13/05/2017

13
May

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικές τράπεζες από την κινεζική ICBC

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικές τράπεζες από την κινεζική ICBC.Σειρά σημαντικών επαφών με οικονομικούς παράγοντες, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στο Πεκίνο.

Από σήμερα, όπως ανακοινώθηκε, η Ελλάδα είναι μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνας, ενώ εκδηλώθηκε έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και για την προοπτική συνεργασίας σε έργα υποδομών, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση με την Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC) -έναν τραπεζικό κολοσσό με πάνω από 500 εκατομμύρια πελάτες- εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον της τράπεζας για επενδύσεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο μπορεί να ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το “Central Eastern European Fund”, ένα επενδυτικό ταμείο που έχει συσταθεί από την ICBC με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρ, Jiang Jianging. Το ταμείο αυτό χρηματοδοτεί τα επενδυτικά προγράμματα της κινεζικής πρωτοβουλίας “16+1”, μια πρωτοβουλία που αφορά 16 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες επενδύει η Κίνα στο πλαίσιο του νέου δρόμου του μεταξιού “One Belt One Road”.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα είναι παρατηρητής αυτής της πρωτοβουλίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε αυτή. Η συνάντηση με την ελληνική πλευρά είχε αντικείμενο την ενδεχόμενη συνεργασία γύρω από έργα υποδομών, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την AIIB. Πρόκειται για επενδυτική τράπεζα που αριθμεί 77 χώρες-μέλη από όλον τον κόσμο, με πιο πρόσφατο μέλος την Ελλάδα, η συμμετοχή της οποίας ανακοινώθηκε τις ημέρες της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν μια σειρά από τομείς που πρόκειται να διαθέσει κεφάλαια και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΑΙΙΒ της δίνει ακόμα ένα χρηματοδοτικό όπλο για πιθανές επενδύσεις που θα έρθουν από την Κίνα και όχι μόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

13
May

Σόιμπλε: “Λίγο πιο κοντά” σε συμφωνία για την Ελλάδα

Σόιμπλε: “Λίγο πιο κοντά” σε συμφωνία για την Ελλάδα.Ακόμη πιο αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το πέρας της Συνόδου των G7 (επτά μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου). Άφησε πάντως ανοικτό, αν αυτό θα συμβεί στο προσεχές Eurogroup.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι, παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας ότι η αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ενισχύθηκε. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο».

Ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup

H επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Πάντως, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όλων των λεπτομερειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι χθες το ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των G7. Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις που να αφορούν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ενδεικτικές της διάστασης απόψεων που εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Πηγή: Deutsche Welle

13
May

Μας αφορά όλους. Τι είναι το ransomware και πως ‘χτυπά’

Μας αφορά όλους. Τι είναι το ransomware και πως ‘χτυπά’.Παγκόσμια αναταραχή έχει προκαλέσει η γιγάντια κυβερνοεπίθεση που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με στόχο δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς και εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Εν δυνάμει θύματα όμως, είμαστε όλοι και καλό είναι να γνωρίζουμε τα εξής:

To ransomware είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται κρυφά στη συσκευή του θύματος (π.χ. υπολογιστή, smartphone, wearable συσκευής) και ότι είτε κρατά “όμηρο” τα στοιχεία του θύματος, ή απειλεί να δημοσιεύσει τα δεδομένα του θύματος, έως ότου καταβληθούν λύτρα.

Το απλό ransomware μπορεί να κλειδώσει το σύστημα με έναν τρόπο που δεν είναι δύσκολο για ένα καταρτισμένο πρόσωπο να “ανοίξει” και να εμφανίσει ένα μήνυμα ζητώντας πληρωμή για να το ξεκλειδώσει. Η πιο προχωρημένη έκδοση του λογισμικού κρυπτογραφεί τα αρχεία του θύματος, τα καθιστά απρόσιτα, και απαιτεί την καταβολή λύτρων για να τα αποκρυπτογραφήσει.

Το ransomware μπορεί επίσης κρυπτογραφήσει το master file table ή το σύνολο του σκληρού δίσκου. Πρόκειται για μια επίθεση, με την οποία εμποδίζονται οι χρήστες από την πρόσβαση στα αρχεία, δεδομένου ότι είναι δυσεπίλυτο να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία χωρίς το “κλειδί”.

Πώς εγκαθίσταται

Το ransomware συνήθως εγκαθίσταται:

*Όταν ανοίγεται ένα συνημμένο αρχείο από κάποιο κακόβουλο email

*Όταν πατάτε σε κακόβουλη διεύθυνση (link), η οποία υπάρχει σε κάποιο κακόβουλο email ή σε άμεσο μήνυμα (instant message) ή σε μήνυμα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή από άλλη σελίδα

*Μπορεί να εγκατασταθεί, επίσης, όταν επισκέπτεστε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα

Πώς να προστατευτείτε

* Κάντε τακτικά Backup στο cloud ή σε εξωτερικό δίσκο. Τα αντίγραφα αυτά ποτέ να μην αποθηκεύονται στον εσωτερικό δίσκο άλλο μόνο σε εξωτερική συσκευή την οποία δεν θα την έχετε μόνιμα συνδεδεμένη με τον υπολογιστή σας.

* Προστατεύεστε και τις κινητές συσκευές σας. Μην κατεβάζετε εφαρμογές από μη πιστοποιημένα sites και χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ασφαλείας.

* Εγκαταστήστε ένα αξιόπιστο προϊόν Internet Security και ενεργοποιήστε το antispam για τα email σας

* Ανεβάστε το επίπεδο ασφαλείας από τις ρυθμίσεις του browser σας

* Κάντε ταχτικά τα updates των Windows και του browser. Οι cyber εγκληματίες εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας τους για τις επιθέσεις τους

Αναλυτικές οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ

Πηγή:link

13
May

Κίνα: Συμφωνία συνεργασίας Forthnet και ΖΤΕ ύψους 500εκατ. ευρώ

Κίνα: Συμφωνία συνεργασίας Forthnet και ΖΤΕ ύψους 500εκατ. ευρώ.Παρουσία του πρωθυπουργού, υπεγράφη το μεσημέρι του Σαββάτου, η συμφωνία μεταξύ της Forthnet και της κινεζικής ZTE.

Πρόκειται για επένδυση 500 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 350 θα αφορούν την προσεχή τριετία, σχετικά με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.

Πάνος Παπαδόπουλος: Τεράστια συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα

Στον 21ο αιώνα φέρνει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας η συμφωνία ανάμεσα στη Forthnet και την κινεζική εταιρεία ZTE, η οποία υπογράφτηκε στο Πεκίνο παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος.

«Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις άρχισαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν και να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας. Η ZTE είναι τεχνολογικός εταίρος της Forthnet και ο ρόλος της είναι σημαντικός, καθώς είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη που ανοίγει τους δρόμους των τηλεπικοινωνιών του 21ου αιώνα για την Ελλάδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2016 υπήρξε η αρχική συμφωνία ZTE και της ελληνικής FORTHNET. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στη Σαγκάη, παρουσία του πρωθυπουργού, η παγκόσμια ηγέτιδα στις τηλεπικοινωνίες και από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στη Κίνα, ΖΤΕ, με την ελληνική FORTHNET, για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.

Οι δύο εταιρείες έχουν μακροχρόνια συνεργασία και με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, επισημοποιήθηκε η συνεργασία τους για τη δημιουργία δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα.

Πηγή:link

13
May

Κόκκινα δάνεια: Βρέθηκε «η χρυσή τομή» για το ακαταδίωκτο

Κόκκινα δάνεια: Βρέθηκε «η χρυσή τομή» για το ακαταδίωκτο.Λύθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ο γόρδιος δεσμός σε ότι αφορά το θέμα του ακαταδίωκτου των στελεχών που θα υπογράψουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Μάλιστα η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα με γνώση του θέματος, συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και δυο εισαγγελείς, οι οποίοι εφόσον κρίνουν (μετά από δημοσίευμα, καταγγελία κ.τλ.) ότι «υπάρχει θέμα» υποβάλουν αίτηση για άσκηση ποινικής δίωξης στους αρμόδιους εισαγγελείς έπειτα από γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας επισημαίνει ότι η γνωμοδότηση της ΤτΕ  θα είναι απλή και όχι δεσμευτική.

Αντίστοιχα για περιπτώσεις που αφορούν σε δημόσιους λειτουργούς την αρμοδιότητα για την παραπάνω διαδικασία την έχει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή : link

Comodo SSL