Χρ. Σπίρτζης για Ελληνικό: Ο επενδυτής έχει καθυστερήσει όχι εμείς

7
Dec

Χρ. Σπίρτζης για Ελληνικό: Ο επενδυτής έχει καθυστερήσει όχι εμείς

Χρ. Σπίρτζης για Ελληνικό: Ο επενδυτής έχει καθυστερήσει όχι εμείς.Καμία καθυστέρηση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει για το Ελληνικό, αντίθετα υπάρχει καθυστέρηση 7 μηνών από πλευράς επενδυτή, τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Οδ. Κωσναντινόπουλου.

“Ο επενδυτής κατέθεσε  το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης με 7 μήνες καθυστέρηση. το καλοκαίρι του 2017. Αν οποιοδήποτε υπουργείο είχε τέτοια καθυστέρηση φανταστείτε την κριτική” υποστήριξε ο κ. Σπίτρτζης. “Χωρίς αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει καμία μελέτη καμία αδειοδότηση. Η παραχώρηση του Ελληνικού θα γίνει μέχρι Ιούνιο 2018 (σελ 39 βάσει σύμβασης). Τρεις μήνες πριν την μεταβίβαση των μετοχών”.

Απαντώντας ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  υπογράμμισε πως “έτσι όπως το πάτε ούτε το 2018 θα μπουν οι μπουλντόζες”.

Ο υπουργός επίσης έκανε αναλυτική παρουσίαση του πόσο μεγάλο είναι το αμαξοστάσιο του Ελληνικού, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: ​

“Δεκαπέντε μήνες αφότου η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών ψήφισε την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για την αξιοποίησή του, ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τα Υπουργεία για να παραδοθεί η έκταση στον επενδυτή. Η μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του ΟΣΥ είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός δεκαμήνου από την κύρωση της σύμβασης. Εντούτοις, δεν έχει ξεκινήσει καν. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε όλα τα Υπουργεία για να αναδειχθεί το ζήτημα, και μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε αν όλες οι πλευρές είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε την αντίφαση των κυβερνητικών δηλώσεων: “Τον περασμένο Ιούνιο, ο κ.Φλαμπουράρης δεσμεύθηκε πως μέχρι το τέλος του έτους “θα έμπαιναν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό”. Σήμερα, ο κ.Σπίρτζης υπόσχεται πως η έκταση θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2018. Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό σημαίνει πως η επένδυση δεν θα ξεκινήσει ούτε το 2018. Κρίμα για τους 75.000 ανθρώπους που θα έβρισκαν εκεί μία νέα θέση εργασίας.”

Πηγή: link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL