April 2017

30
Apr

Ολοκληρώθηκε ο πρωινός γύρος διαπραγματεύσεων με αντικείμενο τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ

Ολοκληρώθηκε ο πρωινός γύρος διαπραγματεύσεων με αντικείμενο τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ.Η ελληνική αποστολή υπό τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρούσης πλέον και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, παραμένει στο χώρο των διαπραγματεύσεων προκειμένου, όπως είχε προγραμματιστεί, για να γίνει η σύσκεψη προετοιμασίας για τον μεγάλο γύρο διαπραγματεύσεων επί όλων των μεγάλων πολιτικών θεμάτων που θα ακολουθήσουν, (ασφαλιστικό, εργασιακό, χρηματοπιστωτικός τομέας, αποκρατικοποιήσεις κλπ).

Ανάλογη σύσκεψη προετοιμασίας διεξάγει και η πλευρά των θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός κρίσιμος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στις 10:30 και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

Όπως δήλωσε χθες κυβερνητική πηγή, στις σημερινές επαφές, θα τεθούν επί τάπητος όλα τα εκκρεμή ζητήματα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Στο επίκεντρο των πρωινών επαφών βρέθηκαν ζητήματα όπως η απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους τις Κυριακές, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) εκτός φαρμακείων καθώς και άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στις λίστες του ΟΟΣΑ και δεν έγινε εφικτό να ολοκληρωθούν στο χθεσινό εξάωρο γύρο διαπραγματεύσεων.

Πηγή:link

30
Apr

Μέι: Η διαπραγμάτευση με την ΕΕ για το Brexit θα είναι δύσκολη

Μέι: Η διαπραγμάτευση με την ΕΕ για το Brexit θα είναι δύσκολη.Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι παραδέχτηκε την Κυριακή ότι οι συνομιλίες για το «διαζύγιο« με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι δύσκολες, αντιδρώντας στην αποφασιστική  στάση που τηρούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Σαββάτου, οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ προειδοποίησαν το Λονδίνο να μην έχει την αυταπάτη ότι θα εξασφαλίσει γρήγορα μια νέα σχέση με τις Βρυξέλλες ώστε να διατηρήσει την πρόσβασή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Αυτό δείχνει, και κάποια από τα άλλα σχόλια που ακούσαμε από Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν, ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας στο BBC.

Η Μέι επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της ότι θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για την έξοδο από την ΕΕ ακόμη και χωρίς να υπάρξει συμφωνία στην περίπτωση δεν της αρέσουν οι προτάσεις των Βρυξελλών.

Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ITV, αναφερόμενη στο οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, και γενικότερα τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες, εφόσον οι Συντηρητικοί κερδίσουν αυτές τις εκλογές.

Πηγή:link

29
Apr

Αναλογικό σύστημα στα διόδια από το 2018, προανήγγειλε ο Σπίρτζης

Αναλογικό σύστημα στα διόδια από το 2018, προανήγγειλε ο Σπίρτζης.

  • Κάθε πολίτης θα πληρώνει διόδια ανάλογα με πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει
  • Μέσα στο 2018 θα πληρώνουμε τα διόδια με πιστωτική κάρτα

Το 2018 θα εφαρμοστεί ένα αναλογικό σύστημα διοδίων, κατά το οποίο ο πολίτης θα πληρώνει ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Κάθε πολίτης θα πληρώνει διόδια ανάλογα με πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει», συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο «Ε».

«Μέσα στο 2018, θα πληρώνουμε τα διόδια με πιστωτική κάρτα και πλευρικά διόδια στον Αγ. Στέφανο δεν θα μπουν», ανέφερε ακόμη για το θέμα.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ακόμη ότι η αξιολόγηση κλείνει τις επόμενες ημέρες, καθώς θα διευθετηθούν οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν.

«Η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν θα μπορούσε να κλείσει στην ώρα της, γιατί ΔΝΤ και Ευρωπαίοι ζητούσαν νέα πράγματα που εμείς δεν τα αποδεχόμασταν», συμπλήρωσε.

Πηγή:link

29
Apr

Συμφώνησαν οι «27» στην κοινή γραμμή της διαπραγμάτευσης για το Brexit

Συμφώνησαν οι «27» στην κοινή γραμμή της διαπραγμάτευσης για το Brexit.Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ομόφωνα στις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Οι κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων

  1. Διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και των Βρετανών πολιτών στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Το θέμα αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα, λόγω της παρουσίας περίπου 70.000 Ελλήνων στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και των πάνω από 40.000 Βρετανών που κατοικούν ή και έχουν ακίνητη ιδιοκτησία στην Ελλάδα.
  2. Βρετανικές δημοσιονομικές υποχρεώσεις απέναντι στον προϋπολογισμό της ΕΕ (τρέχουσες αλλά και μετά την αποχώρηση, πέραν του 2019).
  3. Διατήρηση των επιτευγμάτων της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ιρλανδία και το καθεστώς κυκλοφορίας στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου με τα κράτη-μέλη. Το ζήτημα αυτό αφορά κυρίως τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας, Γιβραλτάρ-Ισπανίας και σε ένα μικρότερο βαθμό την Κύπρο και τις Βρετανικές Βάσεις στο νησί.

Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις μετά τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, τις οποίες προκήρυξε η Τερέζα Μέι για να ενισχύσει την πολιτική της στήριξη.

Oλάντ: Το Brexit θα έχει τίμημα για τη Βρετανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε το Λονδίνο σήμερα ότι το Brexit “θα έχει αναπόφευκτα ένα τίμημα για το Ηνωμένο Βασίλειο”, κατά την άφιξή του στη σύνοδο των “27” στις Βρυξέλλες.

“Θα υπάρξει αναπόφευκτα ένα κόστος για το Ηνωμένο Βασίλειο (…) Δεν πρέπει να είναι τιμωρία, όμως ταυτόχρονα είναι σαφές ότι η Ευρώπη θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε λιγότερο καλή θέση αύριο, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, τόνισε ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, το μήνυμα που θα πρέπει να περάσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ότι “η Ευρώπη εμπιστεύεται το μέλλον, δηλαδή δίνει λύσεις και όχι προβλήματα”.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε: “Θέλουμε στο μέλλον να έχουμε καλές σχέσεις με τη Βρετανία αλλά επιθυμούμε επίσης να υπερασπιστούμε μαζί, εμείς οι 27, τα συμφέροντά μας. Μέχρι τώρα, τα έχουμε καταφέρει πάρα πολύ καλά”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, προσερχόμενος στη σύνοδο, επανέλαβε και αυτός ότι το Brexit δεν θα είναι “δωρεάν” για τη Βρετανία. “Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν… Δεν υπάρχει όμως κάποιο αίσθημα εκδίκησης, μνησικακίας, παρά μόνο η βούληση να διαπραγματευτούμε πιστά και με έξυπνο τρόπο για να βρούμε μια λύση προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, αλλά με μια σαφή γραμμή ότι δεν μπορείς να βρεθεί σε καλύτερη θέση αν είσαι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε.

“Δεν πρόκειται για μια δίκη, το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια συζήτηση, όχι μια δικαστική υπόθεση. Θα βρούμε γέφυρες μεταξύ μας”, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Οι Βρετανοί “ίσως δεν ανήκουν πλέον στην οικογένειά μας αλλά παραμένουν ακόμη γείτονες, έτσι θα πρέπει να σεβόμαστε οι μεν τους δε αλλά να παίζουμε επί ίσοις όροις και όχι να εφαρμόζουμε επιλεκτικά αυτά που θέλουμε”, κατέληξε.

Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαπραγμάτευση για το Brexit Γκι Φέρχοφστατ παραδέχτηκε ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία, όμως αυτό δεν αλλάζει τη στάση που θα τηρήσουν οι πλευρές στη διαπραγμάτευση. “Έχουμε ομοφωνία μεταξύ των 27 και ομοφωνία στους τρεις θεσμούς”, τόνισε.

Το ευρωπαϊκό μέτωπο απηχεί την προειδοποίηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, η οποία έχει καταγγείλει τις «ψευδαισθήσει» ορισμένων βρετανών αξιωματούχων, ξεκινώντας μια λεκτική κονταρομαχία με την Τερέζα Μέι. Από το Λονδίνο, η βρετανή πρωθυπουργός κατηγόρησε την υπόλοιπη ΕΕ ότι «ενώνεται εναντίον» του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Έχει δίκιο», απαντά ζητώντας να μην κατονομαστεί ένας ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος συμβουλεύει την Μέι «να μην υποτιμά τη δέσμευση για ενότητα» που έχουν αναλάβει οι 27.

Οι «κατευθυντήριες γραμμές των διαπραγματεύσεων» που πρόκειται να υιοθετηθούν σήμερα από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων αφορούν τις μεγάλες αρχές που θα κατευθύνουν τη δράση των διαπραγματευτών της ΕΕ, επικεφαλής των οποίων είναι ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ.

Λογαριασμός 60 δισεκατομμυρίων ευρώ

«Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάσθηκε εννέα μήνες για να ετοιμάσει την ανακοίνωση της αποχώρησής του», υπογραμμίζει όχι χωρίς ειρωνία ο υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος. «Οι 27 θα έχουν μια κοινή θέση για το Brexit έναν μήνα αφότου» το Λονδίνο έθεσε επισήμως σε κίνηση, στις 29 Μαρτίου, τη διαδικασία της εξόδου του από την ΕΕ.

Αυτές οι «κατευθύνσεις» θα προσδιορίσουν τη «σταδιακή» προσέγγιση που προκρίνεται από τους Ευρωπαίους καθώς και την αρχή της «επαρκούς προόδου» που πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αποχώρησης πριν αρχίσουν οι συνομιλίες για τη «μελλοντική σχέση» ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πριν μιλήσουμε για το μέλλον μας, οφείλουμε να διευθετήσουμε τα ζητήματα του παρελθόντος», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην πρόσκληση την οποία απηύθυνε στους 27 ηγέτες για τη σημερινή σύνοδο κορυφής.

Σύμφωνα με τον Τουσκ, δεν είναι μόνο ένα «ζήτημα τακτικής»: «Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου (δύο χρόνια σύμφωνα με το άρθρο 50 που αφορά την αποχώρηση ενός κράτους μέλους), είναι η μόνη δυνατή προσέγγιση».

Πηγή:link

29
Apr

Το επενδυτικό μνημόνιο που ετοιμάζουν Ελλάδα-Κίνα

Το επενδυτικό μνημόνιο που ετοιμάζουν Ελλάδα-Κίνα.Ένα μνημόνιο διαφορετικό από… τα γνωστά θα υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας στο Πεκίνο στις 14-15 Μαϊου. Θα είναι τριετούς διάρκειας, 2017-2020, και θα αφορά την ελληνο-κινεζική επενδυτική συνεργασία.

Η Ελλάδα αποτελεί για την Κίνα τον βασικό «κόμβο» για το άπλωμα της επενδυτικής της πρωτοβουλίας «One Belt – One Road» που θα την ενώσει εμπορικά και οικονομικά με την Ευρώπη, στο πρότυπο του Δρόμου του Μεταξιού.

Η επερχόμενη συμφωνία έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός στο Πεκίνο και στη Σαγκάη τον Ιούλιο του 2016, τόσο με την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας όσο και με επικεφαλής κινεζικών κολοσσών.

Το επενδυτικό μνημόνιο θα φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού και του Κινέζου ομολόγου του, Li Keqiang.

Κατά τις πληροφορίες, για την υλοποίηση της συμφωνίας θα συσταθεί (μετά την υπογραφή) διμερής επιτροπή με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Ning Jizhe της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας Στέργιο Πιτσιόρλα.

Τομείς και χρηματοδότηση

Όπως αναφέρεται στο (υπό τελική διαμόρφωση) Τριετές Σχέδιο Δράσης (Cooperation Plan On  Key Areas 2017-2020) η επιτροπή θα αναλάβει, πλην της εξειδίκευσης της επενδυτικής συνεργασίας ανά τομείς σε συνεργασία με κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, «να ενθαρρύνει χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς των δύο χωρών ώστε να παράσχουν υποστήριξη σε επιλεγμένα έργα με στόχο την ταχεία εφαρμογή».

Τα βασικά πεδία της επενδυτικής συνεργασίας είναι των μεταφορών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, των υποδομών και των Logistics.
Δηλαδή… «τα πάντα», όπως είπε προ ημερών ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi κατά την (προπαρασκευαστική) συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, τα πεδία αυτά εξειδικεύονται ως ακολούθως:

  • Μεταφορές

Με αφετηρία «την επιτυχή ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά», τη δραστηριότητα της Cosco  και την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση της «TRAINOSE», οι δύο πλευρές θα αναζητήσουν συνεργασία στα έργα που αφορούν:

* Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βαλκανικής Χερσονήσου-Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης καθώς και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας-Πάτρας, ώστε να αξιοποιηθούν στο ζενίθ τα λιμάνια της Ελευσίνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

* Επενδύσεις στην Ελευσίνα (με κατασκευή λιμανιού), στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στο Καστέλι Κρήτης, και στην κατασκευή εσωτερικών και διεθνών κέντρων εφοδιασμού.

  • Ενέργεια

Εν προκειμένω ο σχεδιασμός βασίζεται στην ανάγκη της μετάβασης της ελληνικής αγοράς ενέργειας σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία απαιτεί επενδύσεις κυρίως σε νέες τεχνολογίες και νέους τύπους υποδομών.

Με «όχημα», κι εδώ, την επιτυχή συμμετοχή της China State Grid Corp, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για: Ενεργειακά έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, κατασκευή και αναβάθμιση του δημοσίου δικτύου, πρόγραμμα αναβάθμισης παλαιών εγκαταστάσεων λιγνίτη της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,88% και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί επίσης για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας για τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα κτίρια.

  • Επισκευές πλοίων

Δεδομένης της σημασίας που δίνει η κινεζική πλευρά στο ναυτικό τμήμα του Δρόμου του Μεταξιού, συζητά την ανάπτυξη ενός κόμβου επισκευής πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική πλευρά προώθησε από την πρώτη στιγμή των συζητήσεων την χρήση των υφιστάμενων ελληνικών ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου (παρότι δεν ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο), χωρίς να αποκλειστεί ο συνδυασμός τους με ένα πλωτό ναυπηγοεπισκευαστικό σύστημα που θέλουν οι Κινέζοι.

  • Τηλεπικοινωνίες

Η υπό συζήτηση συνεργασία περιλαμβάνει την κατασκευή ευρυζωνικών υποδομών, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τον ηλεκτρονικό τουρισμό, πλατφόρμες ψηφιακού περιεχομένου και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ως προς το τελευταίο, από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει να ισχύει στη χώρα μας το σύστημα πληρωμής Alipay που χρησιμοποιεί η κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, με τον πρόεδρο της οποίας συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας πέρυσι στο Πεκίνο.

  • Συναρμολόγηση 

Η συζήτηση αφορά στην εγκατάσταση μιας «ζώνης συναρμολόγησης και ελαφριάς κατασκευής κινεζικών ημιτελών προϊόντων» προς εξαγωγή στην ΕΕ, την Ανατολική Ευρώπη, τη Ν. Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Επίσης, στη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού κέντρου δοκιμών και πιστοποίησης» για τα κινεζικά προϊόντα.

Εν προκειμένω, η κινεζική πλευρά φέρεται να προτιμούσε το «ενιαίο Θριάσιο» ωστόσο η ελληνική επιλογή να κατατμιστεί σε δύο τμήματα δεν έβαλε φρένο στις συζητήσεις.

Τρόποι χρηματοδότησης

Οι δύο πλευρές θα δεσμευτούν – μέσω του επενδυτικού μνημονίου – να αναζητήσουν πόρους από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, από ΣΔΙΤ και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Η Αθήνα δίνει έμφαση, φυσικά, στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι κινεζικές τράπεζες  για τη χρηματοδότηση κινεζικών ή άλλων αναπτυξιακών έργων στην Ελλάδα. Μένει να κλείσει η συμφωνία που αφορά στη δημιουργία υποκαταστήματος κινεζικής τράπεζας στην Αθήνα.

Πηγή : link

29
Apr

Οι εκκρεμότητες στο παζάρι για το SLA

Οι εκκρεμότητες στο παζάρι για το SLA.Μια σειρά από θέματα που εκκρεμούσαν για καιρό φαίνεται πως έχουν πλέον κλειδώσει στις εξάωρες συζητήσεις που έγιναν την Παρασκευή στο Χίλτον με συμμετοχή όχι μόνο του οικονομικού επιτελείου αλλά και άλλων εμπλεκόμενων, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Σταύρος Κοντονής.

Σε αυτά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, περιλαμβάνεται η μείωση του αφορολογήτου και ευρύτερα στο φορολογικό πακέτο μέτρων και αντίμετρων, το οποίο όπως είναι γνωστό θα εφαρμοστεί το 2020, εκτός εάν υπάρξει αστοχία στα δημοσιονομικά και μεταφερθεί ένα χρόνο νωρίτερα, μαζί με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Κλεισμένα θεωρούνται και τα θέματα της ενέργειας. Επ’ αυτών, όπως έγραψε το Euro2day.gr υπήρξαν αρκετές αλλαγές υπέρ των ελληνικών θέσεων καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως πέρασε τον σκόπελο να νομοθετήσει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Η μόνη δέσμευση που απαιτεί νομοθέτηση, λένε οι πηγές, θα είναι οι νέες ποσότητες προϊόντων προθεσμιακής ηλεκτρικής ενέργειας που θα δημοπρατηθούν (ΝΟΜΕ). Και αυτές, σε σχέση με τις απαιτήσεις των δανειστών -που ήθελαν το ποσοστό της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής που βγαίνουν σε δημοπρασία να φτάνει έως και το 33%-, είναι «ψαλιδισμένες». Για φέτος θα ανέλθουν στο 16%, του χρόνου στο 19% και το 2019 στο 22%.

Παράλληλα, στο SLA δεν θα γίνεται καμία αναφορά για την υποχρέωση πώλησης υδροηλεκτρικών σταθμών στην περίπτωση που δεν τρέξει… η πώληση του «περίπου 40%» των λιγνιτικών μονάδων, όπως θα επισημαίνεται στο κείμενο.

Στις εκκρεμότητες που έκλεισαν περιλαμβάνονται και θέματα υγείας και παιδείας.

Τα μέτωπα

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα «φάκελοι» που μένουν ανοικτοί και όπως έγινε γνωστό, τα προβλήματα δεν εξαντλούνται σε τεχνικά ζητήματα αλλά έχουν και «πολιτικές προεκτάσεις». Σε αυτά περιλαμβάνεται το θέμα των συντάξεων με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει διαφωνία αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών.

Επιπρόσθετα, φαίνεται πως συζητείται ακόμα η ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται προστασία στα στελέχη του Δημοσίου και των τραπεζών που θα υπογράψουν τις αναδιαρθρώσεις χρεών.

Χθες εξερχόμενο της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δικαιοσύνης σημείωσε ότι η ασυλία θα δίνεται κατά περίπτωση με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας και ειδικότερα το άρθρο 41, στο οποίο προβλέπεται άδεια από την αρμόδια αρχή για ασυλία.

Έτσι για τις περιπτώσεις στελεχών δημόσιας διοίκησης, την τελική άδεια θα τη δίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Για τα στελέχη των τραπεζών το τελικό ok θα προκύπτει από το υπουργείο Οικονομίας, μετά από γνωμοδότηση και της Τράπεζας της Ελλάδος. Όπως αναφέρθηκε, η κατάθεση της γνώμης από την Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να γίνεται εντός δυο μηνών.

Η διάταξη δεν θα έχει αναδρομική ισχύ και θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Μαϊου.

Στελέχη της ΤτΕ κράτησαν πάντως επιφυλακτική στάση, τονίζοντας ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους θεσμούς στην οποία θα κατατεθούν εγγράφως οι προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι πρόταση της κυβέρνησης είναι να μην μπαίνουν σε αναδιάρθρωση τα χρέη των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τα πλεονάσματα και τα εργασιακά

Ένα ακόμα ζήτημα που δεν έχει ακόμα βρει χώρο στις έως τώρα συζητήσεις είναι τα πλεονάσματα και το δημοσιονομικό μονοπάτι μέχρι το 2020. Οι δυο πλευρές καλούνται να συμφωνήσουν ποιο κομμάτι από το υπερμεγέθες πλεόνασμα του 3,9% του ΑΕΠ (4,2% με βάση το πρόγραμμα) είναι επαναλαμβανόμενο και άρα έχει επίπτωση φέτος και τα επόμενα χρόνια αλλά και πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός που θα αποφασίσει το 2018 αν οι στόχοι επιτυγχάνονται προκειμένου να τεθούν σε ταυτόχρονη εφαρμογή μέτρα και αντίμετρα του 2019.

Επιπροσθέτως, δεν έγινε την Παρασκευή η προγραμματισμένη συζήτηση για τα εργασιακά. Επ’ αυτών η Εφη Αχτσιόγλου επαναλαμβάνει σε συνέντευξή της στη Real News ότι «η συμφωνία για τα εργασιακά βάζει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις για περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας και προετοιμάζει το έδαφος για την επαναφορά σε θεσμική κανονικότητα».

Σήμερα τελικά δεν έγινε συζήτηση ούτε για τα εργασιακά, ούτε για την ανάλυση του περυσινού πρωτογενούς πλεονάσματος. Αναμένεται νέος κύκλος επαφών το Σάββατο.

Πηγή : link

28
Apr

Συμφωνία για μέτρα-αντίμετρα, μένουν οι συντάξεις

Συμφωνία για μέτρα-αντίμετρα, μένουν οι συντάξεις.Με τη συμφωνία κυβέρνησης και εκπροσώπων των θεσμών στο πακέτο μέτρων-αντίμετρων ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Παρασκευής. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα ανοικτό έχει μείνει μόνο το πακέτο των συντάξεων, το οποίο είναι πολιτικό και όχι τεχνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από τα μέτρα-αντίμετρα έχει επέλθει συμφωνία και στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολογήτου, στα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και τη υγείας.

Ανοιχτό παραμένει ακόμη το πακέτο των συντάξεων το οποίο δεν θεωρείται τεχνικό θέμα, αλλά έχει πολιτικές πτυχές.

Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Πηγή:link

28
Apr

Εγκατάσταση POS: Οι διορίες και οι υπόχρεοι

Εγκατάσταση POS: Οι διορίες και οι υπόχρεοι.Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των αυτόματων μηχανημάτων εξόφλησης συναλλαγών με κάρτες (POS) απο δεκάδες επαγγέλματα που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου. Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία ορίζεται προθεσμία τριών μηνών, η οποία ξεκινά απο σήμερα για την συμμόρφωση των υπόχρεων.

Σε περίπτωση που υπόχρεοι στην εφαρμογή του μέτρου κάνουν έναρξη επαγγέλματος εντός των τελευταίων τριάντα ημερών της τρίμηνης προθεσμίας τότε θα πρέπει να συμμορφωθούν με την απόφαση σε διάστημα τεσσάρων μηνών από σήμερα. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ το οποίο υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να μειωθεί στο μισό.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σύμφωνα με την απόφαση υποχρέωση εγκατάστασης POS για αποδοχή συναλλαγών με κάρτες στις προθεσμίες που ορίζονται έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες επαγγελματιών:

Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

33.12 – Επισκευή μηχανημάτων

33.13 – Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού

33.14 – Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού

35.11 – Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

35.12 – Μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος

35.13 – Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος

35.14 – Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος

35.21 – Παραγωγή φυσικού αερίου

35.22 – Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

35.23 – Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

36.00 – Συλλογή, επεξεργασία και παροχή νερού

43.21 – Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

43.22 – Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης

45.11 – Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανο­κίνητων οχημάτων

45.19 – Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων

45.20 – Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

45.32 – Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

45.40 – Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσι­κλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους

47.21 – Λιανικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.22 – Λιανικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέ­ατος σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.23 – Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.24 – Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλα­στικής σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.25 – Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.26 – Λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού σε εξει­δικευμένα καταστήματα

47.30 – Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξει­δικευμένα καταστήματα

47.41 – Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.42 – Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλι­σμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.43 – Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικό­νας σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.52 – Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.54 – Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συ­σκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.59 – Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλ­λων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.61 – Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.64 – Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.65 – Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.71 – Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμέ­να καταστήματα

47.72 – Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτι­νων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.73 – Λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών (φαρμακεία)

47.74 – Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.75 – Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλ­λωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.77 – Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

55.10 – Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

55.20 – Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

55.30 – Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα

55.90 – Άλλα καταλύματα

56.10 – Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

56.30 – Δραστηριότητες παροχής ποτών

59.14 – Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφι­κών ταινιών

61.10 – Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηρι­ότητες

61.20 – Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριό­τητες

61.30 – Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηρι­ότητες

69.10 – Νομικές δραστηριότητες

69.20 – Δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου· παροχή φορολογικών συμβουλών

71.11 – Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων

71.12 – Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμ­βουλών

75.00 – Κτηνιατρικές δραστηριότητες

77.11 – Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

77.12 – Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών

77.21 – Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών

77.22 – Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων

77.29 – Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προ­σωπικής ή οικιακής χρήσης

79.11 – Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων

79.12 – Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών

85.20 – Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

85.31 – Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση

85.32 – Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση

85.41 – Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαί­δευση

85.51 – Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση

85.53 – Δραστηριότητες σχολών οδηγών

85.59 – Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.

86.10 – Νοσοκομειακές δραστηριότητες

86.21 – Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων

86.22 – Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων

86.23 – Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων

86.90 – Άλλες δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας

87.10 – Δραστηριότητες νοσοκομειακής φροντίδας με παροχή καταλύματος

87.20 – Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή κα­ταλύματος για άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών

87.30 – Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή κα­ταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

87.90 – Άλλες δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος

88.91 – Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδι­κών σταθμών

92.00 – Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα

93.13 – Εγκαταστάσεις γυμναστικής

93.21 – Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλ­λων θεματικών πάρκων

93.29 – Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυ­χαγωγίας

95.11 – Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού

96.02 – Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής

Αναλυτικότερα στην απόφαση ορίζεται οτι:

– Οι Υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

– Υπόχρεοι που θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα ήμερων προ της παρέλευσης της προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

– Οσοι κάνουν έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή.

– Αρμόδιες αρχές για τη διενέργεια των ελέγχων, την επιβολή των προστίμων και τη βεβαίωση παραβάσεων της παρ. 1 του άρθρου 65 του ν. 4446/2016 ορίζονται η Διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

– Οι υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Ε.Γ.Σ.Δ.Ο.Ε) και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), εφόσον στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούν βάσει των αρμοδιοτήτων τους, διαπιστώσουν παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 65 του ν. 4446/2016, υποχρεούνται σε έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας της Αγοράς Προϊόντων και Υπηρεσιών ή της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης για την περαιτέρω εφαρμογή της οριζόμενης με την παρούσα διαδικασίας.

– Για τη διενέργεια ελέγχων η Α.Α.Δ.Ε. κοινοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται:

α) Οι Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου του συνόλου των Υπόχρεων.

β) Στοιχεία από τα οποία προκύπτει η δυνατότητα ή μη αποδοχής πληρωμών με κάρτα, όπως, ενδεικτικά, εισπράξεις μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών ή άλλων μέσων πληρωμής με κάρτα, για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκροτούν κλιμάκια ελέγχου αποτελούμενα τουλάχιστον από δύο υπαλλήλους.

– Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας στην οποία υπάγονται τα ελεγκτικά όργανα που διαπίστωσαν την παράβαση. Τα ελεγκτικά όργανα υποχρεούνται να υποβάλουν εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία διαπίστωσης τέλεσης της παράβασης τις σχετικές εκθέσεις στην Υπηρεσία τους. Η απόφαση επιβολής προστίμου εκδίδεται μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε ργάσιμων ημερών από την υποβολή της σχετικής έκθεσης, και αφού ζητηθεί ακρόαση του διοικούμενου κατά το άρθρο 6 του ν. 2690/1999 (Α’ 45), και κοινοποιείται αμελλητί στον παραβάτη.

– Η απόφαση επιβολής διοικητικού προστίμου υπόκειται σε ενδικοφανή προσφυγή εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίησή της, η οποία ασκείται ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, εφόσον οι διοικητικές κυρώσεις έχουν εκδοθεί από την Διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, και ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην περιφέρεια του οποίου διαπιστώθηκε η παράβαση, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Η απόφαση επί της προσφυγής εκδίδεται μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών από την κατάθεση της προσφυγής.

– Το ύψος του επιβληθέντος διοικητικού προστίμου μειώνεται στο ήμισυ εάν:

α) Ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης και σε κάθε περίπτωση πριν την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής της παρ. 4, προβεί σε καταβολή του. Η καταβολή αυτή συνεπάγεται την αυτοδίκαιη παραίτηση του υπόχρεου από κάθε δικαίωμα προσβολής ή αμφισβήτησης της πράξης επιβολής προστίμου.

β) Ο υπόχρεος εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής καταγγελίας ή διενέργειας ελέγχου, καταθέσει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία τιμολόγιο που αποδεικνύει την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα.

– Σε περίπτωση που οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεχθούν τουλάχιστον πέντε καταγγελίες σε διάστημα τριών διαδοχικών μηνών για την μη αποδοχή πληρωμών με χρήση Μέσων Πληρωμής με Κάρτα από Υπόχρεο, αυτές κοινοποιούνται στην Α.Α.Δ.Ε. και στην Ε.Γ. Σ. Δ.Ο.Ε., προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τον προγραμματισμό και τη διενέργεια ελέγχων, αρμοδιότητάς τους.

Πηγή:link[/expander_maker]

28
Apr

Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο

Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο.Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να φτάσει το 1,9% τον Απρίλιο του 2017, από 1,5% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Αναφορικά με τα βασικά στοιχεία του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, ο ενεργειακός τομέας αναμένεται να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (7,5% έναντι 7,4% το Μάρτιο), ακολουθούμενος από υπηρεσίες (1,8% έναντι 1,0% το Μάρτιο) το αλκοόλ και τον καπνό (1,5%, έναντι 1,8% το Μάρτιο) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα (0,3%, σταθερά έναντι του Μαρτίου).

Εν τω μεταξύ, στη ζώνη του ευρώ, σε πραγματικούς όρους, το κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 0,2% το 4ο τρίμηνο του 2016, μετά από αύξηση 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2016, μετά από αύξηση 0,4% το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Πηγή:link

28
Apr

Τι αποκαλύπτει η πρώτη χαρτογράφηση του «Σκοτεινού Ιστού»

Τι αποκαλύπτει η πρώτη χαρτογράφηση του «Σκοτεινού Ιστού».Το Διαδίκτυο φημίζεται για την κοινωνικότητά του και ο Παγκόσμιος Ιστός (Web), όπως λέει και η λέξη, είναι ένας ιστός διασυνδέσεων. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο για τον «Σκοτεινό Ιστό» (Dark Web), που τελικά μόνο ιστός δεν είναι, σύμφωνα με την πρώτη «χαρτογράφηση» των διασυνδέσεών του που επεχείρησαν ερευνητές. Η βασική διαπίστωσή τους είναι ότι το 87% των «σκοτεινών» διαδικτυακών ιστότοπων είναι απολύτως μοναχικά, δηλαδή δεν έχουν τον παραμικρό σύνδεσμο με κανέναν άλλο ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κατ’ όνομα δίκτυο «σκοτεινών σιλό», απομονωμένων μεταξύ τους.

Το Διαδίκτυο είναι ένα αχανές και εν πολλοίς αόρατο μέρος. Κάτω από την επιφάνειά του, που βλέπουν οι περισσότεροι χρήστες και στην οποία έχουν πρόσβαση μέσω των μηχανών αναζήτησης όπως η Google, βρίσκεται ένα «Bαθύ Διαδίκτυο» (Deep Web) που, σύμφωνα με μία εκτίμηση, είναι 500 φορές μεγαλύτερο από το ορατό τμήμα.

Αυτό το βαθύτερο και πολύ λιγότερο προσβάσιμο ψηφιακό περιεχόμενο βρίσκεται ασφαλισμένο σε κρυμμένες βάσεις δεδομένων, στις οποίες υπάρχει πρόσβαση μόνο με κωδικούς.  Και κάπου μέσα σε αυτό το «βαθύ» διαδίκτυο, υπάρχει μια ακόμη πιο απόκρυφη γωνιά, το «σκοτεινό» διαδίκτυο, που απαιτεί ειδικά προγράμματα ανώνυμης πλοήγησης όπως το Tor. Εκεί μπορεί να βρει κανείς από μαύρες αγορές ναρκωτικών και προϊόντων-μαϊμούδων, έως πράκτορες, κακοποιούς και πάσης φύσεως αντιρρησίες.

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close