Ο Πούτιν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 26η Δεκεμβρίου για τη συντριβή του αεροσκάφους

25
Dec

Ο Πούτιν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 26η Δεκεμβρίου για τη συντριβή του αεροσκάφους

Ο Πούτιν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 26η Δεκεμβρίου για τη συντριβή του αεροσκάφους.Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.

“Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους” είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι “δεν έχουν ενδείξεις” ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.

Το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 92 άνθρωποι: 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ αυτών ήταν περισσότερα από 60 μέλη της χορωδίας Αλεξαντρόφ, εννέα δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί και η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Σπραβεντλίβαγια Πομός” Ελιζαβέτα Γκλίνκα, που ήταν πολύ γνωστή στη Ρωσία ως “Δρ. Λίζα”. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί δέκα πτώματα.

Ο Πούτιν διέταξε νωρίτερα την κυβέρνηση να συγκροτήσει μια επιτροπή ερευνών που θα αναλάβει να καθορίσει τα αίτια της συντριβής. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέθεσε τη διέυθυνση αυτής της επιτροπής στον υπουργό Μεταξορών Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος αναμένεται να πάει από σήμερα στην περιοχή του δυστυχήματος.

Πηγή : link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL