March 2017

31
Mar

Ράιντερ (ILO): Στήριξη σε Ελλάδα για συλλογικές διαπραγματεύσεις

Ράιντερ (ILO): Στήριξη σε Ελλάδα για συλλογικές διαπραγματεύσεις.Με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών, Γκάι Ράιντερ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Ράιντερ «γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει». Σημείωσε, επίσης, πως «δίνει ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα ότι οι προσπάθειές μας να σταματήσει το εδώ και επτά χρόνια καθεστώς εξαιρέσεων από τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, πρέπει να δικαιωθούν».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτω από αυτήν την ευρύτερη υποστήριξη οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση.

Ο κ. Ράιντερ, σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφερε ότι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων που το ILO υπερασπίζεται, είναι το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και πιστεύουμε, είπε, ότι ο σεβασμός σε αυτό το δικαίωμα, όπως και να το λαμβάνουμε υπόψη, πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι της θεώρησης, όχι μονο των ελληνικών παραγόντων (κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων) αλλά και των διεθνών εταίρων σας. «Και θα στηρίξουμε σθεναρά αυτήν την υπόθεση», σημείωσε.

Ο γενικός διευθυντής του ILO υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνδέουμε τις συγκεκριμένες συνθήκες στην Ελλάδα με το μέλλον της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού κοινωνικού εγχειρήματος. «Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να βασίζεται σθεναρά στις κοινωνικές αρχές που την έκαναν επιτυχημένη για δεκαετίες», επισήμανε και κατέληξε: «Η ελληνική υπόθεση σχετίζεται άμεσα με το ευρωπαϊκό μέλλον».

Πηγή:link

31
Mar

Ενοικίαση του σήματος Εθνικής Ασφαλιστικής στον αγοραστή-Δεν πωλείται η «Κοραή» – Τι προβλέπει το σχέδιο σύμβασης πώλησης

Ενοικίαση του σήματος Εθνικής Ασφαλιστικής στον αγοραστή-Δεν πωλείται η «Κοραή» – Τι προβλέπει το σχέδιο σύμβασης πώλησης.

Στην κυριότητα της Εθνικής Τράπεζας θα παραμείνει το εμπορικό σήμα και το logo της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά την ενδεχόμενη πώληση ποσοστού τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής θυγατρικής της. Παράλληλα η ΕΤΕ δεν πουλάει το ιστορικό κτίριο στην Οδό Κοραή που στο υπόγειο του «φιλοξενήθηκαν» και μαρτύρησαν χιλιάδες έλληνες αντιστασιακοί στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, όπως επίσης και ένα κτίριο στη οδό Αμαλίας απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Να σημειωθεί ακόμη σε ότι αφορά τα κτίρια ότι υπάρχουν σκέψεις για να μην πωληθεί και η έδρα της επιχείρησης στη λεωφόρο Συγγρού η οποία θα ενοικιασθεί στο  νέο μέτοχο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης πώλησης, αλλά και από το σχέδιο σύμβασης bancassurance, τα οποία ανάρτησε η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με τους συμβούλους πώλησης, στο Virtual Data Room, η τράπεζα προτίθεται να διατηρήσει την κυριότητα του εμπορικού σήματος και του logo της Εθνικής Ασφαλιστικής, εκμισθώνοντάς τα στον ενδεχόμενο αγοραστή, εφόσον το επιθυμεί. Ο τελευταίος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το brand name της Εθνικής Ασφαλιστικής, τόσο για τις τραπεζοασφαλιστικές, όσο και για τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εργασίες. Δεν θα μπορεί, όμως, να κάνει «κακή» χρήση του σήματος καθώς η Εθνική θέτει αυστηρούς όρους, προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη της.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Συγκεκριμένα για τις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες η ενοικίαση του σήματος θα έχει διάρκεια αντίστοιχη της αποκλειστικής διάθεσης προϊόντων της ασφαλιστικής μέσω του δικτύου της τράπεζας. Για τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εργασίες ο χρόνος εκμίσθωσης μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Οι νομικοί όροι που υπάρχουν στο σχέδιο σύμβασης πώλησης και αναφέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να φροντίσει για άμεση αλλαγή του σήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρείται ότι θα απαλειφθούν ή θα τύχουν διαφορετικής ερμηνείας.

Στελέχη της τράπεζας διευκρινίζουν ότι δεν είναι στις προθέσεις της Εθνικής να απαγορεύσει στο νέο αγοραστή την χρήση του σήματος. Με δεδομένο ότι κανείς από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία θεωρείται βέβαιο ότι, εφόσον ο διαγωνισμός τελεσφορήσει, η μεταβίβαση του ελέγχου της Εθνικής Ασφαλιστικής θα συνοδευτεί και από σύμβαση μακροχρόνιας ενοικίασης του σήματος. Άλλωστε, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μερίδιο αγοράς ασφαλιστική εταιρεία της χώρας και ένα μέρος του τιμήματος θα αντανακλά την ισχυρή φήμη και πελατεία της. Bancassurance για 10+5 χρόνια Η Εθνική ανέβασε στο data room πρόσφατα το σχέδιο σύμβασης bancassurance.

Η τράπεζα προτείνει αποκλειστική διάθεση των προιόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσω του τραπεζικού της δικτύου, για 10 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης για άλλη μια 5ετία, έναντι πρόσθετης προμήθειας. Η αποκλειστική διάθεση για μια 10ετία θα προπληρωθεί από τον αγοραστή ενώ θα υπάρχει και ετήσια προμήθεια και προμήθεια υπεραπόδοσης με βάση προκαθορισμένους στόχους παραγωγής.

Η προκαταβολή της αποκλειστικής συνεργασίας για μια δεκαετία αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό μέρος του συνολικού τιμήματος των προσφορών. Σημειώνεται ότι όταν στα τέλη του 2008 η Εθνική είχε εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης της ασφαλιστικής θυγατρικής της η αξία των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών είχε αποτιμηθεί σε όρους καθαρής παρούσας αξίας σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα των 400 εκατ. ευρώ.

Οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι, που συνεχίζουν να διεκδικούν την Εθνική Ασφαλιστική, έχουν περιορισθεί μετά τη σιωπηρή αποχώρηση της Apollo και ενός κινεζικού fund στους εξής: Η κινεζική Fosun, η κοινοπραξία J. Calamos- Exingroup, και οι κινεζικές εταιρείες Wintimeκαι Gongbao.

Η κινεζική Fosun έχει επιδείξει «ζωηρό» ενδιαφέρον να αποκτήσει ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιαίτερα στον ευρωπαικό Νότο και το έχει καταφέρει, ήδη, στην περίπτωση της μεγαλύτερης πορτογαλικής εταιρεί- ας του κλάδου, Gaixa Seguros. Η κοινοπραξία J Calamos-Exingroup αποτελεί τον έτερο ισχυρό διεκδικητή. Οι δύο Ελληνοαμερικάνοι επενδυτές διαθέτουν καλή γνώση των συνθηκών της χώρας, ενώ η συμμαχία με την ισπανική Exin Group εξασφαλίζει management team, στην περίπτωση που αποκτηθεί η Εθνική Ασφαλιστική.

Και οι εκτιμήσεις για το τίμημα

Σύμφβνα με πληροφορίες, οι δύο σύμβουλοι αποτιμούν την εται- ρεία σε ένα εύρος μεταξύ 800 εκατ. με 1 δις ευρώ. Πηγές κοντά σε ενδιαφερόμε- νους επενδυτές σημειώνουν ότι το ρίσκο χώρας θα κρατήσει πιθανώς τις προσφορές σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για το αν η Ελλάδα πετύχει το 2018 να επανέλθει στην ομαλότητα, καλύπτοντας από τις αγορές τις όποιες δανειακές της ανάγκες. Σημειώνεται ότι η Εθνική έχει αποτιμημένη την ασφαλιστική στα βιβλία της με 750 εκατ. ευρώ, αλλά με δεδομένο το όφελος που θα προκύψει από την απομόχλευση του ισολογισμού της θα μπορούσε να απο- δεχθεί και χαμηλότερη προσφορά.

Σύμφωνα με αναλυτές η Εθνική θα μπορούσε να πωλήσει την ασφαλιστική με ένα τίμημα, που να αποτιμά την εταιρεία στα 600 εκατ. ευρώ, χωρίς επίπτωση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Το γεγονός ότι η Εθνική Ασφαλιστική έχει αξιοσημείωτες επενδύσεις σε έντοκα γραμμάτια του ελλη- νικού Δημοσίου και δευτερευόντως σε κρατικά ομόλογα εκτιμάται ότι δεν θα παίξει ρόλο στις προσφορές καθώς η μεταφορά των αποθεματικών της ΑΤΕ Ασφαλιστική στο εξωτερικό, με απόφαση εξαίρεσης από τα capital controls, έχει δημιουργήσει προηγούμενο. Σημειώνεται ότι οι δεσμευτικές προσφορές πρέπει να κατατεθούν μετά από συνεχείς αναβολές την Δευτέρα 3 Απριλίου!

Πηγή:link[/expander_maker]

31
Mar

Κομισιόν: Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των θεσμών

Κομισιόν: Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των θεσμών.Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών.

«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ.

Πηγή:link

31
Mar

Επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων αποφάσισε το EWG, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή

Επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων αποφάσισε το EWG, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.Το EuroWorking Group αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων για να ολοκληρωθεί το Staff Level Agreement, ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και εντός της ημέρας θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, συμπλήρωσε.

«Μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους» κατέληξε η εν λόγω κυβερνητική πηγή.

Πηγή:link

31
Mar

Με… 300 χλμ. θα καταδιώκει τους παραβάτες η τροχαία της Ιταλίας!

Με… 300 χλμ. θα καταδιώκει τους παραβάτες η τροχαία της Ιταλίας!Ένα ταχύτατο υπερόπλο διαθέτει πλέον στη διάθεσή της η ιταλική τροχαία στη μάχη για την ασφάλεια των δρόμων της χώρας.

Πρόκειται για μια Lamborghini Huracan, το τελευταίο μοντέλο της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας με τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα στα 3,2 δευτερόλεπτα.

Το πρώτο μοντέλο, μια Gallardo του 2009, θα αποσυρθεί στο μουσείο οχημάτων της αστυνομίας στη Ρώμη και ενώ χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη παραβατών, την μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση και μονάδων αίματος σε σημεία τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για τις δημόσιες σχέσεις της ιταλικής Τροχαίας.

Πηγή:link

31
Mar

Euro Working Group: Δεν άναψε “πράσινο” για την επιστροφή της τρόικας

Euro Working Group: Δεν άναψε “πράσινο” για την επιστροφή της τρόικας.Παρά το θετικό κλίμα στο Euro Working Group σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον καθορισμό της δημοσιονομικής πορείας για μετά το 2018, δεν δόθηκε τελικά το «πράσινο φως» για την επιστροφή της τρόικας.

«Αγκάθι» παραμένει το θέμα των εργασιακών, με τις Βρυξέλλες να περιμένουν το σήμα της Αθήνας για το πότε θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση με προτάσεις επί του συγκεκριμένου θέματος (εργασιακά).

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών τα υπόλοιπα θέματα για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) είναι έτοιμα και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Πηγή : link

30
Mar

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο.Βελτίωση σημείωσε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 93,4 μονάδες από 92,9 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Η υψηλότερη τιμή του δείκτη κατά το τελευταίο 12μηνο σημειώθηκε τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο (95,1 μονάδες και τους δύο μήνες). Στην Ευρωζώνη, ο ESI υποχώρησε στις 107,9 μονάδες τον Μάρτιο από 108,0 τον Φεβρουάριο, ενώ στην ΕΕ αυξήθηκε στις 109,1 από 108,9 μονάδες.

Η αύξηση του δείκτη στην Ελλάδα προέκυψε από την αύξηση στους τομείς των υπηρεσιών (6,6 μονάδες από 1,9 μονάδες τον Φεβρουάριο), του λιανικού εμπορίου (2,7 από 1,9) και των κατασκευών (-49,8 από -59,7). Αντίθετα, υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (-74,4 από -73,3) και ο δείκτης εμπιστοσύνης στον τομέα της βιομηχανίας (-6,7 από -5,1).

Η οριακή υποχώρηση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τα ουσιαστικά αμετάβλητα επίπεδα εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές, ενώ η αυξημένη καταναλωτική εμπιστοσύνη αντισταθμίστηκε από αντίστοιχη επιδείνωση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε μόνο στη Γερμανία (0,9), σημείωσε μικρή μείωση στην Ιταλία (-01) και την Ολλανδία (-0,3), ενώ εξασθένησε στη Γαλλία (-1,0) και την Ισπανία (-1,8).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

30
Mar

Big brother «διαβάζει» 1,27 εκατ. ΑΦΜ

Big brother «διαβάζει» 1,27 εκατ. ΑΦΜ.Για 1.270.000 φορολογουμένους οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν ήδη στη διάθεσή τους, την πλήρη κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών για την περίοδο 2002-2014, ξεχωρίζοντας τις πρωτογενείς καταθέσεις από λοιπές κινήσεις οι οποίες μπέρδευαν έως σήμερα το σύστημα.

Τα στοιχεία αυτά, ξεκινούν πλέον να διασταυρώνονται με τα αντίστοιχα των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, προκειμένου να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, να προκύψουν τα ΑΦΜ εκείνα στα οποία θα γίνει πλήρης έλεγχος.

Το νέο λογισμικό σύστημα, το αποκαλούμενο δημοσιογραφικά «Μεγάλος Αδερφός» , παρουσιάστηκε σήμερα με πλήρη επισημότητα από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Στην αποτελεσματικότητα του συστήματος, προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο την άντληση σημαντικών εσόδων προκειμένου να ενισχυθούν δράσεις κοινωνικής πολιτικής.

Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα

Αρχικά, το σύστημα θα αξιοποιηθεί στη βάση ελέγχων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και συνολικά στο πλαίσιο των 23.300 ελέγχων που έχουν προγραμματιστεί για φέτος από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Περιγράφοντας τη λειτουργία του νέου λογισμικού , το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά από μία ομάδα υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η διαδικασία της διασταύρωσης στοιχείων για έναν μόνο φορολογούμενο με τα ελεγκτικά εργαλεία τα οποία υπήρχαν μέχρι τώρα στη διάθεση των αρμοδίων, απαιτούσε έως και ένα χρόνο.

Με το νέο λογισμικό, η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνεται σε διάστημα μιας εβδομάδας, μαζικά για πληθώρα φορολογουμένων, επιταχύνοντας καταλυτική σύντμηση των χρόνων.

Όπως διευκρίνισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ , το λογισμικό επεξεργάζεται μόνο τα στοιχεία πρωτογενών καταθέσεων εξαιρώντας μεταφορές κεφαλαίων από λογαριασμό σε λογαριασμό του ιδίου προσώπου, δάνεια και αντιλογισμούς . Μέσω αυτοματοποιημένων λογιστικών αλγορίθμων, το σύστημα μπορεί να παντρέψει τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα μέσα σε λίγη ώρα, οδηγώντας σε κάποιες πρώτες ενδείξεις πιθανής φοροδιαφυγής. Το σύστημα όμως σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το έργο των ελεγκτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πρόβλημα το οποίο αφορούσε στην μη παροχή στοιχείων καταθέσεων από τράπεζες οι οποίες στο μεταξύ έχουν συγχωνευθεί ή απορροφηθεί από άλλες, όπως διευκρινίστηκε , οι αρμόδιες αρχές έχουν πλέον στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία μετά από συνεργασία με τις τράπεζες.

Ένα άλλο ζήτημα που γεννάται και μένει να απαντηθεί από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφορά στο χρόνο παραγραφής των διαφόρων υποθέσεων, δεδομένου ότι η βάση των 1.270.000 ΑΦΜ έχει προκύψει από όλες τις λίστες πιθανών φοροφυγάδων (Μπόργιανς , Λαγκάρντ, ακινήτων εξωτερικού, εμβασμάτων κλπ.) περιλαμβάνονται καλύπτοντας την περίοδο 2000-2012. Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ, ο έλεγχος δεν μπορεί να πάει πέραν της πενταετίας.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες για παράταση των χρόνων παραγραφής των εκκρεμών υποθέσεων τόσο του ΣΔΟΕ , όσο και αυτών που μεταφέρθηκαν στην ΑΑΔΕ ( όσες έληγαν στις 31-12-206 έως το τέλος του 2017, όσες μεταφέρθηκαν στην ΑΑΔΕ για τρία χρόνια).

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του λογισμικού, το οικονομικό επιτελείο επιχείρησε να στείλει και ένα μήνυμα σε όσους έχουν κρατήσει εισοδήματα, κρυφά από την εφορία. Υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων (VDI), ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι οι συντελεστές της ρύθμισης μπορεί να μην είναι αυτοί οι οποίοι ορισμένοι περίμεναν, «είναι όμωςκαλύτεροι από το αποτέλεσμα του ελέγχου». Παρά τις ερωτήσεις πάντως, ο κ. Πιτσιλής δεν έδωσε στοιχεία για τα έσοδα που έχουν αντληθεί μέχρι σήμερα από το VDI , κάνοντας λόγο για ενθαρρυντικές ενδείξεις και καλώντας όλους τους φοροφυγάδες να αξιοποιήσουν την …ευκαιρία.

Το δικό της μήνυμα στους φοροφυγάδες έστειλε και η κ. Παπανάτσιου, σημειώνοντας ότι «κάθε φορά που κλείνουμε ένα παράθυρο, οι φοροφυγάδες ψάχνουν το επόμενο αλλά το ίδιο κάνουμε και εμείς για να το κλείσουμε».

Τέλος , ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του (προχθές στη Βουλή) σύμφωνα με την οποία « αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ζορίσει τη μεσαία τάξη», ανέφερε ότι οι πόροι από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν και για την άμβλυνση αυτής της κατάστασης.

Πηγή:link

30
Mar

Πηγή ΕΕ: Ένα μόνο ανοιχτό σημείο απομένει στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστέων

Πηγή ΕΕ: Ένα μόνο ανοιχτό σημείο απομένει στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστέων.Ένα μόνο ανοιχτό σημείο έχει μείνει για να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (SLA – Staff Level Agreement) και η συμφωνία για τη δημοσιονομική τροχιά μετά το 2018, σε μια συμφωνία πακέτο, η οποία “κατά τ’άλλα είναι έτοιμη”, σύμφωνα με Κοινοτικό αξιωματούχο. Το σημείο αυτό, όπως αναφέρει “μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, ή και όχι, αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες ώρες”, ως και τη συνεδρίαση του euro working group – της ομάδας εργασίας των εκπροσώπων των 19 υπουργών οικονομικών που προετοιμάζει την ατζέντα για το eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου.

Πρόκειται για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας καθώς στο δεύτερο μέχρι πρότινος ανοιχτό θέμα, η αγορά ενέργειας έχει επιτευχθεί μια κατ’ αρχήν συμφωνία. Στα εργασιακά, τη χρυσή τομή αποτελεί η διατύπωση μιας κάποιου είδους υπόσχεσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις των αμοιβών των εργαζομένων θα ξεκινήσουν και πάλι το 2018, υπό προϋποθέσεις και έναν νέο σχεδιασμό. Ο νέος σχεδιασμός συνίσταται στον τρόπο καθορισμού των μισθών και το νέο σύστημα δεν μπορεί να έχει τα προβλήματα που δημιουργούσε στην παραγωγικότητα το σύστημα που ίσχυε παλιά στην Ελλάδα. Και μόνο όμως ως υπόσχεση μπορεί να αποτελέσει το αντιστάθμισμα για την έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά.

Αυτό δε σημαίνει ότι η αύξηση των απολύσεων από 5% σε 10% στα σχέδια αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων με ταυτόχρονη κατάργηση της προέγκρισης από το κράτος έχουν φύγει από το τραπέζι, ενώ δεν είναι γνωστό τι θα συμβεί με την “ανταπεργία”. Γι’ αυτό και η εκτίμηση του αξιωματούχου για τις επόμενες ώρες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων δυσκολιών. .

Σύμφωνα με πηγή του Συμβουλίου των κρατών μελών, η διαπραγμάτευση για όλα τα παραπάνω δεν θα λάβει χώρα στο ίδιο το euro working group, αλλά το προσχέδιο του SLA πρέπει να πάει εκεί έτοιμο για να εγκριθεί. Από την πλευρά της Κομισιόν αφήνεται να εννοηθεί ότι άπαξ και οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια, οι αρμόδιοι θα εργαστούν εντατικά για να φέρουν στους εκπροσώπους των υπουργείων τα απαραίτητα έγγραφα. Από την άλλη αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, δεν αποκλείεται και έκτακτο EWG με τηλεδιάσκεψη σε επόμενη φάση ως την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Από εκεί και μετά οι Υπουργοί οικονομικών θα “υιοθετήσουν το SLA” και θα προσδιορίσουν νομοθετικά προαπαιτούμενα ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να τα περάσει από το κοινοβούλιό της και οι εταίροι θα μεταβούν στη Ουάσιγκτον για να δώσουν τα χέρια με το ΔΝΤ κατά την εαρινή Σύνοδο του Ταμείου. Το ΔΝΤ, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υποσχεθεί την επιστροφή του (δεδομένης της συμφωνίας για την τριπλή αναδιάρθρωση του χρέους – το πρώτο σκέλος της οποία συντελείται) και στις 22 Μαΐου θα μπορούσαν μετά από κοινοβουλευτικές εγκρίσεις να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα.

Πηγή:link

30
Mar

ΟΠΑΠ: 16.500 VLTs έως τα μέσα του 2018

ΟΠΑΠ: 16.500 VLTs έως τα μέσα του 2018.Στην εγκατάσταση 16.500 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) έως το 2018 στοχεύει ο ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+3,46% όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νταμιάν Κόουπ, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων σε επενδυτές και αναλυτές.

«Ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την ανάπτυξη των μηχανημάτων μέχρι τα μέσα του 2018» τόνισε ο επικεφαλής του Ομίλου, προσθέτοντας πως «το 2019 θα είναι το πρώτο έτος λειτουργίας τους».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η αρμόδια εποπτική αρχή άναψε το πράσινο «φως» στην υλοποίηση της επένδυσης, προχωρώντας στην έγκριση ευνοϊκότερων κανονισμών. Ως αποτέλεσμα, τον Ιανουάριο εγκαταστάθηκαν 1.274 παιγνιομηχανήματα, τα οποία ήδη βρίσκονται σε λειτουργία.

Όσον αφορά το ύψος των προμηθειών, ο κ. Κόουπ διαβεβαίωσε πως ο ΟΠΑΠ έχει έρθει σε συμφωνία με την πλειοψηφία των πρακτόρων για τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, ο οποίος θα συνίσταται στο ποσοστό των καθαρών εσόδων και όχι στο ποσοστό των πωλήσεων.

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close