06/05/2017

6
May

24ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

24ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Έτοιμο να υποδεχθεί αύριο, περισσότερους από 15.000 ποδηλάτες είναι το κέντρο της Αθήνας, για τον 24ο Ποδηλατικό Γύρο της. Από την πλατεία Συντάγματος το πρωί, χιλιάδες ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι θα ξεχυθούν στους δρόμους της. Η εκκίνηση θα δοθεί επί της Λ. Αμαλίας (μπροστά από τον ‘Αγνωστο Στρατιώτη) στις 10:00 και 10:15 για τις διαδρομές των 13χλμ και 3,5χλμ αντίστοιχα και στις 11:45 η εκκίνηση του 1ου Athens International Criterium από το ίδιο σημείο.

Η διαδρομή των 13χλμ είναι: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Αλεξάνδρας – Πατησίων (αριστερά) – Ιουλιανού – Λιοσίων (αριστερά) – Μάρνη – Καρόλου – Πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως (δεξιά) – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Τερματισμός: Κάτω μέρος Πλατείας Συντάγματος. Των 3,5χλμ για παιδιά και ΑΜΕΑ: Λ. Αμαλίας – Β. Σοφίας – Δεξιά Hilton – Β. Κωνσταντίνου -Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – Τερματισμός: Β. Αμαλίας. Στο 1ο Athens International Criterium, θα λάβουν μέρος αθλητές και ομάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο αγώνας αποτελεί μια συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του MBike και είναι ενταγμένος στο καλεντάρι και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI). Ένας αγώνας τύπου «σιρκουί», σε κλειστή διαδρομή 3.5 χιλιομέτρων, που οι ποδηλάτες θα καλύψουν 15 φορές με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα σε συγκεκριμένα σημεία. Οι δύο από τους πιο «δυνατούς» αναβάτες στην Ελλάδα σήμερα, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και ο Γιώργος Μπούγλας, θα είναι ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί του 1ου Athens International Criterium.

Ο αγώνας θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν τους αθλητές, από ένα δεδομένο σημείο, περίπου κάθε 4 λεπτά, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον του αγώνα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: Πλατεία Συντάγματος-Β. Σοφίας- Β. Κωνσταντίνου (ύψος Hilton)-Β. Όλγας-Β. Αμαλίας-Πλατεία Συντάγματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής αύριο του «24ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας», από τις 07:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως εξής:

Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της Πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλ. Ομονοίας.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλ. Συντάγματος.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλ. Ομονοίας και και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας.

Ιουλιανού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λιοσίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Παρρασίου και της πλ. Βάθη και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Μάρνη, Καρόλου, Αχιλλέως, Θερμοπυλών, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλο.

Πλ. Καραϊσκάκη.

Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής, που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες και για όσο χρόνο διαρκέσει η εκδήλωση εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

Λ. Αλεξάνδρας – Παπαρρηγοπούλου.

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

Πατησίων – Χαλκοκονδύλη.

Σταδίου – Αμερικής.

Πανεπιστημίου – Αμερικής

Λ. Βασ. Κων/νου – Παυσανίου.

Πηγή:link

6
May

Γαλλία: Προειδοποίηση προς τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν έγγραφα του Μακρόν που υπέκλεψαν χάκερς

Γαλλία: Προειδοποίηση προς τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν έγγραφα του Μακρόν που υπέκλεψαν χάκερς.Αργά την Παρασκευή το βράδυ, λίγες ώρες πριν την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, «δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες και συνημμένα αρχεία, που έφεραν ημερομηνίες από τις 24 Απριλίου (την πρώτη μέρα μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών), συνολικού όγκου περίπου 9 gigabyte αναρτήθηκαν από έναν χρήση που έφερε το όνομα EMLEAKS σε έναν ιστότοπο ανταλλαγής εγγράφων που επιτρέπει σε ανώνυμους χρήστες να αναρτούν περιεχόμενο. Δεν έχει καταστεί σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την ανάρτηση των δεδομένων, είτε αν αυτά είναι γνήσια.

Το WikiLeaks, που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το σύνδεσμο (link) που οδηγεί στα εν λόγω αρχεία ανέφερε ότι αυτή η ηλεκτρονική πειρατεία δεν προέρχεται από τον ίδιο τον ιστότοπό του. Παράλληλα χαρακτήρισε «περίεργη» την επιλογή της χρονικής στιγμής της διαρροής, λιγότερο από δύο μέρες πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως με δεδομένη την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας (από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) κάθε δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την διαρροή των εγγράφων μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.

«Με δεδομένη την λήξη της προεκλογικής εκστρατείας από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι και την σύγκληση της Επιτροπής τις ερχόμενες ώρες, η Επιτροπή καλεί τα μέσα ενημέρωσης να ενεργήσουν με υπευθυνότητα», αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι μέρος των εγγράφων που διέρρευσαν είναι «πιθανώς ψευδή».

Το κόμμα (En Marche!) του Μακρόν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η επιχείρηση «παρέμβασης κατά τις τελευταίες ώρες της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας προφανώς θέτει ζήτημα αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας, όπως έγινε στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια των τελευταίων προεδρικών εκλογών».

Όπως υπογραμμίζει η ίδια ανακοίνωση, τα αρχεία αποκάλυπταν μόνο την ομαλή λειτουργία μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά τα αυθεντικά έγγραφα αναμείχθηκαν με ψεύτικα και αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σπείρουν «αμφιβολίες και παραπληροφόρηση».

Εκρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως: «Ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, ούτε κανένα άλλο υπουργείο δεν θα σχολιάσει το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με την νομοθεσία, η προεκλογική περίοδος έληξε τα μεσάνυχτα».

Αργά χθες, ενώ το hashtag #Macronleaks άρχισε να γίνεται viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και αντιπάλου του Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ανάρτησή του στο twitter διερωτήθηκε: «Θα μας διδάξει τίποτε το Macronleaks ότι η ερευνητική δημοσιογραφία έχει σκοπίμως εξοντωθεί;»

Σε απάντησή του, ο εκπρόσωπος του Μακρόν, Σιλβάν Φο χαρακτήρισε «ελεεινό» το tweet του Φιλιπό.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν έχει καταγγείλει προσπάθειες ηλεκτρονικής παρείσφρησης κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάνοντας λόγο για ρωσικά συμφέροντα ότι εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις.

Την Πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος κατέθεσε καταγγελία σχετικά με ισχυρισμούς που τόνιζαν ότι διατηρεί λογαριασμό σε μια υπεράκτια εταιρεία στις Μπαχάμες. Το κόμμα En Marche! εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση τονίζοντας ότι το Sputnik και το RT «ενεργά» προώθησαν τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τους οποίους έχει επαναλάβει η Λεπέν.

Την Παρασκευή το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russian Today (RT) και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφεραν εξετάζουν ενδελεχώς με τους νομικούς τους εκπροσώπους τις καταγγελίες της ομάδας του Μακρόν εναντίον των δύο μέσων ενημέρωσης για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», για τα δημοσιεύματα με τους φερόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο κεντρώος υποψήφιους.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα ψέματα που λένε», ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η αρχισυντάκτρια των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6
May

FAZ: Θα καταργηθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα

FAZ: Θα καταργηθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα.H Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να καταργήσει σύντομα τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα η οποία διαρκεί από το 2009, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο λόγος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι η Ελλάδα το 2016, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πληροί το κριτήριο του ελλείμματος το οποίο θέτει το Μάαστριχτ αφού βρίσκεται σαφώς κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) και το πλεόνασμα του προϋπολογισμού έχει υπερβεί το 0,7% του ΑΕΠ.

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει πιθανόν στις 17 Μαΐου τη λήξη της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος, είπε ο ίδιος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Σύμφωνα και με πρόσφατο δημοσίευμα στο έντυπο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Agence Europe, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας, την Τετάρτη 17 Μαΐου, πρόταση που θα γίνει από τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί όταν θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη- μέλη.

Πηγή : link

Comodo SSL