21/04/2017

21
Apr

Οδήγηση μοτοσικλέτας με δίπλωμα αυτοκινήτου

Οδήγηση μοτοσικλέτας με δίπλωμα αυτοκινήτου.Ωριμάζει πλέον η άποψη ότι στην Ελλάδα μπορούμε να ακολουθήσουμε τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όσον αφορά θέματα μοτοσικλέτας.

Οι πολύ σοβαροί άνθρωποι που ηγούνται των εταιρειών αντιπροσώπευσης μοτοσικλετών στη χώρα μας, πλέον κινούνται μεθοδικά και οργανωμένα, προκειμένου να αλλάξουν πολλά δεδομένα και στρεβλώσεις που ισχύουν στην πατρίδα μας.

Έχοντας από χρόνια υιοθετήσει, όλες οι εταιρείες, το σλόγκαν «βάλε το καλά στο κεφάλι σου», όσον αφορά τη χρήση του κράνους σε κάθε διαφημιστική καμπάνια, βρίσκονται ήδη στη διαδικασία επικοινωνίας με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σχετικά με την αλλαγή της νομοθεσίας οδήγησης μοτοσικλετών.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει «τεθεί στο τραπέζι» και που εξετάζεται πολύ σοβαρά, είναι οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου να μπορούν να οδηγήσουν μοτοσικλέτας έως 125 κ.εκ. Η πρόταση αυτή δεν έχει τεθεί αυθαίρετα, διότι σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Πολωνία, έχουν ακριβώς τέτοια νομοθεσία, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα.

Πάντως, η ασφαλιστική δικλείδα για να ισχύσει κάτι τέτοιο, είναι οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου να το έχουν τουλάχιστον μια 5ετία, ώστε να αποκλείονται αυτομάτως 18χρονοι να μπορούν να οδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο μοτοσικλέτα. Κατά συνέπεια, χρήση του δικαιώματος θα μπορούν να κάνουν όσοι είναι άνω των 23 ετών, δείχνοντας μεγαλύτερη ωριμότητα.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, δύο μόνο μοτοσικλέτες στη χώρα μας μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα αυτοκινήτου: Piaggio MP3 LT και Metropolis 400i LFE. Κι αυτό διότι είναι μεν με τρεις τροχούς (δύο μπροστά ένας πίσω), εντούτοις λόγω μακριού μεταξονίου ταξινομούνται ως τετράκυκλα.

Βέβαια, κάθε νέα αλλαγή χρειάζεται και καμπάνια ευαισθητοποίησης, ένας τομέας που χρήσης βελτίωσης.

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στη νέα διοικούσα επιτροπή του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων, πρέπει να επισημάνω ότι οι αλλαγές προέκυψαν κατά την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Ναι μεν ο κλάδος της μοτοσικλέτας υπήρχε στις τάξεις του Συνδέσμου, αλλά ατύπως. Τώρα, με την αλλαγή του καταστατικού, η επωνυμία του Συνδέσμου τροποποιείται σε «Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων», ενώ κατά τις αρχαιρεσίες της Ολομέλειας του Κλάδου, εξελέγησαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, ως εξής:

Πρόεδρος: Χατζίκος Σωτήρης, διευθύνων σύμβουλος, Μοτοδυναμική ΑΕΕ (Yamaha)

Αντιπρόεδρος: Στυλιανίδης Άκης, γενικός διευθυντής, ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ (Kawasaki, Peugeot Scooters κ.α.)

Γενικός Γραμματέας: Δράκος Φώτης, διευθύνων σύμβουλος, Piaggio Ελλάς ΑΕ

Αναπλ. μέλος: Κοντός Σόλων, Chief Sales Officer, KTM South East Europe ΑΕ

Πηγή:link

21
Apr

Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει «επείγουσα» την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα

Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει «επείγουσα» την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα.Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτήρισε σήμερα «επείγουσα» την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την αξίωσή του να υπάρξουν εκ των προτέρων δεσμεύσεις από την Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις που θα κληθεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση και από τις Βρυξέλλες για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους το οποίο διακρατούν οι Ευρωπαίοι.

«Είναι επείγον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το πρόγραμμα και να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις, διότι (σ.σ. η καθυστέρηση) βλάπτει την ελληνική οικονομία. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ Πάουλ Τόμσεν, υπενθυμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί μια νέα δόση του δανείου της ως τον Ιούλιο για την αποπληρωμή δόσεων του χρέους.

Παρά τις πιέσεις του Βερολίνου, το ΔΝΤ μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετάσχει με χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης ύψους 86 δισεκ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι του 2015 και συνεχίζει να ζητάει να του δοθούν εγγυήσεις από τις δύο πλευρές.

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις ο Τόμσεν έκανε λόγο για «καλή πρόοδο» στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες και πρόσθεσε ότι ένα κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα «την επόμενη εβδομάδα».

«Παραμένουν ζητήματα σε εκκρεμότητα», σημείωσε πάντως ο αξιωματούχος του Ταμείου, αναφερόμενος κυρίως σε δημοσιονομικά θέματα.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα (προ της εξυπηρέτησης του χρέους) 3,9% του ΑΕΠ.

Πηγή:link

21
Apr

Κακουργηματική δίωξη κατά 22 ατόμων για την υπόθεση της Πανγαία

Κακουργηματική δίωξη κατά 22 ατόμων για την υπόθεση της Πανγαία.Κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ είναι 22 άτομα, μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται -κατά περίσταση- για απιστία και ηθική αυτουργία σ΄ αυτήν, σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι διώξεις αφορούν τις διαδικασίες πώλησης το 2013 σε ξένο fund της θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -0,40%«Πανγαία», η οποία είχε στο χαρτοφυλάκιό της 241 ακίνητα-φιλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των κατηγορούμενων είναι:

Χρήστος Σκλαβούνης, Πρόεδρος ΤΧΣ από τον Μάϊο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015

Πέτρος Χριστοδούλου,τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ. Αποχώρησε το 2014

Γιώργος Ζανιάς, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών από 17 Μαϊου μέχρι 5 Ιουλίου του 2012. Μόλις παραιτήθηκε από την Υπουργία ανέλαβε πρόεδρος της Eθνικής Τράπεζας.

Δημήτριος Δημόπουλος, ήταν ψηλά στην ιεραρχία της ΕΤΕ και ο στενότερος συνεργάτης και προσωπικός φίλος του τότε διευθύνοντα της ΕΤΕ, Αλεξ. Τουρκολιά.

Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου-Μπενοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Eθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από το 2010 ως τον Ιούλιο 2015

Αριστοτέλης Καρυτινός, επικεφαλής του κλάδου ακίνητης περιουσίας της Eθνικής Τράπεζας από το 2008 ως το 2014 και μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, συνιδρυτής και επικεφαλής της Invel Real Estate .

Σταύρος Κούκος, Πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Eθνικής Τράπεζας.

Πηγή : link

21
Apr

Ντράγκι: Πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης

Ντράγκι: Πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.Μία ισχυρότερη και πληρέστερη Οικονομική και Νομισματική Ένωση είναι αναγκαία για να διασφαλισθεί η μελλοντική αντοχή της οικονομίας της Ευρωζώνης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε δήλωσή του στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Πρέπει να κάνουμε πρόοδο στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κινούμενοι προς τα εμπρός παράλληλα τόσο για τη μείωση των κινδύνων όσο και την κοινή ανάληψη κινδύνων «, σημείωσε.

Ο Ντράγκι επανέλαβε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της, καθώς ο δομικός πληθωρισμός δεν δείχνει ακόμη σημάδια αύξησης προς τον στόχο της που είναι λίγο κάτω από το 2%.

«Είναι ακόμη αναγκαίος ένας πολύ σημαντικός βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης για να διασφαλισθεί μία βιώσιμη επιστροφή των ρυθμών αύξησης των τιμών προς επίπεδα λίγο κάτω από το 2%, σύμφωνα με την εντολή της. Για να αξιοποιήσουμε όλα τα οφέλη των μέτρων της νομισματικής πολιτικής μας, χρειάζεται να υπάρξει δράση και σε άλλους τομείς της οικονομικής πολιτικής, ώστε να ενισχυθεί η μακροχρόνια ανάπτυξη και η αντοχή της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Ντράγκι.

Πηγή : link

21
Apr

Ανεπανάληπτο «mea culpa» Τόμσεν: Επί ενάμιση χρόνο υποεκτιμούμε τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας!

Ανεπανάληπτο «mea culpa» Τόμσεν: Επί ενάμιση χρόνο υποεκτιμούμε τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας!Μπορεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να κρίθηκε ως «εποικοδομητική», ωστόσο, ο Πόουλ Τόμσεν, ο Δανός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι υποεκτιμήθηκε η δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδα, επέμεινε στη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό.

Έτσι, σε συνέντευξη που έδωσε μετά τη συνάντηση με το ελληνικό κλιμάκιο ο Τόμσεν δήλωσε ότι χρειάζονται «περαιτέρω σημαντικές μεταρρυθμίσεις» στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Δανός εμπειρογνώμονας του Ταμείο είχε μιλήσει ανοιχτά για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις (σ.σ. περικοπές) στο συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο ως απλή «προκαταβολή», ενώ έθεσε και ζήτημα αποπληρωμής των δανείων που το ΔΝΤ έχει δώσει στην Ελλάδα μέσω χρημάτων της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, αν και παραδέχθηκε ότι η ιδέα αυτή θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς.
Κατά τα λοιπά, ο Τόμσεν παραδέχθηκε ότι το Ταμείο έκανε λάθος κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να υποεκτιμά τη δημοσιονομική επίδοση της Ελλάδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 υπερβαίνει κατά πολύ κάθε πρόβλεψη που είχε γίνει, αλλά και λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν μπόρεσε να εκτιμήσει τον πραγματικό αντίκτυπο στα δημοσιονομικά των capital controls. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι τα πρώτα πέντε χρόνια το Ταμείο έκανε συνεχώς λάθος από την μια πλευρά, δηλαδή υπερεκτιμούσε τη δημοσιονομική εικόνα της Ελλάδας. Πάντως, τόνισε ότι θα χρειαστούν «πολλά χρόνια» μέχρις ότου η Ελλάδα επιστρέψει σε ρυθμούς εκτός κρίσης.
Πάντως, για να μην… χαλάσει τη συνήθειά του, ο Δανός έθεσε ως ζήτημα την δυνατότητα επίτευξης στο μέλλον των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ πρέπει να διατηρηθεί για λίγο διάστημα. Η χώρα χρειάζεται τον δημοσιονομικό χώρο όχι για να μειώσει το χρέος αλλά για να ισχυροποιήσει την ανάκαμψη, να μειώσει τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και να προχωρήσει το κοινωνικό κράτος. Το πόσα χρόνια θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο είναι υπό συζήτηση, είπε, τονίζοντας ότι Ελλάδα και δανειστές βλέπουν αυτό το ποσοστό να επιτυγχάνεται το 2018, ενώ το Ταμείο ένα χρόνο αργότερα.

Τέλος, ο Τόμσεν έκανε λόγο για την ανάγκη ενός αξιόπιστου πακέτου μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ενώ σύμφωνα με το Reuters, εξήγησε ότι οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή : link
21
Apr

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ – Τσακαλώτου στις ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ – Τσακαλώτου στις ΗΠΑ.Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η συνάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και διήρκεσε περίπου 40 λεπτά.

Η απομείωση του ελληνικού χρέους, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ και η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα απασχόλησαν τη συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ στην οποία παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

“Η συνάντηση πήγε πολύ καλα, συζητήσαμε πώς θα κλεισει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών.
Λίγο νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε ευχάριστα τα νέα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 (3,9% του ΑΕΠ).
Στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα ικανοποίησης μετά τα στοιχεία που ανακοινώσε η ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε δε, ότι «για πρώτη φορά είναι ορατή, και επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα, η έξοδος από την επιτροπεία».

Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη ενημέρωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.

Πηγή:link

21
Apr

Ν. Παππάς: Σήμα αποτελεσματικής διακυβέρνησης τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα

Ν. Παππάς: Σήμα αποτελεσματικής διακυβέρνησης τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.Εντυπωσιακό οικονομικό αποτέλεσμα, το οποίο στέλνει ένα σήμα, διεθνώς, αποτελεσματικής διακυβέρνησης, χαρακτήρισε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πλεόνασμα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Δήμητρα Κεχαγιά για τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό οικονομικό αποτέλεσμα και στέλνει ένα σήμα, διεθνώς, αποτελεσματικής διακυβέρνησης» και «τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια όσων θα ήθελαν να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Δημιουργεί», πρόσθεσε, «τεράστιο πρόβλημα και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έριξε όλα της τα λεφτά στο ενδεχόμενο μιας οικονομικής αστοχίας, μιας οικονομικής καταστροφής και ενός αδιεξόδου. Γι’ αυτό βλέπετε να προσπαθεί -δυστυχώς γι’ αυτούς όχι με επιτυχία- να αλλάξει την κουβέντα με έναν τρόπο αλλοπρόσαλλο, ο οποίος στα μάτια του ελληνικού λαού δημιουργεί και θυμηδία».

Πηγή:link

21
Apr

Χρηματιστής ο βομβιστής της Ντόρτομουντ, είχε σορτάρει τη μετοχή

Χρηματιστής ο βομβιστής της Ντόρτομουντ, είχε σορτάρει τη μετοχή.Τεράστια ανατροπή στις έρευνες για τα κίνητρα του δράστη της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος της Μποσούρια Ντόρτμουντ, καθώς οι αρχές αν εντόπισαν χρηματικά κίνητρα και όχι ισλαμιστικά, όπως αποδεικνύεται από το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε στον συλληφθέντα.

Σύμφωνα με το BBC ο κατηγορούμενος ως δράστης είναι trader ο οποίος είχε πουλήσει ανοιχτά (short selling) μετοχές της Μπορούσια Ντόρτμουντ και στόχευε να βγάλει λεφτά από την πτώση της μετοχής που προέβλεπε ο ίδιος, μετά την επίθεση εις βάρος της και την ήττα στον αγώνα.
Η μετοχή της Μπορούσια Ντόρτμουντ έπεσε τελικά από τα €5.738 στα €5.421 μετά την επίθεση, ανέκαμψε ελαφρώς και υποχώρησε εκ νέου μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Champions League.

Σύμφωνα με την αστυνομία για την βομβιστική ενέργεια κατηγορείται ο 28χρονος Sergej W, με διπλή γερμανική και ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος διέμενε στο ξενοδοχείο της ομάδας, ενώ παρακολουθούσε από το παράθυρο του ξενοδοχείου την έκρηξη και τις εξελίξεις.

Αν και αρχικά βρέθηκαν προκηρύξεις που οδηγούσαν έρευνες και media στην πεποίθηση ότι πρόκειται για επίθεση φανατικών ισλαμιστών, οι αρχές διατηρούσαν επιφυλάξεις, αν και αρχικά είχαν συλλάβει έναν υπό παρακολούθηση στρατολόγο του Ισλαμικού Κράτους, υπό το βάρος πολιτικών πιέσεων για άμεσα αποτελέσματα, τελικά αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος δεν είχε σχέση με το συμβάν.

Παράλληλα οι αρχές ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν στοιχεία που να καταδεικνύουν τη δράση ισλαμιστών ή ακόμα και επικοινωνίες για τον σχεδιασμό μιας τέτοιας υπόθεσης και άρχισαν να αναζητούν στοιχεία έξω από αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή:link

21
Apr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3.9% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3.9% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα.Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,9% του ΑΕΠ παρουσίασε η γενική κυβέρνηση το 2016, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Σημειώνεται ότι το μέγεθος αυτό αφορά στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, όπως μετράται από την ΕΛΣΤΑΤ και τη EUROSTAT και δεν σχετίζεται με το πλεόνασμα με βάση το πρόγραμμα προσαρμογής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comodo SSL