fbpx

21/10/2016

21
Oct

Παππάς στο CNBC: Καμία εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να καθυστερεί λύσεις που έχουμε συμφωνήσει

Παππάς στο CNBC: Καμία εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να καθυστερεί λύσεις που έχουμε συμφωνήσει.Την ανάγκη να τηρήσουν οι εταίροι της Ελλάδας το τμήμα της Συμφωνίας που τους αναλογεί και να προχωρήσει άμεσα η ελάφρυνση του χρέους της χώρας μας, υπογράμμισε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Η κυβέρνησή μας έχει ολοκληρώσει όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο. Προχωρούμε σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Αλλά χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Τώρα είναι η ώρα -όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας- και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της Συμφωνίας», τόνισε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε σχετικά με τις εκλογές στη Γερμανία: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία εκλογική διαδικασία, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, δεν πρέπει να καθυστερεί λύσεις τις οποίες έχουμε ήδη συμφωνήσει».

«Υλοποιήσαμε δομικές μεταρρυθμίσεις, ψηφίσαμε ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, πετύχαμε πολύ αποτελεσματικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η Ελλάδα –για πρώτη φορά στην Ιστορία της- βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, μιλάμε για “χρυσό μετάλλιο”, στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για το 2015, ενώ είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και για το επόμενο στάδιο», επισήμανε ο Υπουργός Επικρατείας.

«Ψηφίσαμε δομικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος, καθώς και της δημόσιας διοίκησης. Θαρραλέες αλλαγές, τις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν τόλμησαν, ποτέ δεν επιχείρησαν καν. Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελούσαν μέρος του παλαιού συστήματος, που ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με εγκαταστημένα συμφέροντα, τα οποία δεν επέτρεπαν στη χώρα να αναπτυχθεί», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

 

Πηγή:link

21
Oct

Τσίπρας στο France24: Ο Σόιμπλε ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ

Τσίπρας στο France24: Ο Σόιμπλε ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ.

«Έχουμε πει ότι λύση δεν είναι η λιτότητα, αλλά η ατζέντα της ανάπτυξης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε πρωινή συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France24, υπερασπιζόμενος την πολιτική του.

Σε μία πρώτη παρατήρηση ότι μία κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς εφαρμόζει σειρά μέτρων λιτότητας, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Δώσαμε μία μεγάλη μάχη προασπιζόμενοι τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, αλλά και για να θέσουμε την Ευρώπη ενώπιον των ευθυνών της, ώστε να αλλάξει κατεύθυνση. Είπαμε επανειλημμένα ότι λύση δεν είναι η λιτότητα αλλά η ατζέντα της ανάπτυξης. Μπορεί στο ηθικό πεδίο να νικήσαμε, η δύναμη, όμως, των αγορών μάς οδήγησε σε συμβιβασμό. Είχαμε απέναντί μας ένα ακραίο σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομίας που ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα βγάζοντάς την από την Ευρωζώνη. Ο συμβιβασμός κατέληξε να έχουμε, μεν, λιγότερη λιτότητα από πριν, αλλά πάντα λιτότητα, πράγμα που υλοποιούμε, μην έχοντας άλλη εναλλακτική λύση. Απαιτούμε, όμως, συγχρόνως να σεβαστούν και οι εταίροι μας τις δικές τους δεσμεύσεις”.

Σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και την ολιγωρία των πιστωτών, ιδιαίτερα της Γερμανίας, στο να προχωρήσουν επ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Συνήθως τα τελευταία έξι χρόνια κυρίως οι εκπρόσωποι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών λένε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Για πρώτη φορά εμείς τώρα, λέμε ότι και οι άλλοι εταίροι, μαζί με τους Γερμανούς, θα πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης, είναι η ώρα να παρθούν μέτρα για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές ότι η Ελλάδα βγήκε από την κρίση. Είναι κάτι που δικαιούμαστε. Σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας που βρίσκεται η Ευρώπη, η Ελλάδα είναι καταμεσίς σε δύο παράλληλες κρίσεις: Την κρίση του χρέους και την κρίση του μεταναστευτικού. Είμαστε το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας σε μία ασταθή περιοχή. Δείτε τι συμβαίνει στην Τουρκία, στη Συρία, στη Λιβύη. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να έχει μία νέα εστία κρίσης. Θα πρέπει να συμφωνηθεί στο να δοθεί μία προοπτική στην ελληνική οικονομία. Έχουμε ένα υψηλό ποσοστό ανάπτυξης, έχουμε όμως ανάγκη να δοθεί το σινιάλο στους ξένους επενδυτές, ώστε να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη για να επωφεληθεί δικαίως και ο ελληνικός λαός”.

Πηγή:link

21
Oct

Τι “ακριβώς” είπε χθες ο Draghi για το ελληνικό QE

Τι “ακριβώς” είπε χθες ο Draghi για το ελληνικό QE.H ερμηνεία των χθεσινών δηλώσεων Draghi για το εάν και πότε θα μπορούσαν τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ είναι αμφιλεγόμενη. Τι “ακριβώς” όμως είπε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ;
Ο Draghi ακριβής όσο ποτέ στις απαντήσεις του χθές χρησιμοποίησε δύο λέξεις κλειδιά για να απαντήσει στο κατά πόσο θα μπορούσαν τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στο QE.
Είπε κατ’ αρχήν οτι μία τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να αρχίσει τώρα, είναι “πρώιμη”.
Και η αλήθεια είναι οτι πράγματι οποιαδήποτε συζήτηση για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ΕΚΤ – όπως ο ίδιος έχει πεί – θα μπορούσε να γίνει μόνο αν έχουν υπάρξει δύο προϋποθέσεις: να είναι το ελληνικό πρόγραμμα “on track” και να έχει εξασφαλισθεί η αξιοπιστία των ελληνικών ομολόγων.
Για να γίνει το πρώτο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ολοκληρωθεί η Β αξιολόγηση και αυτή στην καλύτερη περίπτωση δεν πρόκειται να έχει τελειώσει πριν από το τέλος του έτους.
Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί διαφορετικά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει.
Όσον αφορά την αξιοπιστία των ελληνικών ομολόγων ο Draghi χρησιμοποίησε την δεύτερη λέξη κλειδί, είπε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα εξετασθεί “ανεξάρτητα”.
Και έμμεσα έτσι επαναβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ πρόκειται να ετοιμάσει την δική της Έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους “ανεξάρτητα”. “Ανεξαρτητα” από ποιόν; Ανεξάρτητα από το ΔΝΤ.
Και εδώ ο Draghi έδωσε ένα επιπλέον διακριτικό σήμα βάζοντας στο τραπέζι το στοιχείο ότι αυτά που χρειάζεται να γίνουν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προσδιορίζονται από την ΕΚΤ “ανεξάρτητα” από εκείνα που το ΔΝΤ θεωρεί αναγκαίες προϋποθέσεις…
Δεν θα μπορούσε να πεί με περισσότερη σαφήνεια αλλά και διακριτικότητα ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (και τις προϋποθέσεις γι’ αυτό) “ανεξάρτητα” από το τί θα πεί το ΔΝΤ.
Στην αυριανή έκδοση του “Κεφαλαίου” παρουσιάζεται ενα διεξοδικό ρεπορτάζ για το τι ακριβώς ετοιμάζεται στην Ευρωζώνη για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο αφ’ ενός μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ και αφ’ εταίρου μεταξύ της σκληρής στάσης του Schaeuble και της αναγνωρισμένης από το Eurogroup στις 24 Μαΐου ανάγκης να γίνουν τα πρώτα βήματα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πριν από το τέλος του 2016.

 

Πηγή:link

21
Oct

Σόιμπλε: Η ελάφρυνση χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Η ελάφρυνση χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις.Τη θέση ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, επανέλαβε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ο Σόιμπλε, σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου βιβλίου, υποστήριξε ότι «δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το επίπεδο του χρέους της, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία της να συγκροτήσει (λειτουργική) διοίκηση».

«Όλοι προσποιούνται ότι κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους θα έκανε καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο γενικά κάθε βούληση για να ασχοληθούν με μερικές μεταρρυθμίσεις».

Η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν θέλει να ληφθούν σύντομα αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους, έστω κι αν εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, όπως είχε αποφάσισε το Eurogroup τον περασμένο Μάιο. Κι αυτό γιατί το φθινόπωρο του 2017 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Στο παρασκήνιο διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα, που θα ικανοποιεί το Βερολίνο και θα επιτρέπει την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα του ΔΝΤ που ζητεί ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή : link

21
Oct

Management: Δέκα σίγουροι τρόποι για να αποτύχετε

Management: Δέκα σίγουροι τρόποι για να αποτύχετε.Ο manager όσο ικανός και να είναι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Χρειάζεται συνεργάτες οι οποίο θα τον συνδράμουν, θα τον βοηθήσουν και θα του επισημάνουν τα λάθη του.

Παρακάτω ακολουθούν δέκα κλασικά λάθη που πράτουν τα στελέχη τω επιχειρήσεων:

1. Να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνος σας. Να θυμάστε ότι, από τον λαιμό και κάτω, από άποψη αντοχής είμαστε όλοι πεπερασμένοι. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους. Αναθέτοντας εργασίες, πέραν των άλλων βοηθάτε και την ανάπτυξη των υφισταμένων σας

2. Να δημιουργείτε προστριβές με τους συναδέλφους σας. Μην ψάχνετε αφορμές για εντάσεις. Μάθετε να ξεχνάτε. Αφήστε και μια κουβέντα να πέσει κάτω

3. Να ασχολείστε με λεπτομέρειες. Πότε θα κάνετε τα σοβαρά; Μην αφήνετε το δέντρο να κρύβει το δάσος. Όσο ασχολείστε με λεπτομέρειες, τόσο πείθετε τους άλλους ότι δεν εμπιστεύεστε κανέναν και θα σας το ανταποδώσουν κατάλληλα

4. Να αποφεύγετε να παίρνετε αποφάσεις. Η αναποφασιστικότητα είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων μικρών, άβουλων, διστακτικών, χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στον ρόλο που τους έχει ανατεθεί

5. Να κολλάτε σε παλιές ιδέες. Επιτέλους, υπάρχουν και άλλες για να κολλήσετε

6. Να αγνοείτε τις ιδέες των άλλων. Αγνοώντας τις ιδέες τους, δείχνετε ότι υποτιμάτε όλη την προσωπικότητά τους. Οι άνθρωποι που νοιώθουν ότι δεν τους εκτιμάτε, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα σπουδαίο μαζί σας

7. Να κρατάτε όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό σας. Όλοι ξέρουν ότι η πληροφόρηση είναι δύναμη. Όταν την κρατάτε μόνον για εσάς, είναι σαν να τους λέτε ότι τους φοβάστε και δεν νοιώθετε ικανός για την θέση που έχετε

8. Να ενδιαφέρεστε μόνον για την δουλειά και ελάχιστα για τους ανθρώπους, ή αντιστρόφως. Υπάρχει ένα κατάλληλο σημείο ισορροπίας-ενδιαφέροντος, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για την δουλειά. Καμμία ακραία συμπεριφορά δεν φέρνει αποτελέσματα

9. Να κλέβετε το «μπράβο» των άλλων. Να παρουσιάζετε την δουλειά τους για δική σας. Μήπως δεν έχετε τίποτε δικό σας να επιδείξετε; Χρειάζεται να επιδείξετε και δική σας δουλειά όταν διοικείτε;

10. Να αγνοείτε τα αισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά σας. Ξέρετε, μερικοί πρέπει να ξυπνήσουν από το παραλήρημα της εξουσίας και να ξεπεζέψουν από το «καλάμι», πριν του ξυπνήσουν με την βία. Διοικούν ανθρώπους.

Πηγή : link

Comodo SSL