February 2017

28
Feb

Στ. Κούλογλου: Είμαι στην ομάδα των τεσσάρων που θα ανατρέψουμε τον Τσίπρα!

Στ. Κούλογλου: Είμαι στην ομάδα των τεσσάρων που θα ανατρέψουμε τον ΤσίπραΌχι, δεν είναι πρωταπριλιά. Η αφεντιά μου και οι άλλοι 3 αποτελούμε τη κλίκα των τεσσάρων που έχει μάλιστα υψηλούς σκοπούς, σύμφωνα με ανάρτηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:  «Φίλης, Χρυσόγονος, Κούλογλου και μια γυναίκα-έκπληξη ετοιμάζονται να ΡΙΞΟΥΝ τον Τσίπρα!»

 

Το ρεπορτάζ (παρατίθεται ολόκληρο στο τέλος) περιέχει αποκλειστικές πληροφορίες: « Οι 4 είχαν πρόσφατα μυστική συνάντηση, ενώ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος δηλώνει ανήσυχος για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά σε περίπτωση της νομοθέτησης των παράλογων μέτρων που ζητούν οι θεσμοί και ειδικότερα το ΔΝΤ»

Μυστική συνάντηση; Εκτός από τον Χρυσόγονο με τον οποίο βρισκόμαστε στο Ευρωκοινοβούλιο,  τον Φίλη τον συνάντησα τη τελευταία φορά κάπου 2 χρόνια πριν, στο δρόμο. Τον Δραγασάκη τον είδα πριν από 6 μήνες, σε μια δεξίωση. Για την γυναίκα-έκπληξη θα σας πω στο τέλος του άρθρου, όταν αποκαλύψω και τη ταυτότητα της.

Έχει και πολιτική ανάλυση το πράγμα (διατηρώ την ορθογραφία του πρωτότυπου):  «Οι “4” εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα ισοπεδωθεί στην κυριολεξία σε περίπτωση που το Φθινόπωρο κερδίσει τις εκλογές η Μέρκελ και στην Ολλανδία κερδίσουν έδαφος οι ακροδεξιοί ενώ στη Γαλλία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ανατείλλει το άστρο του Φιγιόν». Η αλήθεια είναι ότι ο Φιγιόν δεν περνάει στο δεύτερο γύρο και δεν θα ανατείλει το άστρο του, αλλά ο συγγραφέας ρεπόρτερ είναι, δεν χρειάζεται να ξέρει και από τη γαλλική πολιτική.

Το μόνο σημείο στο οποίο το ρεπορτάζ πέφτει έξω είναι η επιρροή μας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (διατηρώ ξανά την ορθογραφία του πρωτότυπου: « Ηδη η επιρροή της ομάδας των “4”στο χώρο των ψηψοφόρων του κόμματος κυμαίνεται ανάμεσα στο 4-5%». Στη πραγματικότητα η επιρροή μας στους ψηφοφόρους (αλλά και στους ψηψοφόρους του ρεπορτάζ) είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχουμε κάνει μυστική δημοσκόπηση με το  ερώτημα ποιον προτιμάτε να κυβερνήσει τη χώρα. Οι απαντήσεις που πήραμε και αποκαλύπτω αποκλειστικά:
Τσίπρας 20%
Μητσοτάκης 18%
Oμάδα των τεσσάρων: 65%

Από εδώ και πέρα δεν είναι πλάκα. Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, μετά από δική μου πρόταση, διοργανώνεται στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ημερίδα για τα fake news (ψεύτικες ειδήσεις) και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Κερδίζουν έδαφος διεθνώς, βοήθησαν τον Τραμπ να εκλεγεί, ενισχύουν αυτό το καιρό την ακροδεξιά στην Ολλανδία. Ανθούν ήδη στην Ελλάδα, όπου κυριαρχεί η δημοσιογραφία του σούπα-μούπες και δίνει τον τόνο η διαβόητη ομάδα αλήθειας της ΝΔ. Μήπως τις προάλλες δεν εξαφάνισαν τον Τσακαλώτο, πριν τον βάλουν να δηλώνει ότι δεν θα γίνει Βαρουφάκης;

H  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με έναν Ιταλό και έναν Ισπανό ευρωβουλευτή και υποστηρίζεται από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση λοιπόν είναι σοβαρή και επίσημη: καλώ τον δημιουργό του προηγούμενου αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, πληρωμένα τα αεροπορικά και η διαμονή, να έρθει στις Βρυξέλλες για να αναλύσει πως  φαντάστηκε-και γιατί- όλα αυτά. Θα κάνει και επαφές: ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και Αμερικανός, σπεσιαλίστας των fake news, που υποστηρίζει ότι εξαιτίας του εκλέχθηκε ο Τραμπ.

ΥΓ. ¨Ηρθε η ώρα να αποκαλύψω την μυστηριώδη γυναίκα. Στη Κίνα, η κλίκα των τεσσάρων (τα τρία ανώτατα στελέχη του κόμματος που καθοδήγησαν την πολιτιστική επανάσταση και η Τσιανγκ Τσινγκ, η γυναίκα του Μάο) επιδιδόταν σε συνεχή σεξουαλικά όργια, ομαδικό έρωτα κλπ. Το ίδιο κάνουμε και εμείς με την μυστηριώδη γυναίκα. Είναι η αδελφή του αρθρογράφου. Για αυτό και η πλήρης, εσωτερική πληροφόρηση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ψεύτικες ειδήσεις στα social media ως διαμορφωτές της πραγματικότητας

12h00 – 12h05  Εισαγωγή Curzio Maltese, ευρωβουλευτής

12h05 – 13h30 Συζήτηση.

Συντονιστής Stelios Kouloglou, ευρωβουλευτής

Lucia Annunziata, editor in chief of Huffpost Italia
Paul Horner, Internet satirical, United States
Michel Christophe, Independent Educator in Critical Thinking, Media Education, France
Julio Montes Moreno and Clara Jiménez, Maldito Bulo, Spain
Lidia Ucher, Journalist, Spain
Andreas Veglis, Professor at the School of Journalism & Mass Communications, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
13h55 – 14h00  Συμπεράσματα Miguel Urban, ευρωβουλευτής

08 March 2017 12h00-14h00

European Parliament
P5B001
Translation will be provided from/to EN, IT, ES, FR, GR

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

Νικος Φίλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος και μια γυναίκα, που για την ώρα ας την αφήσουμε εκτός δημοσιότητας, ετοιμάζονται να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη η επιρροή της ομάδας των “4”στο χώρο των ψηψοφόρων του κόμματος κυμαίνεται ανάμεσα στο 4-5%.
Οι 4 είχαν πρόσφατα μυστική συνάντηση ενώ υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος δηλώνει ανήσυχος για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά σε περίπτωση της νομοθέτησης των παράλογων μέτρων που ζητούν οι θεσμοί και ειδικότερα το ΔΝΤ.

Ο Δραγασάκης θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξήντλησε τον ιστορικό του ρόλο τόσο στο κόμμα όσο και στη χώρα και πως όσο πιο νωρίς εγκαταλείψει την ηγεσία θα μπορέσει να διασώσει μέρος του πολιτικού του μύθου.

Ο “4” από τη μεριά τους εκτιμούν πως ο Τσίπρας θα ισοπεδωθεί στην κυριολεξία σε περίπτωση που το Φθινόπωρο κερδίσει τις εκλογές η Μέρκελ και στην Ολλανδία κερδίσουν έδαφος οι ακροδεξιοί ενώ στη Γαλλία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ανατείλλει το άστρο του Φιγιόν.

Μάλιστα το επιτελείο του Φίλη συγκεντρώνει συνεχώς στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες στενών συνεργατών του σημερινού πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Φίλης και ο Δραγασάκης υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του κόμματος, είναι κάτι σαν την Opus Dei.

Διαισθάνονται ότι ο Τσίπρας χρησιμοποιεί πλέον το κόμμα για τους δικούς τους σκοπούς και για την ακρίβεια για τον απώτατο στόχο του που δεν είναι άλλος να γυρίσει τη χώρα στη Δραχμή και να παραμείνει αιώνιος πρωθυπουργός…

Πηγή : link

28
Feb

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες στα νέα δίκτυα επικοινωνιών

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες στα νέα δίκτυα επικοινωνιών.Το μήνυμα ότι η Ελλάδα όχι μόνον δεν θα μείνει πίσω στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο στον τομέα των νέων δικτύων επικοινωνιών και στο Διαδίκτυο των πραγμάτων, αλλά θα ξεπεράσει και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έστειλε από την Βαρκελώνη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους.

Θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει μέχρι σήμερα από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες στο τομέα αυτό, τόνισε ο κ. Παππάς, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην έγκαιρη ανάπτυξη των νέων δικτύων επικοινωνιών, που θα έχουν καταλυτικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της χώρας προκειμένου να εκμεταλλευθεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Τη γεωγραφική της θέση, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενισχύσει τον ρόλο της ως κόμβος προς την ευρύτερη περιοχή της Β. Αφρικής και της ΝΑ Ευρώπης για όσους θέλουν να επενδύσουν σε αυτές τις περιοχές.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν με την υιοθέτηση των νέων δικτύων είναι πολλές και θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι καμιά περιοχή της Ελλάδος δεν θα αποκλειστεί από το να έχει πρόσβαση στα δίκτυα αυτά και επακόλουθα στις εφαρμογές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και την ανταγωνιστικότητα επιμέρους τομέων της οικονομίας.

Η συνταγή για να μείνει πίσω από το νέο κύμα ανάπτυξης μια περιοχή της χώρας είναι ακριβώς να μείνει εκτός σύνδεσης με δίκτυα υψηλής ταχύτητας. Τότε μπορείς να είσαι βέβαιος ότι μπορεί να έχεις θέσει τις βάσεις για τις νέες εντεινόμενες περιφερειακές ανισότητες, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει ώστε να μην συμβεί αυτό.

Πηγή:link

28
Feb

Η «αποκάλυψη» που δεν έγινε κατά σύμπτωση…

Η «αποκάλυψη» που δεν έγινε κατά σύμπτωση…Η μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ, με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στηρίζεται στα ευρήματα του πορίσματος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) για την Τράπεζα Αττικής.

H διοίκηση των Ρουμελιώτη – Πανταλάκη, που ανέλαβε το περασμένο φθινόπωρο, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη «θεραπεία» των κακώς κειμένων και την εξυγίανση της τράπεζας βάσει σχεδιασμού που έχει την έγκριση του SSM.

Η… αποκάλυψη όμως του «πάρτι» στο «Βήμα της Κυριακής», λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (3/3/2017) της αίτησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Αlpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank) για τον ορισμό ειδικού διαχειριστή στον καταχρεωμένο ΔΟΛ δεν θεωρείται απλή σύμπτωση.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν στις 3 Μαρτίου η πλευρά Ψυχάρη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ώστε να αποδείξει ότι ο ΔΟΛ δεν βρίσκεται σε οριστική παύση πληρωμών.

Αν δεν πείσει το δικαστήριο, τότε η αίτηση των τραπεζών θα γίνει δεκτή και θα ανοίξει ο δρόμος για πώληση-ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, τμηματικά ή στο σύνολό τους, ώστε να μειώσουν τη ζημιά που έχουν υποστεί από τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ.

«Το αν τα δάνεια που χορηγούσε η Τράπεζα Αττικής τιμολογούνται χαμηλότερα το κόστος τους δεν κρίνεται από τη διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη που “χορηγεί” μια ιδιωτική εταιρεία, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΙCAP». Αυτό τονίζουν τραπεζικά στελέχη, τα οποία αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός που ορίζει ότι σε κάθε διαβάθμιση της ICAP αντιστοιχεί και ένα επιτόκιο.

Οι άλλοι παράγοντες

«Εκτός αν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση, πράξη του διοικητή της ΤτΕ και δεν το γνωρίζουμε», σημειώνουν, διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

»Αλλά αν υπήρξαν παρατυπίες στη χορήγηση και τιμολόγηση δανείων δεν κρίνεται από τη διαβάθμιση της ICAP, αλλά από άλλους παράγοντες, όπως οι εγγυήσεις που δίνει ο δανειζόμενος στην τράπεζα…».

Με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής, αλλά και τα όσα αποκαλυπτικά ακούστηκαν στις συνεδριάσεις της, το τρίγωνο πολιτικοί-τράπεζες-ΜΜΕ κάθε άλλο παρά μοιάζει με την Αγία Τριάδα. Οι τράπεζες παραβίαζαν σχεδόν συστηματικά και επί σειρά ετών τις αρχές χρηστής τραπεζικής διοίκησης, τα ενέχυρα ήταν πολλές φορές του… αέρα κ.λπ.

Και αυτό δεν γινόταν μόνο στην Αττικής, μια τράπεζα πολύ μικρότερου μεγέθους σε σχέση με τις τέσσερις συστημικές, που έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Το αν υπάρχουν πορίσματα σαν αυτό για την Τράπεζα Αττικής και αντιστοίχως μηνυτήριες αναφορές για τις άλλες τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων μένει να το απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

«Το να προσπαθεί κάποιος να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη ότι η διαπλοκή αφορούσε μια μικρή τράπεζα και ο εναγκαλισμός των τραπεζών με το πολιτικό σύστημα ξεκινάει το 2015, αγγίζει τα όρια του ανέκδοτου» σημειώνουν στελέχη της αγοράς.

Ωστόσο, τα επίμαχα δάνεια της Τράπεζας Αττικής έχουν ενδιαφέρον για ορισμένους, καθώς οι επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου έχουν πάρει θέση μάχης για τα εναπομείναντα δημόσια έργα, καθώς στον ιδιωτικό τομέα δεν «κουνιέται φύλλο».

Πηγή:link

28
Feb

JP Morgan: Πόσο μπορεί να ανέβει και πόσο να πέσει το ΧΑ

JP Morgan: Πόσο μπορεί να ανέβει και πόσο να πέσει το ΧΑ.Σύσταση neutral για την ελληνική αγορά διατηρεί η JP Morgan, τονίζοντας ότι η συμφωνία επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων αναμένεται να παράσχει βραχυπρόθεσμα ένα περιθώριο ανόδου για την αγορά, ωστόσο σε πιο μακροπρόθεσμη βάση διατηρείται η αβεβαιότητα.

Όπως αναφέρει ο οίκος, το «αφήγημα» της ελληνικής αγοράς δεν έχει μεταβληθεί την τελευταία πενταετία: Ολοκλήρωση ή καθυστερήσεις στην αξιολόγηση οδηγούν αντίστοιχα σε αύξηση ή μείωση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, που με τη σειρά του οδηγεί σε επιτάχυνση ή επιδείνωση της ανόδου του ΑΕΠ και αντίστοιχα σε ράλι ή διόρθωση στο Χρηματιστήριο.

Αυτή η δυναμική δεν έχει αλλάξει, αλλά επιβεβαιώθηκε εκ νέου μετά την ανοδική κίνηση στο ΧΑ, που ακολούθησε τη συμφωνία επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει λιγότερη λιτότητα και περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις υποδηλώνει χαμηλότερους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα. Οι χαμηλότεροι στόχοι ήταν βασικό αίτημα του ΔΝΤ, κάτι που δείχνει ότι το ΔΝΤ σύντομα θα επιστρέψει στο πρόγραμμα, σημειώνει η τράπεζα.

Το καλό και το κακό σενάριο

Η JP Morgan υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται κοντά στο χαμηλό άκρο του πρόσφατου εύρους αποτίμησης ενώ παραμένει η αναδυόμενη αγορά με τις δεύτερες χαμηλότερες τοποθετήσεις από παθητικούς επενδυτές αναδυόμενων αγορών (GEM).

Στο θετικό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει συνέχιση της προόδου στο μέτωπο της αξιολόγησης, το περιθώριο ανόδου του ΧΑ διαμορφώνεται στο 41% ενώ αναμένεται πτώση των ομολογιακών αποδόσεων και μείωση της μεταβλητότητας στο ΧΑ.

Στο αρνητικό σενάριο, στο οποίο δεν σημειώνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, το περιθώριο πτώσης της αγοράς διαμορφώνεται στο 18%, με αύξηση της μεταβλητότητας και των ομολογιακών αποδόσεων, σημειώνει ο οίκος.

Γιώργος Φλώκας

28
Feb

Κ. Παπανάτσιου: Αναλογικά τέλη για να πάρει ο κόσμος πίσω τις πινακίδες

Κ. Παπανάτσιου: Αναλογικά τέλη για να πάρει ο κόσμος πίσω τις πινακίδες.Επιτροπή επεξεργάζεται το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας, το οποίο θα περιλαμβάνει αλγόριθμους που θα συνεκτιμούν παλαιότητα, αξία, ρύπους, κυβικά, ώστε τελικά να υπάρχει αναλογικότερη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες και να επιστρέψουν στην κυκλοφορία ακινητοποιημένα οχήματα, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου Στο Κόκκινο. Το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση, ώστε να ξέρει και η αγορά τι θα ισχύσει, υπογράμμισε η ίδια.

Σε εξέλιξη είναι η επεξεργασία του νέου πλαισίου για τα τέλη κυκλοφορίας από επιτροπή, με στόχο αυτά να γίνουν πιο αναλογικά, όπως είπε η κ. Παπανάτσιου, «για την παλαιότητα, την αξία, τις εκπομπές ρύπων, τα κυβικά … με αλγόριθμους που θα συμπεριλάβουν όλα αυτά για να δώσουν κάποιο πιο αναλογικό αποτέλεσμα σε σχέση με σήμερα», είπε η κ.Παπανάτσιου.

«Η προσδοκία μας είναι αυτό να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα, ώστε να ξέρει και η αγορά πώς θα κινηθεί σε σχέση με το αυτοκίνητο», σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι επιδίωξη είναι με το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας «κάποιοι να πάρουν τις πινακίδες πίσω», για οχήματα που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να ακινητοποιήσουν λόγω του υψηλού κόστους.

Δεν είναι δικαιολογία η απουσία POS για το αφορολόγητο

Για το θέμα της εισαγωγής των POS και της χρήσης πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, η κ.Παπανάτσιου ανέφερε ότι «η πρώτη ομάδα επαγγελματιών θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά αυτές τις δυνατότητες ηλεκτρονικής πληρωμής μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ήδη η ΚΥΑ Οικονομικών και Οικονομίας είναι σχεδόν έτοιμη, στις τελευταίες διορθώσεις και εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης θα έχει κοινοποιηθεί», όπως είπε.

Στο θέμα των προμηθειών που επιβάλλουν οι τράπεζες, «η κυβέρνηση κάνει ήδη κάποια συνεννόηση» με τις τράπεζες. Οι προμήθειες κατά την ίδια «έχουν μειωθεί κατά πολύ από το προηγούμενο διάστημα … η αγορά θα μειώσει το ποσοστό προμήθειας. Ήδη υπάρχουν διαφορές μεταξύ των τραπεζών … όσο επεκτείνεται η χρήση του πλαστικού χρήματος, τόσο θα μειώνεται η προμήθεια», όπως εκτίμησε.

Σχολιάζοντας εξάλλου το αν επηρεάζεται η δυνατότητα του φορολογούμενου να χτίσει το αφορολόγητο με τέτοιες συναλλαγές ενώ δεν έχει επιβληθεί η πλήρης χρήση POS και άλλων τέτοιων μέσων, η κ.Παπανάτσιου σημείωσε ότι «δεν έχει κανείς αυτή τη δικαιολογία … είναι πολύ μικρό το ποσό που θα πρέπει κανείς να καλύψει … 15% των συνολικών δαπανών». Το POS είναι εργαλείο περισσότερο πάταξης της φοροδιαφυγής, παρά για το χτίσιμο του αφορολόγητου, όπως διευκρίνισε.

ΕΝΦΙΑ: Και φέτος στόχος η ελάφρυνση των ασθενέστερων

Απέφυγε εξάλλου να κάνει συγκεκριμένες προβλέψεις για την πιθανή αλλαγή παραμέτρων στον ΕΝΦΙΑ, στο πλαίσιο των «αντίμετρων» που θα προκύψουν από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. «Σίγουρα υπάρχει θέληση και προσανατολισμός, όπως και το προηγούμενο διάστημα όταν μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ … στα ακίνητα χαμηλής αξίας … έτσι και φέτος θα δούμε ποιες κατηγορίες μπορούμε να επιβαρύνουμε λιγότερο. Είναι μέσα στην προοπτική και το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου», όπως είπε η ίδια.

Αντίστοιχα, η κ.Παπανάτσιου απέφυγε να προβλέψει εξελίξεις και αλλαγές στο θέμα των έμμεσων φόρων, τον ΦΠΑ και τους φορολογικούς συντελεστές, αν και υπενθύμισε ότι ειδικά «στην παροχή υπηρεσίας ήταν πάντα υψηλός ο συντελεστής, δεν ήταν πολύ χαμηλότερος … ήταν στον υψηλό συντελεστή από την ημέρα «γέννησης» του ΦΠΑ … το πρόβλημα είναι στα είδη που ήταν στους χαμηλούς συντελεστές και τα είδη πρώτης ανάγκης που μεταφέρθηκαν από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή, όχι στην παροχή υπηρεσίας», όπως είπε.

Ειδική αναφορά έκανε η υφυπουργός Οικονομικών στο υπό σχεδιασμό περιουσιολόγιο, που «θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται μέσα στο 2017 και από την αρχή του 2018 θα μπει σε εφαρμογή. Όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του καθενός θα είναι στο περιουσιολόγιο, που θα χρησιμοποιείται για το πόθεν έσχες, για να δικαιολογήσει δαπάνες, οτιδήποτε μπορεί να συγκρίνει και το κράτος και η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΥΠΟΙΚ, εισοδήματα, περιουσία και δοσοληψίες.

Το 80% των ληξιπρόθεσων οφειλών στο Δημόσιο δημιουργήθηκε μέχρι το 2014

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι σήμερα εκτιμάται ότι 4 εκατ. φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, η κ.Παπανάτσιου σημείωσε ότι «όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο … το 90% των χρημάτων αφορούν πολύ μικρό ποσοστό, τα πολύ υψηλά ποσά που οφείλονται είναι το 90%» του συνόλου.

Για τους υπόλοιπους, «σε πρώτη φάση, με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα δούμε πώς αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, τι θα μείνει και από κει και μετά πώς θα προχωρήσουμε στους φορολογούμενους με μικροοφειλές», διευκρίνισε.

Η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μειώθηκε κατά 35% το 2016, έναντι του 2014 … τα 94 δισ. ευρώ που ακούγονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ξεκίνησαν με 38 δισ. ευρώ το 2010. Το 40% είχε δημιουργηθεί πριν την κρίση. Άλλο ένα 40% δημιουργήθηκε μέχρι το 2014 και το υπόλοιπο στη διετία 2015-2016». «Είναι σημαντικό ότι έχουμε αύξηση εισπράξεων ληξιπρόθεσμων οφειλών το 2015, έναντι του 2014», όπως υπογράμμισε.

Για τα μικροποσά που οφείλουν φορολογούμενοι στο Δημόσιο, «σίγουρα θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση, αλλά σε αυτή τη φάση πρέπει να τελειώσουμε πρώτα με την αξιολόγηση, να μπει σε ένα κανονικό ρυθμό η οικονομία, να τελειώσουμε και με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, να δούμε τι ποσά θα μας μείνουν και από ‘κεί και πέρα πώς θα βοηθήσουμε και τους μικροοφειλέτες να μπορέσουν να κάνουν κάποια διευθέτηση των χρεών τους.

Πηγή:link

28
Feb

ΤτΕ: Mειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιανουάριο

ΤτΕ: Mειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιανουάριο.Μείωση κατά 1,5 δισ.ευρω εμφάνισαν οι καταθέσεις τον ιδιωτών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο, υποχωρώντας στα 119,7 δισ. ευρω από 121,4 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 562 εκατ. ευρω, ενώ μείωση κατά 972 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιανουάριο του 2017, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων έναντι αύξησης κατά 2,176 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Μείωση κατά 1,4% εμφάνισαν τον Ιανουάριο και οι χορηγήσεις των τραπεζών σε ετήσια βάση. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,6% από -1,4% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 885 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 124 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή:link

27
Feb

Νέο ρεκόρ στο νήμα για τον Dow Jones

Νέο ρεκόρ στο νήμα για τον Dow Jones.Νέο ιστορικό υψηλό, το 12ο συνεχόμενο, κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones στη Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να συνεχίζουν υψηλότερα μια μέρα πριν την ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 20.837 μονάδες, στο μεγαλύτερο σερί ανόδου από το… 1987 ενώ ο S&P 500 εμφάνισε άνοδο 0,1% στις 2.369 μονάδες. Κέρδη 0,28% στις 5.861 μονάδες για τον Nasdaq.

Οι δείκτες S&P και Nasdaq καταγράφουν κέρδη για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες και ο Dow Jones για τρεις.

Οι αντοχές του πρόσφατου ράλι δοκιμάστηκαν σήμερα από την ανακοίνωση των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ που κινήθηκαν σε χαμηλά έτους, με πτώση 2,8%.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν πέραν των προσδοκιών, κατά 1,8% τον Ιανουάριο δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής.

Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του αμερικανού Προέδρου αύριο στο Κογκρέσο για ενδείξεις αναφορικά με τις πολιτικές που προτίθεται να υλοποιήσει στη φορολογία και το σύστημα ασφάλισης. «Μετά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του ότι θα ανακοινώσει μια μεταρρύθμιση-φαινόμενο στη φορολογία τις επόμενες εβδομάδες, οι αγορές περιμένουν λεπτομέρειες για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης, δηλώνει ο αναλυτής της IronFX Μάριος Χατζηκυριάκος.

Στο θετικό κλίμα συνεισφέρουν και οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού δισεκατομμυριούχου Warren Buffett που είπε ότι δεν βλέπει “φούσκα” στην αγορά.

Στην αγορά, άνοδο άνω του 5% κατέγραψε ο τίτλος της Sotheby’s μετα την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Στο επίκεντρο και ο τίτλος της Hertz που ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο.

Στις αγορες συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, ενώ ιδιαίτερες πιέσεις υφίσταται η στερλίνα, καθώς συνεχίζονται τα σενάρια για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκοτία.

Ανοδος 0,15% για το πετρέλαιο στα 54 δολάρια το βαρέλι στο Νymex, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.252 δολάρια την ουγκιά.

Στην Ευρώπη, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με μικρή άνοδο, με τον DAX να καταγράφει κέρδη 0,16% στις 11.822 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε 0,13% υψηλότερα στις 7.253 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι παρέμεινε αμετάβλητος στις 4.845 μονάδες.

Πηγή:link

27
Feb

Όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν πήρε τιμητικό Όσκαρ, το κοινό χειροκροτούσε για 12 λεπτά (Video)

Όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν πήρε τιμητικό Όσκαρ, το κοινό χειροκροτούσε για 12 λεπτά (Video).Ο Τσάρλι Τσάπλιν υπήρξε σπουδαίος. Την εποχή του βωβού κινηματογράφου, δεν βοήθησε απλά στη δημιουργία ταινιών, ήταν ο πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμος σταρ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την έλευση του ήχου, στη δεκαετία του ’30, η περσόνα του μικρού αλητάκου που επιμελώς έχτιζε, από ταινία σε ταινία, άρχισε να ξεθωριάζει.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις πολιτικές του απόψεις (που εξακολουθητικά τον έβαζαν σε μπελάδες), τον έκαναν να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1952. Η αυτοεξορία του διήρκησε 20 χρόνια.

Τελικά, το 1971, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ακαδημίας να επιστρέψει στην πόλη που τον έκανε διάσημο, για να παραλάβει το τιμητικό του Όσκαρ.

Ο Τσάπλιν δεν ήταν απλά θρύλος, ήταν ένα κινηματογραφικό έμβλημα, μπορεί κανείς να νιώσει, παρακολουθώντας αυτό το βίντεο, ότι εκείνη τη βραδιά όλοι ήταν ηλεκτρισμένοι, από το γεγονός και μόνο ότι βρίσκονταν στον ίδιο χώρο μ’ αυτόν.

Αυτή η ατμόσφαιρα κράτησε μέχρι το τέλος της τηλεοπτικής μετάδοσης, ακόμα και μετά τη βράβευση του «Ανθρώπου από τη Γαλλία», του Γουίλιαμ Φρίντκιν, με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Ο τότε πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντάνιελ Τάραντας, ανέβηκε τότε στη σκηνή για να παρουσιάσει ένα σύντομο φιλμικό κλιπ-ρετροσπεκτίβα της καριέρας του Τσάπλιν.

Όταν άναψαν τα φώτα, ο Τσάπλιν βρισκόταν ήδη στη σκηνή, και το κοινό σηκώθηκε όρθιο για να χαρίσει στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη, το πιο θερμό και διαρκές χειροκρότημα στην ιστορία του θεσμού.

Η έκπληξη και η συγκίνησή του, ήταν εμφανείς, βλέποντας όλο το Χόλυγουντ της εποχής να τον χειροκροτεί, με τόση αγάπη και σεβασμό.

Αυτό που ακολούθησε (με τον Τζακ Λέμον να συνεισφέρει αποφασιστικά στη συγκινησιακή φόρτιση της στιγμής), είναι, πραγματικά, κάτι που αξίζει να δείτε, και να αποθησαυρίσετε.

Πηγή:link

27
Feb

Μέχρι 17 Μαρτίου η προθεσμία για τις εισφορές στον ΕΦΚΑ

Μέχρι 17 Μαρτίου η προθεσμία για τις εισφορές στον ΕΦΚΑ.Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Παράταση δίνεται και στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως τις 17 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στόχος είναι να διευκολυνθούν όλοι οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την υποβολή της ΑΠΔ, μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών.

Πηγή : link

26
Feb

Νορβηγία: 50.000 νέοι σπόροι στην Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων για την προστασία από πόλεμο και φυσικές καταστροφές

Νορβηγία: 50.000 νέοι σπόροι στην Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων για την προστασία από πόλεμο και φυσικές καταστροφές.Περίπου 50.000 νέα δείγματα σπόρων κατατέθηκαν στη μεγαλύτερη τράπεζα σπόρων στον κόσμο, που έχει δημιουργηθεί για την προστασία της χλωρίδας και των πηγών τροφίμων του πλανήτη στην περίπτωση πολέμων ή φυσικών καταστροφών. Μερικά από τα 50.000 δείγματα ήταν απλά επιστροφές μετά από μια απρόσμενη ανάληψη το 2015.

Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ βρίσκεται στην αρκτική περιοχή του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το Βόρειο Πόλο. Κατασκευάστηκε το 2008 από τη νορβηγική κυβέρνηση υπογείως σε μία ζώνη μόνιμης ψύξης, ως μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση που εξαφανιστούν πηγές τροφίμων λόγω συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών.

Μαζί με άλλες τράπεζες σπόρων σε όλο τον κόσμο, η τράπεζα του Σβάλμπαρντ προοριζόταν ως το τελευταίο σχέδιο ασφαλείας για πιθανές μελλοντικές καταστροφές. Ωστόσο, χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί σε λιγότερο από δέκα χρόνια μετά την κατασκευή της, αποδεικνύοντας ότι χτίστηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

CROPTRUST.ORG

Στις 22 Φεβρουαρίου, η ICARDA κατέθεσε πάνω από 15.000 δείγματα, μαζί με σπόρους από το Μπενίν, την Ινδία, το Πακιστάν, το Λίβανο, το Μαρόκο, την Ολλανδία, το Μεξικό, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Λευκορωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά τις πρώτες συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας, το Διεθνές Κέντρο για τη Γεωργική Έρευνα στις Ξηρές Περιοχές (ICARDA) αναγκάστηκε να μετακομίσει στη Βηρυτό του Λιβάνου το 2012. Ωστόσο, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία κλιμακώθηκε, οι επιστήμονες δυσκολεύονταν να ανακτήσουν τους σπόρους στην δική τους τράπεζα στην Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν η ανάληψη της αρχικής κατάθεσης που είχαν πραγματοποιήσει στο Σβάλμπαρντ το 2008 για την ενίσχυση της νέας έδρας τους στη Βηρυτό.

Οι επιστήμονες του ICARDA εργάστηκαν πάνω σε αυτούς τους σπόρους για 17 μήνες, αναπαράγοντας και διανέμοντάς τους. Στις 22 Φεβρουαρίου, η ICARDA κατέθεσε πάνω από 15.000 δείγματα, μαζί με σπόρους από το Μπενίν, την Ινδία, το Πακιστάν, το Λίβανο, το Μαρόκο, την Ολλανδία, το Μεξικό, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Λευκορωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία. Οι σπόροι περιλαμβάνουν σημαντικές πηγές τροφίμων όπως ρεβίθια, φακή, ρύζι και σιτάρι.

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close