fbpx

24/12/2016

24
Dec

Βέλγιο: «Μυστήριος» θάνατος κορυφαίου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ

Βέλγιο: «Μυστήριος» θάνατος κορυφαίου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ.Πρώτη Γραμμή
Ο Yves Chandelon, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και επικεφαλής των ερευνών για το “μαύρο χρήμα” που διακινείται σε τρομοκρατικά δίκτυα, βρέθηκε νεκρός στο όχημά του στο Βέλγιο. Ωστόσο, η οικογένειά του έχει ξεκινήσει έρευνες για τη διαλεύκανση των σκοτεινών στοιχείων της υπόθεσης.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα διεθνών μέσων, ο Chandelon βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στις 16 Δεκεμβρίου έχοντας αυτοκτονήσει με ένα περίστροφο. Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ όμως ήταν αριστερόχειρας και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε στο δεξί του χέρι. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η οικογένεια του Chandelon, το εν λόγω όπλο δεν ανήκει στα τρία περίστροφα που ήταν στην κατοχή του θανόντος.
Η υπόθεση του θανάτου του Chandelon δεν δημοσιεύτηκε αμέσως, και συγκεκριμένα από τις 16/12, καθώς από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του, λόγω των παραπάνω σκοτεινών λεπτομερειών, θεωρεί πως ο θάνατος του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία.

Πηγή : link

24
Dec

Ο ESM ξαναρχίζει τη διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους

Ο ESM ξαναρχίζει τη διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους.Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν, αφού “πάγωσαν” στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες αφού έλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (…) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή : link

24
Dec

Παππάς: Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα

Παππάς: Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα.Μιλώντας στον Skai ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς υποστήριξε πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Παππάς τόνισε πως μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να αλλάξει και ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως το μπλοκ των δανειστών είναι διαιρεμένο.

“Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς επίσημα η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του” σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
και σημείωσε πως “το ΔΝΤ πάει «αγκαζέ» με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ”.

“Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται” είπε επίσης ο Νίκος Παππάς.

“Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα” υπογράμμισε επίσης ο κ. Παππάς και τόνισε πως αυτή η άποψη είναι πλέον μειοψηφική ανάμεσα στους δανειστές.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά εκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε πως “εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κολοτούμπα με τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και είναι προφανές όπως και στις δημοσκοπήσεις έχει περάσει η πολιτική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία”.

Ο κ. Παππάς ανέφερε επίσης πως “η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την εντολή του Γενάρη για να εφαρμόσει μία συμφωνία για την οποία δεν είχε εξ’ αρχής δεσμευθεί. Για αυτό το λόγο υπάρχει μέχρι και σήμερα η υπομονή του κόσμου”.

«Δεν έχω πιέσει ποτέ κατά το παρελθόν τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές. Εκλογές θα γίνουν όταν ο έλληνας πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει το τι παραλάβαμε και τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Κανένας δεν λέει πως η κατάσταση είναι εύκολη. Οι φόροι που εφαρμόζονται είναι κατά 20 δισ. από τις δεσμεύσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων. Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξήθηκε έμεινε σταθερός ή μειώθηκε για τους μη έχοντες. Η μεσαία τάξη είναι η τάξη που υφίσταται το μεγαλύτερο μέρος των βαρών. Η ρύθμιση των δανείων θα προχωρήσει» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τη γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Παππάς σημείωσε: «Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την κ. Μέρκελ. Όλα ειπώθηκαν ανοιχτά. Ειπώθηκε πως η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους της και πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Ο Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα σε βάθος. Έχει υπομονή πολύ μεγάλη ειδικά με τους πολιτικούς αντιπάλους και τα συμφέροντα που τον έχουν πολεμήσει όσο κανέναν άλλο πρωθυπουργό».

 

 

Πηγή: link

Comodo SSL