Σε εκκαθάριση οδηγούνται δύο ιταλικές τράπεζες με απόφαση της ΕΚΤ

23
Ιούν

Σε εκκαθάριση οδηγούνται δύο ιταλικές τράπεζες με απόφαση της ΕΚΤ

Σε εκκαθάριση οδηγούνται δύο ιταλικές τράπεζες με απόφαση της ΕΚΤ.Η ΕυρωπαϊκήΚεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα ότι οι ιταλικές τράπεζες Veneto Banca και Banca Popolare di Vicenza έχουν πτωχεύσει ή ενδέχεται να πτωχεύσουν, καθώς έχουν παραβιάσει επανειλημμένα τις κεφαλαιακές απαιτήσεις που έχουν τεθεί από τις εποπτικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, η ΕΚΤ έδωσε χρόνο στις τράπεζες να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την κεφαλαιακή ενίσχυσή τους , αλλά αυτές δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις.

Ως συνέπεια, η ΕΚΤ έκρινε ότι οι δύο τράπεζες πτώχευσαν ή ενδέχεται να πτωχεύσουν και ενημέρωσε το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (Single Resolution Board, SRB) , το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την εξυγίανση των δύο τραπεζών. Οι τράπεζες θα τεθούν σε εκκαθάριση, σύμφωνα με τους ιταλικές διαδικασίες πτώχευσης.

Πηγή:link

Comodo SSL