01/07/2016

1
Jul

Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητά 5 εκατ. ευρώ από τον Θέμο Αναστασιάδη

Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζητά 5 εκατ. ευρώ από τον Θέμο Αναστασιάδη.Το ποσό αναμένεται να εισπραχθεί με τη διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδων.


Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως οι όποιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν αφορούσαν σε επιμέρους ζητήματα της υπόθεσης και όχι στην ουσία της.

Υπήρξε μία μικρή μειοψηφία που έλεγε ότι για το 1,5 εκατ. ευρώ υπήρχε δικαιολόγηση των καταθέσεων και άλλη μία που έλεγε να του αναγνωριστεί (να αφαιρεθεί) το ποσό της φορολογίας που πλήρωσε. Ωστόσο η Ολομέλεια δεν υιοθέτησε τις εν λόγω προτάσεις.

Η απόφαση ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει πριν από έναν χρόνο ο Θέμος Αναστασιάδης κατάφερε να μπλοκάρει τον καταλογισμό του ποσού που φέρεται ως παράνομο περιουσιακό όφελος και συνεπώς την επιστροφή του στα δημόσια ταμεία.

Με την αίτησή του ο κ. Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία ο εκδότης παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος, ύψους 4.973.500 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό προέκυψε κατόπιν έρευνας στις καταθέσεις που έγιναν από τον εκδότη και τη σύζυγό του στην τράπεζα BNP Paribas στις 20 Ιουλίου 2007 ύψους 2.486.000 ευρώ, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό που ανοίχτηκε αυθημερόν στην ίδια τράπεζα στις 23 Ιουλίου 2007, στον οποίο κατατέθηκαν 2.487.500 ευρώ.

Δείτε εδώ τι εστί BNP Paribas

Όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο και αναφέρεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2013, τα εν λόγω ποσά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες πηγές εσόδων και ως εκ τούτου καταλογίστηκαν σε βάρος του κ. Αναστασιάδη.

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Θέμος Αναστασιάδης έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα εντός Ελλάδος, ενώ άγνωστο παραμένει το κατά πόσο θα επιλέξει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ωστόσο, δικαστικές πηγές υπογραμμίζουν στο Tribune πως ακόμα και σε περίπτωση προσφυγής, δεν αλλάζει κάτι με τον καταλογισμό των 4.973.500.


Πηγή : link

 

1
Jul

Την παραπομπή σε δίκη της Κριστίν Λαγκάρντ συνέστησε η εισαγγελία στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί

Την παραπομπή σε δίκη της Κριστίν Λαγκάρντ συνέστησε η εισαγγελία στην υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί.

Η εισαγγελία συνέστησε σήμερα την παραπομπή σε δίκη στη Γαλλία της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ για αμέλεια σε μια διαιτησία υπέρ του γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί το 2008, όταν η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομίας. Αν το Εφετείο ακολουθήσει τη σύσταση αυτή στην απόφασή του που αναμένεται στις 22 Ιουλίου, η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πηγή: link 

1
Jul

The ECB Admits: “We Are Concerned About The Shrinking Pool Of Eligible Debt”

The ECB Admits: “We Are Concerned About The Shrinking Pool Of Eligible Debt”Back in April of 2015 in a post titled “Mario Draghi, Collateral Scarcity, And Why The ECB Will Soon Buy Corporate Bonds“, we explained not only why, one year before it was unveiled, the ECB would buy corporate bonds, but why in Europes highly supply constrained bond market, Mario Draghi would not only have to expand his central bank’s collateral pool as it runs out of eligible bonds whose yields are below the ECB’s deposit floor thus making them ineligible for ECB purchases, but may have to do even more QE in a vicious loop as frontrunning the ECB leads to ever lower yields, and thus even more deflation.

Well, in March the ECB indeed announced the monetization of corporate bonds, and moments ago, in a shocking admission, Mario Draghi admitted precisely what we had warned about:

  • ECB SAID TO WEIGH LOOSER QE RULES AS BREXIT DEPLETES ASSET POOL
  • ECB OPTIONS SAID TO INCLUDE MOVING AWAY FROM QE CAPITAL KEY
  • ECB SAID TO BE CONCERNED ABOUT SHRINKING POOL OF ELIGIBLE DEBT

The Euro is, predicably, plunging on this indirectly promise of even more easing.

 

What does this mean? Well, for one thing  it’s as close as the ECB will go to admitting policy failure under the current version of QE.

It also means that the ECB will have to further cut its -0.4% deposit rate going even deeper into NIRP, or do away with it entirely as a gating factor for future QE purchases. The reason for this is that as of this moment, more than half the German government bonds on the European Central Bank’s shopping list are ineligible for its asset-purchase programme because they yield less than the deposit rate, research from Swiss wealth manager Pictet shows.

Pictet said on Monday that a record 57 percent of the German bonds in the ECB’s chosen two-to-30-year maturity range are now yielding less that the -0.4 percent deposit rate, the cut-off for purchases. That total has risen from 45 percent in February and 50 percent almost two weeks ago. If the ECB does not relax its own restrictions on purchases it risks running out of bonds it can buy issued by some countries, including Germany — Europe’s biggest economy and the euro zone’s lowest-risk borrower.

And as yields slide ever lower, the universe of eligible bonds shrinks with every passing day.

As a result, the ECB now has no choice but to react. And when it does so, it will force even more frontrunning of Bunds and all other European bonds, pushing yields to even recorded lows, forcing the ECB to react again, until ultimately there are no willing sellers anywhere at any price.

But for now, in yet another desperate attempt to prop up risk assets, the ECB will proceed with what we said it would over a year ago, as a last ditch attempt to kick the can. We give this 4-6 months before helicopter money is unveiled.

*  *  *

Finally, it appears even this last best hope is not having a lasting effect…

 

Source:link

1
Jul

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ την αποχή των δικηγόρων

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ την αποχή των δικηγόρων.Aντισυνταγματική, παράνομη αλλά και αντίθετη σε διεθνείς συμβάσεις, έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του ΣτΕ την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων η οποία άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016.

Η απόφαση ελήφθη σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη.

Σύμφωνα το σκεπτικό της Ολομέλειας του ΣτΕ οι αποφάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων που κηρύσσουν αποχή των μελών τους από την άσκηση του έργου τους δεν αντίκεινται μεν, καταρχήν, σε συνταγματικές ή άλλες διατάξεις, υπόκεινται όμως σε περιορισμούς που επιβάλλουν το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει το δικαίωμα καθενός για δικαστική προστασία, το άρθρο 6 της Συνθήκης της Ρώμης, το οποίο καθιερώνει το δικαίωμα για δίκαιη δίκη, η οποία εξυπονοεί το δικαίωμα των διαδίκων να υπερασπίζουν τις υποθέσεις τους με δικηγόρο της εκλογής τους, καθώς και το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την επαγγελματική ελευθερία και το δικαίωμα για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι επικρατείας, έκριναν σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι περιορισμοί αυτοί ανάγονται στο χρόνο που μπορεί να διαρκέσει η αποχή και που πρέπει, ενόψει των διακυβευομένων συμφερόντων, να είναι βραχύς και ο χρόνος της διαρκείας της αποχής πρέπει να ορίζεται στην ίδια την απόφαση που κηρύσσει την αποχή.

Σύμφωνα με το ΣτΕ οι αποφάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για Πανελλαδική απόχη προσδιόριζαν μεν τον χρόνο αποχής, αλλά ήταν επαναλαμβανόμενες χωρίς διακοπή και εν τέλει είχαν λάβει το χαρακτήρα αποχής διαρκείας, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση υπερβαίνει το επιτρεπόμενο βραχύ χρονικό διάστημα.

Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ληφθεί αποφάση για «στοχευμένες» αποχές των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους.

 

Πηγή:link

1
Jul

Συμμετοχή ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πριν το τέλος 2016, “βλέπει” η Eurobank

Συμμετοχή ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, πριν το τέλος 2016, “βλέπει” η Eurobank.H συμμετοχή διαπραγματεύσιμου ελληνικού δημοσίου χρέους στο υφιστάμενο
πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους, υπό προϋποθέσεις, αναφέρει ανάλυση της Eurobank.

Οι προϋποθέσεις είναι: πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ στην ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, να αξιολογήσει θετικά την πρόοδο που έχει σημειωθεί και, δεύτερον, ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης
αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος στήριξης.

Η τελευταία προϋπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εάν δεν πραγματοποιηθεί καμία εξαγορά χρεογράφων και ομολόγων του ελληνικού δημοσίου πριν την έναρξη των επίσημων διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η συνολική εξαγορά ελληνικών τίτλων θα μπορούσε να φτάσει κατ’ ανώτατο όριο περί τα 4,2 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορούσε να αυξηθεί σε 5 δισ. ευρώ ή και περισσότερο εάν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ επεκτεινόταν πέραν του Μαρτίου 2017. Αυτό
θα ισοδυναμούσε με ποσό μεγαλύτερο από την ετήσια αξία του τρέχοντος συνολικού όγκου ημερήσιων συναλλαγών ελληνικών τίτλων, ασκώντας, σύμφωνα με την άποψή μας, έντονα θετική επίδραση στα ασφάλιστρα κινδύνου (risk premia) και συμβάλλοντας στη συμπίεση των διαφορών
αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων κατά περισσότερες από 100 μονάδες βάσης.
Πηγή: ΑΠΕ

1
Jul

Χουλιαράκης: Επιστημονικά αδόκιμη η δήλωση Ρέγκλινγκ για τον Βαρουφάκη

Χουλιαράκης: Επιστημονικά αδόκιμη η δήλωση Ρέγκλινγκ για τον Βαρουφάκη, την άποψη του επικεφαλής του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ότι το κόστος της «διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη» ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με την οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι υποπτεύεται πως η εκτίμηση του κ. Ρέγκλινγκ στηρίζεται στον δανεισμό και πρόσθεσε ότι «από τα 86 δισ. του δανείου περίπου τα ¾, δηλαδή περίπου 50 δισ., είναι για ανακύκλωση χρέους».

«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει αυτό που λέει, είναι επιστημονικά αδόκιμο», τόνισε ο κ. Χουλαριάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέγκλινγκ, στηριζόμενος στην δημοσιοποιημένη έκθεση του ΔΝΤ του 2015 που αναφερόταν σε ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα για την ίδια χρονιά και 3,5% για το 2016 είχε υποστηρίξει ότι «αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%». Ωστόσο, όπως είπε, «αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση» και συμπλήρωσε, ότι μετρώντας και υπολογίζοντας το κόστος, αυτό σημαίνει έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.

 

Πηγή:link

1
Jul

Παππάς: θα μπορούσε κανείς να είναι καχύποπτος για το ρόλο Στουρνάρα

Παππάς: θα μπορούσε κανείς να είναι καχύποπτος για το ρόλο Στουρνάρα.Την προηγούμενη ιδιότητα του Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά υπενθύμισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σημειώνοντας υπαινικτικά ότι σήμερα το ίδιο πρόσωπο καλείται ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  να ελέγξει δάνεια που δόθηκαν εκείνη την περίοδο σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.

«Ένας καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει την προηγούμενη ιδιότητα του κ. Στουρνάρα που ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και η οποία πολιτεύθηκε με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο στο καυτό θέμα που συζητάμε» τόνισε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου για τον δανεισμό των ΜΜΕ και τις τηλεοπτικές άδειες “Θα μπορούσε κάποιος να είναι εξαιρετικά καχύποπτος εξ αυτής της προτεραίας ιδιότητας του κ. Στουρνάρα” πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που συγκρότησε η κυβέρνηση για να ελέγξει τη νομιμότητα του τραπεζικού δανεισμού ΜΜΕ και κομμάτων. «Ένα δεύτερο μάτι δεν βλάπτει ποτέ, ειδικά, αν το μάτι, το οποίο καλείται να ελέγξει είναι ομοειδές με το μάτι, το οποίο ελέγχεται» δήλωσε «φωτογραφίζοντας» τον κ. Στουρνάρα.

Όμως ο κ. Παππάς μίλησε και για «τρίγωνο της διαπλοκής» στο πεδίο των ΜΜΕ το οποίο συγκροτήθηκε από πολιτικές πιέσεις, τράπεζες και επιχειρήσες. « Δεν ήταν ένα ατύχημα. Θα έλεγα ότι ήταν ο τρόπος ζωής συγκεκριμένων συμφερόντων στην Ελλάδα» είπε και σημείωσε ότι προ ημερών, όταν γινόταν συζήτηση και υπήρχε κόντρα μεταξύ των ιδιοκτητών του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL, έφτασε ο Διευθυντής ενός εκ των συγκροτημάτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού να εγκαλεί τους άλλους δύο ιδιοκτήτες, για να βάλουν χρήματα στον σταθμό, επειδή απέκτησαν ισχύ και χρήμα. «Προσέξτε τι σας λέω. Αυτή ήταν μια δημόσια δήλωση: Ισχύς και χρήμα» ανέφερε.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε, πάντως, ότι στο διαγωνισμό που τρέχει σήμερα για τις άδειες δεν θα επιτραπεί να συμμετάσχουν πρόσωπα που έχουν αμετάκλητη καταδίκη. «Οι έχοντες αμετάκλητη καταδίκη δεν μπορούν να συμμετέχουν» ξεκαθάρισε. Σημείωσε, μάλιστα ότι υπάρχει ελεγκτική εταιρεία, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό και επισήμανε ότι το υπουργείο συγκρότησε επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού συνεργαζόμενο με ελληνικά πανεπιστήμια για τον σχεδιασμό της δημοπρασίας. «Το υπουργείο δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο παρά να μεριμνήσει για το αντικειμενικό της διαδικασίας» ανέφερε και μίλησε για αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για την δημοπρασία που θα γίνει στις αρχές Αυγούστου.

Παππάς: ξεπερασμένη η συζήτηση για τον αριθμό των καναλιών

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε, όμως, και στο θέμα της κυβερνητικής απόφασης για αδειοδότηση τεσσάρων καναλιών αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο δικαίωσαν την κυβέρνηση. «Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση για τον αριθμό των καναλιών φαντάζει πολύ ξεπερασμένη υπό το φως των γεγονότων χρεοκοπίας μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Όταν, δηλαδή η αγορά και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης εκτιμούν, αποτιμούν και αποφασίζουν να μη βάλουν χρήματα, για να στηρίξουν τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά τηλεοπτικά σχήματα» σημείωσε.

Πηγή:link[/expander_maker]

1
Jul

Λαγκάρντ: Οι Ολυμπιακοί αγώνες να γίνονται μόνιμα στην Αθήνα

Λαγκάρντ: Οι Ολυμπιακοί αγώνες να γίνονται μόνιμα στην Αθήνα.Μια παλιά ιδέα της δεκαετίας του ’90, η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, ήλθε εκ νέου στο προσκήνιο, στη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Ασπεν», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Ασπεν του Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία τέθηκε το σχετικό ερώτημα, τη χαρακτήρισε πολύ καλή ιδέα, ωστόσο είπε πως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν διάφορα ζητήματα, όπως διαφάνεια, επιτροπή που θα έχει την ευθύνη των χειρισμών κ.α.

Το θέμα της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα έθιξε με τοποθέτησή της η αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ασπεν και υπεύθυνη για τη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Ιδεών», Κίτι Μπουν (Kitty Boone), στη διάρκεια συζήτησης την Κυριακή 26 Ιουνίου, με συντονίστρια την πρόεδρο του Ινστιτούτου Woodrow Wilson, Τζέιν Χάρμαν, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Απόστολου Ζουπανιώτη στο greeknewsonline.

«Η ελληνική οικονομία είναι καταστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή – δεν χρειάζεται να χτίζουμε στάδια που θα γεμίζουν σκόνη και χόρτα – και να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον κόσμο; Βρείτε μια τοποθεσία στην Ευρώπη που είναι νομότυπο το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων», ήταν η παρέμβαση της κυρίας Μπουν.

«Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν που σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) με τον πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ωστόσο, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ διευκρίνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο για την εποπτεία των αγώνων ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη στο παρελθόν.

Μάλιστα, στην τοποθέτησή της η κυρία Λαγκάρντ υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι εξαιτίας της Ολυμπίας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και η οποία έχει φιλοξενήσει τόσους πολλούς φανταστικούς αθλητές, ως μέρος των αρχών που είχαν οι Ελληνες, «νους υγιής εν σώματι υγιή».

 

Πηγή:link

1
Jul

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του Ψυχάρη

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του Ψυχάρη.Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί προσωπικοί λογαριασμοί και θυρίδες του Σταύρου Ψυχάρη.

Αιτία αποτελεί το γεγονός πως οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη δεν συμβαδίζουν με το «πόθεν έσχες» του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι εισαγγελείς φέρονται να εντόπισαν απόκλιση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία –μέχρι αποδείξεως του εναντίου– θεωρούνται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής.

Η έρευνα στηρίζεται στην περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία περιέχουν τραπεζικά στοιχεία από όλες τις ελληνικές τράπεζες.

Η υπόθεση ερευνάται από το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου έχει κληθεί πριν από δύο μήνες ο εκδότης του ΔΟΛ για να αποδείξει με στοιχεία την προέλευση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος αναμένεται να δικαστεί στις 29 Ιουλίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψε η τέλεση κακουργήματος εκ μέρους του.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής.

Παράλληλα, στα χέρια της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα, βρίσκεται η δικογραφία η οποία αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρεται να είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης από την Alpha Bank ύψους 57.000.000 ευρώ.

Σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Για την υπόθεση διώκονται και υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι χορήγησαν τα δάνεια. Σύντομα οι κατηγορούμενοι πρόκειται να κληθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

Πηγή:link

1
Jul

Διπλή προειδοποίηση για την Deutsche Bank

Διπλή προειδοποίηση για την Deutsche Bank.Διπλό χτύπημα δέχτηκε χθες η Deutsche Bank όταν αρχικά δεν πέρασε στα αμερικανικά τραπεζικά τεστ αντοχής και όταν στη συνέχεια το ΔΝΤ χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ως τη σημαντικότερη δυνητική απειλή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε χθες στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάντα ετών, ενώ από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει κατά 45,22%.


[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]«Μεταξύ των τραπεζών που έχουν συστημική σημασία για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα η Deutsche Bank φαντάζει ως η τράπεζα που συνεισφέρει περισσότερο στο συστημικό ρίσκο, ακολουθούμενη από την HSBC και την Credit Suisse», αναφέρουν οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ στην αξιολόγησή τους για τη σταθερότητα του γερμανικού χρηματοπιστωτικού τομέα. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι κανονιστικές αρχές έχουν προσπαθήσει να ενισχύσουν την ευρωστία των λεγόμενων συστημικών τραπεζών προκειμένου να περιορίσουν τις επιπτώσεις στην περίπτωση που θα κατάρρεε μία εξ αυτών. Αναγκάζουν λοιπόν τις τραπεζικές διοικήσεις να αυξήσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και τις πιέζουν να περιορίσουν τους ισολογισμούς τους και την περιπλοκότητα των δομών τους. «Η σχετική σημασία που έχει η Deutsche Bank υπογραμμίζει πόσο σημαντικές είναι η διαχείριση κινδύνων, η αυστηρή εποπτεία των συστημικών τραπεζών και η στενή παρακολούθηση της έκθεσης που έχουν σε διασυνοριακό επίπεδο και να προσαρμοστούν γρήγορα στο νέο καθεστώς εκκαθάρισης τραπεζών», αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεσή του. Το Ταμείο εκτιμά πως τα τραπεζικά συστήματα Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα σοβαρότερα προβλήματα σε άλλα τραπεζικά συστήματα σε περίπτωση κρίσης.


Νωρίτερα χθες η αμερικανική θυγατρική της Deutsche Bank είχε αποτύχει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να περάσει τα λεγόμενα τραπεζικά τεστ αντοχής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Η γερμανική τράπεζα και η ισπανική Santander ήταν οι μοναδικές δύο από τις συνολικά 33 τράπεζες που «κόπηκαν» στα τεστ αντοχής της Fed, όπου εξετάζεται πώς θα συμπεριφέρονταν στην περίπτωση υποθετικής κρίσης. Η γερμανική τράπεζα κόπηκε εξαιτίας της ανεπαρκούς ικανότητάς της να αξιολογήσει κάποιο ρίσκο. Σύμφωνα με τη Fed, η αμερικανική θυγατρική της D.B. έχει επιδείξει «κάποια βελτίωση σε ορισμένες πτυχές του κεφαλαιακού σχεδιασμού», αλλά «η εταιρεία συνολικά εξακολουθεί να έχει σημαντικά άλυτα ζητήματα εποπτείας τα οποία υπονομεύουν σε κρίσιμο βαθμό τη διαδικασία κεφαλαιακού σχεδιασμού».

Εγγυήσεις Ε.Ε. στην Ιταλία

Μία ημέρα αφότου Βερολίνο και Βρυξέλλες είχαν απορρίψει το αίτημα της ιταλικής κυβέρνησης να της επιτραπεί να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα χωρίς να αναγκαστεί προηγουμένως να «κουρέψει» τους πιστωτές των τραπεζών, έγινε γνωστό ότι η Κομισιόν είχε εγκρίνει από την περασμένη Κυριακή πρόγραμμα παροχής ρευστότητας προς τις ιταλικές τράπεζες. Εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής δήλωσε χθες ότι η προληπτική υποστήριξη ρευστότητας περιλαμβάνει κρατικές εγγυήσεις μέχρι το ύψος των 150 δισ. ευρώ, ωστόσο δεν αποκάλυψε το ποσό που έχει εγκρίνει η Κομισιόν. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Κομισιόν ενέκρινε το πρόγραμμα παροχής ρευστότητας προς τις ιταλικές τράπεζες επικαλούμενη τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικής βοήθειας σε περιόδους εξαιρετικής κρίσης. Η Ρώμη έχει ζητήσει να της επιτραπεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της επικαλούμενη ακριβώς την ύπαρξη «εξαιρετικής κατάστασης» μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ε.Ε. Την Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι δεν γίνεται να αλλάζουμε τους κανόνες της τραπεζικής ένωσης κάθε δύο χρόνια.

Πηγή : link[/expander_maker]

Comodo SSL