παράλληλη δομή» που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ήλεγχε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

Πηγή:link

18
Jul

Πιερ Μοσκοβισί: Στόχος να χτίσουμε μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη

Πιερ Μοσκοβισί: Στόχος να χτίσουμε μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη.Μήνυμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας στη χώρα και την κυβέρνηση για την προσπάθεια που καταβάλει, έστειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα πίστευε ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη, ότι ήρθε εδώ ως φίλος και διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν, ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο ίδιος, «θα είμαστε πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για να χτίσουμε μια πιο δυνατή Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι ήρθε ως φίλος και πως το μήνυμά του είναι ότι «τώρα πρέπει να βγούμε εντελώς έξω από την διαχείριση της κρίσης, από την περίοδο της κρίσης» και πως «είναι καιρός για κανονικότητα, σταθερότητα, εφαρμογή, επενδύσεις». Σημείωσε πως όταν κοιτάζει τα στοιχεία βλέπει ότι «ήδη η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται, υπάρχει μια αίσθηση εμπιστοσύνης που επιστρέφει».

Είπε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήδη και που έχουν συμφωνηθεί είναι απαραίτητες για να ενισχυθούν οι δομές της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσουν επενδύσεις εδώ. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα.

 

Πηγή:link

18
Jul

Ο τουρκικός στρατός ψάχνει 42 ελικόπτερα – Ανησυχία για τα πυρηνικά στο Ιντσιρλίκ

Ο τουρκικός στρατός ψάχνει 42 ελικόπτερα – Ανησυχία για τα πυρηνικά στο Ιντσιρλίκ.Τουλάχιστον 42 ελικόπτερα ψάχνει ο τουρκικός στρατός μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Σαββάτου και εκφράζει ανησυχία ότι μπορεί να γίνει νέα προσπάθεια ανατροπής του προέδρου.

Ο παρουσιαστής του καναλιού CNN Turk Serdar Tuncer ανέφερε ότι ο στρατός αναζητά τουλάχιστον 42 ελικόπτερα και πρόσθεσε ότι ενισχύεται η ανησυχία ότι μπορεί να εξελιχθεί μία νέα προσπάθεια ανατροπής του Τούρκου προέδρου.

Η αναταραχή συνεχίζεται στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 165 άτομα και οδήγησε στον τραυματισμό περισσότερων από 2.000, περισσότεροι εκ των οποίων πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ενρτογάν να βγουν στους δρόμους και να αντιμετωπίσουν την βίαιη επιχείρηση κατάληψης της εξουσίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει τονίζει ότι η κατάσταση στην Τουρκία παραμένει ασταθής και συνέστησε στους πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος τρομοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα είναι υψηλός.

Το ΝΑΤΟ διατηρεί στην τουρκία περίπου 90 πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Ινστιρλίκ, από εκεί όπου χάθηκαν τα 42 ελικόπτερα, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Τουρκία και προκαλεί πανικό το ενδεχόμενο να πέσουν σε χέρια τρομοκρατών τεχνολογικά ανεπτυγμένα όπλα ή ακόμη και πυρηνικά.

 

Πηγή:link

18
Jul

Καταδικάστηκαν 15 για την υπόθεση του Noor 1

Καταδικάστηκαν 15 για την υπόθεση του Noor 1.Την καταδίκη των 15 από τους 30 που κάθονταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου Noor 1 που πιάστηκε πριν  περίπου δυο χρόνια με 2,1 τόνους ναρκωτικών, αποφάσισε  κατά πλειοψηφία το δικαστήριο. Μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν είναι ο εφοπλιστής Ε. Γιαννουλάκης, και οι επιχειρηματίες Γιώργος Μπουρδούβαλης και Αιμίλιος Κοτσώνης.

Κατά περίπτωση τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους ενώ για 2 ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Η αρχή

Το «Noor One» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Πεντακόσια πενήντα κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη που ανήκε στην πρώην σύζυγο του Μ. Γ. Τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης κατέληξαν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Πηγή:link

18
Jul

Σήμερα «κληρώνει» για τις τηλεοπτικές άδειες

Σήμερα «κληρώνει» για τις τηλεοπτικές άδειες.Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης οι τελικοί υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Συνολικά έχουν κατεθέσει αίτηση 11 εταιρείες, αλλά έχει ήδη αποκλειστεί το ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς δεν πλήρωσε το προβλεπόμενο παράβολο των 30.000 ευρώ.

Δύσκολη είναι και η θέση του Mega, καθώς δεν διαθέτει τραπεζική ενημερότητα, με τους υπαλλήλους του να παραμένουν σε κινητοποιήσεις, καθώς είναι απλήρωτοι 2,5 μήνες.

Μετά τη γνωστοποίηση των διεκδικητών θα ακολουθεί μια μικρή περίοδος για την κατάθεση τυχόν ενστάσεων και την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα ξεκινήσει η δημοπρασία.

Η τιμή εκκίνησης για κάθε άδεια είναι τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται από την ίδια την κυβέρνηση και όχι από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, δηλαδή το ΕΣΡ.

Oι 10 υποψήφιοι:

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL)

3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA με μέτοχο πλέον την Μαρία Κοντομηνά, κόρης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ).

4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL), με μετόχους τους επιχειρηματίες Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη.

5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ)

6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – «EPSILON TV»)

7. Η εταιρεία “ALTER EGO” του εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

8. Η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

9. Η εταιρεία “ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

10. Η κυπριακή εταιρεία “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Φίλιππο Χατζηφιλίππου, Αθανάσιο Δάμη και Ναταλία Καλογερή.

 

 

Πηγή:link

18
Jul

Σχεδόν… «ορφανοί» ταξίδευαν οι δύο τόνοι ηρωίνης

Σχεδόν… «ορφανοί» ταξίδευαν οι δύο τόνοι ηρωίνης.Σε μεγάλη απόσταση από την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους περισσότερους από τους κατηγορουμένους στη δίκη του Noor One με αποτέλεσμα να έχουμε μια  εγκληματική οργάνωση χωρίς αρχηγό και με μόλις τέσσερα μέλη.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης είναι ανάμεσα σε αυτούς που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών για την ένταξη και συγκρότηση της οργάνωσης και κατηγορείται μόνο για απλή συνέργεια στην διαμετακόμιση των ναρκωτικών.

Από τους Έλληνες ένοχοι για την οργάνωση κρίθηκαν οι Γεράσιμος Γιανουσάκης και Γιώργος Μπουρδούβαλης. Από τους υπόλοιπους ένοχοι κρίθηκαν τρεις τουρκικής καταγωγής κρατούμενοι. Αθώοι κρίθηκαν ο πλοιοκτήτης και όλο το πλήρωμα.

Αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών.

 

Πηγή:link

18
Jul

Η SoftBank αγοράζει την ARM για $32 δισ.

Η SoftBank αγοράζει την ARM για $32 δισ.Το SoftBank Group συμφώνησε να εξαγοράσει την ARM Holdings για περίπου 31 δισ. δολάρια, προκειμένου να εξασφαλίσει παρουσία στα gadgets και τις μελλοντικές συνδεδεμένες συσκευές.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγορά θα γίνει εξολοκλήρου σε μετρητά, ενώ η εταιρία θα πληρώσει 1.700 πένες για κάθε μετοχή της βρετανικής ARM. Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει ένα premium περίπου 43%.

Η συναλλαγή δεν χρειάζεται έγκριση αντιμονοπωλιακών ή ρυθμιστικών αρχών. Για να χρηματοδοτήσει την αγορά, η Softbank θα αντλήσει από τα μετρητά που ήδη έχει και από ένα δάνειο διευκόλυνσης από την Mizuho Bank.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Softbank σχεδιάζει να διατηρήσει την υπάρχουσα οργάνωση της βρετανικής εταιρίας, περιλαμβανομένης της ανώτατης διοικητικής ομάδας, της μάρκας, της κουλτούρας και του επιχειρηματικού μοντέλου βάσει συνεργασιών.

Πρόκειται τουλάχιστον να διπλασιάσει το προσωπικό στη Βρετανία τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς και να αυξήσει τους εργαζομένους εκτός Βρετανίας μέσα στο ίδιο διάστημα.

Το συμβούλιο της ARM, το οποίο συμβουλευόταν την Goldman Sachs International και την Lazard, θεωρεί τη συμφωνία δίκαιη και λογική. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι διευθυντές της εταιρίας επιβεβαίωσαν ότι ομόφωνα σκοπεύουν να προτείνουν στους μετόχους να εγκρίνουν τη συναλλαγή.

Ο νέος Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, σχολίασε ότι η προγραμματισμένη αγορά δείχνει πως η Βρετανία παραμένει ελκυστική για επενδύσεις μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

«Μόλις τρεις εβδομάδες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αυτό δείχνει ότι η Βρετανία δεν έχει χάσει καθόλου από την ελκυστικότητά της στους διεθνείς επενδυτές», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

«Η Βρετανία είναι ανοικτή για επιχειρήσεις και ανοικτή για ξένη επένδυση. Η απόφαση της Softbank επιβεβαιώνει ότι η Βρετανία είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς παγκοσμίως για τους επενδυτές, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και πλούτο», πρόσθεσε.

 

Πηγή:link

18
Jul

Πλεονάσματα και εργασιακά στην ατζέντα Τσίπρα – Μοσκοβισί

Πλεονάσματα και εργασιακά στην ατζέντα Τσίπρα – Μοσκοβισί.Η δεύτερη αξιολόγηση και το θέμα του χρέους θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (στις 12.30), τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την νέα αξιολόγηση:

Η ελληνική πλευρά, κατά πληροφορίες θα επικεντρωθεί στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά, και στο ζήτημα των εργασιακών που αποτελούν μέρος της ατζέντας της επικείμενης αξιολόγησης. Η Αθήνα θα θέσει στο τραπέζι το θέμα για χαμηλότερα πλεονάσματα από το 2018 κι έπειτα (το 2018 η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ) καθώς θεωρεί ότι ο στόχος αυτός είναι πολύ υψηλός για να «πιαστεί» πέραν της μίας φοράς. Το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων «καίει» την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί  και να κατατεθεί τις επόμενες μέρες και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στο οποίο θα πρέπει να αποτυπώνονται και τα πλεονάσματα του 2019 και 2020.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Επίσης, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς θα διερευνηθεί η στάση που κρατά στο θέμα των εργασιακών η ευρωπαϊκή πλευρά, καθώς μέχρι στιγμής στο τραπέζι υπάρχουν οι γνωστές «ακραίες» θέσεις του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση προσδοκά ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε αυτό το πεδίο από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο, ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα (που η ίδια βάζει στην ατζέντα) της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων αλλά και το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ εμφανίζεται να μην έχει αντιρρήσεις για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και την κατάργηση των συνδικαλιστικών «προνομίων».

Από την πλευρά των ευρωπαίων ο Επίτροπος Μοσκοβισί, έστειλε από την Παρασκευή τα μηνύματά του, με συνέντευξη στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI.

Συνοπτικά, ο Μοσκοβισί:

Έδειξε ότι δεν θέλει να ανοίξει επίσημη συζήτηση για τα πλεονάσματα και παρέπεμψε στις εκφρασμένες θέσεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας λέγοντας ότι «η απόφαση ήταν για 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, μέχρι να φθάσουμε στο 2018.Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο Eurogroup της 25ης Μαΐου. Ας μην ξανανοίξουμε τη συζήτηση τώρα».
Εστίασε για ακόμη μια φορά στο γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Προσγείωσε τις προσδοκίες για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση, λόγω Brexit, των ελληνικών θέσεων στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την 2η αξιολόγηση (και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του υπολοίπου τν 2,8 δις): οι συνομιλίες είπε πρέπει να είναι γρήγορα, ανεξάρτητα με την κατάσταση στη Βρετανία».

Σε ό,τι αφορά το χρέος ο ευρωπαίος Επίτροπος φάνηκε να εκτιμά πως οι συνομιλίες με το ΔΝΤ το φθινόπωρο για το χρέος θα είναι δύσκολες καθώς όπως τόνισε  «θα υπάρξουν προκλήσεις ως προς τις συνομιλίες για τα μέτρα του χρέους το φθινόπωρο. Ελπίζω ότι όλα τα μέρη θα έρθουν στις διαπραγματεύσεις με ανοικτό μυαλό και επιθυμία για συμβιβασμό».

 

Πηγή : link[/expander_maker]

18
Jul

Italy Tasks JPMorgan With Creating A €50 Billion Bank Bailout

Italy Tasks JPMorgan With Creating A €50 Billion Bank Bailout.Three months ago, when Italy’s renewed bank troubles were reemerging again, and the country unveiled its first, and certainly not last,  “bad bank” in the shape of the “Atlas” (or Atlante) bailout fund, we – as well as everyone else – mocked it for one obvious reason – at only €5 billion it was far too small to make an impact, as we explained in “Size Matters: Analysts Mock Italy’s Tiny “Atlas” Bailout Fund Meant To Support €360BN In Bad Debt.”

In late June, following the Brexit vote when the Italian bank undercapitalization and the nation’s massive bad debt problem was once again exposed, it became all too obvious just how undercapitalized Italy truly is when in one attempt after another, Italy’s Prime Minister Matteo Renzi begged Europe to allow him to implement a €50 billion bailout (not a bail-in) of Italy’s banks contrary to the new BRRD regulations.

While so far Renzi had been repeatedly shut down by either Merkel, or Schauble, or Dijselbloem (even as both Deutsche Bank and the ECB have shown an eagerness to rescue Italy), overnight a white knight may have emerged for Italy, because as the Telegraph revealed that JPMorgan has been appointed by the Italian government to work on plans to set up a bank to buy troubled loans from the country’s lenders at approximately 20% of face value.

The gross notional size of Italy’s Bad Bank #2 would be €50 billion, or 10 times greater than the “Atlas” iteration, unveiled just three months earlier. However, the actual taxpayer money at risk would be “only” €10 billion. As part of JPM’s plan, the government would acquire some of the bad loans at a price of 20 cents in the euro. The state-backed entity would then work through the loans to either sell them onto other investors, hold them to maturity if there is a chance of borrowers paying them back, or offer debt relief if the customers are in such poor financial shape they cannot repay the loans, the Telegraph adds.

Even with far less net taxpayer funds at risk, there is still a risk it will not be implemented, in part because other ideas are also under discussion, but also because the Italian government is currently at loggerheads with the EU over the scheme.

As we have documented over the past month, European rules as per the BRRD mandate that private investors such as shareholders and bondholders have to pay up before the taxpayer does, in an effort to avoid a repeat of the bailouts of the financial crisis. However, demanding that it is different from Cyprus and Greece, where bail-ins slammed local banking sector, Italy’s government does not want to inflict harm on the households across the country who invest their savings into those bonds, over fears of a self-fulfilling bank run in Europe’s third largest economy.

It hopes that this scheme to split the cost of recapitalisation between the government and the banks will show some thought has been given to the new rules, even if it does not fully comply.

So far there have been no comments from the Eurozone finmins, and certainly not from Germany, on whether this bailout scheme is more agreeable than previous proposals. We expect nothing formal to emerge until the latest EU stress test is published at the end of this month, showing the poor state of Italy’s five biggest banks’ capital positions.

 

Source:link

Comodo SSL