29/12/2016

29
Dec

Ανοίγει ο σταθμός του μετρό στην Ομόνοια για τους άστεγους

Ανοίγει ο σταθμός του μετρό στην Ομόνοια για τους άστεγους.Με εντολή του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ανοίγει ο σταθμός του μετρό «Ομόνοια» για τους άστεγους, προκειμένου να προφυλαχτούν από την κακοκαιρία και το πολικό ψύχος.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται μετά από πρόταση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

 

Πηγή:link

29
Dec

Συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Συρία

Συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Συρία.Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση Άσαντ και την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση για κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Η κατάπαυση πυρός αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Συμφώνησαν η ιρανική και η τουρκική πλευρά.

«Αυτή η συμφωνία είναι πολύ “εύθραυστη” όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Για την διατήρηση της πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ μας», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Russia Today, υπήρξαν τρία έγγραφα. «Το πρώτο υπεγράφη από την συριακή κυβέρνηση και την αντιπολιτευόμενη πλευρά, προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Το δεύτερο αφορά τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην κατάπαυση του πυρός και το τρίτο είναι μια διακήρυξη προθέσεων για την επίλυση του συριακού ζητήματος».

Ο Πούτιν δήλωσε πως αν τηρηθούν οι παραπάνω συμφωνίες, η Ρωσία θα «ελαττώσει» την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, αν και δεν «θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα μιλήσει και με Τουρκία και Ιράν προς την κατεύθυνση της λήξης των εχθροπραξιών στην περιοχή. H Άγκυρα συμφώνησε με τα παραπάνω και είπε ότι θα ασκήσει την επιρροή της προκειμένου να υπάρξει η κατάπαυση πυρός, ενώ η Δαμασκός επιβεβαίωσε πως από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα υπάρχει παύση πυρός.

Η κυβέρνηση Άσαντ ξεκαθάρισε από την εκεχειρία εξαιρούνται οι δύο βασικές τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν στο συριακό έδαφος, δηλαδή το «Ισλαμικό Κράτος» και Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα και πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα)

Υπενθυμίζεται ότι το πρακτορείο Anadolu υποστήριξε την Τετάρτη η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός σε όλη την Συρία, χωρίς πάντως να υπάρξει «πράσινο φως» από το Κρεμλίνο.

 

Πηγή:link

29
Dec

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση της Κασσιόπης.Την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν της υπογραφής της μεταβίβασης των μετοχών της «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.» στην «NCH Capital» και την καταβολή της α’ δόσης του τιμήματος, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας έχει οριστεί στα 23 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν την πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου, κατά τα επόμενα έξι χρόνια, εκτιμάται σε 75 εκατ. ευρώ.

Από τη συνολική έκταση του ακινήτου, η οποία ανέρχεται σε 490.000 τ.µ., μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραµείνουν προσβάσιµα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, χαιρέτισε την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η οποία «θα εκκινήσει μια σημαντική τουριστική επένδυση, που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναβάθμιση υφιστάμενων, αλλά και κατασκευή νέων υποδομών, ενθάρρυνση του αειφόρου παράκτιου τουρισμού, διασφάλιση της προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξη του φυσικού κάλλους των 490 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το ειδικό σχέδιο».

 

Πηγή:link 
29
Dec

Π. Κ. Πάντοαν: Χρήσιμες οι επιπλέον πληροφορίες από την ΕΚΤ σχετικά με την Monte dei Paschi di Siena

Π. Κ. Πάντοαν: Χρήσιμες οι επιπλέον πληροφορίες από την ΕΚΤ σχετικά με την Monte dei Paschi di Siena.«Θα ήταν χρήσιμες κάποιες επιπλέον πληροφορίες από την ΕΚΤ σχετικά τα κριτήρια που οδήγησαν στην απόφαση να ζητήσει αύξηση κεφαλαίου για την Monte dei Paschi di Siena, μέχρι 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε φόρουμ που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore.

O Πάντοαν πρόσθεσε, πάντως, πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ματτέο Ρέντσι, θεωρούσαν ότι η λύση της ελεύθερης αγοράς θα ήταν η καλύτερη δυνατή για την στήριξη της συγκεκριμένης τράπεζας. Εξήγησε, δε, ότι η κυβέρνηση της Ρώμης αποδέχεται και δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θεωρεί, όμως, ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε «να αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας της, διότι οι αποφάσεις της για την όποια μεμονωμένη περίπτωση με την οποία ασχολείται κάθε φορά πρέπει να προσανατολίζουν στη συνέχεια και τις διάφορες επιλογές άλλων τραπεζών».

Σχετικά, τέλος, με την γενικότερη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της χώρας του, ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, μιλώντας στο φόρουμ της Il Sole 24 Ore, τόνισε ότι «υπάρχουν ευθύνες που προκύπτουν από συμπεριφορές μεμονωμένων προσώπων, οι οποίες προκάλεσαν ζημία σε μετόχους, καταθέτες, αλλά και σε σειρά ιδιωτικών εταιριών».

 

Πηγή:link

29
Dec

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της χιονόπτωσης

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της χιονόπτωσης.Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής περιοχές, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγη ώρα, η Τροχαία:

-Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός» στο ρεύμα προς το καζίνο.

-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Πηγή : link


 

29
Dec

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή ως τις 2 Ιανουαρίου

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή ως τις 2 Ιανουαρίου.Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2017, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η συγκεκριμένη παράταση δεν ισχύει για την κατάθεση πινακίδων, όπου η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30 Δεκεμβρίου.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το πρόστιμο για την μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ύψος των τελών, το οποίο θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.

Πηγή : link

29
Dec

A Falling Euro Is Neither A Collapse Nor A Disaster – It’s The Solution

A Falling Euro Is Neither A Collapse Nor A Disaster – It’s The Solution.The Express is getting rather overeager to tell us that a falling euro/dollar exchange rate is a collapse, an imminent disaster. When, of course, a change in exchange rates is the cure for what ails economies. That’s rather the point of having them in the first place rather than just the one world currency. So that if one economic area is doing differently than some other we can let the exchange rate take the strain of adjustment, rather than having to do that internal devaluation. You know, as the euro itself has forced Greece and Finland to do?

EURO PLUNGE: Single currency could ‘COLLAPSE’ against dollar amid record losing streak

THE euro has plunged to its lowest level against the dollar since December 2015, as experts warned the currency could collapse next week amid concerns for the eurozone economy.

I wouldn’t actually call it a collapse myself:

eurodollar

The euro is still a solid 20-25 % up above where it was shortly after introduction.

The euro suffered its longest losing streak against the dollar since its inception in 1999 amid divergent policy expectations.

For a tenth consecutive trading session investors sold-off the single currency as they expect the European Central Bank will maintain its loose monetary policy stance to stoke eurozone inflation, while the US Federal Reserve is poised to raise interest rates next month.

It fell by as much as 0.6pc to $1.0569, its lowest level since December 2015.

All the way back to where it was 11 months ago?

The sharp shift in expectations for U.S. interest rates and economic growth since the presidential election has refueled the euro’s relative fall against the greenback. If the Federal Reserve increases rates, expectations are the dollar would rise further by drawing money to the U.S. looking for higher returns.

And of course the reason why none of this is a disaster is because those exchange rate movements are the solution to what ails. So, we know that the eurozone economy is growing more slowly (much more slowly) than the American one. Interest rates should thus be higher in the US as they begin to dampen down inflation. The eurozone needs to maintain ultra-low interest rates in order to continue to stave off deflation. OK–money leaves the eurozone for the US in search of higher returns, the euro continues to fall. But that fall in the euro is the very stimulus the eurozone economy needs. It’s why the ECB has been trying to manage down the exchange rate in the first place. Imports become more expensive, exports cheaper. Thus there are fewer imports and more exports. Plus there’s an incentive to do import substitution by raising domestic production. We actually get what we want–stimulus of the eurozone economy, bringing it back onto the growth path.

This isn’t a problem nor a crisis. This is the way it’s supposed to work, this is why we have floating currencies in the first place. And if only the people who set up the euro had realised this at the start, eh? That is, they’d not set up the euro having realised that being able to change the exchange rate is a very useful economic tool, between Greece and Germany no less than between Europe and the US.

 

Source: link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close