The blog.

6
Jan

Το απόλυτο βοήθημα για ασφαλιστικούς συμβούλους: “Insurance Brokers’ Best Tool”

Το απόλυτο βοήθημα για ασφαλιστικούς συμβούλους “Insurance Brokers’ Best Tool/ Easy way to monitor insurance contracts”

Αυτό το template του Notion είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για ασφαλιστικούς συμβούλους και όχι μόνο, επειδή:

Μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε όλες τις ανανεώσεις των ασφαλίσεων σας από ένα αρχείο CSV.

Να παρακολουθείτε την κατάσταση κάθε πελάτη σας (νέος, ολοκληρωμένος, σε εξέλιξη, εκκρεμής, ακυρωμένος).

Υπάρχουν ξεχωριστά πλαίσια επιλογής για κάθε μία από τις κατηγορίες (νέος, ολοκληρωμένος, σε εξέλιξη-εκκρεμής, ακυρωμένος), για στατιστικούς λόγους στο τέλος κάθε στήλης.

Μπορείτε να ρυθμίσετε μια υπενθύμιση στην ημερομηνία έναρξης και στην ημερομηνία λήξης για τα νέα συμβόλαια ή τις ανανεώσεις, ώστε να μπορείτε να ειδοποιείτε έγκαιρα τους πελάτες σας (η ειδοποίηση της υπενθύμισης εμφανίζεται επίσης στην εφαρμογή του Notion για κινητά και στο email σας).

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες εκτός από το όνομα του πελάτη, για τον αριθμό της πινακίδας, την προμήθεια από κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνοψίζεται στο τέλος της στήλης, και το συνολικό κόστος της ασφάλειας.

Υπάρχει επίσης μια στήλη που δείχνει εάν ένα συμβόλαιο είναι πληρωμένο ή όχι.

Υπάρχουν 6 κουμπιά που μπορούν να συμπληρώσουν αυτόματα κάθε μία από τις κατηγορίες πελατών αναφορικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους: νέος, ολοκληρωμένος, σε εξέλιξη-εκκρεμής, ακυρωμένος, πληρωμένο και μη πληρωμένο, ανάλογα με την κατάσταση κάθε συμβολαίου.

Εκτός από την προβολή του template σε μορφή πίνακα, υπάρχει επίσης μια προβολή αυτού σε μορφή ημερολογίου, η οποία είναι πολύ ευανάγνωστη και εμφανίζει εκτός από το όνομα του πελάτη, το συνολικό κόστος ασφαλίστρων, τον αριθμό πινακίδας και την κατάσταση κάθε συμβολαίου.

Όταν πρέπει να εισαχθεί ένα δεύτερο αρχείο CSV, για τον επόμενο μήνα κ.λπ., υπάρχει η δυνατότητα συγχώνευσης (merge CSV), έτσι ώστε όλες οι πληροφορίες να είναι σε μια βάση δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω video:

Το link απο το template στο Notion https://www.notion.so/@george-anavaloglou

To link για την αγορά του: https://1688756815554.gumroad.com/l/zsayqp

18
Mar

Ποιος ο κίνδυνος από την πρόσφατη απόφαση της Fed για την εγγύηση όλων των καταθέσεων στις ΗΠΑ;

By George Anavaloglou 18/03/2023

Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι δύσκολη, ακόμη και για αυτούς που έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Ωστόσο, είναι εκπληκτικό πόσο συχνά κάνουν λάθος, ειδικά για πράγματα που πρόκειται να συμβούν.

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2021, ο Joe Biden πίστευε ότι οι Ταλιμπάν δεν θα καταλάβαιναν το Αφγανιστάν. Ήταν λάθος. Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι Ταλιμπάν ελέγχουν ολόκληρη τη χώρα και ο κόσμος παρακολούθησε με ντροπή την εκκένωση του προσωπικού της Αμερικανικής πρεσβείας από το Καμπούλ.

Σε παρόμοιο ύφος, ο πρόεδρος της Fed είχε πρόσφατα τη δική του στιγμή Αφγανιστάν. Κατέθεσε ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου που εξέταζε αν η Fed προχωρούσε πολύ γρήγορα στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής της (δηλαδή στην αύξηση των επιτοκίων). Αυτό είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορούν να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους. Για παράδειγμα, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων, ειδικά των ομολόγων, μπορεί να πέσουν δραματικά στην αξία τους.

Αυτός ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα προβληματικός για τις τράπεζες, καθώς τείνουν να επενδύουν τις καταθέσεις των πελατών τους σε ομόλογα.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Fed απέρριψε κάθε κίνδυνο καταθέτοντας ότι δεν είχαν προχωρήσει πολύ στη νομισματική τους πολιτική. Τρεις μόλις ημέρες αργότερα, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ κατέρρευσε, πολλές τράπεζες αντιμετώπισαν φυγή καταθέσεων και στις αγορές ομολόγων υπήρξε αναταραχή. Ο πρόεδρος της Fed έπρεπε να εγγυηθεί ολόκληρο το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

Αυτή η εγγύηση έχει συνέπειες για τους φορολογούμενους. Το FDIC ανακοίνωσε ότι θα εγγυάται ΟΛΕΣ τις καταθέσεις στην τράπεζα Silicon Valley μετά την κατάρρευσή της. Το FDIC χρηματοδοτείται με την επιβολή τελών στα μέλη του δηλ. τις τράπεζες και όχι με τους φόρους. Ωστόσο, η πραγματική διάσωση προέρχεται από τη Fed, όχι από το FDIC.

H Fed δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών που ονομάζεται “Bank Term Funding Program” (BTFP) για να αποτρέψει τις τράπεζες από το να καταρρεύσουν. Το BTFP επιτρέπει στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τα ομόλογά τους ως ενέχυρο και να δανείζονται περισσότερα χρήματα από ό,τι αξίζουν τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους. Αν τα ομόλογα τους αποτιμούνται αυτή τη στιγμή έστα στα 85, αυτές θα δανείζονται από τη Fed 100.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη πραγμοτοποιηθέντες απώλειες ομολόγων αυτήν τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι η Fed έχει εγγυηθεί ολόκληρα τα 600+ δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εμπορικές τράπεζες δεν θα χάσουν ούτε ένα σεντ, καθώς μπορούν τώρα να περάσουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους στη Fed.

Αυτό δε λέγεται διάσωση. Είναι μια ωρολογιακή βόμβα. Ελπίζουμε να μην εκραγεί ποτέ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Fed θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε απώλειες, προκαλώντας καταστροφικές συνέπειες για το δολάριο των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις πιθανές συνέπειες του προγράμματος BTFP.

Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η Fed πήρε αυτήν την απόφαση μόνο της. Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν πέρασε νόμο ούτε διενήργησε ακροάσεις. Η Fed βρίσκεται υπό κριτική για την πρόσφατη απόφασή της να εγγυηθεί πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες τραπεζών χωρίς καμία συμμετοχή του Κογκρέσου. Αυτή η απόφαση έχει βάλει κάθε Αμερικανό πολίτη υποψήφιο στο να πληρώσει τον τελικό λογαριασμό.

Η Fed κάνει συνεχώς τραγικές προβλέψεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης διαχείρισης των αυξήσεων των επιτοκίων και των κινδύνων που συνεπάγονται. Παρά την έλλειψη ειδικής γνώσης, η Fed αποφάσισε να εγγραφεί μονομερώς στο αμερικανικό λαό για μια πιθανή διάσωση χωρίς δημοκρατικό έλεγχο. Αυτό αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα για την τρέχουσα κατάσταση της δημοκρατίας στην Αμερική.

2
Mar

Εξοικονομήστε Χρήματα στην Ασφάλεια Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας

Είστε κουρασμένοι από το να πληρώνετε πολλά για την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας σας; Μην ανησυχείτε! Έχουμε τη λύση.

Κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύετε τα οχήματά σας, γι’ αυτό προσφέρουμε πλήρη κάλυψη στην οποία μπορείτε να βασίζεστε. Από ατυχήματα μέχρι κλοπές, σας καλύπτουμε. Επιπλέον, με τις χαμηλές μας τιμές, θα έχετε την ασφάλεια ότι παίρνετε την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Για να ξεκινήσετε, απλώς συμπληρώστε τη φόρμα στην ιστοσελίδα μας στο https://bestinsurance.gr/a1/?page_id=178. Η έμπειρη ομάδα των ειδικών μας στην ασφάλιση θα συνεργαστεί μαζί σας για να βρει μια πολιτική που θα ικανοποιεί τις ατομικές σας ανάγκες. Κατανοούμε ότι κάθε οδηγός είναι διαφορετικός, και για αυτό προσφέρουμε εξατομικευμένες πολιτικές προσαρμοσμένες στη μοναδική σας κατάσταση.

Μην αφήνετε τις υψηλές τιμές της ασφάλειας να σας εμποδίζουν από το να απολαύσετε την ελευθερία του ανοιχτού δρόμου. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για τις προσιτές πολιτικές μας ασφάλισης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Ας σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ προστατεύετε τα οχήματά σας.

25
Feb

Προστατεύοντας το μέλλον σας: Η σημασία της ασφάλισης σε έναν απρόβλεπτο κόσμο

Καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο απρόβλεπτος, πολλοί άνθρωποι στρέφονται στην ασφάλιση για να προστατευθούν από πιθανούς κινδύνους. Από φυσικές καταστροφές έως ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η ασφάλιση μπορεί να παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας που μπορεί να βοηθήσει άτομα και οικογένειες να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις πιο απροσδόκητες προκλήσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον κόσμο της ασφάλισης, τι καλύπτει και γιατί είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ.

Πρώτον, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: τι είναι η ασφάλιση; Ουσιαστικά, η ασφάλιση είναι ένας τρόπος διασποράς του κινδύνου. Τα άτομα ή οι επιχειρήσεις καταβάλλουν ασφάλιστρο σε μια ασφαλιστική εταιρεία σε αντάλλαγμα για προστασία από ορισμένους κινδύνους. Εάν συμβεί το ασφαλισμένο συμβάν, όπως τροχαίο ατύχημα ή ιατρικό επείγον περιστατικό, η ασφαλιστική εταιρεία καταβάλλει ένα προκαθορισμένο ποσό για την κάλυψη των εξόδων που σχετίζονται με αυτό το γεγονός.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ασφάλισης διαθέσιμοι, από την ασφάλιση υγείας έως την ασφάλιση αυτοκινήτου έως την ασφάλιση ζωής. Κάθε τύπος ασφάλισης έχει το δικό του συγκεκριμένο σύνολο κινδύνων και παροχών και είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι μπαίνετε πριν εγγραφείτε. Για παράδειγμα, η ασφάλιση υγείας μπορεί να καλύψει τα πάντα, από επισκέψεις ρουτίνας σε γιατρούς έως σημαντικές ιατρικές διαδικασίες, ενώ η ασφάλιση αυτοκινήτου καλύπτει συνήθως ζημιές στο όχημά σας ή ευθύνη για ζημιές που προκαλείτε σε άλλους.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της ασφάλισης είναι η ηρεμία. Γνωρίζοντας ότι είστε προστατευμένοι από πιθανούς κινδύνους μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα και να μειώσετε το άγχος στην καθημερινή σας ζωή. Αλλά η ασφάλιση έχει επίσης ένα πιο απτό όφελος: μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Ενώ μπορεί να πληρώνετε ασφάλιστρα για χρόνια χωρίς να υποβάλετε ποτέ αξίωση, η μία φορά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ασφάλισή σας μπορεί να αντισταθμίσει με το παραπάνω αυτά τα έξοδα. Χωρίς ασφάλιση, ένα μόνο ατύχημα ή ιατρική έκτακτη ανάγκη θα μπορούσε να εξαλείψει τις αποταμιεύσεις σας και να σας αφήσει σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Φυσικά, η ασφάλιση δεν είναι τέλεια. Τα ασφάλιστρα μπορεί να είναι ακριβά και δεν καλύπτονται όλα τα γεγονότα από ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν επίσης υψηλές εκπτώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε ένα συγκεκριμένο ποσό από την τσέπη σας πριν ξεκινήσει η ασφάλισή σας. Αλλά συνολικά, η ασφάλιση είναι ένα κρίσιμο μέρος της σύγχρονης ζωής και είναι κάτι που όλοι πρέπει να λάβουν υπόψη.

Καθώς ο κόσμος γίνεται πιο απρόβλεπτος, η ασφάλιση γίνεται πιο σημαντική από ποτέ. Οι φυσικές καταστροφές αυξάνονται, το κόστος υγειονομικής περίθαλψης εκτοξεύεται στα ύψη, και ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες. Επενδύοντας στην ασφάλιση, προστατεύετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από αυτούς τους πιθανούς κινδύνους και διασφαλίζετε ότι θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε ακόμη και τις πιο δύσκολες προκλήσεις.

Έτσι, αν δεν έχετε σκεφτεί ακόμα την ασφάλιση, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε. Μιλήστε με έναν ασφαλιστικό πράκτορα ή κάντε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είναι κατάλληλα για εσάς. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστήσει.

9
Feb

Μόνο ευγνωμοσύνη

Πολλοί εκπαιδευτές σκύλων, είχαν το προνόμιο να συνεργαστούν με σκύλους έρευνας και διάσωσης και να επιβεβαιώσουν τις απίστευτες δεξιότητες, την εξυπνάδα και τη γενναιότητά τους. Αυτά τα σκυλιά είναι ειδικά εκπαιδευμένα για να βοηθούν σε επιχειρήσεις διάσωσης κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί, τυφώνες και πυρκαγιές. Διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διάσωση ζωών και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί είναι τόσο σημαντικά σε αυτές τις καταστάσεις.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι σκύλοι διάσωσης είναι ζωτικής σημασίας σε φυσικές καταστροφές είναι η όσφρησή τους. Οι σκύλοι έχουν μια απίστευτη όσφρηση που είναι χιλιάδες φορές πιο ευαίσθητη από των ανθρώπων. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για αναζήτηση μέσα από ερείπια, συντρίμμια και άλλες επικίνδυνες περιοχές για τον εντοπισμό παγιδευμένων επιζώντων. Είναι σε θέση να αναζητούν γρήγορα και αποτελεσματικά μεγάλες περιοχές και μπορούν να πάρουν το άρωμα των επιζώντων που μπορεί να έχουν περάσει απαρατήρητοι από τους ανθρώπους διασώστες.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα σκυλιά διάσωσης είναι τόσο πολύτιμα είναι η εκπαίδευσή τους. Αυτά τα σκυλιά υποβάλλονται σε εκτενή εκπαίδευση για να προετοιμαστούν για τους κινδύνους και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής. Εκπαιδεύονται να ακολουθούν εντολές, να κινούνται σε επικίνδυνα εδάφη και να ανταποκρίνονται σε διαφορετικά σήματα που υποδεικνύουν την παρουσία ενός επιζώντος. Αυτή η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι τα σκυλιά μπορούν να εκτελούν με ασφάλεια τα καθήκοντά τους και να βοηθήσουν να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Επιπλέον, οι σκύλοι διάσωσης έχουν υψηλά κίνητρα και ενθουσιασμό για τη δουλειά τους. Είναι εκ φύσεως ενεργητικοί και τους αρέσει να ευχαριστούν τους χειριστές τους, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για αυτού του είδους την εργασία. Οδηγούνται από το ένστικτό τους και την εκπαίδευσή τους και δεν θα σταματήσουν να ψάχνουν μέχρι να βρουν κάθε δυνατό επιζώντα. Αυτό είναι μια απόδειξη της πίστης, της γενναιότητας και της δέσμευσής τους να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

 

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι σκύλοι διάσωσης αποτελούν επίσης μέρος της  ανθρώπινης ομάδας άμεσης αντίδρασης. Εργάζονται μαζί με ανθρώπους διασώστες και βασίζονται στους χειριστές τους για να τους βοηθήσουν να είναι ασφαλείς και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια για να γίνει μια επιτυχημένη διάσωση και τα σκυλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την ομάδα.

Συμπερασματικά, οι σκύλοι διάσωσης παίζουν ζωτικό ρόλο σε φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί. Είναι εξοπλισμένα με εξαιρετικές δεξιότητες, ευφυΐα και γενναιότητα που τα καθιστούν ιδανικά για την αναζήτηση επιζώντων. Αποτελούν κρίσιμο μέρος της ομάδας ανθρώπινης αντίδρασης και οδηγούνται από το ένστικτο και την εκπαίδευσή τους για να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών.

Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε και να κατανοήσουμε τον ρόλο που παίζουν αυτά τα σκυλιά σε καταστροφές και να αναγνωρίσουμε τη συμβολή τους για να βοηθήσουν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

 

7
Feb

Πόσο σημαντική είναι η κάλυψη της ασφάλισης της περιουσίας μας από το σεισμό

Ως ασφαλιστικός σύμβουλος, μπορώ να επιβεβαιώσω τη σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης σεισμού στην Ελλάδα. Η χώρα βρίσκεται σε σεισμικά ενεργή περιοχή και είναι επιρρεπής σε σεισμούς, που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές τόσο σε κατοικίες όσο και σε εμπορικά ακίνητα. Ένας σεισμός μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς προειδοποίηση, και μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη τόσο στους ανθρώπους όσο και στα υπάρχοντά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα να προστατεύουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους με επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για τους σεισμούς.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο σεισμικά ενεργές χώρες στον κόσμο και έχει μακρά ιστορία σεισμών. Ο πιο πρόσφατος σεισμός που προκάλεσε σημαντικές ζημιές ήταν το 1999, όταν ένας σεισμός 6,0 Ρίχτερ έπληξε την Αθήνα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Εκτός από τις σωματικές ζημιές, οι σεισμοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν ψυχολογικό στρες, οικονομικές απώλειες και απώλεια βιοπορισμού.

Υπό το πρίσμα του υψηλού κινδύνου σεισμών στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο οι ιδιοκτήτες κατοικιών και οι επιχειρήσεις να έχουν επαρκή ασφαλιστική κάλυψη. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια σεισμού καλύπτουν συνήθως το κόστος επισκευής ή ανοικοδόμησης ενός κατεστραμμένου ακινήτου, καθώς και το κόστος προσωρινής στέγασης και άλλα έξοδα διαβίωσης εάν ο κάτοχος της ασφάλισης δεν μπορεί να ζήσει στο σπίτι του. Επιπλέον, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια σεισμού παρέχουν επίσης κάλυψη για προσωπική περιουσία, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των ρούχων και άλλων αντικειμένων που μπορεί να καταστραφούν σε ένα σεισμό.

Όταν εξετάζετε το ενδεχόμενο ασφάλισης σεισμού, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα συμβόλαιο που να είναι ολοκληρωμένο και προσαρμοσμένο ώστε να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες του αντισυμβαλλομένου. Ορισμένες πολιτικές μπορεί να περιλαμβάνουν κάλυψη για ζημιές σε πεζοδρόμια, δρόμους και πισίνες, καθώς και για ζημιές σε προσωπική ιδιοκτησία που προκαλούνται από πυρκαγιά ή άλλους κινδύνους που μπορεί να ακολουθήσουν έναν σεισμό. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ένα συμβόλαιο που παρέχει επαρκή κάλυψη για τη μοναδική κατάσταση του αντισυμβαλλομένου, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του ακινήτου, της τοποθεσίας του και της αξίας του περιεχομένου του.

Συμπερασματικά, η ασφάλιση σεισμού αποτελεί βασικό συστατικό ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Με τον υψηλό κίνδυνο σεισμών στη χώρα, η επαρκής κάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ατόμων και των οικογενειών τους από το οικονομικό και συναισθηματικό κόστος μιας φυσικής καταστροφής.

Ως ασφαλιστικός σύμβουλος, συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλα τα άτομα και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να αφιερώσουν χρόνο για να κατανοήσουν τα οφέλη της ασφάλισης σεισμού και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ένα συμβόλαιο που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις τους.

6
Feb

Πως τοποθετούμε τις αλυσίδες για το χιόνι στο αμάξι μας;

Το να βάζετε αλυσίδες ελαστικών στο αυτοκίνητό σας για το χιόνι μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά με μερικές συμβουλές και σωστή προετοιμασία, μπορείτε να το κάνετε σχετικά απλό. Εδώ είναι ένας οδηγός για το πώς να το κάνετε:

Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Διαβάστε τις οδηγίες που συνοδεύουν τις αλυσίδες ελαστικών σας. Θα σας παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος των ελαστικών σας και τον τύπο των αλυσίδων που είναι οι καλύτερες για το αυτοκίνητό σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία, όπως γάντια και πένσες, που θα σας βοηθήσουν να φορέσετε τις αλυσίδες.

Ρίξτε μια ματιά στα ελαστικά σας και εντοπίστε τα σημεία εγκατάστασης της αλυσίδας. Αυτά είναι τα άγκιστρα ή οι αυλακώσεις στο πλάι του ελαστικού σας στα οποία θα κολλήσουν οι αλυσίδες.

Τοποθετήστε τις αλυσίδες στο έδαφος δίπλα στο ελαστικό σας, βεβαιωθείτε ότι οι αλυσίδες είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να τυλίγονται εύκολα γύρω από το ελαστικό.

Ξεκινήστε τυλίγοντας το ένα άκρο της αλυσίδας γύρω από το ελαστικό και, στη συνέχεια, περάστε το άλλο άκρο της αλυσίδας μέσα από τα άγκιστρα ή τις αυλακώσεις στο πλάι του ελαστικού.

Μόλις η αλυσίδα ασφαλίσει στη θέση της, χρησιμοποιήστε την πένσα για να σφίξετε την τάση στην αλυσίδα για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει άνετα γύρω από το ελαστικό.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για το άλλο ελαστικό, φροντίζοντας οι αλυσίδες να είναι τοποθετημένες στις κατάλληλες πλευρές του αυτοκινήτου (μπροστά ή πίσω).

Μόλις οι αλυσίδες τοποθετηθούν καλά στη θέση τους, δοκιμάστε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο για λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι οι αλυσίδες έχουν ρυθμιστεί σωστά και λειτουργούν σωστά.

Να θυμάστε ότι οι αλυσίδες ελαστικών είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας κατά την οδήγηση σε χιόνι και πάγο, επομένως φροντίστε να τις τοποθετήσετε σωστά και να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Καλή και ασφαλή οδήγηση χειμώνα!

5
Feb

Γη και ύδωρ στις τράπεζες με αντάλλαγμα το απόλυτο μηδέν!

Οι ελληνικές τράπεζες είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα για διάφορους λόγους. Ένας από τους βασικούς είναι ότι έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν κέρδη στο εννεάμηνο του 2022, 3,87 δισ. ευρώ (έσοδα από τόκους) , γεγονός που έδωσε μεγάλη ώθηση στα κέρδη τους και αντίστοιχα αρνητικό αντίκτυπο στον ελληνικό λαό, καθώς είναι αυτός που πρέπει να υποστεί τις συνέπειες αυτών των κερδών.

Σε αυτά τα κέρδη προσθέστε και περί τα 500 εκατ. ευρώ που τους έχουν δοθεί από το πρόγραμμα TLTRO της ΕΚΤ, λόγω δανεισμού από την ΕΚΤ 51,8δις€ με αρνητικό επιτόκιο -1%, με σκοπό να δοθούν δάνεια στης μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλό επιτόκιο λόγω της πανδημίας, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Ωστόσο, οι τράπεζες δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτό, καθώς κατάφεραν να επωφεληθούν και από το πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ. Το πρόγραμμα αυτό επέτρεψε στις ελληνικές τράπεζες να κερδίσουν 2,2 δισ. ευρώ από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων, μέσω των swaps που έγιναν με τον ΟΔΔΗΧ. 

Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση κατ’ εξαίρεση έχει δώσει στις ελληνικές τράπεζες προς διαχείριση 12,8 δισ. ευρώ δάνεια του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Δάνεια τα οποία έχει χρεωθεί το ελληνικό δημόσιο και έχουν πολύ χαμηλό επιτόκιο 0,7%.

Ένας από τους κύριους λόγους για τη μεγάλη αύξηση των κερδών των τραπεζών, είναι το γεγονός ότι έχουν το μεγαλύτερο επιτοκιακό spread μεταξύ καταθέσεων-δανείων σε όλη την Ε.Ε.

To τελευταίο τρίμηνο το spread (η διαφορά ανάμεσα στο επιτόκιο χορηγήσεων και καταθέσεων) καταγράφει ανοδική πορεία, από 4,81% τον Οκτώβριο σε 4,83% τον Νοέμβριο και 4,96% τον Δεκέμβριο.

Αυτό απεικονίζεται στο διπλάσιο ποσοστό ROE ((κέρδη ως ποσοστό του μετοχικού τους κεφαλαίου) από τον μέσο όρο των τραπεζών της ΕΕ, απόρροια της πολύ μεγάλης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση του ελληνικού λαού σε δάνεια και προκαλώντας αρνητικό αντίκτυπο στο βιοτικό τους επίπεδο, καθώς πρέπει να καταβάλλουν ολοένα και μεγαλύτερες δόσεις των δανείων τους, συμβάλλοντας έτσι στα κέρδη των τραπεζών.

 

Επίσης οι ελληνικές τράπεζες πρόκειται να δώσουν μέρισμα στους μετόχους τους και bonus στα στελέχη τους, μολονότι τα περισσότερα από τα κέρδη δεν ανήκουν σε αυτούς.

Πέρα από την αύξηση των κερδών τους, οι ελληνικές τράπεζες απαλλάχτηκαν από το μεγαλύτερο ποσοστό των κόκκινων δανείων τους με το μέσο όρο αυτών να κυμαίνεται στο 7%, πάλι με τη βοήθεια του ελληνικού δημοσίου που έχει δώσει εγγυήσεις στο σχέδιο Ηρακλής 18,7δις€. Παρόλα αυτά το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται.

Συμπερασματικά, η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει τα πάντα στις τράπεζες και δεν έχει πάρει τίποτε από αυτές, όπως είναι η μείωση των υψηλών επιτοκίων δανεισμού και των προμηθειών που χρεώνουν. 

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικότερα όλα τα παραπάνω και να εργαστεί για την προστασία των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Οι τράπεζες αντίστοιχα θα πρέπει να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις τους στους δανειολήπτες και να εργαστούν για να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση με πιο υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

5
Feb

ΟΑΕΔ vs ΕΛΣΤΑΤ: Γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά στο ποσοστό μέτρησης της ανεργίας;

Η ανεργία είναι ένα κρίσιμο ζήτημα στην Ελλάδα και η ακριβής μέτρηση του ποσοστού της είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της κατάστασης της αγοράς εργασίας. Δύο οργανισμοί που παρακολουθούν την ανεργία στην Ελλάδα είναι ο ΟΑΕΔ (ο Ελληνικός Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού) και η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή). Ωστόσο, οι δύο οργανισμοί παράγουν πολύ διαφορετικά στοιχεία για το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα.

Ο ΟΑΕΔ παρέχει συγκεκριμένη καταμέτρηση του αριθμού των ανέργων στην Ελλάδα και υπολογίζει το ποσοστό ανεργίας με βάση αυτή την καταμέτρηση. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο ΟΑΕΔ κατέγραψε ποσοστό ανεργίας 20,7%. Από την άλλη, η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει το ποσοστό ανεργίας βάσει ανάλυσης τάσεων των στοιχείων του εργατικού δυναμικού και ανέφερε ποσοστό 11,6% για τον Δεκέμβριο του 2022.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά στις μετρήσεις μεταξύ των δύο από το 2017 μέχρι το Δεκέμβριο του 2022, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα:

Η σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο σχημάτων έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ακρίβεια κάθε μέτρησης και ποια είναι πιο αξιόπιστη. Η απόκλιση μπορεί να αποδοθεί σε διαφορές στις μεθόδους συλλογής δεδομένων και στο μέγεθος του δείγματος. Ο ΟΑΕΔ συλλέγει δεδομένα μέσω των κέντρων απασχόλησης και άλλων πηγών του, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ χρησιμοποιεί δειγματοληπτική έρευνα νοικοκυριών για τον υπολογισμό των δεδομένων εργατικού δυναμικού.

Επιπλέον, η συλλογή δεδομένων του ΟΑΕΔ βασίζεται σε έναν πιο στενό ορισμό της ανεργίας, ο οποίος περιλαμβάνει μόνο άτομα που αναζητούν ενεργά εργασία. Από την άλλη πλευρά, ο ορισμός της ανεργίας της ΕΛΣΤΑΤ είναι ευρύτερος και περιλαμβάνει άτομα που είναι διαθέσιμα για εργασία αλλά δεν αναζητούν ενεργά εργασία. Αυτή η διαφορά στον ορισμό μπορεί επίσης να συμβάλει στην απόκλιση μεταξύ των δύο αριθμών.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υπόκεινται σε αναθεώρηση και τα στοιχεία που αναφέρονται για τον Δεκέμβριο του 2022 ενδέχεται να αλλάξουν στο μέλλον. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της χρήσης πολλαπλών πηγών δεδομένων και την εξέταση των περιορισμών και των πιθανών μεροληψιών κάθε μέτρησης κατά την ανάλυση της αγοράς εργασίας.

Συμπερασματικά, τόσο ο ΟΑΕΔ όσο και η ΕΛΣΤΑΤ παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, αλλά οι διαφορές στα μεγέθη τους υπογραμμίζουν τη σημασία της εξέτασης πολλαπλών πηγών δεδομένων και της κατανόησης των περιορισμών κάθε μέτρησης. Είναι ζωτικής σημασίας για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να έχουν πρόσβαση σε ακριβή και ολοκληρωμένα δεδομένα για την ανάπτυξη αποτελεσματικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την υποστήριξη της αγοράς εργασίας.

5
Feb

Οδήγηση στο χιόνι: τι πρέπει να προσέξουμε

Η οδήγηση σε βαρύ χιόνι μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με τις σωστές τεχνικές, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οδηγείτε με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης:

Επιβράδυνση: Οι χιονισμένοι δρόμοι μπορούν να μειώσουν την ορατότητα και να αυξήσουν τις αποστάσεις ακινητοποίησης, επομένως είναι σημαντικό να επιβραδύνετε και να αφήσετε επιπλέον χρόνο για να αντιδράσετε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του δρόμου.

Αυξήστε την απόσταση: Το χιόνι και ο πάγος μπορεί να προκαλέσουν ολίσθηση ή ολίσθηση του αυτοκινήτου σας, επομένως θα πρέπει να αυξήσετε την απόσταση από αυτόν που ακολουθείτε για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερο χρόνο για να αντιδράσει. Στοχεύστε για τουλάχιστον έξι δευτερόλεπτα απόστασης που ακολουθείτε ή περισσότερο σε βαρύ χιόνι.

Χρησιμοποιήστε τα φρένα σας προσεκτικά: Αποφύγετε το απότομο φρενάρισμα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα των τροχών σας και ολίσθηση του αυτοκινήτου σας. Αντίθετα, εφαρμόστε τα φρένα σας απαλά και προοδευτικά για να επιβραδύνετε. Εάν διαθέτετε σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων (ABS), χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας, καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο και να κατευθύνετε τα εμπόδια.

Αποφύγετε τις ξαφνικές κινήσεις: Οι ξαφνικές κινήσεις, όπως οι γρήγορες είσοδοι διεύθυνσης ή η έντονη επιτάχυνση, μπορεί να προκαλέσουν το αυτοκίνητό σας απώλεια πρόσφυσης και ολίσθηση. Αντίθετα, κάντε ομαλές, σταδιακές κινήσεις για να διατηρήσετε τον έλεγχο.

Χρησιμοποιήστε χαμηλές ταχύτητες: Εάν οδηγείτε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, χρησιμοποιήστε χαμηλή ταχύτητα όταν οδηγείτε σε βαρύ χιόνι. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο και να αποφύγετε την περιστροφή των τροχών σας.

Διατηρήστε τον έλεγχο: Εάν το αυτοκίνητό σας αρχίσει να γλιστράει, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι και να έχετε τον έλεγχο. Αποφύγετε τον πανικό και μην κάνετε ξαφνικές κινήσεις. Αντίθετα, πάρτε το πόδι σας από το γκάζι και κατευθυνθείτε προς την κατεύθυνση που θέλετε να κινηθούν οι μπροστινοί τροχοί. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει ABS, συνεχίστε να ασκείτε απαλή πίεση στο πεντάλ του φρένου για να ανακτήσετε τον έλεγχο.

Προετοιμάστε το όχημά σας: Πριν οδηγήσετε σε πυκνό χιόνι, βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι εξοπλισμένο για τις συνθήκες. Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας έχουν αρκετό βάθος πέλματος για να πιάνουν το δρόμο και ελέγξτε τους υαλοκαθαριστήρες και το σύστημα απόψυξης για να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε καθαρά.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο κατά τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης. Θυμηθείτε να αφιερώσετε χρόνο, να διατηρήσετε τον έλεγχο και να οδηγείτε σύμφωνα με τις συνθήκες. Και αν ο καιρός είναι ιδιαίτερα έντονος, ίσως είναι καλύτερο να μείνετε εντελώς μακριά από τους δρόμους.

Συμπερασματικά, η οδήγηση σε βαρύ χιόνι μπορεί να είναι μια προκλητική εμπειρία, αλλά με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο και να αποφύγετε ατυχήματα. Μείνετε σε εγρήγορση, μείνετε συγκεντρωμένοι και θυμηθείτε να επιβραδύνετε και να αφήσετε επιπλέον χρόνο για να αντιδράσετε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close