Αργεντινή: Συγγενείς του γ.γ. της προεδρίας εμπλέκονται στα “Panama Papers”. «Η σύζυγος, ο πεθερός και οι κουνιάδοι του Φερνάντο ντε Αντρέις (γενικού γραμματέα της προεδρίας) εμφανίζονται σε διάφορες offshore εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους» εμπλέκονται στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής των “Panama Papers”, σύμωνα με την εφημερίδα La Nacion.
Η La Nacion υπογραμμίζει, ωστόσο, πως ο ίδιος ο Φερνάντο ντε Αντρέις δεν αναφέρεται στα “Panama Papers” και πως ο ίδιος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει για την εμπλοκή μελών της οικογένειάς του.
Τα ονόματά των τελευταίων σχετίζονται με την «offshore εταιρία Parquemar Group, του Παναμά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2014», εξηγεί η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο πεθερός του γενικού γραμματέα της προεδρίας, Μάρτιν Ασκονάπε, «είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτών των» εταιριών. Ο ίδιος αναφέρει ο δημοσίευμα, είναι «ένας πλούσιος επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων που έδωσε χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Μάκρι το 2014».
Σημειώνεται ότι ο Μαουρίσιο Μάκρι εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής τον Νοέμβριο του 2015.
Από τα “Panama Papers” προκύπτει ότι ο Μάρτιν Ασκονάπε «είναι μέτοχος σε τουλάχιστον άλλες δύο εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους», συνεχίζει η La Nacion.
Από την αρχή της υπόθεσης των “Panama Papers” ο Μάκρι, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στους καταλόγους εξωχώριων εταιριών, αντέδρασε λέγοντας ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτές τις επιχειρήσεις και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν τις είχε αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του. Ωστόσο η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα αυτό.
Πηγή : link
Comments ( 0 )