10/06/2017

10
Jun

Ποιο πρόγραμμα υγείας μου ταιριάζει καλύτερα;

Ποιο πρόγραμμα υγείας μου ταιριάζει καλύτερα;

 

Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλές ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν πολλά και διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και για αυτό το λόγο μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να πέσει στην παγίδα του να μην ξέρει τι είναι το κατάλληλο για αυτόν.

Ποια είναι τα κριτήρια λοιπόν που πρέπει να κοιτάξουμε για να διαλέξουμε το καλύτερο πρόγραμμα για μας;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να βρούμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα μπορούμε να το πληρώνουμε χωρίς να στερούμαστε κάποιες άλλες από τις βασικές μας ανάγκες.Για να το βρούμε αυτό θα πρέπει να δούμε τι έξοδα έχουμε το μήνα και τι μας περισσεύει, αλλιώς αν δεν περισσεύει κάτι τι άλλο θα μπορούσαμε να στερηθούμε για να είμαστε εξασφαλισμένοι στο θέμα της υγείας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στη συνέχεια και εφόσον έχουμε κάποιο δημόσιο ταμείο πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό.Υπάρχουν προγράμματα υγείας που προσφέρουν κάποια απαλλαγή στο πρόγραμμα έτσι ώστε να το κάνουν πιο οικονομικό.Αν π.χ νοσηλευτούμε σε ένα νοσοκομείο και έχουμε στο πρόγραμμά μας μία απαλλαγή 1000 ευρώ, λόγω του ότι έχουμε και κάποιο δημόσιο ταμείο, αυτό θα συνεισφέρει σε αυτήν την απαλλαγή και θα μας δώσει κάποιο ποσό αλλά στην ουσία από τα 1.000 ευρώ που θα έπρεπε να βάλουμε από την τσέπη μας θα βάλουμε πολύ λιγότερα και πάντα ανάλογα με την περίσταση.

Επιπρόσθετα για ένα παιδί που μπορεί να έχει συχνά λόγω ηλικίας κάποια μικροατυχήματα μπορούμε να το βάλουμε και μία κάλυψη με ιατροφαρμακευτικά έτσι ώστε να κάνουμε ακόμα πιο καλό το πρόγραμμα καθώς έτσι δεν θα μας φανεί η απαλλαγή που έχουμε βάλει στο πρόγραμμα.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι το πρόγραμμα που θα διαλέξουμε αν είναι ισόβιο ή ετησίως ανανεούμενο.Στην πρώτη περίπτωση είμαστε καθησυχασμένοι ότι οι όροι του συμβολαίου μας δεν θα αλλάξουν στην πάροδο του χρόνου ενώ στη δεύτερη δεν το γνωρίζουμε αυτό καθώς στο τέλος κάθε χρόνου έχει το δικαίωμα η εταιρεία να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου.

Άρα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι ισχύει για το πρόγραμμα που έχουμε διαλέξει.

Στην αγορά τείνουν τα πιο πολλά συμβόλαια υγείας να γίνουν ετησίως ανανεούμενα όμως υπάρχουν και συμβόλαια υγείας που έχουν τη μορφή της ισοβιότητας αρκεί να πληρώνονται στην ώρα τους ή έστω με μία μικρή καθυστέρηση.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι το ποσό που μας καλύπτει εντός του νοσοκομείου για κάθε έτος. Ίσως να βλέπουμε πόσα 300.000 ευρώ το χρόνο και να πιστεύουμε ότι είναι αρκετά όμως σε περιπτώσεις δύσκολες μπορεί αυτά τα ποσά να μην φτάνουν, οπότε καλό θα είναι να κοιτάμε προγράμματα που μπορούν να φτάσουν ας πούμε και τα 700.000 ευρώ και άνω.

Σε κάθε περίπτωση επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει ιδιαίτερες ανάγκες καθώς και η οικογένειά του μη διστάσετε να ζητήσετε μία προσφορά υγείας εδώ για να βρούμε μαζί ποια είναι η καλύτερη για σας λύση στο θέμα της ασφάλισης της υγείας σας υγείας.

 

Αναβαλόγλου Γιώργος

Ασφαλιστικός & Χρηματοικονομικός Σύμβουλος

10
Jun

Συμβιβαστική πρόταση ενόψει Eurogroup ετοιμάζει η κυβέρνηση

Συμβιβαστική πρόταση ενόψει Eurogroup ετοιμάζει η κυβέρνηση.Πυρετώδεις διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να ετοιμάζει ήδη συμβιβαστική πρόταση για τους δανειστές, την οποία θα πάρει μαζί του στο Λουξεμβούργου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να συμβαδίζουν με το πλαίσιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο Concordia Europe Summit, για σύνδεση των μεσοπρόθεσμων μέτρων με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να προταθεί και ένας μηχανισμός «ρήτρας ανάπτυξης» που θα συνδέει την αποπληρωμή του χρέους με τα τοκοχρεολύσια (σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πηγές).

Την ίδια ώρα εντείνονται οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, που θα συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η επίσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, γίνεται στο πλαίσιο της γαλλικής πρωτοβουλίας για την εξεύρεση μιας φόρμουλας που θα διευκολύνει την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Στον «πυρήνα» των προτάσεων του Παρισιού βρίσκεται η σύνδεση του εύρους των μέτρων ελάφρυνσης με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Πηγή: link

Comodo SSL