28/09/2016

28
Sep

Χρέος και επενδύσεις στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ευ. Τσακαλώτου με Ρέγκλινγκ και Χόγιερ

Χρέος και επενδύσεις στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ευ. Τσακαλώτου με Ρέγκλινγκ και Χόγιερ.Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ανακάμψει από την κρίση δημιουργώντας τις συνθήκες για σταθερή ανάπτυξη με κοινωνικά χαρακτηριστικά, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο υπουργός είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ. Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ESM, τέθηκε το ζήτημα της προετοιμασίας των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, για την πρόοδο της οποίας ο ESM πρόκειται να ενημερώσει το επόμενο διάστημα τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης στο λεγόμενο EuroWorking Group.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, και αφορούν κυρίως, σύμφωνα με τον υπουργό, τον «ανασχεδιασμό» του χρέους. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι το ΔΝΤ αναμένει να προσδιοριστούν πριν από το τέλος του 2016 – παρ’ όλο που θα υλοποιηθούν μετά το 2018 – έτσι ώστε στη βάση αυτή να συντάξει την ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι η εφαρμογή των προαπαιτουμένων για τη δόση των 2,8 δισ. αναμένεται να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πριν από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, καθώς τα εναπομείναντα τρία προαπαιτούμενα που δεν περιλαμβάνονταν στο χθεσινό νομοσχέδιο, θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στο νέο Ταμείο, το οποίο όπως εξήγησε, δεν έχει μοναδικό στόχο τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά κυρίως την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια ευκαιρία να αναδιαρθρώσει και οργανώσει το κράτος την περιουσία του προς όφελος των πολιτών. Σημείωσε δε, ότι σε συνέχεια της συμφωνίας με τους Θεσμούς για τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου (ο διορισμός των οποίων αποτελούσε προαπαιτούμενο της τρέχουσας αξιολόγησης) θα πρέπει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, να διοριστεί από τα εν λόγω μέλη το Διοικητικό Συμβούλιο (5 ως 7 άτομα) ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Τέλος, ο Ε. Τσακαλώτος αφού ευχαρίστησε τον Β. Χόγιερ για τη συνδρομή της ΕΤΕ στην προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στο άμεσο μέλλον επενδυτική δραστηριότητα σε τομείς που προωθούν την ανάπτυξη, και κυρίως στην ελληνική περιφέρεια.

Πηγή : link

28
Sep

Ντράγκι: Η ΕΚΤ χρειάζεται βοήθεια, λειτουργεί κοντά στο χαμηλότερο όριο

Ντράγκι: Η ΕΚΤ χρειάζεται βοήθεια, λειτουργεί κοντά στο χαμηλότερο όριο.Η νομισματική τόνωση της ΕΚΤ θα πρέπει να συμπληρωθεί με ενέργειες σχετικές και σε άλλους τομείς πολιτικής, καθώς η τράπεζα λειτουργεί ήδη κοντά στο «χαμηλότερο όριο», όπου τα επιτόκια δεν μπορούν να περικοπούν περαιτέρω, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Στο μυαλό μου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως όταν κινούμαστε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα, οι αλληλεπιδράσεις αυξάνονται» σημείωσε ο Μάριο Ντράγκι, καλώντας για περισσότερη ακαδημαϊκή έρευνα, αναφορικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Αργότερα, ο Μάριο Ντράγκι θα δεχθεί τις ερωτήσεις γερμανών βουλευτών της Μπούντεσταγκ αναφορικά με την υπερβολικά χαλαρή, όπως χαρακτηρίζεται, νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι σχέσεις μεταξύ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρωζώνης έχουν ψυχρανθεί, μετά την επιθετική πολιτική της ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα επιτόκια και να τροφοδοτήσει την οικονομία με πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ μέσω της αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

 

Πηγή:link

 

28
Sep

Κάρτα υγείας Safe Card

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη συνεργασία μου με την κάρτα υγείας Safe Card.

Με ένα πολύ μεγάλο δίκτυο κλινικών και διαγνωστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα και με πολύ προσιτές τιμές για ατομικά και για οικογενειακά προγράμματα δίνει την οικονομική ευχέρεια σε όλους να καλύψουν τις καθημερινες ιατρικές τους ανάγκες όσον αφορά επισκέψεις σε γιατρούς , διαγνωστικές εξετάσεις, check up κτλ .

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Safe Black το οποίο έχει τις περισσότερες παροχές απο τα τρία προγράμματα δείτε εδώ

Για να πάρετε τη δική σας προσφορά επικοινωνήστε μαζί μου εδώ

 

Αναβαλόγλου Γιώργος
Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

28
Sep

Την Κυριακή 2/10 η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο δήμο και το λαό της Καισαριανής, χαιρετισμός από τον Αλ. Τσίπρα

Την Κυριακή 2/10 η απόδοση του Σκοπευτηρίου στο δήμο και το λαό της Καισαριανής, χαιρετισμός από τον Αλ. Τσίπρα.Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης προσκαλεί στην εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Σκοπευτηρίου την Κυριακή 2/10 και ώρα 19.00

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου «Καταχνιά» από τη λαϊκή ορχήστρα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ

Πηγή : link

 

28
Sep

Ποιοι δικαιούνται Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 200 έως 500 ευρώ το μήνα

Ποιοι δικαιούνται Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από 200 έως 500 ευρώ το μήνα.Εκδόθηκε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου για την πρώτη πληρωμή σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η απόφαση όμως δεν γνωστοποιεί την ημερομηνία πληρωμής του ΚΕΑ αν και φαίνεται ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της κ. Φωτίου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 13.738.914,68 ευρώ των δόσεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Ειδικότερα εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης ποσού 5.399.005,65 ευρώ για τη δόση μηνός Αυγούστου σε 21.433 δικαιούχους και η η μεταφορά πίστωσης ποσού 8.339.909,03 ευρώ για τη δόση μηνός Σεπτεμβρίου σε 32.862 δικαιούχους.
Το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους και ωφελούνται περίπου 35.000 νοικοκυριά, ενώ από 1/1/2017 το πρόγραμμα επεκτείνεται παντού με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι συνολικά θα έχουν οφέλη περίπου 700.000 άτομα.
Τα ποσά ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
Λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και πιθανά εισοδήματα ανά έτος.
Εάν σε κάποια οικογένεια υπάρχει ένα μικρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή τότε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προσαρμόζεται ώστε οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.
Εάν για παράδειγμα σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη που δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα υπάρχει ένα εισόδημα της τάξης των 250 ευρώ, τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 150 ευρώ το μήνα ώστε να συμπληρωθούν τα 400 ευρώ.
Αντίστοιχα για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί που το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι στα 300 ευρώ, εάν υπάρχει ένα εισόδημα 100 ευρώ τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 200 ευρώ.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.

Πηγή : link

28
Sep

Τέστ για τις σχέσεις Φρανκφούρτης- Βερολίνου η ομιλία Ντράγκι στη Γερμανική Βουλή

Τέστ για τις σχέσεις Φρανκφούρτης- Βερολίνου η ομιλία Ντράγκι στη Γερμανική Βουλή.Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Το Βερολίνο αναμένεται να εκφράσει την αντίθεση του στην «χαλαρή» νομισματική  πολιτική που έχει επιλέξει ο Ντράγκι.

 28 09 2016 08:36:16

Ειδικότερα ο κ. Ντράγκι θα μιλήσει στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κατώτερης βουλής της Γερμανίας κεκλεισμένων των θυρών από τις 14:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, και δημόσια γύρω στις 6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Βερολίνου-Φρανκφούρτης έχουν ψυχρανθεί μετά από την επιθετική πολιτική της ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα επιτόκια και να τροφοδοτήσει την οικονομία με πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ μέσω της αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν σχεδιάζει να παρακολουθήσει την ακρόαση του Ντράγκι, έχει πει επανειλημμένως ότι τα επιτόκια είναι πάρα πολύ χαμηλά και ότι αποτελούν αιτία ανησυχίας επειδή κατατρώγουν τις αποταμιεύσεις των συνταξιούχων και βλάπτουν τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

28
Sep

Deutsche Bank: Υπάρχει αμερικανικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Γερμανίας;

Deutsche Bank: Υπάρχει αμερικανικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Γερμανίας;Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι τα προβλήματα στη Deutsche Bank θα μπορέσουν να λυθούν, αφού η τράπεζα ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται κρατική βοήθεια αναφορικά με την πιθανή επιβάρυνση των 14 δισεκ. δολαρίων για τη διευθέτηση της έρευνας που διεξάγουν οι ΗΠΑ για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Εντός της Γερμανίας δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν αντι-γερμανική επίθεση εξ Αμερικής, μετά και το τεράστιο σκάνδαλο Volkswagen. Πάντως, η τράπεζα δηλώνει πως είναι ικανή να αντιμετωπίσει τη ζημία χωρίς κυβερνητική βοήθεια, η οποία εξάλλου έχει αποκλειστεί δεδομένης και της εισόδου της χώρας σε προεκλογική περίοδο.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ερωτηθείσα σε συνέντευξη Τύπου για το εάν το Βερολίνο ανησυχεί για την Deutsche Bank και εάν εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην τράπεζα, η Μέρκελ δήλωσε: «Θέλω μόνο να πω ότι η Deutsche Bank είναι μέρος του γερμανικού τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα. Και φυσικά ελπίζω ότι όλες οι εταιρίες, εάν επίσης αντιμετωπίζουν προσωρινά προβλήματα, θα μπορέσουν να αναπτυχθούν προς τη σωστή κατεύθυνση». «Δεν θέλω να σχολιάσω πέρα από αυτό», πρόσθεσε η Μέρκελ. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει οποιαδήποτε κρατική βοήθεια για τη Deutsche Bank στο επόμενο έτος έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με το περιοδικό Focus που επικαλέστηκε ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Διαβρώνονται τα “μαξιλάρια” της τράπεζας

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, θα είναι «σημαντικά υποκεφαλαιοποιημένη», ακόμη και αν υποτεθεί ότι είναι επαρκείς οι προβλέψεις της για να καλύψουν έναν διακανονισμό με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα αναλυτής της τράπεζας Societe Generale. Ένας διακανονισμός, της τάξης των 3 έως 3,5 δις δολαρίων, θα άφηνε στη γερμανική τράπεζα περιθώριο να «κλείσει» άλλα νομικά θέματα, ενώ κάθε πρόσθετο 1 δις δολάρια δικαστικών χρεώσεων θα διάβρωνε 24 μονάδες βάσης (0,24 της ποσοστιαίας μονάδας) των κεφαλαίων της, έγραψαν αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν χρειάζεται τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, η μετοχή της υποχωρούσε σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ, εν μέσω ανησυχιών ότι τα κεφαλαιακά ‘μαξιλάρια’ της γερμανικής τράπεζας θα διαβρωθούν από τις αυξανόμενες νομικές επιβαρύνσεις, περιλαμβανομένου ενός διακανονισμού για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων που έκανε στις ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η γερμανική τράπεζα στο στόχαστρο των ΗΠΑ;

Το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle σχολιάζει πως μετά την Volkswagen, η αμερικανική κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τη Deutsche Bank. Το ποσό των 14 δις δολαρίων που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης στην υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης έχει ξεπεράσει και τις χειρότερες προσδοκίες με αποτέλεσμα να ακούγεται πολύ συχνά, και όχι μόνο σε χρηματοπιστωτικούς κύκλους, η θεωρία ότι πίσω από το υπέρογκο αυτό ποσό διακινδυνεύονται τεράστια χρηματικά αλλά και πολιτικά συμφέροντα.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν χαρίζεται ούτε σε εγχώριους κολοσσούς, όπως έχει φανεί από πολλές ανάλογες περιπτώσεις

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν χαρίζεται ούτε σε εγχώριους κολοσσούς, όπως έχει φανεί από πολλές ανάλογες περιπτώσεις» σημειώνει στην DW ο Τζον Κόφε, καθηγητής Νομικής στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Το μεγαλύτερο πρόστιμο για προβληματικούς τίτλους ενυπόθηκων δανείων, ύψους 17 δις δολαρίων, έχει καταβάλει η Bank of America.

Στη Γερμανία όμως, επικρατεί η αντίληψη ότι η Deutsche Bank είναι έρμαιο εθνικών συμφερόντων. Κι αυτό γιατί η σκληρή στάση της αμερικανικής δικαιοσύνης εκδηλώθηκε αφότου η ΕΕ αποφάσισε να πληρώσει η Apple στην Ιρλανδία 13, δις δολάρια. «Υπάρχουν πολλοί στις αγορές που θεωρούν ότι πρόκειται για πράξη εκδίκησης για την Apple», λέει ο Ίνγκο Φρομ, αναλυτής από την Τράπεζα του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης στους Financial Times.

Ο πιθανός λογαριασμός των 14 δις ευρώ, για τη διευθέτηση της έρευνας που κάνουν οι ΗΠΑ είναι υπερδιπλάσιος από την πρόβλεψη των 5,5 δις ευρώ που έχει σχηματίσει η Deutsche για δικαστικές διαμάχες. Η τράπεζα αντιμετωπίζει, επίσης, έρευνες για νομικά θέματα, όπως τη χειραγώγηση συναλλαγματικών ισοτιμιών, συναλλαγές σε πολύτιμά μέταλλα και τις μεταφορές δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, περιπλέκοντας τις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της, Τζον Κράιαν, να ενισχύσει την κερδοφορία και τους συντελεστές κεφαλαίων της.

Καταποντίστηκε η μετοχή της Deutsche Bank

Η μετοχή της τράπεζας μειώθηκε 4,2% στα 10,93 ευρώ τη Δευτέρα στη Φρανκφούρτη, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλό επίπεδο. Ο δείκτης ευρωπαϊκών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Bloomberg υποχώρησε 1,5%, με τη Deutsche να σημειώνει τη χειρότερη επίδοση.

Σε αρνητικό έδαφος, παρά τη θετική εκκίνηση, διολίσθησαν και στη συνεδρίαση της Τρίτης τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, εν μέσω των νέων κλυδωνισμών στον τραπεζικό κλάδο. Στο ταμπλό, η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε κατά 2,76% στα 10,25 ευρώ, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το 1983.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/DW[/expander_maker]

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close