01/02/2018

1
Feb

Exin Group: Τι κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Exin Group: Τι κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος!Η Exin Group ανακοίνωσε (όπως έγραψε εδώ, χθες Τετάρτη 31/1/2018, το nextdeal.gr) ότι κατέθεσε το μεσημέρι της Τέταρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την εποπτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στην ανακοίνωση της η Exin ανέφερε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη 31/1) το Exin Group υπέβαλε προς την Τράπεζα της Ελλάδος, τα επιπλέον στοιχεία που ζητήθηκαν για να συμπληρωθεί ο φάκελος που υποβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018.
Η διοίκηση και οι επενδυτές παραμένουν όπως πάντα προσηλωμένοι στην ολοκλήρωση της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Παραμένουμε απρόσκοπτα διαθέσιμοι και συνεχώς συνεργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της συναλλαγής το νωρίτερο δυνατόν και πριν από την τελική προθεσμία».

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι δεν έxει κλειδώσει επίσημα το οριστικό σχήμα που θα καταθέσει και τα κεφάλαια για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Παράλληλα, από την πλευρά του Exin Group εκφράζεται αισιοδοξία ότι όλα θα καταλήξουν ομαλά και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Exin κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Ιανουαρίου φάκελο 100 σελίδων και το μεσημέρι της Τετάρτης 31/1/2018 ενημέρωσε την Εποπτική Αρχή για το προτεινόμενο σχήμα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και στοιχεία για τα κεφάλαια (capital evidence). Oι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα κεφάλαια προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την EΒRD. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε μεταξύ Exin Group και ΤτΕ, μία νέα προθεσμία η 21η Φεβρουαρίου για την πλήρη ενημέρωση του φακέλου.

Πηγή: link

1
Feb

Προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας κατόπιν μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας

Προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας κατόπιν μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας.Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ σχετικά με τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας, λόγω καταγγελίας, κατόπιν μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο άνεργος ο οποίος έχει ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει το άρθρo 7 του ν. 2112/1920 (Α’ 67) και έχει θεωρήσει τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του ως καταγγελία της σχέσης εργασίας από τον εργοδότη, επιδοτείται, εάν, μαζί με την αίτηση για επιδότηση, προσκομίσει στον ΟΑΕΔ την εξώδικη δήλωση με την οποία άσκησε το εν λόγω δικαίωμα, καθώς και αποδεικτικό έγγραφο της κοινοποίησής της στον εργοδότη.

Στην περίπτωση αυτή, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για επιδότηση ξεκινά από την κοινοποίηση της εξώδικης δήλωσης στον εργοδότη.

Εντός έξι μηνών από την υποβολή της αίτησης για επιδότηση, ο άνεργος οφείλει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ είτε έγγραφα που αποδεικνύουν την εξόφληση της αποζημίωσης απόλυσης από τον εργοδότη είτε την αγωγή που άσκησε κατά του εργοδότη, με βάση το ασκηθέν δικαίωμα που του παρέχει το άρθρo 7 του ν. 2112/1920.

Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου, καθώς και εάν η ασκηθείσα αγωγή δεν γίνει τελεσίδικα δεκτή, η επιδότηση ανεργίας διακόπτεται και τα ήδη καταβληθέντα ποσά επιστρέφονται αναδρομικά.

Πηγή: link

1
Feb

Reuters: Προσλήφθηκαν οι σύμβουλοι για το 7ετές ομόλογο

Reuters: Προσλήφθηκαν οι σύμβουλοι για το 7ετές ομόλογο.Στην πρόσληψη των συμβούλων για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου προχώρησε η Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πιο αναλυτικά, σύμβουλοι στην έκδοση αναλαμβάνουν οι Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ελλάδα σχεδιάζει να “βγει” στις αγορές με ένα επταετές ομόλογο για να αντλήσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ.

Σε προηγούμενο δημοσίευμα του, το πρακτορείο ανέφερε ότι την έκδοση του 7ετούς θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, προκειμένου η χώρα να χτίσει ένα “μαξιλάρι” ρευστότητας για τη μεταμνημονιακή εποχή.

Πηγή: link

1
Feb

Η συνταγή JP Morgan για τη μετα-μνημόνιο εποχή

Η συνταγή JP Morgan για τη μετα-μνημόνιο εποχή.Τα σημεία στα οποία εστιάζει η JP Morgan στην ανάλυση της για το ποια μπορεί να είναι η “σωστή” έξοδος της χώρας από τα προγράμματα διάσωσης είναι τα ακόλουθα:

• Η τρίτη αξιολόγηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

• Ο κίνδυνος ενός τέταρτου προγράμματος έχει μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά μια καθαρή έξοδος δεν φαίνεται εφικτή.

• Ενισχυμένη εποπτεία και προϋποθέσεις ενδέχεται να είναι μέρος της εγχώριας κατάστασης στη μετά προγραμμάτων κατάσταση.

• Παραμένει θετική για τα ελληνικά ομόλογα και βλέπει «χώρο» για περαιτέρω μείωση των spreads τους επόμενους μήνες

Κοιτάζοντας την ελληνική αγορά ομολόγων, η αμερικανική τράπεζα εκτιμάει ότι η πρόσφατη επιθετική πτώση στα spreads ήταν αποτέλεσμα της μείωσης των ελληνικών κινδύνων, της αυξημένης πιθανότητας εξόδου από τα πρόγραμμα διάσωσης και της μεγαλύτερης διάθεσης των επενδυτών για αποδόσεις. Στα σημερινά επίπεδα, η ελληνική αγορά ομολόγων ήδη τιμολογεί την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης με μεγάλη πιθανότητα.

Κοιτάζοντας τα πορτογαλικά επίπεδα των ομολόγων όταν έβγαινε από το πρόγραμμα, το spread του 10ετούς τους με το γερμανικό ήταν στις 250 μονάδες βάσης. Η JP Morgan παραμένει θετική για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η προσδοκία για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης με προληπτική πιστωτική γραμμή θα οδηγήσει και σε αγορές από το QE. Επίσης περιμένει ότι τα ελληνικά spreads θα επιδείξουν υψηλότερη συσχέτιση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και θα μειωθούν περαιτέρω. Στο βασικό της σενάριο, βλέπει μείωση του spread με το γερμανικό 10ετές κατά 20-30 μονάδες βάσης και σε όρους αξίας προτιμάει το 5ετές.

Το χρονοδιάγραμμα
Η βασική υπόθεση της JP Morgan παραμένει στο ότι η Ελλάδα θα πετύχει μη καθαρή (dirty) έξοδο από το πρόγραμμα, με την ύπαρξη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Εάν το βασικό σενάριο γίνει πραγματικότητα, η JP Morgan βλέπει δυνατότητα περαιτέρω σύσφιξης του spread μεταξύ των 10ετών ομολόγων Ελλάδας και Γερμανίας από τα τρέχοντα επίπεδα στις 300 μονάδες βάσης περίπου. Η JP Morgan πλέον τοποθετεί την πιθανότητα για ένα τέταρτο πρόγραμμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτω του 5%. Κατά την άποψη τους, ο ρόλος του ΔΝΤ θα γίνει ολοένα και μικρότερος όσο το τέλος του προγράμματος πλησιάζει.

Το χρονοδιάγραμμα που προκρίνει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος είναι:

Φεβρουάριος: επίσημη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και εκταμίευση υποδόσης 5,7 δισ. ευρώ.

Μάρτιος – Ιούλιος: Συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και εκταμίευση υποδόσης 1 δισ. ευρώ. Περαιτέρω ενίσχυση του «μαξιλαριού ασφαλείας» του Ελληνικού Δημοσίου με την έκδοση μερικών νέων ομολόγων για την επίδειξη της πρόσβασης στην αγορά. Ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών το Μάιο και ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Ιούλιο και ορισμός της παρακολούθησης μετά το πρόγραμμα.

Ιούλιος – Αύγουστος: Πιθανή απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, με πιθανή ύπαρξη μηχανισμού που θα συνδέει το σχεδιασμό αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.

18 Αυγούστου: επιτυχής έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης με πιστωτική προληπτική γραμμή.

Αύγουστος – Σεπτέμβριος: πιθανές αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ στα πλαίσια του QE.

H καθαρή έξοδος φαίνεται λιγότερο πιθανή και αναμφισβήτητα λιγότερο επιθυμητή
Κατά την άποψη της JP Morgan , απαιτούνται συγκεκριμένες ρυθμίσεις στη μετά μνημονίου εποχή και πιο αυστηρά μέτρα εποπτείας από αυτά που εφαρμόστηκαν στις περιπτώσεις της Ιρλανδία και της Πορτογαλίας, όταν αποχώρησαν από τα αντίστοιχα προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα, ο επενδυτικός οίκος εκτιμάει ότι η επιλογή μιας «καθαρής» εξόδου είναι όχι μόνο λιγότερο πιθανή, αλλά και λιγότερο επιθυμητή. Κατά αρχήν, η καθαρή έξοδος πρέπει να στηρίζεται σε ένα πιο σημαντικό πακέτο μέτρων ανακούφισης στο χρέος, το οποίο με τη σειρά του θα επέτρεπε πιο ευνοϊκές συνθήκες αναχρηματοδότησης από την αγορά. Ένα trade-off μεταξύ της ελάφρυνσης του χρέους, των ακαθάριστων αναγκών χρηματοδότησης και των συνθηκών αναχρηματοδότησης με τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης σε συνδυασμό με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη αυτονομία, είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια καθαρή έξοδο κάτω πολύ ευνοϊκές μακροοικονομικές συνθήκες.

Η JP Morgan υποστηρίζει επίσης ότι μια καθαρή έξοδος χωρίς πιστωτική γραμμή όχι μόνο θα καθιστούσε τα ελληνικά ομόλογα μη επιλέξιμα για το QE, αλλά το πιο σημαντικό θα υποχρέωνε τις ελληνικές τράπεζες να καταφύγουν εκ νέου στον ELA, στοιχείο που θα αποτελέσει πρόκληση για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών.

Συνολικά, η JP Morgan βλέπει λίγα κέρδη από την καθαρή έξοδο ειδικά αναλογιζόμενοι τα κόστη για τους πιστωτές από την υψηλότερη ελάφρυνση στο χρέος. Θα μπορούσε να είναι αρνητικό για τις οικονομικές προοπτικές αφού θα αύξανε την αβεβαιότητα μεσοπρόθεσμα, όπως από τις εκλογές του 2019 π.χ. ή εξαιτίας κάποιας αύξησης του ρίσκου στις αγορές συνολικά.

Η JP Morgan συμπεραίνει καταληκτικά ότι η ενισχυμένη επιτήρηση θα αποτελεί μέρος οποιουδήποτε μεταγενέστερου προγράμματος. Παρά τη σαφή βελτίωση σε βραχυπρόθεσμους δείκτες, η ελληνική οικονομία παραμένει πολύ ευάλωτη σε σοκ εμπιστοσύνης. Αναμένει συνεπώς οι Ευρωπαίοι εταίροι να διατηρήσουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της φορολογικής και της μεταρρυθμιστικής πορείας τουλάχιστον μέχρι το 2023, δεδομένου ότι οι ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης είναι διαχειρίσιμες εως τότε, αλλά και μετά το 2023 αν έχει συμφωνηθεί κάποια ελάφρυνση του χρέους.

Κατά τον ίδιο τρόπο, αναμένει πολλούς όρους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία από μόνη της θα μπορούσε να καθησυχάσει τις αγορές για τη μελλοντική ελληνική συμμόρφωση. Συνεχίζει να πιστεύει συνολικά ότι μια προληπτική γραμμή πίστωσης είναι πιθανόν να διευθετηθεί ως δίχτυ ασφαλείας για να διατηρήσει και η ελληνική πλευρά το waiver αν και είναι πιθανό να μην χρησιμοποιηθεί.

Πηγή: link

1
Feb

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απεστάλη η πολυαναμενόμενη 3Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close