25/06/2018

25
Jun

Η σύνθεση του ελληνικού δημόσιου χρέους “μοναδική” στην Ευρωζώνη

Τα “εισιτήρια” για την πρώτη μετά τη συμφωνία της 21/6, επίσκεψη/παρουσίαση στο Λονδίνο, είχαν κλείσει πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση του Eurogroup

Το επιτελείο του ΟΔΔΗΧ ήδη από την Παρασκευή βρίσκεται στο City προκειμένου να παρουσιάσει το νέο “βιώσιμο” προφίλ του ελληνικού χρέους σε funds και επενδυτικές τράπεζες με στόχο την προετοιμασία των επόμενων κινήσεων “σε ένα περιβάλλον ψύχραιμου σχεδιασμού για το μέλλον” για τις επόμενες εκδόσεις ελληνικού δημόσιου χρέους. 

Στις προθέσεις του Οργανισμού είναι να διερευνήσει τις δυνατότητες για μία νέα μακράς διάρκειας έκδοση εντός του Ιουλίου, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι οι επιτοκιακές αποδόσεις θα κινηθούν σταθερά χαμηλότερα μέχρι τότε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση στελεχών του Οργανισμού, η σύνθεση του ελληνικού δημόσιου χρέους μετά την ολοκλήρωση της υλοποίησης των αποφάσεων του Eurogroup θα καταστήσει την Ελλάδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα περίπου… “μοναδική” στην Ευρωζώνη, όσον αφορά το χαμηλό ετήσιο ύψος των δαπανών εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της.

Μέχρι και το 2032 το ύψος αυτό θα διατηρηθεί σε επίπεδα χαμηλότερα του 10% του ΑΕΠ.

Το δεύτερο στοιχείο που κατά τους επιτελείς του ΟΔΔΗΧ συμβάλει σ’ αυτή τη “μοναδικότητα” είναι ότι κάτι περισσότερο από το 80% του συνολικού της χρέους άμεσα ή έμμεσα είναι διασφαλισμένο επιτοκιακά – μέσω ESM – για τη χρονική περίοδο απέναντι στις επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων και στην Ευρώπη.

Το τρίτο στοιχείο σύμφωνα πάντα με την παρουσίαση αυτή, έχει να κάνει με το γεγονός ότι συνολικά, από τα κεφάλαια του ESM και τα εγχώρια διαθέσιμα, συσσωρεύεται ένα μαξιλάρι “εγγύησης” χρέους για τα επόμενα 3,5 – 4 χρόνια που ξεπερνά τα 35 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα όποια κεφάλαια συγκεντρωθούν με τις επόμενες εκδόσεις ομολόγων…

Τι θα κάνει το ΔΝΤ 

Το πλαίσιο της συμφωνία του Eurogroup τελικά κατέληξε σε ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤόσον αφορά την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr η προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών έχει καταλήξει στη “σαλαμοποίηση” της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους σε “βιώσιμο με βεβαιότητα” και σε υπό προϋποθέσεις βιώσιμο. Το χρέος μέχρι και το 2040 εντάσσεται στην πρώτη κατηγορία, ενώ το κομμάτι του χρέους για την εικοσαετία του ακολουθεί αξιολογείται ως “υπό προϋποθέσεις” βιώσιμο.

Ένα δείγμα της αξιολόγησης αυτής αποτυπώθηκε στις δηλώσεις της κας Λαγκάρντ αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup, όταν υποστήριξε δημόσια ότι μεσοπρόθεσμα το ελληνικό χρέος είναι με βεβαιότητα βιώσιμο, αφήνοντας ανοικτό το θέμα για τη συνέχεια. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά το 2040 θα κριθεί από τη δέσμευση της Ευρωζώνης και του Eurogroup ότι θα επανεξετάσει το ελληνικό χρέος το 2032 και θα κάνει ό,τι χρειασθεί για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του “αν παραστεί τέτοια ανάγκη”.

Βέβαια η μακροχρόνια περίοδος στην οποία αναφέρεται το ΔΝΤ, όπως όλες οι πλευρές γνωρίζουν, πέραν του ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς προβλέψεις τόσο μακρινές, εντάσσεται στην “φάση” που ο ESM θα έχει αναλάβει τον νέο του ρόλο στην Ευρωζώνη. Και θα καλύπτει και τις περιπτώσεις – σαν μέρος της συνθήκης – δυσκολιών που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα μέλη της Ευρωζώνης.

Πηγή:capital.gr

25
Jun

Ε.Ε.: Τι προβλέπει η ανάλυση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέoς

Σταδιακή μείωση του χρέους στο 127% του ΑΕΠ το 2060 προβλέπει η έκθεση βιωσιμότητας, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο χαμηλώνει τον πήχυ τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης της μετά το 2022 εποχής όσο και για το στόχο των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις και βλέπει σταδιακή επιστροφή στις αγορές με το μέσο επιτόκιο αναχρηματοδότησης να διαμορφώνεται στα σχετικά υψηλά επίπεδα του 5,1%.

Η έκθεση ενσωματώνει όλα τα μέτρα ελάφρυνσης, που αποφασίστηκαν στο Eurogroup, αλλά και τις νεώτερες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και υπογραμμίζει ότι εξακολουθούν να επιμένουν «σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους», οι οποίες ωστόσο μπορούν να αντιμετωπιστούν με την διαρκή εαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων εκ μέρους των ελληνικών αρχών, αλλά και με την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης, που συμφωνήθηκαν.

Αναλυτικά το βασικό σενάριο στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει:

  • Σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ κοντά στο 1% μετά το 2022, σταδιακή επιτάχυνση του πληθωρισμού από 0,9% το 2018 κοντά στο 2% του 2023 και διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα στη συνέχεια. Η μεγέθυνση του ονομαστικού ΑΕΠ μακροπρόθεσμα θα είναι κοντά στο 3%.
  • Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις εκτιμάται ότι θα είναι 14 δισ. ευρώ από το 2018 έως το 2060, εκ των οποίων τα 11,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις εκτός τραπεζικού τομέα. Δεν προβλέπεται ανάγκη για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση τω τραπεζών σε αυτή τη φάση, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερο από τα 3/4 των κεφαλαίων, που διατέθηκαν για την ανακεφαλοποίηση  του 2015 μπορούν να ανακτηθούν από την ιδιωτικοποίηση τραπεζικού ενεργητικού. Περίπου 2 δισ. ευρώ έχουν ήδη επιστραφεθί το Φεβρουάριο του 2017.
  • Όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα η ανάλυση στηρίζεται στη δέσμευση της Ελλάδας ότι αυτά θα ανέρχονται στο 3,5% έως το 2022 και στη συνέχεια θα μειώνονται κάτα 0,5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως έως στο 2,2% το 2025.
  • Τα επιτόκια στις αγορές αναμένεται να διαμορφωθούν στο 4,1% το 2019, ενώ αναμένεται σταδιακή αύξηση στο 5,4% το 2030 και μείωση στο 5,1% το 2060. Το μέσο επιτόκιο αναχρηματοδότησης υπολογίζεται σε 5,1%.
  • Στη βάση των παραπάνω σεναρίων το δημόσιο χρέος εκτιμάι ότι θα διαμορφωθεί στο 188% του ΑΕΠ το 2019, στο 169,9% το 2020, στο 136,6% το 2030, ενώ θα έχει μειωθεί στο 127% του ΑΕΠ έως το 2060. Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες υπολογίζονται στο 21,8% του ΑΕΠ το 2018, για να συρρικνωθούν στο 9,6% το 2020. Ωστόσο στη συνέχεια θα αυξηθούν και πάλι ανερχόμενες στο 28,1% το 2060.

Το δυσμενές σενάριο

Αξίζει να αναφέρουμε στη βάση «ενός πιο συντηρητικού σεναρίου, που θα αντανακλά λιγότερο ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον», δηλαδή στο δυσμενές σενάριο, ο ρυθμός ανάπτυξης του ονομαστικού ΑΕΠ θα μειώνεται κάτα 0,2 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως από το 2023 έως το 2060. Μακροπρόθεσμα θα κινηθεί έτσι στο 2,8% και όχι στο 3%, όπως προβλέπεται στο βασικό σενάριο. Το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται να μειωθεί στο 1,5% από το 2023. Η δυναμική του χρέους θα είναι δε εκρηκτική, εκτινασσόμενο στο 235% του ΑΕΠ το 2060. Όσο για τις χρηματοδοτικές ανάγκες προβλέπεται ότι θα υπερβούν το 20% από το 2033 και θα εκτιναχθούν πάνω από το 50% το 2060.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι εάν εφαρμοστούν τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά των πιστωτών, θα αποφευχθεί το δυσμενές σενάριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

25
Jun

A former hacker reveals what he’s learned about cybersecurity

Russian hackers are notorious for their hacking skills, but one American says he hacked a Russian cyber gang at just 15 years old.

Eric Taylor, who went by the nickname Cosmo the God, also posted personal information of celebrities and government officials, including Michelle Obama, former CIA director John Brennan, Kim Kardashian and Tiger Woods.

The government eventually caught up with Taylor and he pleaded guilty to posting the personal information on the internet, among other charges.

Now, Taylor is trying to help companies and recently started working for a cybersecurity start-up.

Taylor’s life as a hacker began when he was just 12 years old and playing video games at home.

“Just imagine being 12 and having the power just to take anybody off your video game. So I felt a lot of power. And then I started learning other things and I moved on to joining a hacking group,” Taylor told CNBC.

Eric Taylor as a teenager.

Eric Taylor
Eric Taylor as a teenager.

The hacking group he joined was able to crash websites, including taking Twitter offline for about an hour in 2012, according to Taylor. Twitter did not respond to CNBC’s request for comment.

According to Taylor, he also accessed customer account data at major corporations like Amazon, Apple, AT&T and Netflix, sometimes gaining access to customers’ personal information. The companies did not acknowledge this access.

“The security of Amazon customer accounts is one of our highest priorities,” said an Amazon spokesman.

“You do not want to give Jeff Bezos a seven-year head start.”
Hear what else Buffett has to say

Taylor then moved on what he is most famous for – targeting celebrities and politicians and sharing their personal information.

“It was pretty hard. I actually had to go after Russian hackers that owned a website … where they sold your Social Security number, your credit reports, your address and date of birth,” he said. “I hacked into their website and then blackmailed them with their information, and they just made me a part of the site somewhat….They gave me free credentials to buy Social Security numbers.”

Every day, Taylor would post Social Security numbers, home addresses and sometimes even full credit reports on the Internet for all to see.

Eric Taylor
Eric Taylor and his fellow hacking gang members posted personal information for celebrities and political figures online for the world to see.

Sometimes Taylor and his hacking group took things even further, by participating in what is known as swatting — prank-calling the police to report an urgent or violent crime, to get them to arrive at a location, usually someone’s home.

“People that were in my group would do swatting attacks on them [people whose information was posted]. And we had a TMZ reporter that I knew personally that we tell before we did a swatting,” Taylor said.

Unlike many cyber gangs, Taylor says his group was not motivated by money.

“I was never financially motivated because I was just in it for the thrill and politically motivated,” he said.

His message was that nobody is safe online.

“I went after people that in my mind at the time thought deserved it. But now that I reflect on it, nobody deserves to get their information stolen because it’s an invasion of privacy,” Taylor said.

Taylor made the website with the leaked information look like it came from Russia, but the government figured out who was really behind the postings.

“First, it was the FBI SWAT they sent in, I guess because they thought I could be armed and dangerous. And then after FBI SWAT cleared the house, they sent in the agents from Secret Service and FBI,” he said explaining his fourth and final arrest.

Taylor now says he regrets posting the information. He was sentenced to probation that recently ended.

Now 21 years old, Taylor says he’s turned his life around.

“There is no way I could go back [to hacking’s dark side] after all the things that I went through to just be free and be here right now,” he said.

Eric Taylor (right) with Path colleague, Marshal Webb.

CNBC
Eric Taylor (right) with Path colleague, Marshal Webb.

Taylor recently became an advisor to cybersecurity start-up Path which helps companies make sure their websites are properly loading around the globe.

“We want to rent your computer to send network requests to various websites on the internet so that we can tell our customers how long it takes for their website to load in different areas,” said Marshal Webb, Path’s Chief Technology Officer.

Marshal Webb, a former hacker, is now the CTO of cybersecurity startup Path.

CNBC
Marshal Webb, a former hacker, is now the CTO of cybersecurity startup Path.

Interestingly, Webb was once also a hacker and part of Lulz Security, which made headlines for hacking websites in 2011.

“It was a challenging thing, you know? Computer systems [are] designed to keep you out, right?” Webb said. “It’s like the most complicated game of chess you can imagine.”

Taylor and Webb say their background have not scared any potential customers away.

“That’s what people are looking for nowadays. They’re looking for people that were experienced and had action in the front lines of hacking in the past. But are doing good now,” Taylor said.

25
Jun

Ξεκίνησε ο «διάλογος» της Αθήνας με τις αγορές

Στάση αναμονής, τηρούν υπουργείο Οικονομικών και Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αναφορικά με τα επόμενα βήματα εξόδου της χώρας στις αγορές με το βασικό σύνθημα να είναι «δεν βιαζόμαστε».

Η πρώτη αντίδραση των αγορών στην απόφαση του Eurogroup τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής ήταν θετική, με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε καθοδικό κανάλι, πλην όμως, το μέγεθος της πτώσης και η διατήρηση των τάσεων θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα στη βάση των αναλύσεων βιωσιμότητας χρέους, αλλά και της αντίδρασης των οίκων αξιολόγησης, αν υποθέσουμε ότι τα εξωγενή ρίσκα παραμένουν υπό έλεγχο.

Παράγοντες της αγοράς ομολόγων προεξοφλούν αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας το επόμενο διάστημα, το εύρος της οποίας κανένας δεν ρισκάρει να προβλέψει, ενώ επισημαίνουν πως το μαξιλάρι ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί ήδη και θα διευρυνθεί εντός Ιουλίου με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ, καλύπτει πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες στη χειρότερη περίπτωση για 22 μήνες και στην καλύτερη έως και το τέλος του 2022.

Με τα σημερινά δεδομένα, στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν ρευστά διαθέσιμα της τάξεως των 16 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα προστεθούν τα 15 δισ. ευρώ από την τελευταία δόση του ESM, ενώ μετά την ψήφιση των διατάξεων σχετικά με την υποχρεωτική κατάθεση όλων των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων γενικής κυβέρνησης στην  ΤτΕ στο ποσό αυτό έρχονται να προστεθούν περίπου 5 δισ. ευρώ επιπλέον, ανεβάζοντας τον λογαριασμό στα 36 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια τα οποία αναμένονται εντός Ιουλίου από τον ESM – όσο αργότερα τόσο καλύτερα για να μην τρέχουν οι τόκοι- θα βρίσκονται σε «κλειδωμένο» λογαριασμό και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών του προϋπολογισμού, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ή για πράξεις αναδιάρθρωσής του, όπως θα ήταν μια ενδεχόμενη μερική αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ. Για την τελευταία εναλλακτική, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους ευρωπαίους δανειστές.

Στο μέτωπο των εκδόσεων ομολόγων, στο βαθμό που υπάρξουν θετικές ειδήσεις και ταχεία αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια ενδεχόμενη νέα έξοδος πριν τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου, χωρίς να είναι αναγκαίο ότι θα συμβεί.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ αναμένεται να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα τον κύκλο επαφών που έχει ήδη ξεκινήσει με εκπροσώπους μεγάλων ξένων οίκων, με το ζητούμενο πλέον να είναι εκδόσεις χρέους με αυξημένα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» και σταδιακή βελτίωση της καμπύλης των ελληνικών τίτλων.

Οι πρώτες επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη στείλει το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως τώρα το ζητούμενο δεν είναι άλλο από την επιστροφή στη δυναμική ανάπτυξη, με «τίναγμα του ελατηρίου» σε επίπεδα 3%-4%.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις και οι χειρισμοί στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και των παροχών παρακολουθούνται στενά. Από τον Μάιο, ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ είχε επισημάνει πως μετά τη λήξη του προγράμματος, το «διάλογο» κυβέρνησης – δανειστών θα υποκαταστήσει ο «διάλογος» με τις αγορές.

Στο μέτωπο της βιωσιμότητας του χρέους, πληροφορίες αναφέρουν πως η ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία θα ενσωματώνεται στην επόμενη έκθεση της 2ας Ιουνίου θα καταλήγει στο συμπέρασμα πως το χρέος είναι βιώσιμο, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται και η έκθεση του άρθρου 4 του ΔΝΤ, στην οποία θα ενσωματώνεται το DSA του Ταμείου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μετά το τελευταίο Eurogroup, το Ταμείο δεν έχει καμία επιφύλαξη αναφορικά με τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά σε σχέση με το μακροπρόθεσμο ορίζοντααν και αξιολογείται ως πολύ σημαντική η δέσμευση του Eurogroup για επανεξέταση του ζητήματος και πιθανές νέες παρεμβάσεις το 2032. Οι διατυπώσεις του ΔΝΤ σε κάθε περίπτωση αναμένονται με ενδιαφέρον από όλους τους παίκτες της αγοράς ομολόγων.

Πηγή: Euro2day.gr

25
Jun

Moody’s: Credit positive για την Ελλάδα η ελάφρυνση χρέους από την ευρωζώνη

Ως credit positive χαρακτήριζει η Moody’s την απόφαση του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σε νέο της report.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά, η ευρωζώνη την προηγούμενη Πέμπτη συμφώνησε να παράσχει σημαντική περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, η οποία διασφαλίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ ήπιες χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα 10 χρόνια.

“Αναμένουμε ότι η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο ώστε η κυβέρνηση να επιστρέψει στη χρηματοδότηση από τις αγορές σε βιώσιμη βάση, που αποτελεί credit positive. Θεωρούμε το πακέτο ορόσημο της εν εξελίξει ανάκαμψης της Ελλάδας από το βαθιά οικονομική, τραπεζική κρίση και κρίση χρέους”, τονίζει η Moody’s.

Η Ελλάδα θα υπόκειται σε πολύ στενότερη εποπτεία και παρακολούθηση από ό,τι οι άλλες χώρες της ευρωζώνης που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης, κάτι που σύμφωνα με τη Moody’s, παρέχει περαιτέρω διαβεβαιώσεις ότι οι ελληνικές αρχές θα τηρήσουν τις δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Την ίδια στιγμή, οι πιστωτές επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην στήριξη της Ελλάδας –με τη μορφή του επιπλέον reprofiling του χρέους μετά το 2023 εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τη Moody’s, το κύριο μέρος της συμφωνίας είναι μια δεκαετής επέκταση των προθεσμιών λήξης με βάση το δεύτερο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το EFSF και ανέρχεται σε 130,9 δισ. ευρώ.

Η πρώτη ωρίμανση μεταφέρεται για το Φεβρουάριο του 2023. Οι πληρωμές τόκων επίσης μετατέθηκαν κατά 10 χρόνια, δίνοντας στην κυβέρνηση μια μακρά περίοδο πολύ ήπιων χρηματοδοτικών αναγκών, ένα σημαντικό στοιχεία για να εξασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση στις αγορές τα επόμενα χρόνια.

Το δεύτερο στοιχείο περιλαμβάνει τη συσσώρευση ενός πολύ μεγάλου κεφαλαιακού “μαξιλαριού” για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να καταφεύγει στις αγορές όταν αυτές είναι ευμετάβλητες.

Το κεφαλαιακό μαξιλάρι θα είναι “μεγαλύτερο από ό,τι αναμέναμε”, στα 24,1 δισ. δολάρια (στο 10% των εκτιμήσεων του οίκου για το ΑΕΠ του 2018), καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου για σχεδόν δύο χρόνια μετά από το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

“Πιστεύουμε ότι η ενισχυμένη εποπτεία διασφαλίζει πως οι μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν θα υπαναχωρήσουν από τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις. Οι αξιολογήσεις θα είναι τριμηνιαίες αντί για εξαμηνιαίες που ίσχυσαν για τις άλλες χώρες μετά από την έξοδο από τα προγράμματά τους.

Δύο άλλα -μικρότερα- μέτρα ελάφρυνσης του χρέους –κλιμακωτή επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκομίστηκαν από τα ομόλογα που κατείχε η ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, και η ακύρωση της αύξησης του περιθωρίου επιτοκίου του EFSF σε μία από τις δόσεις –εξαρτώνται από το εάν η Ελλάδα θα ολοκληρώσει σειρά μεταρρυθμίσεων στα επόμενα χρόνια, κάτι που οι πιστωτές ελπίζουν ότι θα δώσει περαιτέρω κίνητρο στην Ελλάδα να παραμείνει σε τροχιά”.

Πηγή: capital.gr

 

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close