ΤτΕ: Μείωση κατά 4,4 δισ. στο όριο του ELA

8
Sep

ΤτΕ: Μείωση κατά 4,4 δισ. στο όριο του ELA

ΤτΕ: Μείωση κατά 4,4 δισ. στο όριο του ELA.Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,4 δισ. αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας, τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδας. Πλέον ο ELA διαμορφώνεται στα 52,8 δισ.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 52,8 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,4 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

 

Πηγή:link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL