12/02/2016

12
Feb

Ισπανός δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε 6 χρόνια από τη δουλειά του

Ισπανός δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε 6 χρόνια από τη δουλειά του.Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο Ισπανός μύθος ο Joaquin Garcia αλλά είναι υπαρκτό ον, μιας και έλλειπε από τη δουλεία του τα τελευταία 6 χρόνια, χωρίς κανείς από τους συναδέλφους του να αντιληφθεί την απουσία του.

Τώρα, όμως, καλείται να καταβάλει 27.000 ευρώ αποζημίωση στο Ισπανικό κράτος, μιας και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν εργάστηκε, για 6 ολόκληρα χρόνια, ούτε μια μέρα.

Δουλειά του 69χρονου, που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, ήταν να επιβλέπει την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας λυμάτων, όμως για 6 χρόνια απουσίαζε.

Ο Joaquin Garcia, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έχει πέσει θύμα bullying. Ενώ, παρά τους ισχυρισμούς του, το δικαστήριο δικαίωσε το δημόσιο, ζητώντας από τον υπάλληλο να καταβάλει το πρόστιμο.

Ο ίδιος αμειβόταν με 37.000 τον χρόνο από την εταιρεία υδάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη Cadiz. Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει αντιστοιχεί σε μισθούς ενός χρόνου και συμπεριλαμβάνει τους φόρους.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρείας υδάτων κατέθεσε ότι είχα χρόνια να τον δει στο γραφείο του, το οποίο βρισκόταν απέναντι από το δικό του.

Το μπέρδεμα ξεκίνησε όταν η εταιρεία υδάτων θεωρούσε πως τον υπάλληλο έλεγχε η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ η δεύτερη το αντίστροφο, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί κανείς την απουσία του.

Το κόλπο αποκαλύφθηκε όταν ο αντιδήμαρχος κλήθηκε να του απονείμει μια αναμνηστική πλακέτα για τα 20 χρόνια υπηρεσίας του στο συγκεκριμένο πόστο.

Ο υπάλληλος από την πλευρά του επιμένει ότι είχε πέσει θύμα bullying, εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων της οικογένειάς του, ενώ τονίζει πως τον διόρισαν στη συγκεκριμένη εταιρία για να τον “τιμωρήσουν”.

Παράλληλα, κοντινοί του άνθρωποι δήλωσαν στην ισπανική El Mundo, πως δεν επιθυμούσε να αναφέρει τα συγκεκριμένα περιστατικά γιατί είχε ανάγκη για τη δουλειά και δεν θα μπορούσε να προσληφθεί αλλού, λόγω της ηλικίας του.

Τέλος, συμπλήρωσαν πως ο Garcia πήγαινε στο γραφείο του όχι, όμως, όλες τις ώρες, καθώς είχε αφιερωθεί στην φιλοσοφία.

Πηγή:link

12
Feb

Watsa-Fairfax πίσω από deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Watsa-Fairfax πίσω από deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη.Την ώρα που οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο ναδίρ και το Χρηματιστήριο βιώνει την απαξίωση ένα deal στο λιανεμπόριο έρχεται να επαναβεβαιώσει το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για την ελληνική αγορά και τις προοπτικές της Πρόκειται για τον Prem Watsa και το Fund Fairfax, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται πίσω από το μεγάλο deal του Μαρινόπουλου με τον Σκλαβενίτη.
Η κίνηση αυτή από την Fairfax κινείται στο πλαίσιο της εξάπλωσης σε ολόκληρο το φάσμα της αγοράς retail, καθώς έχει ήδη εξαγοράσει τα Praktiker. Πρόκειται όμως και ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση, με εκπροσώπους της οποίας συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα : link

12
Feb

H ψηφοφορία των αναγνωστών του NEWS 247 για τις τηλεοπτικές άδειες

H ψηφοφορία των αναγνωστών του NEWS 247 για τις τηλεοπτικές άδειες.η κυβέρνηση εν μέσω πολιτική έντασης, πίεσης στο ζήτημα του ασφαλιστικού από την Ευρώπη και κλιμάκωσης των αντιδράσεων αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα,  αποφάσισε να προχωρήσει μόνη στην αλλαγή του τοπίου των τηλεοπτικών αδειών. Η απόφαση για τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προκάλεσε έντονη αντίδραση από την ένωση των ιδιοκτητών, αλλά και την αντιπολίτευση, η οποία κατέληξε σε μια συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής με τις γνωστές πλέονεγκλήσεις και αντεγκλήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με διακύβευμα ποιος είναι πιο παλιός, απ’ τον παλιό και πιο διαπλεκόμενος από τον διαπλεκόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ στο NEWS 247 από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του Αλέξη Τσίπρα, δώσαμε το λόγο στους αναγνώστες οι οποίοι και τοποθετήθηκαν μαζικά στην ψηφοφορία, τόσο σε ό, τι αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης, όσο όμως και στην πιθανότητα αναστολής ή όχι κάποιου από τα υπάρχοντα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Οι απαντήσεις είναι αποκαλυπτικές της εντύπωσης που έχει σχηματιστεί σε μεγάλη μερίδα των πολιτών για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμός. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα σημαντική, με 5.388 άτομα να παίρνουν θέση στο νέο διαγραφόμενο τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνο με την απόφαση Τσίπρα το 41%

Στην ερώτηση, κατά πόσο συμφωνείτε με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τέσσερις άδειες το 41% απάντησε θετικά, 33% δήλωσε ότι διαφωνεί, ενώ 18% πιστεύει πως πρόκειται για θέμα ήσσονος σημασίας στη δεδομένη στιγμή.

STAR και ALPHA οι πιο αγαπητοί τηλεοπτικοί σταθμοί

Στην ερώτηση ποιο από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα προτιμούσαν οι αναγνώστες του NEWS 247 να συνεχίσουν να εκπμπεμουν, το 27% σημείωσε τον Alpha, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το STAR με 20% και ακολουθεί το ΣΚΑΙ με 17%. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός πως MEGA και ANT1, οι άλλοτε κραταιοί ιδιωτικοί σταθμοί βρέθηκαν πολύ χαμηλά στην προτίμηση των αναγνωστών (10% και 8% αντίστοιχα)

Το MEGA, αποδέκτης της μεγαλύτερης δυσαρέσκειας

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους τηλεθεατές για την ποιότητα της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και τον τρόπο που μεταδίδουν την πληροφορία. Στην ερώτηση ποιο κανάλι δεν θα ενοχλούσε τους αναγνώστες, στο ενδεχόμενο της αναστολής της λειτουργίας του, το MEGA λαμβάνει ποσοστό 38%. Ένα τεράστιο ποσοστό που ίσως και να εξηγεί γιατί το κανάλι της Μεσογείων παλεύει να κρατηθεί στους πίνακες τηλεθέασης, με απογοητευτικές επιδόσεις σε όλες τις ζώνες. Ακολουθεί με επίσης υψηλό ποσοστό το ΣΚΑΙ, αποτέλεσμα πιθανότατα των ευτράπελων που ακολούθησαν το δημοψήφισμα και την κάλυψη του ταραχώδους καλοκαιριού του 2015.

Όχι στην τηλεοπτική άδεια σε Τούρκο επιχειρηματία λένε οι αναγνώστες

Πηγή:link
12
Feb

Τι σημαίνει ο εντοπισμός βαρυτικών κυμάτων: Γιατί είναι θρίαμβος για την επιστήμη

Τι σημαίνει ο εντοπισμός βαρυτικών κυμάτων: Γιατί είναι θρίαμβος για την επιστήμη.Ως ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά νέα του τελευταίου καιρούΗ είδηση του εντοπισμού – για πρώτη φορά- βαρυτικών κυμάτων έκανε τον γύρο του κόσμου. Τα βαρυτικά κύματα, τα οποία προκύπτουν από την κίνηση μεγάλων αντικειμένων στο σύμπαν, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από το LIGO (Laser Interferometer Gravitational Wave Observatory), που αναβαθμίστηκε πρόσφατα.

Τα βαρυτικά κύματα προβλέπονταν από τη Γενική θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, βάσει της οποίας τα μεγάλα αντικείμενα παραμορφώνουν τον χωροχρόνο γύρω τους. Όταν αυτά επιταχύνονται, παράγουν βαρυτικά κύματα: Στην ουσία, πρόκειται για τα «απόνερα» που αφήνουν στον χωροχρόνο κατά την κίνησή τους.

Μέχρι τώρα, ο επιστημονικός κόσμος ήταν βέβαιος για την ύπαρξή τους, καθώς η παρουσία τους είχε διαπιστωθεί μέσω έμμεσης παρατήρησης από το 1974 ακόμα, αλλά κανένα δεν είχε εντοπιστεί άμεσα. Αυτό άλλαξε την Πέμπτη, με την ανακοίνωση του LIGO Laboratory, η οποία συνοδεύει paper το οποίο δημοσιεύθηκε στο Physical Review Letters.

gravity waves

Μαύρες τρύπες

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του New Scientist, το ιστορικής σημασίας σήμα το οποίο εντοπίστηκε από ένα ζευγάρι μαύρων τρυπών σε απόσταση περίπου 1,3 δισ. ετών φωτός- η μία 29 φορές η μάζα του ήλιου και η άλλη 36 φορές, που η μία ήταν σε τροχιά γύρω από την άλλη, πριν ενωθούν σε μια ενιαία μαύρη τρύπα. Οι αισθητήρες του LIGO στο Χάνφορντ της Ουάσινγκτον και το Λίβινγκστον της Λουϊζιάνα έπιασαν τα ίχνη στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, σχεδόν την ίδια στιγμή. Οι αισθητήρες τους κατέγραψαν διαστολή και συστολή του χωροχρόνου κατά ένα χιλιοστό του μεγέθους ενός πρωτονίου- πολύ μικρής έκτασης, αλλά και πάλι 10 φορές πιο μεγάλης από τη μικρότερη μονάδα που μπορεί να μετρήσει το LIGO. Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ο εντοπισμός ήταν σε μεγάλο βαθμό τύχη, καθώς επίσημα το πείραμα ήταν να αρχίσει να συλλέγει δεδομένα τέσσερις ημέρες μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας ως τις 12 Ιανουαρίου 2016. Επίσης, από τύχη προέκυψε και η φύση του σήματος, καθώς οι ενώσεις/ συγχωνεύσεις μαύρων τρυπών γίνονται πιο συχνά από ό,τι πιστεύεται.

black holes

Όλα τα αντικείμενα εκπέμπουν βαρυτικά κύματα όταν είναι σε τροχιά, περιλαμβανομένης της Γης και του Ήλιου. Ωστόσο, καθώς αυτές οι δύο μαύρες τρύπες κινούνταν η μία γύρω από την άλλη, η ενέργεια που έχαναν σε βαρυτικά κύματα ήταν αρκετή για να τις φέρει πιο κοντά τη μία στην άλλη- προκαλώντας περαιτέρω παραμόρφωση χωροχρόνου και την εκπομπή ακόμα πιο πολλών βαρυτικών κυμάτων. Αυτό προκάλεσε τη συγχώνευσή τους σε μια μεγαλύτερη μαύρη τρύπα, μάζας 62 φορές αυτής του Ήλιου. Στην αρχή, η μαύρη τρύπα αυτή ήταν με «εξογκώματα» και όχι στρογγυλή, και μέχρι να τα ξεφορτωθεί εξέπεμπε περισσότερα βαρυτικά κύματα. Εν συνεχεία, κατέληξε σε σχήμα σφαίρας και «ηρέμησε».

Διαβάστε περισσότερα:link

12
Feb

Ο Ευγένιος Τριβιζάς νίκησε τη Disney – Το «Little Emily» πήρε το «Όσκαρ παραμυθιού»!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς νίκησε τη Disney – Το ηλεκτρονικό βιβλίο «Little Emily» πήρε το «Όσκαρ παραμυθιού»! κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards. ΤαKidscreenAwards αποτελούν τον σημαντικότερο φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ.

«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου» δήλωσε για τη νίκη του ο Ευγένιος Τριβιζάς στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου ΑλέξηΚυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη», πρόσθεσε.

Η ιστορία

Ο θαυμαστός Πλανήτης των Χρωμάτων έχει δύο μόνο κατοίκους, τον Αλέξη Πτωτιστή, τον χαρούμενο ζωγράφο, και την κόρη του, τη Ζωή. Ο Αλέξης έχει ζωγραφίσει ολόκληρο τον πλανήτη μόνο και μόνο για χάρη της μικρής του κόρης. Κάποιος όμως φθονεί τον μαγευτικό πλανήτη τους. Κάποιος είναι αποφασισμένος να τον καταστρέψει. Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον φθονερό και ύπουλο Μουτζούρωνα, έναν μάγο που επειδή ξέρει να ζωγραφίζει μόνο νεκρές φύσεις, έχει αποφασίσει να σκοτώσει όλες τις φύσεις του κόσμου για να τις ζωγραφίσει.

Πηγή:link

12
Feb

Θέλεις να γίνεις Ασφαλιστής; Λυπάμαι δεν μπορείς

Θέλεις να γίνεις Ασφαλιστής; Λυπάμαι δεν μπορείς και αυτό γιατί φαίνεται να είναι στον αέρα οι εξετάσεις για τα πιστοποιητικά Α, Β, Γ & Δ που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα η Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η διαπίστωση αυτή έγινε μετά και την ψήφιση του νέου νόμου ενσωμάτωσης του Solvency II στην ελληνική αγορά που αντικατέστησε το γνωστό 400/70.

Η αλλαγή αυτή είχε σαν αποτέλεσμα η εξεταστέα ύλη να πρέπει να αντικατασταθεί βάσει των όσων ορίζει ο νέος νόμος δημιουργώντας όπως ήταν αναμενόμενο σύγχυση τόσο στα εκπαιδευτικά κέντρα Ασφαλιστικών Εταιρειών όσο και σε εκπαιδευτικά κέντρα μεσιτών και πρακτόρων.

Και ενώ οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα, όπως ήταν αναμενόμενο ακυρώθηκαν, τώρα πιθανολογούμε ότι κινδυνεύουν προς ακύρωση και οι εξετάσεις στις 16 & 17 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη (Μόνο για πιστοποιητικά Α & Δ).

Κάνοντας μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς και βάσει των όσων πληροφορηθήκαμε από υπεύθυνους εκπαιδευτικών κέντρων ασφαλιστικών εταιρειών αν καθυστερήσει κι άλλο η έκδοση της νέας εξεταστέας ύλης τότε οι εξεταζόμενοι θα έχουν λιγότερο από ενάμιση μήνα να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις τους καθιστώντας αδύνατη τη σωστή προετοιμασία.

Προετοιμασία στην οποία πρέπει να υποβληθούν και οι ίδιοι οι Εκπαιδευτές προκειμένου να ενημερώσουν τις ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές τους πλατφόρμες αλλά και την ύλη με την οποία εκπαιδεύουν.

Αν οι υπολογισμοί μας είναι σωστοί, και ακυρωθούν και οι εξετάσεις του Απρίλη τότε θα μιλάμε για περίπου ένα 6μηνο χωρίς νέους πιστοποιημένους Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες, Μεσίτες και άδειες για Unit linked Προϊόντα στην αγορά. Μια εξέλιξη που μπορεί σε μερικούς να μη λέει πολλά αλλά αν προστεθεί στα βάρη που έχει να σηκώσει η αγορά σίγουρα δεν είναι αμελητέα.

Βέβαια οι άνθρωποι στην εκπαίδευση των ασφαλιστικών εταιρειών μάς ενημέρωσαν πως η ΔΕΙΑ έχει κινήσει όλες τις κατάλληλες διαδικασίες για την έκδοση της νέας ύλης ζητώντας μάλιστα και τις δικές τους προτάσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι αν τους είχαν δώσει και την ημερομηνία έκδοσής τους, τότε θα τους βοηθούσε και στον καλύτερο προγραμματισμό τους.

Πηγή:link

12
Feb

Στα χέρια πιάστηκαν αγρότες και αστυνομικοί στο Χαϊδάρι

Στα χέρια πιάστηκαν αγρότες και αστυνομικοί στο Χαϊδάρι.Δείτε δύο νέα βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα στο Δαφνί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Πριν από λίγη ώρα, αγρότες έσπασαν περιπολικό, όπως μετέδωσε ο Real Fm 97,8.

Πηγή:link

12
Feb

Αυξάνεται το εμπόριο ναρκωτικών μέσω διαδικτύου

Αυξάνεται το εμπόριο ναρκωτικών μέσω διαδικτύου σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά (OEDT), το διαδίκτυο διαδραματίζει έναν αυξανόμενο ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη, “προσφέροντας πιο ποικίλες επιλογές” στους αγοραστές και διατηρώντας παράλληλα την ανωνυμία τους.

“Σχεδόν όλα τα είδη παράνομων ναρκωτικών μπορούν σήμερα να αγοραστούν ηλεκτρονικά και να παραδοθούν με το ταχυδρομείο, χωρίς φυσική επαφή ανάμεσα στον αγοραστή και τον μεταπωλητή”, σχολιάζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος αρμόδιος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ περισσότεροι από 80 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ήδη καταναλώσει παράνομα ναρκωτικά, η καταφυγή στο διαδίκτυο παραμένει ακόμη περιορισμένη, αναφέρει το OEDT, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Λισαβόνα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 σε 100.000 χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως, περίπου το 10% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι έχουν αγοράσει ναρκωτικά μέσω του διαδικτύου.

Στην Ευρώπη, περίπου 650 ιστοσελίδες επιτρέπουν την αγορά νέων ψυχοδραστικών ουσιών (NSP), ουσιών που προκαλούν ευφορία οι οποίες παρουσιάζονται συχνά ως υποκατάστατα υπαρχόντων παράνομων ναρκωτικών, αλλά προκαλούν μερικές φορές τον θάνατο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του OEDT για το 2015.

Πηγή:link

12
Feb

Το ερώτημα της Fed που τίναξε στον αέρα τις αγορές

Το ερώτημα της Fed που τίναξε στον αέρα τις αγορές.Η εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας άλλαξε τα δεδομένα. Τα stress tests που τρόμαξαν τους επενδυτές και η είσοδος σε αχαρτογράφητα ύδατα. Γιατί η Fed πρέπει να κάνει πολύ έξυπνες κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Πριν από λίγες ημέρες, παρευρέθηκα σε ένα χρηματοοικονομικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν ορισμένοι από τους πιο ισχυρούς και ενημερωμένους διαχειριστές ενεργητικού των ΗΠΑ.

Όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν για την πιθανή πορεία των επιτοκίων στις ΗΠΑ, περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέβλεψαν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια την επόμενη χρονιά, αντί να τα κρατήσει σταθερά ή να τα αυξήσει.

Ναι, καλά διαβάσατε. Λιγότερο από δύο μήνες πριν, η Fed έκανε την πολυαναμενόμενη κίνηση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Στην συνέχεια έστειλε μήνυμα ότι αναμένει να δει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων. Αν και οι επενδυτές δεν αποδέχτηκαν απόλυτα την εκτίμηση αυτή, η αγορά futures επί των επιτοκίων της Fed προέβλεπε δύο και όχι τέσσερις αυξήσεις για το 2016.

Αλλά αν θεωρηθεί αντιπροσωπευτική η ομάδα των επενδυτών που είδα εγώ (και πιστεύω πως είναι), μια μείωση του επιτοκίου των ΗΠΑ είναι η πιο διαδεδομένη άποψη. Μιλώντας για κυκλοθυμία, η κατάσταση κάνει έναν έφηβο να φαίνεται συγκροτημένος.

Είναι δικαιολογημένη; Σε οικονομικούς όρους, θα έλεγα πως όχι. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει τόσο δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες. Αντίθετα, όπως σημείωσε η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, στην κατάθεση της στο Κογκρέσο την Τετάρτη, η ανάπτυξη παραμένει σχετικά σταθερή και η ευρύτερη εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν φαίνεται καθόλου καταστροφική. Όπως αναμενόταν, η ίδια τόνισε χθες ότι πιστεύει ακόμα πως τα επιτόκια βρίσκονται σε ήπια ανοδική τροχιά.

Πηγή : link

12
Feb

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και χαρακτήρισε σήμερα καλή τη συνεργασία που είχαν στην Αθηνά οι θεσμικοί εκπρόσωποι των δανειστών και η ελληνική πλευρά, τονίζοντας πως επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος.Ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, κυρίως σε τομείς όπως το συνταξιοδοτικό, ο κρατικός προϋπολογισμός και η έναρξη της λειτουργίας του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Από πλευράς του ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι αν συνεχιστεί η σημερινή δυναμική, η επιστροφή στην ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία θα επιτευχθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι η επιστροφή των τεχνοκρατών της Επιτροπής στην Αθήνα τις ερχόμενες ημέρες και η επίτευξη συμφωνίας τις ερχόμενες εβδομάδες. Αναγνώρισε ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν “δύσκολες μεταρρυθμίσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο” όπως το συνταξιοδοτικό, επισήμανε όμως ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι “αναγκαία” και πως οι καθυστερήσεις δε θα κάνουν “ευκολότερες” τις μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε περισσότερα : link

Comodo SSL