09/12/2016

9
Dec

Μαξίμου για εξαγγελίες: Αντιλαμβανόμαστε τα εσωκομματικά της ΝΔ – εκλογές το 2019

Μαξίμου για εξαγγελίες: Αντιλαμβανόμαστε τα εσωκομματικά της ΝΔ – εκλογές το 2019.Απάντηση στις σημερινές αντιδράσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δίνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την κριτική που ασκεί. Τονίζουν δεν πως δεν αποτελεί κίνηση προεκλογικού χαρακτήρα αλλά μια κοινωνικά ορθή κίνηση, από την υπεραπόδοση των εσόδων και όχι το πρωτογενές πλεόνασμα. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές συνεχίζουν ασκώντας σκληρή κριτική στην ΝΔ για το γεγονός ότι δεν παίρνει θέση για τις διαπραγματεύσεις στα εργασιακά κατηγορώντας την πως αποκρύπτει την πραγματική ατζέντα, “στυγνού θατσερισμού”, όπως σημειώνουν.

“Η ΝΔ επιβεβαιώνει την αμηχανία της μιλώντας για προεκλογικές εξαγγελίες γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να κρύψει την πραγματική της ατζέντα: Ότι η «Συμφωνία Αλήθειας» δεν είναι τίποτα άλλο από την αλήθεια του πιο στυγνού θατσερισμού: Είναι η συμφωνία για σφαγή των συντάξεων, βαθύ μαχαίρι στην Υγεία και την Παιδεία, απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και ολοκληρωτική  απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Ωστόσο επειδή ορισμένοι δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή για να εξισώσουν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου την Άνοιξη του 2014, ας μιλήσουμε με όρους αλήθειας, που τόσο αρέσουν στον κ. Μητσοτάκη. Τις δύο πρωτοβουλίες χωρίζει άβυσσος”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν επ’ αυτού: “Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2014 το «κοινωνικό μέρισμα», ύψους 450 εκατ. ευρώ, το οποίο αντλήθηκε, δήθεν, από μέρος του πλεονάσματος του 2013. Με αυτόν τον τρόπο, εγγράφοντας δηλαδή τη δαπάνη στον προϋπολογισμό του 2014, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έριξε στα βράχια τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 ύψους 1,5%. Τελικά ο λογαριασμός έγραψε πλεόνασμα μόνο 0,4% δημιουργώντας δημοσιονομικό κενό κοντά στο 1 δις. ευρώ. Δεν επρόκειτο φυσικά για κάποια αστοχία της τότε κυβέρνησης αλλά για στρατηγική επιλογή, αφού υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, που επιβεβαιώθηκε και στις ευρωεκλογές τρεις μήνες αργότερα, Σαμαράς και Βενιζέλος, είχαν αποφασίσει να εγκαινιάσουν μία μακρά προεκλογική περίοδο και να ναρκοθετήσουν το δρόμο για την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντ’ αυτού η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στην διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 με κοινωνικά κριτήρια. Η δαπάνη αυτή, η οποία, επαναλαμβάνουμε, δεν προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά από την υπεραπόδοση, εγγράφεται στον προϋπολογισμό του ιδίου έτους χωρίς να διακινδυνεύεται η επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς για το 2016 (+0,5%). Είναι στην απόλυτη ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης να κατανείμει τις δαπάνες της κατά τον τρόπο τον οποίο θεωρεί εκείνη πιο αποτελεσματικό και ορθό κοινωνικά, αρκεί να επιτυγχάνεται ο συμφωνημένος στόχος. Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Δυστυχώς για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ευτυχώς για τη χώρα, η κίνηση αυτή δεν έχει χαρακτήρα προεκλογικής παροχής αλλά αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και κίνηση ανακούφισης μιας ευρείας κοινωνικής ομάδας που έχει υποστεί πολλά κατά τη διάρκεια της κρίσης”.

“Αποτελεί ««ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς» η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων”, διερωτώνται οι ίδιοι κύκλοι, καταλήγοντας πως για τις εκλογές η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να κάνει υπομονή ως το 2019.

 

Πηγή:link

9
Dec

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον Παναθηναϊκό

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον Παναθηναϊκό.Βαθιές τομές θα επιφέρει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η εικόνα της ομάδας στο ματς με την Θέλτα προβλημάτισε για μία ακόμη φορά, αν και οι περισσότεροι στο σύλλογο είχαν συνηδειτοποιήσει ότι το μοντέλο που δημιουργήθηκε από τον Αντρέα Στραματσόνι δεν είναι δυνατό να φέρει αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, παρότι χθες βράδυ αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών του «τριφυλλιού», είναι αποφασισμένος να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το πιθανότερο ακόμη και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η πλαισίωση ενός προσώπου που θα εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή, αντί του Ζιλμπέρτο Σίλβα και θα πλαισιώσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη, θεωρείται ειλημμένη απόφαση. Ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, μάλλον από κάποιο άλλο πόστο (ακούγεται αυτό του πρεσβευτή της ομάδας στο εξωτερικό).

Προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει ονόματα για το πρόσωπο που θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα εμπιστευθεί την θέση σε Έλληνα ή, ξένο.

Επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έρθουν αλλαγές σε τμήματα της ομάδας για τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα των οποίων δεν υπάρχει ικανοποίηση, όπως το ιατρικό τιμ, ενώ θα γίνουν αλλαγές και σε στελέχη της ΠΑΕ.

Τέλος θα γίνουν και μερικές προσθήκες τον ερχόμενο Ιανουάριο, μιας και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από κάποιους παίκτες. Η έλευση των παικτών αυτών θα επιφέρει ταυτόχρονα την απομάκρυνση κάποιων άλλων.

 

Πηγή:link

9
Dec

Ρέγκλινγκ: Δεν ετοιμάζουμε βοήθεια προς την Ιταλία

Ρέγκλινγκ: Δεν ετοιμάζουμε βοήθεια προς την Ιταλία.Η Ευρωζώνη δεν ετοιμάζει πακέτο βοήθειας προς την Ιταλία, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου που παραχώρησε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

«Υπάρχουν πολλές φήμες, αλλά σε καμία περίπτωση η ιταλική κυβέρνηση δεν μας έχει προσεγγίσει για την παροχή βοήθειας» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης, ότι η Ιταλία δεν διαθέτει ευρύ πρόβλημα με το τραπεζικό της σύστημα, καθώς ορισμένες τράπεζες μόνο, χρήζουν επιπλέον κεφαλαιακής στήριξης.

«Δεν είναι όπως το 2009 ή το 2010, όταν αρκετές χώρες είχαν ευρύτερο πρόβλημα με τον τραπεζικό τους κλάδο» συνέχισε, τονίζοντας ότι η Ιταλία δεν βρίσκεται σε μία αντίστοιχη κατάσταση σήμερα.

 

Πηγή:link

9
Dec

Τουρκικές επενδύσεις €400 εκατ. στον ελληνικό τουρισμό

Τουρκικές επενδύσεις €400 εκατ. στον ελληνικό τουρισμό.Επί ελληνικού εδάφους και από τη «βιτρίνα» της Αθηναϊκής Ριβιέρας -το συγκρότημα του «Αστέρα Βουλιαγμένης»- επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σημασία που έχει η Ελλάδα στους σχεδιασμούς του τουρκικού ομίλου Dogus για την ανάπτυξή του στην τουριστική αγορά της Μεσογείου.

Το ειδικό βάρος που απέκτησε, ήδη, ο τουρκικός όμιλος στα πολυτελή «ράφια» του ελληνικού τουρισμού αποτυπώθηκαν στη σύντομη τοποθέτηση του Χουσνού Ακάν, δ/ντος συμβούλου του Dogus Group, κατά την επίσημη παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου που θα υλοποιήσουν στο ιστορικό συγκρότημα οι νέοι ιδιοκτήτες του «Αστέρα» (δύο κρατικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, Άραβες επενδυτές και Dogus Group).

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουσνού Ακάν, οι επενδύσεις του Dogus Group στην Ελλάδα ανέρχονται σε 200 εκατ. ευρώ και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας από την «Ιονική Ξενοδοχειακή» του ομίλου Alpha Bank, θα φθάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Ο τουρκικός όμιλος έχει εξασφαλίσει, ήδη, ισχυρή παρουσία στη πολυτελή «βιτρίνα» του ελληνικού τουρισμού συνάπτοντας συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση, τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου (για την εξαγορά του Hilton) και τον όμιλο «Κυριακούλη» για στον κλάδο μαρινών.

Η παρουσία του είναι «ευδιάκριτη» στην υπό διαμόρφωση Αθηναϊκή Ριβιέρα όπου εκτός ισχυρής μετοχική του παρουσίας στο ιδιοκτησιακό σχήμα του νέου «Αστέρα», μετέχει στη διαχείριση (μέσω της D-Marin) τριών μαρινών (Φλοίσβου, Ζέας, Γλυφάδας) από κοινού με την Lamda Development και την Kiriacoulis. Με την τελευταία διαχειρίζονται από κοινού και τη μαρίνα Γουβιών στην Κέρκυρα αυξάνοντας σε τέσσερις τις μαρίνες που ελέγχει στην Ελλάδα.

Ο τουρκικός όμιλος βρίσκεται, παράλληλα, σε φάση ανάπτυξης του ξενοδοχειακού του βραχίονα D-Hotels and Resorts. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δ/νων σύμβουλος του ομίλου, η Dogus Group διαχειρίζεται, ήδη, 16 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 3.000 κλινών με στόχο να τα αυξήσει άμεσα σε 26, αποκτώντας παρουσία σε 8 χώρες.

Ας σημειωθεί, πως ο τουρκικός όμιλος συνεργάζεται με τον αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο Hyatt International ενώ ο επικοινωνιακός βραχίονας του ομίλου συνεργάζεται με τον πασίγνωστο αμερικανικό οίκο ταξιδιωτικών εντύπων Conde Nast.

O όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951, δραστηριοποιείται σε οκτώ κλάδους μεταξύ των οποίων ο χρηματοοικονομικός, οι κατασκευές, τα μίντια και ο τουρισμός ενώ ελέγχει 330 εταιρείες, απασχολεί 55.000 εργαζόμενους και έχει παρουσία σε τριάντα χώρες.

Ενδεικτικό της πολυεπίπεδης παρουσίας του ομίλου αποτελεί το γεγονός πως ο τραπεζικός του «βραχίονας» Garanti Bank λειτουργεί 7 υποκαταστήματά του στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Πηγή : link

9
Dec

Επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε όλους τους δήμους της χώρας

Επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε όλους τους δήμους της χώρας.Με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου “Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85).” το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επεκτείνεται, από 01-01-2017 σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Διαβάστε  περισσότερα εδώ

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close