Τα capital controls πιθανότατα θα αρθούν πολύ νωρίτερα απ’ ότι νομίζαμε

25
Nov

Τα capital controls πιθανότατα θα αρθούν πολύ νωρίτερα απ’ ότι νομίζαμε

Τα capital controls πιθανότατα θα αρθούνπολύ νωρίτερα απ’ ότι νομίζαμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την αναδρομική κύρωσή τους.

Αυτό θα συμβεί, είπε ο υπουργός, όχι μόνο γιατί η διαχείριση των κεφαλαιακών ελέγχων από την κυβέρνηση ήταν καλή, αλλά και επειδή η γκάμα τους ήταν περιορισμένη.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι επιπτώσεις των capital controls στην οικονομία υπήρξαν, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλες, όπως αναμενόταν, όπως προκύπτει και από τη συνεχή αναθεώρηση της πρόβλεψης για την ύφεση της οικονομίας φέτος από το 4% στο 1,3%. Τελικά, πρόσθεσε ο υπουργός, η ύφεση θα είναι χαμηλότερη.
Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση πήρε εύσημα από το ΔΝΤ για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε τους κεφαλαιακούς ελέγχους, χωρίς να πληγεί πολύ το εξωτερικό εμπόριο της χώρας.
Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση άλλαξε την ατζέντα στην Ευρώπη, καθώς τώρα όλοι μιλούν για τη ρύθμιση του χρέους και τόνισε ότι το θέμα της Ελλάδας στο Eurogroup συζητήθηκε για 20 έως 30 λεπτά.

Πηγή : link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL