fbpx

11/02/2017

11
Feb

Καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες φάρμακα και εξετάσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης;

Καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες φάρμακα και εξετάσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης;Αναρίθμητα ζευγάρια πλέον καταφεύγουν στην μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, προκειμένου να ολοκληρώσουν την οικογενειακή τους ευτυχία (δείτε εδώ πόσοι κύκλοι εξωσωματικής πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα).

 

Οι θεραπείες υπογονιμότητας, η τεχνητή ή εξωσωματική γονιμοποίηση, οι ερευνητικές επεμβάσεις, οι σχετικές εξετάσεις, τα φάρμακα κ.α. καθώς και τα επακόλουθα ή και οι επιπλοκές των παραπάνω, περιλαμβάνονται στις Γενικές Εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας όλων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδεικτικά Interamerican, AXA, Generali, Allianz, MetLife, Eurolife ERB, Εθνική, Ατλαντική Ένωση, Αγροτική, Μινέττα, Prime, Συνεταιριστική , Ιντερσαλόνικα συμπεριλαμβάνουν το σχετικό θέμα, στις Γενικές Εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας.

Δείτε εδώ τον όρο «Εξωσωματική Γονιμοποίηση» μέσα από τις Γενικές Εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας των εταιρειών ενδεικτικά Generali, Ατλαντική Ένωση, MetLife, Prime, AXA.

Generali: New Medical Safety

Generali: New Medical Safety

Ατλαντική Ένωση: Atlas Protection

Ατλαντική Ένωση: Atlas Protection

MetLife: ABC Health Care

MetLife: ABC Health Care

Prime: Clinic A’ Class

Prime: Clinic A’ Class

AXA: Mediσυν 2

AXA: Mediσυν 2

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας, για τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις τοκετού ανεξάρτητα από την μέθοδο σύλληψης, μέσα από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας που διατίθενται.

Πηγή : link

11
Feb

Σε ποιες περιπτώσεις καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες αισθητικές επεμβάσεις καλλωπισμού;

Σε ποιες περιπτώσεις καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες αισθητικές επεμβάσεις καλλωπισμού;Οι χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται για λόγους αισθητικής και καλλωπισμού περιλαμβάνονται στις Γενικές Εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας και δεν καλύπτονται. Στην περίπτωση όμως που ο ασφαλισμένος πάθει ένα ατύχημα ή μια ασθένεια και είναι ιατρικώς αναγκαίο για την αποκατάσταση των συνεπειών, μια ή και περισσότερες επεμβάσεις αισθητικής, τότε ΝΑΙ καλύπτονται ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Ιδιαίτερα για την χειρουργική αποκατάσταση αισθητικής του γυναικείου μαστού μετά από περιστατικό καρκίνου, αποζημιώνεται με ορισμένες προϋποθέσεις, π.χ. χρονικές αναμονές, πλαφόν αποζημίωσης, συγκεκριμένο ποσό ή και συγκεκριμένο αριθμό επεμβάσεων κ.α, πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδεικτικά AXA, Generali, Interamerican, Allianz, MetLife, Eurolife ERB, Εθνική, Ατλαντική Ένωση, Prime, Αγροτική, Intersasco, Μινέττα, Ιντερσαλόνικα, Συνεταιριστική, αποζημιώνουν τον ασφαλισμένο για επεμβάσεις αισθητικής μετά από ατύχημα ή ασθένεια.

Δείτε εδώ τον όρο «Αισθητικές Επεμβάσεις» μέσα από τους Γενικούς Όρους και τις Γενικές Εξαιρέσεις συμβολαίων υγείας των εταιρειών ενδεικτικά Interamerican, Εθνική, ΑΧΑ, ΜetLife, Interasco:

Interamerican: MediHospital Benefit

Interamerican MediHospital Benefit

Εθνική: Full 

Εθνική Full

AXA: Mediσυν 2

AXA Mediσυν 2

MetLife: ABC Health Care

MetLife ABC Health Care

Interasco: Platinum Care

Interasco Platinum Care

Ενημερωθείτε σήμερα για τα οφέλη των ασφαλιστηρίων υγείας από τον διαμεσολαβητή σας.

Πηγή : link
11
Feb

Deutsche Welle: Θα έχει γεφυρωθεί η μικρή απόσταση θεσμών-Αθήνας τις επόμενες ώρες ή μέχρι την Τετάρτη

Deutsche Welle: Θα έχει γεφυρωθεί η μικρή απόσταση θεσμών-Αθήνας τις επόμενες ώρες ή μέχρι την Τετάρτη.Μπορεί να μην έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία σε σχέση με το περίγραμμα στο οποίο θα κινηθούν στην Αθήνα οι θεσμοί, ωστόσο στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μικρή και μέσα στις επόμενες ώρες, το αργότερο στην αρχή της εβδομάδας, θα έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές. Άλλωστε και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο συντονιστής της χθεσινής συνάντησης, ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πάντα μετράει τα λόγια του, στην ουσία «φωτογραφίζει» την επιστροφή των θεσμών.

Ανοίγει ο δρόμος

Η χθεσινή τετράωρη διαπραγμάτευση των αξιωματούχων της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα μέσα στην επόμενη βδομάδα προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η χθεσινή πρόοδος είναι προϊόν αμοιβαίων υποχωρήσεων όλων των πλευρών, γιατί διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να «ξεμπλοκάρει» η διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση φαίνεται να μετακινείται από την αρχική της θέση και να συζητάει τη νομοθέτηση των προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Οι δανειστές κάνουν από την πλευρά τους πίσω τόσο ως προς τα μέτρα που θα νομοθετηθούν, αποδεχόμενοι στην ουσία να νομοθετηθεί ένα μέρος τώρα και ένα μετά το 2018, όσο και στο συνολικό ποσό των μέτρων, το οποίο αναμένεται να είναι μικρότερο από 3,6 δισ. ευρώ που προβλέπει η πρότασή τους.

Τα προληπτικά μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, εάν η Ελλάδα διασφαλίσει την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ ετησίως μετά το 2018.  Στο συνολικό πακέτο της συμφωνίας που θα προετοιμαστεί θα παρέχονται περαιτέρω διευκρινήσεις των Ευρωπαίων προς το ΔΝΤ αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που θα ληφθούν το 2018, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση η ΕΚΤ από την πλευρά της θα εξετάσει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι εφόσον οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέψουν στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη, τότε είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τη συνεδρίαση του Εurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ώστε να εγκριθεί και σε πολιτικό επίπεδο από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Πηγή:link

11
Feb

Η Μόσχα στέλνει ‘δώρο’ τον Σνόουντεν στον Τραμπ

Η Μόσχα στέλνει ‘δώρο’ τον Σνόουντεν στον Τραμπ.Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News μετέδωσε, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ τα οποία δεν κατονόμασε, ότι η ρωσική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πληροφορικό πρώην συνεργάτη της NSA που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της υπηρεσίας αυτής σε βάρος ξένων ηγετών.

Ένα στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που ανέλυσε δημοσιεύματα σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα ίσως παραδώσει τον Σνόουντεν στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σαν «δώρο», μετέδωσε το NBC χθες Παρασκευή.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον Σνόουντεν, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει από τις ΗΠΑ αίτημα για την έκδοση του πρώην συμβασιούχου της NSA. Ο Κουτσέρενα εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα προσαγάγει τον πελάτη του ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης.

Το NBC δεν δημοσίευσε κάποιο στοιχείο που να υποστηρίζει τη θεωρία αυτή, ούτε παρέπεμψε στα δημοσιεύματα που ανέφερε πως ανέλυσαν τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν,  από την πλευρά του, έκρινε ότι το σενάριο κατά το οποίο η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να τον παραδώσει στις αμερικανικές αρχές για να κάνει μια χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύει ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Επιτέλους: ατράνταχτες αποδείξεις ότι ποτέ δεν συνεργάστηκα με τη ρωσική κατασκοπεία

«Επιτέλους: ατράνταχτες αποδείξεις ότι ποτέ δεν συνεργάστηκα με τη ρωσική κατασκοπεία. Καμιά χώρα δεν παραδίνει σε άλλη κατασκόπους, καθώς οι υπόλοιποι θα φοβούνταν πως θα ακολουθήσουν», έγραψε ο Σνόουντεν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter

Τον Ιανουάριο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε πως ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει μια συμφωνία με τη Ρωσία για να παραδοθεί ο Σνόουντεν στις ΗΠΑ από τις ρωσικές αρχές.

Η Ρωσική Ομοσπονδία χορήγησε προσωρινό άσυλο στον Έντουαρντ Σνόουντεν για έναν χρόνο το 2013, τη χρονιά που ο πρώην συνεργάτης της NSA αποκάλυψε τις πρακτικές της. Το 2014 του δόθηκε τριετής άδεια παραμονής στη Ρωσία, η οποία αργότερα παρατάθηκε ως το 2020.

Ο Σνόουντεν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών εάν δικαστεί και κριθεί ένοχος των κατηγοριών περί κατασκοπείας και κλοπής κυβερνητικής ιδιοκτησίας που τον βαρύνουν στις ΗΠΑ.

“Μίλα, όχι γιατί είναι ασφαλές, αλλά γιατί είναι το σωστό”

έγραψε λίγο αργότερα και πάλι στο twitter ο Σνόουντεν.

Πηγή:link

11
Feb

Μήνυμα Αθήνας προς τους θεσμούς

Μήνυμα Αθήνας προς τους θεσμούς.Στις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των θεσμών αναφέρθηκε κορυφαία κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπήςτου ΣΥΡΙΖΑ “Πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για την διαπραγμάτευση και να αναθεωρήσουν στο ΔΝΤ τις εκτιμήσεις τους”.

Όπως τόνισε, υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των κλιμακίων ακόμη.

Σε ερώτηση για το πόσο αισιόδοξος είναι ότι παρά τις αποκλίσεις θα κλείσει η αξιολόγηση υπογράμμισε : “Θέλει η Άνγκελα Μέρκελ να πάει στις Γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει”.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του εξάλλου είχε καλέσει την καγκελάριο να παρέμβει ώστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να σταματήσει τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας για κομματικούς λόγους, είχε ορίσει ως βασικό πρόβλημα στο να κλείσει η αξιολόγηση τις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών και είχε διαμηνύσει στο ΔΝΤ ότι εάν δεν αναθεωρήσει τις προβλέψεις του και τις παράλογες απαιτήσεις του, η διαπραγμάτευση δε μπορεί να συνεχιστεί.

Πηγή : link

11
Feb

Σουλτς: H ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά

Σουλτς: H ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά.

«H ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά και οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες . Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεί τότε μόνο στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά και επενδύσεις. Αυτό το βλέπουν στο μεταξύ και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες», είπε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς, στη εφημερίδα Bild.

H γερμανική εφημερίδα αναρωτιέται ,στο εν λόγω δημοσίευμα με τον τίτλο «Θα καταστρέψει η Ελλάδα τον προεκλογικό αγώνα του Σουλτς;», αν προηγούμενες δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελαρίου Μάρτιν Σουλτς για την Ελλάδα θα στραφούν εναντίον του, δεδομένου ότι ήταν υπέρ των ευρωομολόγων, την συν-ευθύνη δηλαδή της Γερμανίας για το δημόσιο χρέος και άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους. Και τα δύο είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλή στην Γερμανία, αλλά φυσικά επιδοκιμάζονται από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, όπως σχολιάζει το λαϊκό φύλλο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης είπε στην Bild : «O Σουλτς έχει αποδείξει πολλές φορές ότι κατανοεί τα ελληνικά προβλήματα και πόσο αναγκαία είναι μια κοινή λύση με τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (και οι δύο ανήκουν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας CDU) απορρίπτουν όμως αυστηρά τα ευρωομόλογα, συνεχίζει η Bild η οποία κάνει την πρόγνωση ότι «αυτό το θέμα θα γίνει προεκλογικό ζήτημα».

Προσθέτει όμως ότι στο θέμα των ευρωομολόγων ο Σουλτς έχει αποστασιοποιηθεί, ιδίως επειδή ούτε στις Βρυξέλλες ούτε στην Γερμανία βλέπει πλειοψηφία που να τα υποστηρίζει.

Σε ερώτημα της εφημερίδας για την διαγραφή του (ελληνικού) χρέους o Σουλτς επισήμανε τον κίνδυνο της «διάσπασης της ηπείρου», η οποία δεν είναι προς το γερμανικό συμφέρον, παρατηρεί η Bild.

Κριτική από Σόιμπλε

«Για να φτάσουμε σε μια (Ευρωπαϊκή) Ένωση ανάληψης ευθύνης (για τα χρέη των χωρών μελών) θα πρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο, ο κ. Σουλτς όμως ζητά ευρωομόλογο και μεγαλοθυμία απέναντι στους Έλληνες. Εάν προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους, δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα», είπε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» το οποίο κυκλοφορεί σήμερα.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος έχει στο πλευρό του το ΔΝΤ ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: «Όχι, ο κ. Σουλτς θέλει να επιβληθούν λιγότερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το ΔΝΤ όμως ζητά περισσότερες, Αλλά όταν προκύπτει η εντύπωση ότι υπογράφουμε μια συνθήκη, αλλά πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι χαρτί, που σε περίπτωση ανάγκης δεν μπορούμε εφαρμόσουμε, τότε αυτό είναι η καλύτερη τροφή για τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία».

Πηγή : link

11
Feb

Greek programme’s second review must conclude quickly

Greek programme’s second review must conclude quickly.Faced with enormous difficulties, and after seven years of severe recession, the reform programme agreed between the Greek government and the EU institutions – along with the efforts of the Greek people – has been gradually producing concrete positive results.

In 2016 the Greek economy achieved a slightly positive growth, and is significantly over-performing with respect to the targets. The primary surplus is expected to be around 2% for 2016, more than 0.5% surplus target set in the programme, and considerably better than the 0.5% deficit projected by the staff at the International Monetary Fund (IMF). Furthermore, unemployment has been reduced to 23% from 27% in early 2015, while international organisations are forecasting positive and robust annual growth rates in terms of GDP for the period 2017-2020.

It is now the time for all interested parties to enhance their efforts and to go one step further. The Greek government should continue its reforms and speed up their implementation. At the same time, Greece’s international partners and creditors should honour their commitments under the agreement reached at the Eurogroup of May 2016 and should not require additional measures which are outside the framework of the EU acquis.

Any request to legislate in advance measures worth 2% of GDP  would be unreasonable. Such conditions would be clearly unacceptable for any Member State.

A contingency mechanism to safeguard the agreed targets after 2018 could be a possible tool, and effective labour market reform in line with EU best practice is an essential element of a sound economy. However, any request to legislate in advance measures worth 2% of GDP for the 2019 budget, or to substantially cancel the effective exercise of the right to collective bargaining by not accepting the extension principle for contracts, even with a sound verification process, would be unreasonable. Such conditions would be clearly unacceptable for any Member State.

In this context, striking differences among the EU institutions and the IMF regarding debt sustainability create further obstacles for the way ahead and risk causing critical delays for the conclusion of the second review of the programme. The recent IMF Article IV staff report on Greece not only underlines these differences, but also indicates that different approaches exist even within the IMF. Reading the document, it is surprising how a respected institution like the IMF seems deliberately not to take into account real data in its primary surplus and growth projections, which have been incomprehensibly downgraded – despite the fact that results have been better than expected.

There is no room for further delays

It is essential now that the second review is concluded quickly in order for the European Central Bank (ECB) to assess properly Greece’s progress, and to evaluate its access to ECB programmes. Debt relief measures have to be discussed in the framework of the roadmap agreed in May 2016, recognising that a primary surplus of 3.5% can be sustainable only for a very limited period of time. If all parties can proceed on that basis, a successful conclusion of the Greek third programme by August 2018 would be put on a solid track. There is no room for further delays, especially given the upcoming elections in several EU member states, which would likely make it much harder to reach agreements. That is why the Eurogroup of 20 February is critical in order to find a way forward.

The European Parliament has been following the Greek programme very closely within its Financial Assistance Working Group, and has clearly recognised the significant progress that Greece has achieved as well as pointing out the need for an agreement and the necessity for Greece to further consolidate economic recovery and political stability. Any further delay will cause deeper tremors in both Greece and the Eurozone and will damage the credibility of the EU and trust in the European institutions.

At a time when Europe is facing enormous internal and external challenges, and populist and extreme-right forces are questioning the very essence of our democratic and social principles and values, we all have to safeguard the European project and enhance Europe’s sound economic development as well as its economic and regional convergence and cohesion.

By Roberto Gualtieri
Chairman of the Committee on Economic and Monetary Affairs of the European Parliament

Source:link

Comodo SSL