Σε επανεκκίνηση της ΕΕ στοχεύει η Σύνοδος στη Μπρατισλάβα

16
Sep

Σε επανεκκίνηση της ΕΕ στοχεύει η Σύνοδος στη Μπρατισλάβα

Σε επανεκκίνηση της ΕΕ στοχεύει η Σύνοδος στη Μπρατισλάβα.Η άτυπη συνάντηση των 27 ηγετών κρατών-μελών, προσδοκά, σύμφωνα με την σλοβακική προεδρία, «να στείλει καθαρό μήνυμα ότι η ΕΕ παραμένει δυνατή και ικανή να φτάνει σε συμφωνίες και να επιφέρει βελτιώσεις στην καθημερινότητα τον πολιτών της». Ασφάλεια – άμυνα, προσφυγικό – μεταναστευτικό και οικονομία, θα είναι τα τρία κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών.


Ζητούμενο είναι να επιδειχθεί τουλάχιστον κοινή διάθεση στην κατεύθυνση να υπάρξουν συγκλίσεις. 

Η παρέμβαση Γιούνκερ


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν είναι αρκετά κοινωνική και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε», προτείνοντας και ανάλογα εργαλεία.

Το χειρότερο για την Μπρατισλάβα θα είναι να μη βγει κανένα αποτέλεσμα, σημείωνε από την πλευρά του προ δύο ημερών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη Le Monde.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ χθες Πέμπτη, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δήλωσε στη RAI ότι «στην ευρωπαϊκή σύνοδο της Μπρατισλάβα θα φέρω τη φωνή μιας χώρας η οποία κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί».

Πηγή : link


 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL