Κοντά στη «χρυσή» τομή για τον ακατάσχετο λογαριασμό

3
Oct

Κοντά στη «χρυσή» τομή για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Κοντά στη «χρυσή» τομή για τον ακατάσχετο λογαριασμό.Συνεχίζονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό και την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. Πρόκειται για δύο κυβερνητικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί στους δανειστές, οι οποίοι αρχικώς τις απέρριψαν άμεσα. Ωστόσο φαίνεται πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών κάνουν δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά στον ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις και να επιδεικνύουν σημάδια συναίνεσης, ώστε και με αρκετούς αστερίσκους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, πείθονται από το ελληνικό επιχείρημα ότι η εφαρμογή του ακατάσχετου λογαριασμού θα βοηθήσει τα μέγιστα τις επιχειρήσεις και θα συμβάλει στην λειτουργία των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Η αλλαγή στάσης των δανειστών δεν σημαίνει ότι έχει επέλθει συμφωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς υπάρχουν σκόπελοι που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ακαρπες είναι μέχρι τώρα οι διαπραγματεύσεις για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. Οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιμένουν στην επιβολή υψηλών προστίμων, σε όσους αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα.

 

Πηγή:link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL