Ο Τουσκ ζητά άμεση συνεδρίαση του Eurogroup.Με μήνυμα του στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ζητά να συνεδριάσει το Eurogroup άμεσα έτσι ώστε να βρεθεί κοινός τόπος επίλυσης του ελληνικού ζητήματος σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης.
Συγκεκριμένα αναφέρει: “Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση αναβίωσης της αβεβαιότητας στην Ελλάδα. Πρέπει να ορίσουμε μια ημερομηνία για Eurogroup στο άμεσο μέλλον. Μέσα στις επόμενες ημέρες, όχι εβδομάδες”.
“Μίλησα νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ενώ έχω στενές διαβουλεύσεις με τους υπουργούς του Eurogroup και την Κομισιόν”, δήλωσε ο Ντ. Τουσκ σε σημερινές δηλώσεις του μετά την επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
“Είμαι πεπεισμένος πως υπάρχει περισσότερη δουλειά για να γίνει από τους υπουργούς οικονομικών. Πρέπει να αποφύγουμε την αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Έτσι, πρέπει να ορίσουμε ημερομηνία για ένα νέο Eurogroup άμεσα, και μιλάω για ημέρες, όχι εβδομάδες”.
Πηγή:link
Comments ( 0 )