13/12/2016

13
Dec

Νίκος Παππάς για ΔΝΤ: Ο κάθε θεσμός θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την παρουσία του

Νίκος Παππάς για ΔΝΤ: Ο κάθε θεσμός θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την παρουσία του.Απαντήσεις για την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του Ταμείου για νέα μέτρα έδωσε από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δηλώνοντας βέβαια αισιόδοξος πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα.

Ο κ. Παππάς παρευρισκόμενος στα εγκαίνια έκθεσης πολιτικής φωτογραφίας που διοργάνωσε η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», τόνισε ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα υπάρχει όχι γιατί το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά άλλοι.
«Χάρη της συμφωνίας η Ελλάδα αποδέχτηκε το αίτημα άλλων χωρών ως προς την παρουσία του ΔΝΤ. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συμφωνία, η οποία αποδίδει ως προς τα έσοδα και ο κάθε θεσμός θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την παρουσία του ή μη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Η Ελλάδα έχει δείξει πως μπορεί να είναι συνεπής και ως προς την εφαρμογή του προγράμματος και ως προς την στήριξη των κοινωνικά αδυνάμων. Είμαστε ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αισιόδοξοι ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα, αλλά και πως οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις» κατέληξε.
Πηγή:link
13
Dec

Ένας τραυματίας από την ξέφρενη πορεία ακυβέρνητου λεωφορείου στον Πειραιά

Ένας τραυματίας από την ξέφρενη πορεία ακυβέρνητου λεωφορείου στον Πειραιά.Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο σημειώθηκε το μεσημέρι στον Πειραιά στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, λύθηκε το χειρόφρενο του λεωφορείου που βρισκόταν στη συμβολή Φωτίου Κορυτσάς και Ασκληπιού, με αποτέλεσμα το όχημα να διανύσει μια απόσταση περίπου 100 μέτρων χτυπώντας τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, προηγήθηκε τροχαίο με ΙΧ αυτοκίνητα στη συμβολή των παραπάνω δρόμων. Ο οδηγός του λεωφορείου, που περνούσε από το σημείο, σταμάτησε και κατέβηκε να δει πώς θα περάσει από από εκεί.

Όπως μεταδίδει το peireuspress.gr, σύμφωνα με τους επιβάτες, εκείνη τη στιγμή το λεωφορείο άρχισε να κατηφορίζει ακυβέρνητο, παρασέρνοντας δέντρα, σταθμευμένα αυτοκίνητα και έναν άνδρα μεγάλης ηλικίας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια. Η ανεξέλεγκτη πορεία του λεωφορείου σταμάτησε όταν παρέσυρε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία του έφραξαν τον δρόμο.

 

Πηγή:link

13
Dec

Καρφιά και από ESM κατά του ΔΝΤ

Καρφιά και από ESM κατά του ΔΝΤ.O Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επέκρινε την Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το χθεσινό άρθρο του Πολ Τόμσεν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος του ESM δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ξαφνιάστηκαν από την ανάρτηση του κ. Τόμσεν για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην πρακτική των κεκλεισμένων των θυρών διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

 

Πηγή:link

13
Dec

Ευκ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ έχει κάνει ελάχιστα για να ελαφρύνει τις πιέσεις σε βάρος της Ελλάδας

Ευκ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ έχει κάνει ελάχιστα για να ελαφρύνει τις πιέσεις σε βάρος της Ελλάδας.Το ΔΝΤ έχει κάνει ελάχιστα για να ελαφρύνει τις πιέσεις σε βάρος της Ελλάδας, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Guardian. «Αντί να έχει το θάρρος των απόψεών του και να μας βοηθήσει να μειώσουμε το μέγεθος και/ή τη χρονική διάρκεια των πλεονασμάτων, μας ασκεί κάθε πίεση για να προσδιορίσουμε τα νέα μέτρα λιτότητας για το 2019 και ύστερα», αναφέρει ο υπουργός.

Ουσιαστικά το ΔΝΤ ζητά από τους Έλληνες συνταξιούχους και τα χαμηλά εισοδήματα να κάνουν μεγαλύτερη οικονομία, ενώ δεν αναφέρει όλη την αλήθεια, υποστηρίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]«Οι δαπάνες της Ελλάδας για τις συντάξεις και άλλα επιδόματα ανέρχονται περίπου στο 70% του μέσου όρου της ΕΕ και στο 52% της Γερμανίας. Είναι δυνατόν όταν περίπου το 45% των συνταξιούχων λαμβάνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας των 665 ευρώ, και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άτομα, δηλαδή, πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού, βρίσκονται στην κατηγορία που κινδυνεύει με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας να είναι ότι οι συντάξεις και οι φοροαπαλλαγές είναι πολύ γενναιόδωρες;»

«Την ίδια ώρα, ο μόνος λόγος που περισσότεροι άνθρωποι εξαιρούνται από την καταβολή φόρου εισοδήματος είναι ότι λιγότεροι άνθρωποι έχουν αξιοπρεπή εισοδήματα. Άρα το ΔΝΤ που υποτίθεται ότι επανεξετάζει τη σχέση μεταξύ ανάπτυξης και ανισότητας, και που ορθώς δίνει έμφαση στην σημασία της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, φαίνεται να μην γνωρίζει ότι η περαιτέρω μείωση των συντάξεων και των φοροαπαλλαγών δεν μπορεί παρά να αποτύχει, αυξάνοντας την ανισότητα και την κοινωνικό αποκλεισμό. Αλλά τουλάχιστον τότε θα βγαίνουν τα νούμερα».

Ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Αθήνα έχει συμφωνήσει με το αίτημα των εταίρων της στην ευρωζώνη να επιδιώξει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στην περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Αντ? αυτού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέφερε μια συμβιβαστική λύση όταν συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στις 5 Δεκεμβρίου.

«Παρουσίασα τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μια οικονομία όπως της Ελλάδας και αυτό που έχει περάσει κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν έχουν κανένα οικονομικό ή πολιτικό νόημα», επέμεινε ο υπουργός.

«Κάποια κράτη μέλη υποστήριζαν τη θέση ότι το 3,5% θα πρέπει να διατηρηθεί για 10 χρόνια. Άλλα κινούνται προς ένα συμβιβασμό πέντε ετών. Η ελληνική θέση είναι ότι κανένα από τα δύο δεν θα λειτουργήσει για την Ελλάδα και προτείναμε το συμβιβασμό του να μειωθεί άμεσα στο 2,5%, αλλά συμφωνώντας με τους θεσμούς ότι η μείωση μιας ποσοστιαίας μονάδας από το 3,5% θα διατεθεί αποκλειστικά για τη μείωση της φορολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βελτιώνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Ποια ήταν η απάντηση του ΔΝΤ; Το ΔΝΤ υποστήριξε στο Eurogroup ότι: ?Δεν έχει σημασία για εμάς εάν είναι τρία, πέντε ή δέκα χρόνια υψηλών πλεονασμάτων, και πάλι θα χρειαστεί να δούμε περισσότερα μέτρα για να βγουν τα νούμερα καθώς δεν πιστεύουμε ότι το 3,5% είναι εφικτό χωρίς τέτοια νούμερα?. Δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην συμβιβαστική μας πρόταση».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Η Ελλάδα δεν έχει ?συμφωνήσει? σε τίποτα ακόμα. Ωστόσο, βρίσκεται υπό έντονες πιέσεις από τους πιστωτές της να το κάνει. Το ΔΝΤ έχει κάνει ελάχιστα για να ελαφρύνει αυτή την πίεση. Αντί να έχει το θάρρος των απόψεών του και να μας βοηθήσει να μειώσουμε το μέγεθος και/ή τη χρονική διάρκεια των πλεονασμάτων, μας ασκεί κάθε πίεση για να προσδιορίσουμε τα νέα μέτρα λιτότητας για το 2019 και ύστερα».

 

Πηγή:link[/expander_maker]

13
Dec

Η Κομισιόν «αδειάζει» τον Τόμσεν: Δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα

Η Κομισιόν «αδειάζει» τον Τόμσεν: Δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα.Η Κομισιόν εκτιμά επισήμως ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί στην Ελλάδα είναι παραπάνω από αρκετά για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος και ζητεί από τους άλλους εταίρους στην τρόικα να αποδεχθούν και να αντιληφθούν αυτήν την εκτίμηση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Αννίκα Μπράιντχαρτ, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει τα γραφόμενα στο blog του Πολ Τόμσεν στον ιστότοπο του ΔΝΤ.

 Η εκπρόσωπος της Κομισόν έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο και κάλεσε σε ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε αυτή τη βάση: «Αν όλα τα μέρη εκφράζουν την ίδια δέσμευση, τότε μια συμφωνία είναι εφικτή σύντομα», τόνισε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Κομισιόν έχει εξετάσει τα συμφωνημένα μέτρα και σε αντίθεση με το ΔΝΤ, τα θεωρεί επαρκή για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Πηγή:link
13
Dec

«Στοπ» σε πληρωμές μισθών με μετρητά

«Στοπ» σε πληρωμές μισθών με μετρητά.Με πρόσθετο φόρο θα επιβαρύνονται όσες επιχειρήσεις εξοφλούν με μετρητά δαπάνες μισθοδοσίας, ακόμη και όταν πρόκειται για εργαζομένους που απασχολούνται με «μπλοκάκι».

Όπως ορίζει το άρθρο 72 του νομοσχεδίου για τον πτωχευτικό κώδικα, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, δεν εκπίπτουν «οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης,  όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών».

 

Πηγή: link

13
Dec

Αθήνα προς Τόμσεν: Δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου

Αθήνα προς Τόμσεν: Δεν έχεις το θάρρος της γνώμης σου.Εν όψει του νέου γύρου των συνομιλιών με τους δανειστές, κορυφαία μέλη του οικονομικού επιτελείου διεμήνυσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο», ενώ απαντώντας στο άρθρο-παρέμβαση του Πολ Τόμσεν κατηγόρησαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι «δεν έχει το θάρρος της γνώμης του».

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Οι παραπάνω τοποθετήσεις έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τέσσερις υπουργοί (ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά) στο περιθώριο του 18ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece in Forum που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς Τόμσεν ότι το ΔΝΤ δεν είναι αυτό που θέλει τη λιτότητα και ότι αν η Ελλάδα συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους για πιο φιλόδοξα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να νομοθετήσει ο κ. Σταθάκης απάντησε :«Οι απαντήσεις είναι δεδομένες. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ένα πλαίσιο με τους Ευρωπαίους. Συνεχίζουμε να συζητάμε.

Αυτό το πλαίσιο έχει ως βάση το 2018 που έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτα σαφής. Δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο. Άρα από εκεί και πέρα είναι θέμα του νέο κύκλου των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο».

Αναφορικά με τα επιχειρήματα του Πολ Τόμσεν ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακό εμπόδιο, γιατί δεν αντιμετωπίζει δύο βασικά προβλήματα, που είναι οι φοροαπαλλαγές και οι γενναιόδωρες συντάξεις, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε:

«Προφανώς και δεν συμφωνούμε σε αυτά που λέει ο κ. Τόμσεν. O κ. Τόμσεν και το ΔΝΤ έχουν πει πάρα πολλά. Το μόνο πρόβλημα που έχουν κατά την δική μου άποψη είναι ότι το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του.

Όταν λέει ότι χρειαζόμαστε 1,5% πλεόνασμα κι όχι 3,5% % δεν επιμένει σ ΄αυτό. Αλλάζει γνώμη. Οπότε γιατί να πάρω σοβαρά αυτό που λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις είναι γενναιόδωρες».

Οι δύο υπουργοί ρωτήθηκαν και για την αβεβαιότητα που προκαλείται στους επενδυτές λόγω των συχνών αναφορών σε εκλογές. Ο κ. Παπαδημητρίου απαντώντας υποστήριξε ότι «τα μηνύματα για εκλογές έρχονται από την αντιπολίτευση.

Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για επενδύσεις. Θέλει να προσκαλέσει τους επενδυτές γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία είναι το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της το οποίο πληροί όλες τις ικανότητες που θέλει ένας επενδυτής, είτε είναι στην πληροφορική είτε σε άλλους τομείς.

Οι ευκαιρίες είναι τώρα και νομίζω το περιβάλλον έχει αλλάξει. Υπάρχουν μερικά εμπόδια τα οποία προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε. Το κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την προσέλκυση των επενδύσεων».

Το Annual International Capital Link Invest in Greece Forum είναι το μοναδικό υψηλού επιπέδου Διεθνές Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο για την Ελλάδα που γίνεται εκτός Ελλάδος – στη Νέα Υόρκη – με μια επιτυχημένη προϊστορία 18 ετών, με αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου και φέρνοντας σε επαφή πλήθος διεθνών επιχειρηματιών, επενδυτών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων.

Διοργανώνεται κάθε χρόνο και έχει καθιερωθεί σαν την κύρια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Αμερικανοί επενδυτές ενημερώνονται για το εκάστοτε κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία καθώς και για οικονομικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές.

Πηγή : link[/expander_maker]

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close