18/12/2015

18
Dec

Οι άντρες που έχουν σκύλο είναι φοβερά σέξι (και η επιστήμη το επιβεβαιώνει)

Οι άντρες που έχουν σκύλο είναι φοβερά σέξι (και η επιστήμη το επιβεβαιώνει).Τα σκυλιά μας αρέσουν, οι άντρες μας αρέσουν, άρα με μια απλή συλλογιστική μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι οι άντρες που έχουν σκύλο, μπορούν να μας ξετρελάνουν.

Κι αν νομίζετε ότι το λέμε επειδή αγαπάμε τα σκυλιά, τότε να σας ενημερώσουμε ότι νέα έρευνα επιβεβαιώνει την γοητεία των αντρών που έχουν έναν τετράποδο φίλο.

via GIPHY

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, το Πανεπιστήμιο Rutgers, σε συνεργασία με το PetSmart δημοσίευσαν έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό Anthrozoös στην οποία αναλύουν πως ένας σκύλος μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ελεύθερου άντρα.

Οι επιστήμονες ρώτησαν «τι ρόλο διαδραματίζει ένα κατοικίδιο στη ζωή ενός ελεύθερου ενήλικα;» και αφού ανέλυσαν τις απαντήσεις 1.200 ατόμων διαπίστωσανότι 35% των γυναικών και 26% των αντρών έλκονταν περισσότερο από κάποιον που είχε κατοικίδιο.

Αν και η έρευνα συμπεριελάμβανε τόσο ιδιοκτήτες γατών και σκύλων, διαπιστώθηκε ότι όσοι έχουν σκύλο είναι πιο ελκυστικοί. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο ζώο μπορεί να κάνει πιο σέξι τον ιδιοκτήτη του;», οι 500 από τις 600 ψήφος πήγαν στον σκύλο.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι οι σκύλοι έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα γοητείας των αντρών. Τρανή απόδειξη είναι ο λογαριασμός στο Instagram με το όνομα Hot Dudes With Dogs που έχει πάνω από 270.000 followers.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί ένας άντρας με σκύλο να φαίνεται πιο σέξι. Αρχικά, είναι πιο εύκολο να πιάσεις συζήτηση με έναν άντρα που έχει κατοικίδιο. Επιπλέον, ο σκύλος δείχνει ότι κάποιος έχει διάθεση να προσφέρει και ότι ενδιαφέρεται και νοιάζεται, κάτι που είναι ιδιαίτερα γοητευτικό για τις γυναίκες.

Πηγή:link

18
Dec

Όταν ο καφές κόστιζε 25 δραχμές. Ταξίδι στο 1980 με τον τιμοκατάλογο του ιστορικού ζαχαροπλαστείου «Μινέρβα»

Όταν ο καφές κόστιζε 25 δραχμές. Ταξίδι στο 1980 με τον τιμοκατάλογο του ιστορικού ζαχαροπλαστείου «Μινέρβα»: Καφεζυθοσαχαροπλαστείον Μινέρβα, ιστορικό στο Βόλο, λίγο πριν χαθεί η αθωότητα, τότε που οι παρέες διασκέδαζαν πιο απλά και σίγουρα πιο φτηνά

Αυτό μας θύμισε η φωτογραφία τιμοκαταλόγου του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου από το 1980 που δημοσίευσε το e-thessalia στον ιστότοπό του.

Ειδικότερα ο τιμοκατάλογος της ιστορικής Μινέρβας, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως βρέθηκε στα χέρια του κ. Στέφανου Πουλάκη και από εκεί στο διαδίκτυο.

Τον κοιτάζουμε και μελαγχολούμε. Το 1980 ο καφές κόστιζε 25 δραχμές,45 δραχμές οι πάστες,120 δραχμές η σούπερ Μοκα,150 δραχμές η μεγάλη ποικιλία, 45 δραχμές η πάστα φούρνου (μακάρι να ξέραμε τι είναι), 43 δραχμές μια ομελέτα με δύο αυγά κλπ.

minerva

Πηγή:link

18
Dec

Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 70.000 ευρώ

Έχετε οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο οι οποίες ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ; Τότε θα πρέπει να ανησυχείτε καθώς ξεκινούν οι κατασχέσεις καταθέσεων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 70.000 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία δημοσιεύτηκε σε σχετικό ΦΕΚ και αφορά όσους έχουν οφειλές από 70.000 ευρώ και πάνω.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τρία βήματα. Αρχικά η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες (εκτός ρύθμισης) οφειλές άνω των 70.000 ευρώ. Η ρύθμιση αποστέλλεται στη συνέχεια σε όλες τις τράπεζες, δίχως όμως να περιλαμβάνουν οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί. Οι τράπεζες προχωρούν σε διασταύρωση στοιχείων και επιστρέφουν τη λίστα έχοντας όμως κατασχέσει τις καταθέσεις.

Ποια ποσά εξαιρούνται

Από τις κατασχέσεις εξαιρούνται μόνο χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ποσά που καταβάλλονται από τον οφειλέτη σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό και ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.

Η διαδικασία του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε λεπτά.

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική απόφαση

Πηγή:link

18
Dec

Επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία συζήτησαν Τσίπρας-Μέρκελ

Επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία συζήτησαν Τσίπρας-Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά η καγκελάριος Μέρκελ ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο των εργασιών στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής παραμονής προσφυγών (relocation camps) που δημιουργούνται στην ηπειρωτική χώρα. Τα κέντρα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ως προς το θέμα της Frontex έγινε κατανοητό ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αξιοποιήσει την «τεχνογνωσία» της Frontex και να δεχτεί βοήθεια. Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι από την βοήθεια που έχει ζητήσει ως σήμερα η Ελλάδα, έχει φτάσει στη χώρα μόνο η μισή. Έγινε σαφές, μάλιστα, ότι το προσωπικό της Frontex εργάζεται με τα ωράρια εργασίας των χωρών απ’ όπου προέρχονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως για να ξεπεραστεί αυτή η πρωτοφανής προσφυγική και μεταναστευτική κρίση πρέπει να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία ή επανεγκατάστασης από την Ελλάδα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο έτσι θα υπάρχει ένας νόμιμος και ασφαλής δίαυλος μεταφοράς των προσφύγων προς τον προορισμό τους.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα μια συγκροτημένη πολιτική επιστροφών όσων δεν δικαιούνται άσυλο ή αρνούνται να υποβάλουν αίτημα για άσυλο. Σ’ αυτή την κατηγορία εμπίπτουν οι εισερχόμενοι από τις τουρκικές ακτές με προέλευση κυρίως από το Μαρόκο, την Αλγερία, το Πακιστάν και το Ιράν. Οι επιστροφές θα γίνονται σε στενή συνεργασία με τη Frontex και την Ε.Ε., βάσει του πρωτοκόλλου επιστροφών Ελλάδας-Τουρκίας και στο πνεύμα της πρόσφατης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Πηγή:link

18
Dec

Τι ακολουθεί μετά το rebalancing και την ανοδική διάσπαση των 600 μονάδων

Τι ακολουθεί μετά το rebalancing και την ανοδική διάσπαση των 600 μονάδων:Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κινείται έντονα ανοδικά στην τρέχουσα εβδομάδα με ιδιαίτερα αυξημένους τζίρους και νέους πρωταγωνιστές.

Οι αυξημένοι τζίροι οφείλονται κατά κύριο λόγο στις αναδιαρθρώσεις των δεικτών που είχαν σαν αποτέλεσμα αυξημένες εισροές στις τραπεζικές μετοχές που απορρόφησαν έτσι τις υποχρεωτικές ρευστοποιήσεις των ομολογιούχων και κατάφεραν οι περισσότερες να κινηθούν και πάνω από τις τιμές των αυξήσεων. Η βαρύτητα πια των τραπεζών στους δείκτες είναι σημαντική και απομένει η ΕΤΕ την επόμενη εβδομάδα να αλλάξει τις σταθμίσεις της και να δεχτεί τις αντίστοιχες εισροές.

Αντίθετα οι εκροές στις υπόλοιπες μετοχές πίεσαν αρχικά τις τιμές αλλά το τέλος των αλλαγών στους δείκτες και οι ελκυστικές τιμές που διαμορφώθηκαν έδωσαν ισχυρή ανοδική αντίδραση τις δύο τελευταίες μέρες.

Ο γενικός δείκτης κατάφερε να διασπάσει την αντίσταση των 600 μονάδων και ο επόμενος σημαντικός στόχος είναι η περιοχή των 645 μονάδων που είναι και το 50% της διόρθωσης που ξεκίνησε από την κορυφή των 731 μονάδων ( 29/10 ).

Απομένουν οκτώ συνεδριάσεις ως το τέλος του έτους και οι επενδυτές τοποθετούνται στην αγορά ενόψει μιας πολύ ενδιαφέρουσας χρονιάς που ακολουθεί. Το πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα καθορίσει την πορεία του χρηματιστηρίου για τον επόμενο χρόνο. Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και την υπογραφή της σύμβασης για τα αεροδρόμια το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που περιλαμβάνει δύσκολες αποφάσεις σε ασφαλιστικό, αγροτικό και «κόκκινα δάνεια» . Επιτυχή έκβαση θα ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος που αλλάζει τον ορίζοντα για την οικονομία , τις επενδύσεις και τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και σίγουρα αλλάζει και τα επίπεδα διακύμανσης για το χρηματιστήριο που τόσο ταλαιπωρήθηκε την φετινή χρονιά.

Αύριο ολοκληρώνονται οι αλλαγές στο FTSE All World και στα παράγωγα το triple witching Δεκεμβρίου.

Βαγγέλης Σιούτης Yπεύθυνος Συναλλαγών GUARDIAN TRUST

Πηγή:link

18
Dec

Προσχέδιο ασφαλιστικού καταθέτει ο Κατρούγκαλος

Προσχέδιο ασφαλιστικού καταθέτει ο Κατρούγκαλος , με το οποίο θα αποκαλύπτεται σε ένα βαθμό, η προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Αυτό άλλωστε ζητούν από τον υπουργό και τα μέλη της ΟΚΕ, που θεωρούν πως το αρχικό κείμενο που τους παρέδωσε ο κ. Κατρούγκαλος, προκειμένου να διεξαχθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής διάλογος για το ασφαλιστικό, είναι πολύ συνοπτικό και απαιτούνται επιπλέον διευκρινήσεις και περισσότερα στοιχεία.

Η ΟΚΕ επισημαίνει αυτό που και σε όλες τις προηγούμενες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις υπογράμμιζε, ότι δηλαδή οι προωθούμενες αλλαγές πρέπει να στηρίζονται σε έγκυρες και αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες για όλα τα Ταμεία, ενώ η βιωσιμότητα του συστήματος και η διατήρηση των βασικών συνταγματικών χαρακτηριστικών του δεν πρέπει να συγχέεται με την πίεση για την βραχυπρόθεσμη επίλυση δημοσιονομικών προβλημάτων.

Επιπλέον, οι εργοδοτικοί φορείς που συμμετέχουν στην ΟΚΕ και κατέγραψαν τις απόψεις τους για τις προτάσεις Κατρούγκαλου, καθώς η ΓΣΕΕ έχει αποχωρήσει από την Επιτροπή, ενώ η ΑΔΕΔΥ που συμμετέχει, απείχε από τη συγκεκριμένη διαδικασία έκφρασης γνώμης) χαρακτηρίζουν τις γενικές αρχές που παρέλαβαν από τον κ. Κατρούγκαλο πολύ συνοπτικές και ζητούν επιπλέον στοιχεία για τον εξορθολογισμό του συστήματος από τον οποίο θα προκύψει η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή.

Η ΟΚΕ σημειώνει πως η δέσμευση για αποφυγή νέων «οριζόντιων» μειώσεων σημαίνει στοχοποιημένες μειώσεις, για τις οποίες όμως δεν παρέχεται καμία ένδειξη ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν.

Συγκεκριμένα, η ΟΚΕ επισημαίνει πως ο εξορθολογισμός του συστήματος ως μέθοδος για την επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής δεν προσδιορίζεται και επομένως στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να διευκρινισθεί ποια είναι η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και πώς αυτή θα επιτευχθεί, ενώ παράλληλα θα προστατεύονται οι συντάξεις από νέες μειώσεις όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Και παράλληλα, αναφέρει πως η δέσμευση (σ.σ. της κυβέρνησης) για αποφυγή νέων «οριζόντων» μειώσεων προφανώς σημαίνει ότι θα γίνουν στοχοποιημένες μειώσεις για τις οποίες όμως δεν παρέχεται καμία ένδειξη ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν.

Διαβάστε περισσότερα:link

18
Dec

Thursday Humor: Lawyer For Martin Shkreli Hike Fees 5,000%

Thursday Humor: Lawyer For Martin Shkreli Hike Fees 5,000%….Earlier today, the “most hated man in America”, serial biotech entrepreneur and former Jim Cramer protege Martin Shkreli was arrested by the FBI.

As Shkreli reminded the world earlier this week while discussing an absurd plan to free an incarcerated rapper, coming up with $2 million in bail money is “no fucking problem,” so we assume he’ll be able to afford an OJ-esque legal team.

Or will he…

*  *  *

A bit of humor, via The New Yorker:

A criminal lawyer representing Turing Pharmaceuticals chief Martin Shkreli has informed his client that he is raising his hourly legal fees by five thousand per cent, the lawyer has confirmed.

Minutes after Shkreli’s arrest on charges of securities fraud, the attorney, Harland Dorrinson, announced that he was hiking his fees from twelve hundred dollars an hour to sixty thousand dollars.

Shkreli, who reportedly received the news about the price hike while he was being fingerprinted, cried foul and accused his attorney of “outrageous and inhumane price gouging.”

“This is the behavior of a sociopath,” Shkreli was heard screaming.

For his part, Shkreli’s lawyer was unmoved by his client’s complaint. “Compared to what he pays for an hour of Wu-Tang Clan, sixty thou is a bargain,” he said.

Source:link

18
Dec

Μέσα στο α’ 6μηνο του 2016 ενεργοποιείται η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή

Μέσα στο α’ 6μηνο του 2016 ενεργοποιείται η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα για την πρώτη ημέρα της μίνι Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.
Μεταξύ των συμπερασμάτων αναφέρεται ότι το Συμβούλιο πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται στο σκέλος της μετάθεσης της κρίσης, λαμβάνοντας υπόψιν την μέχρι τώρα εμπειρία και να αποφασίσει ταχέως τη λίστα με τις ασφαλείς χώρες προέλευσης.
Το Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει ταχύτατα ειδικά για την κατάσταση που αφορά το Αφγανιστάν.
Επίσης, το Συμβούλιο καλείται να εξετάσει ταχύτατα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.
Ειδικότερα για το θέμα αυτό το κείμενο προβλέπει ότι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας πρέπει να προχωρήσει εντός της διάρκειας της Ολλανδικής προεδρίας, δηλαδή μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016.

Πηγή:link

Comodo SSL