Β.Ντομπρόβσκις: «Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

19
Apr

Β.Ντομπρόβσκις: «Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

Β.Ντομπρόβσκις: «Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».Ο Β. Ντομπρόβσκις ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν είναι εφικτό η αξιολόγηση να κλείσει πριν από το ορθόδοξο Πάσχα, απάντησε ότι η Επιτροπή δε βάζει καμία προθεσμία, υπενθυμίζοντας ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το φθινόπωρο. Προσέθεσε, όμως, ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσω του Μνημονίου.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο Β. Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι υπήρξε πρόοδος, η οποία εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί και στην Αθήνα, όπου έχουν μεταβεί οι επικεφαλής των θεσμών, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Ο Λετονός επίτροπος προσέθεσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βασίζονται στις εκτιμήσεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα εξετάζονται πιθανά «έκτακτα μέτρα», σε περίπτωση που οι περισσότερο «απαισιόδοξες» εκτιμήσεις του ΔΝΤ πραγματοποιηθούν.

Καταλήγοντας, ο Β. Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και τόνισε ότι «πράγματι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», εφόσον όλες οι πλευρές κάνουν μια τελευταία προσπάθεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL