Σύγκρουση με τους δανειστές για το ασφαλιστικό βλέπει η Telegraph.Σε πορεία σύγκρουσης με τους δανειστές οδεύει η Ελλάδα, σύμφωνα με την Telegraph, για το θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, μετά τις διακηρύξεις της Αθήνας ότι δεν θα προβεί σε μειώσεις συντάξεων.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι δαπάνες για τις συντάξεις αποτελούν το βασικό πρόσκομμα στη συμφωνία για το ασφαλιστικό ανάμεσα στην Αθήνα και την τρόικα των δανειστών. «Το ΔΝΤ έχει ασκήσει πιέσεις για πιο έντονες περικοπές στις δαπάνες για τις συντάξεις, οδηγώντας τον Α. Τσίπρα να ζητήσει το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει στο πακέτο διάσωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η Telegraph.
H βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει ακόμη έναν πίνακα που απεικονίζει την δαπάνες για τις συντάξεις των κρατών της ευρωζώνης επί του ποσοστού του ΑΕΠ με την Ελλάδα να κατέχει την πρώτη θέση.
Πηγή : link
Comments ( 0 )