Σόιμπλε: Μελλοντικά μέτρα πρέπει να γίνονται αποδεκτά από την αντιπολίτευση.«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο».
Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τρίτη, όπως μεταδίδει η Καθημερινή στην σκιά των όσων είπε ο Μισέλ Σαπέν για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
«Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε. «Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.
Πηγή : link
Comments ( 0 )