Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία θα διεξαγάγει συνέδριο για την αντικατάσταση του Νταβούτογλου από την προεδρία, μετά την ρήξη του με τον Ερντογάν

5
May

Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία θα διεξαγάγει συνέδριο για την αντικατάσταση του Νταβούτογλου από την προεδρία, μετά την ρήξη του με τον Ερντογάν

Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία θα διεξαγάγει συνέδριο για την αντικατάσταση του Νταβούτογλου από την προεδρία, μετά την ρήξη του με τον Ερντογάν.Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο τις ερχόμενες εβδομάδες, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος .

Ένας αξιωματούχος του AKP δήλωσε πως το συνέδριο θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις 21 Μαίου και όχι αργότερα από τις 6 Ιουνίου, πρώτη μέρα του Ραμαζανίου.

Η ρήξη μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του διαδόχου (σ.σ. στην πρωθυπουργία) Νταβούτογλου, έγινε δημόσια τις πρόσφατες εβδομάδες με αφορμή σειρά θεμάτων όπως τις σχέσεις με την Ευρώπη έως την κράτηση επικριτών της κυβέρνησης, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα.

Πηγή : link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL