Μοσκοβισί: Βλέπω μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

9
Oct

Μοσκοβισί: Βλέπω μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Βλέπω μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.Θα βρούμε λύσεις για την Ελλάδα, όπως βρήκαμε και στο παρελθόν, υπογράμμισε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η γερμανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

“Εμπιστεύομαι την ηγεσία της Μέρκελ”, σημείωσε ο επίτροπος.

Τόνισε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Ελλάδα. «Η οικονομία βελτιώνεται, η ανάπτυξη είναι ισχυρότερη, η ανεργία μειώνεται. Βγήκαν από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Βλέπω μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», σημείωσε.

Το σημαντικό για τη χώρα δεν είναι το πώς θα διαμορφωθεί ο συνασπισμός στη Γερμανία, αλλά η δουλειά που γίνεται στην Αθήνα, συμπλήρωσε.

Είναι κρίσιμο, υπογράμμισε, να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση για να αρχίσει η προετοιμασία για έξοδο από το πρόγραμμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, το μόνο θέμα είναι να πετύχει το πρόγραμμα, επεσήμανε.

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση, στην ερώτηση για την κατάσταση στην Καταλονία, έκαναν λόγο για “εσωτερικό πρόβλημα της Ισπανίας”, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις με διάλογο και όχι βία.

Σχολιάζοντας την επικείμενη αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τη θέση του γερμανού ΥΠΟΙΚ, ο Πιέρ Μοσκοβισί επεσήμανε ότι είναι αναντικατάστατος.

Ο γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρούνο Λεμέρ σημείωσε ότι θα είναι καλύτερη επιλογή η παραμονή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup ως τις αρχές του 2018, μετά από σχετική επιθυμία του ίδιου. «Το Eurogroup χρειάζεται σταθερότητα», σημείωσε.

Πηγή:link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL