Ο Kyle Bass ‘βλέπει’ εκλογές το 2018

8
Oct

Ο Kyle Bass ‘βλέπει’ εκλογές το 2018

Ο Kyle Bass ‘βλέπει’ εκλογές το 2018.Ο παγκοσμίου φήμης επενδυτής και hedge fund manager Κyle Βass της Ηayman Capital τοποθετήθηκε πρόσφατα  για δεύτερη φορά για την Eλλάδα βλέποντας πολιτική αλλαγή τον επόμενο χρόνο. Την πρώτη φορά κατηγορούσε τον ΔΝΤ ευθέως επειδή ζητούσε ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, λέγοντας ότι στην ουσία βασανίζει τη χώρα σε μία λανθασμένη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του.Τόνισε μάλιστα ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει και δείχνει σημάδια ανάκαμψης καθώς οι τράπεζες κάνουν σωστές κινήσεις και ότι δεν είναι τώρα η στιγμή να βάζει νέα εμπόδια στη χώρα.

 

Στο νέο του άρθρο στοιχηματίζει σε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα στο επόμενο δωδεκάμηνο προκαλώντας ράλι  στα ελληνικά ομόλογα και μετοχές στα οποία έχει επενδύσει το fund που εκπροσωπεί.Εδώ θα πρέπει να σταθούμε λίγο και να πούμε το εξής ο κάθε επενδυτής και πόσο μάλλον ένας hedge fund manager θέλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο τις επενδύσεις που έχει κάνει.Είναι γνωστό ότι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα του Kyle Bass αφορά το τραπεζικό σύστημα της Kίνας και πιο συγκεκριμένα έχει ποντάρει στην πτώση του κινεζικού νομίσματος κατά 30%. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο στοίχημα το περιμένει από το Φεβρουάριο του 2016 και ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

 

Όπως λοιπόν έχει την υπομονή  για το συγκεκριμένο στοίχημα εναντίον του κινεζικού νομίσματος, κάπως έτσι θα έλεγε κανείς ότι θα πρέπει να έχει υπομονή και για τις εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα κάποια στιγμή.Είναι θεμιτό και προβλέψιμο κάθε επενδυτής να υποστηρίζει τη θέση που έχει πάρει και έχει προτείνει στους πελάτες του αλλά από την άλλη δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να επηρεαστεί και για τις πολιτικές του προβλέψεις που κάνει.

 

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο κάθε fund manager δίνει στην ουσία λόγο στους πελάτες του με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που φέρνει ανάλογα με τις επιλογές που έχει κάνει.Aυτό βέβαια διαφέρει πολύ από το να προδικάζει κάποιος πότε θα γίνουν εκλογές.

Για  να το θέσουμε ακόμη πιο απλά, το τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον στις τράπεζες , δεν έχει να κάνει με το πολιτικό σκηνικό της χώρας αλλά με τις αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί για τα κόκκινα δάνεια και τον έλεγχο που θα κάνει ο SSM μαζί με το διεθνές νομισματικό ταμείο.Θα μπορούσε βέβαια η Νέα Δημοκρατία να αφήσει απροστάτευτη την πρώτη κατοικία.Όλα τα άλλα είναι προς εσωτερική κατανάλωση και συγκεκριμένα ο Κyle Bass θέλει να δώσει ελπίδα κουράγιο και υπομονή στους πελάτες του, ότι πολύ σύντομα θα δικαιωθούν οι προβλέψεις του, όσον αφορά την άνοδο των ελληνικών τραπεζικών μετοχών και ομολόγων.

 

Θα συνιστούσαμε λοιπόν στον κύριο Kyle Bass, όπως κάνει υπομονή στο θέμα της Kίνας να κάνει υπομονή και στο θέμα των ελληνικών εκλογών.Kάποια στιγμή θα γίνουν, το σίγουρο είναι το 2019.

 

Αναβαλόγλου Γιώργος

Υπεύθυνος Τμήματος Παραγώγων Guardian Trust S.A

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

 

 

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL