Με θετικό πρόσημο το ΑΕΠ στο 3ο τρίμηνο

14
Nov

Με θετικό πρόσημο το ΑΕΠ στο 3ο τρίμηνο

Με θετικό πρόσημο το ΑΕΠ στο 3ο τρίμηνο.Ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 1,5% εμφάνισε στο γ’ τρίμηνο του 2016 το ελληνικό ΑΕΠ, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Θετικοί ρυθμοί καταγράφηκαν και σε τριμηνιαία βάση, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι του β’ τριμήνου του 2016.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενισχύει τις εκτιμήσεις περί οριακών μεταβολών του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν αναμένει οριακή ύφεση της τάξης του 0,3%.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ:

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου κατά το 3ο τρίμηνο του 2016, παρουσίασε αύξηση 0,5% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2016 ενώ σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 1,5%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ σε όρους όγκου κατά το 3ο τρίμηνο του 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο.

Πηγή:link

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Comodo SSL