Κομισιόν: Πράσινο φως στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων.Το πράσινο «φως» στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, έναντι 1,234 δισ. ευρώ, άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, το αντίτιμο για την 40ετή παραχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων δεν εμπίπτει στους κανόνες περί «κρατικής βοήθειας» και η Ελλάδα επέλεξε την καλύτερη προσφορά που υποβλήθηκε στον σχετικό διαγωνισμό.
Διαπιστώθηκε παράλληλα, ότι η συμφωνία μεταξύ της κοινοπραξίας και του ελληνικού δημοσίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ευρωπαϊκού δικαίου.
H έγκριση της Κομισιόν αποτελούσε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα εμπόδια για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στους επίμαχους αερολιμένες.
Πηγή:link
Comments ( 0 )