26/09/2016

26
Sep

…Κι αποχαιρέτα τα, τα δικαιώματα που χάνεις

…Κι αποχαιρέτα τα, τα δικαιώματα που χάνεις.Αν και οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για την TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) φαίνεται να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, μια άλλη εμπορική συμφωνία που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ 50 χωρών έρχεται να συνθλίψει τα δικαιώματα των πολιτών.

Πρόκειται για την TiSA (Συμφωνία για το Εμπόριο Υπηρεσιών) για την οποία την περασμένη εβδομάδα διέρρευσαν νέα μυστικά κείμενα από το ολλανδικό γραφείο της Greenpeace τα οποία αποκαλύπτουν ότι, εφόσον υπογραφεί, θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση αγαθών και υπηρεσιών που μέχρι τώρα θεωρούνται δημόσια, όπως το νερό, η υγεία και η εκπαίδευση.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι διαπραγματεύσεις για την TiSA όχι μόνο δεν είναι ανοιχτές στην κοινωνία, αλλά διεξάγονται με ακόμη μεγαλύτερη μυστικότητα από τις αντίστοιχες για την TTIP, συνήθως σε πρεσβείες στην πόλη της Γενεύης.

Και ενώ η συμφωνία είναι ελάχιστα γνωστή στην κοινωνία, οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εντούτοις, κάποια από τα κείμενα της διαπραγμάτευσης δεν θα δημοσιευτούν παρά μόνο αφού περάσουν 5 χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας!

Η TiSA αφορά τις υπηρεσίες και όχι τα αγαθά, όπως οι περισσότερες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, αλλά ο όρος «υπηρεσίες» είναι ασαφής και θα μπορούσε ενδεχομένως να ισχύσει και για το εμπόριο συγκεκριμένων αγαθών.

Μεταξύ άλλων, η TiSA θα καλύπτει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις υπηρεσίες του τομέα επικοινωνίας και τεχνολογίας πληροφοριών, τις υπηρεσίες διεθνών θαλάσσιων μεταφορών, τις υπηρεσίες που συνδέονται με υπολογιστές, τις ταχυδρομικές και υπηρεσίες courier και τις υπηρεσίες δημόσιων προμηθειών.

Ολα για τις πολυεθνικές

Στόχος της TiSA είναι να απορρυθμίσει το διασυνοριακό εμπόριο υπηρεσιών και να περιορίσει την εθνική κυριαρχία για να ενισχύσει το παγκόσμιο εμπόριο προς όφελος των πολυεθνικών.

Ο τομέας των υπηρεσιών παράγει άυλα αγαθά, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της TiSA.

Ομως, η άρση των φραγμών στις υπηρεσίες θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, όπως τα εργασιακά δικαιώματα, ο τραπεζικός τομέας και η πρόσβαση σε αγαθά που μέχρι σήμερα θεωρούνται δημόσια, όπως το νερό, η υγεία, η εκπαίδευση και η ενέργεια.

Περισσότερες από 50 χώρες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την TiSA, ανάμεσά τους μεγάλες οικονομίες, αλλά και λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες, όπως η Κολομβία, το Μεξικό, ο Παναμάς, το Περού, η Τουρκία, το Πακιστάν και η Παραγουάη.

Οι χώρες αυτές αποτελούν το 70% της παγκόσμιας οικονομίας και ο απώτερος στόχος της συμφωνίας είναι να επιβληθεί και στον υπόλοιπο κόσμο μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ρήτρες που περιλαμβάνονται στην TiSA όπως η «μη αναστρεψιμότητα» και η «διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης» καθιστούν πρακτικά αδύνατο να αναιρεθεί η απελευθέρωση των υπηρεσιών στο μέλλον, εφόσον αυτή εφαρμοστεί.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δημόσιες υπηρεσίες που ιδιωτικοποιούνται δεν θα μπορούν μελλοντικά να κρατικοποιηθούν ξανά, ακόμη και εάν μία εκλεγμένη κυβέρνηση έχει λάβει σχετική εντολή μετά από εκλογές.

Εξάλλου, όλες οι υφιστάμενες ρυθμίσεις θεωρούνται από την TiSA φραγμοί στο εμπόριο και αίρονται από τις προβλέψεις της χωρίς δυνατότητα επαναφοράς, λόγω της εφαρμογής των ρητρών της «μη αναστρεψιμότητας» και της «διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης».

Κάθε υφιστάμενη ρύθμιση στο εμπόριο θεωρείται από την TiSA φραγμός που πρέπει να αρθεί.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που συνήθως αφορούν σημαντικές νομοθετικές προβλέψεις για την προστασία των πολιτών, όπως η νομοθεσία για το περιβάλλον, την υγεία, την ιδιωτικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ωστόσο, για τις εταιρείες αυτή η νομοθεσία θεωρείται περιορισμός των κερδών.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, οι προβλέψεις της TiSA ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τα κράτη να νομοθετούν προκειμένου να πετύχουν τον στόχο της διατήρησης της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Η TiSA θα οδηγήσει στην αύξηση του εμπορίου ορυκτών καυσίμων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η απεξάρτηση από αυτά, ενώ θέτει εμπόδια στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η TiSA δίνει ακόμα μεγαλύτερη εξουσία στις πολυεθνικές, οι οποίες θα μπορούν να παρεμβαίνουν στη νομοθεσία ενός κράτους, εφόσον θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, ενώ θα έχουν προνομιακή πρόσβαση στην αγορά υπηρεσιών στις χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία, εις βάρος των τοπικών εταιρειών.

Από την άλλη, η TiSA απειλεί την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μας στο Ιντερνετ, αφού θα παραχωρήσει το δικαίωμα σε εταιρείες, όπως η Google και η Microsoft, να μεταφέρουν τα προσωπικά δεδομένα σε χώρες με χαλαρή νομοθεσία προστασίας τους, με αποτέλεσμα αυτά να μπορούν να καταλήξουν σε χέρια τρίτων και να παραβιαστεί το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο.

Με την TiSA θα εγκαταλειφθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας ώστε να δημιουργηθούν από πολυεθνικές επιχειρήσεις οι «αγορές υγείας». Σε αυτές, μεγάλες εταιρείες υπηρεσιών υγείας θα αποφασίζουν το κόστος της περίθαλψης και επομένως το δικαίωμα στην υγεία για δισεκατομμύρια πολίτες.

Στην πράξη η TiSA θεσμοθετεί την περαιτέρω ασυδοσία του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς δίνει το δικαίωμα και στις εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, πολλές από τις οποίες εμπλέκονται σε σκάνδαλα και φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών, να παρεμβαίνουν στην επιβολή ρυθμίσεων που στόχο έχουν να αποτρέψουν την αισχροκέρδεια και να περιορίσουν τα επισφαλή χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Κι αυτό θα συμβεί καθώς η TiSA επιβάλλει στις κυβερνήσεις να ενημερώνουν εγκαίρως τις μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες για την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν ρυθμίσεις στις υπηρεσίες τους, δίνοντας στην πραγματικότητα την ευκαιρία στις εταιρείες αυτές να τις ακυρώνουν.

ΠΗΓΗ: Greenpeace[/expander_maker]

26
Sep

Υπερψηφίστηκε στις επιτροπές το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Υπερψηφίστηκε στις επιτροπές το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Υπέρ ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων).

Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων στηλίτευσαν την νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης, αποδίδοντας την επείγουσα διαδικασία σε δική της ολιγωρία.

«Το επείγον απλώς δείχνει την ανοργανωσιά της κυβέρνησης», σημείωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιστιώτης από τη Νέα Δημοκρατία.

«Είμαστε θεατές στο ίδιο έργο της ιλαροτραγωδίας για άλλη μια φορά. Αυτός ο τρόπος νομοθέτησης έχει γίνει πλέον σύστημα. Οδηγείτε το κοινοβούλιο με την πλάτη στον τοίχο να αποδέχεται αυτά που δήθεν έχουν διαπραγματευτεί οι ηρωικοί διαπραγματευτές», σχολίασε σκωπτικά ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επικριτικός ήταν και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. «Όταν πρόκειται για μέτρα Αρμαγεδδών η κυβέρνηση τα φέρνει με τη διαδικασία του επείγοντος. Κι επειδή δεν συντρέχει λόγος για πανηγυρισμούς το φέρνει έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, που τόνισε ότι «το επείγον κατέστη μοιραίο επειδή υπήρξε απραξία επί μήνες από την πλευρά της κυβέρνησης».

Κατά της συζήτησης του νομοσχεδίου με διαδικασίες fast track τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, Ευάγγελος Καρακώστας και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, αντίστοιχα.

Για ασφυκτικά χρονικά περιθώρια έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με επείγουσες διαδικασίες.

Πηγή: link

 

26
Sep

Νέο ιστορικό χαμηλό στη μετοχή της Deutsche Bank – Φόβοι για bail-in

Νέο ιστορικό χαμηλό στη μετοχή της Deutsche Bank – Φόβοι για bail-in.Συγκεκριμένα,  οι μετοχές της Deutsche Bank στον γερμανικό δεικτη DAX, υποχωρούν πάνω από 6% στα 10,710 ευρώ, κάτι που αποτελεί νέο χαμηλό ρεκόρ, ενώ χαμηλότερα παρασύρεται και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης συμπαρασύροντας τις ιταλικές και ισπανικές τράπεζες.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, εκτός από τη μεγάλη της έκθεση σε παράγωγα, αντιμετωπίζει και νομικά προβλήματα, με πρώτο το πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολαρίων που έχει προτείνει το αμερικανικό δικαστηριο. Το ποσό είναι υπερδιπλάσιο του ποσού που η τράπεζα έχει βάλει στην άκρη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισολογισμού της, για την κάλυψη του νομικού κόστους. Όπως αναφέρει το Bloomberg η διοίκηση της τράπεζας έχει αρνηθεί να πληρώσει αυτό το πρόστιμο και εκτιμά ότι θα επιτύχει συμβιβασμό σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Εκτός από αυτό, η τράπεζα είναι αντιμέτωπη με έρευνες σε νομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των αγορών νομισμάτων και πολύτιμων μετάλλων καθώς και τις μεταβιβάσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία.

«Πολιτικός πονοκέφαλος» από την κατάσταση της Deutsche Bank

Σε μια κλειστή συνεδρίαση των βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών την περασμένη εβδομάδα, τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας τέθηκαν στο τραπέζι, την στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Deutsche Bank ως την πιο επικίνδυνη τράπεζα στον κόσμο, τονίζοντας ότι ο γερμανικός κολοσσός σε χειρότερη θέση από ότι ήταν οι αμερικάνικες τράπεζες λίγο πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Σημερινό δημοσίευμα του Focus που επικαλείται και το Bloomberg, αναφέρει πως η Γερμανίδα καγκελάριος θα προτιμήσει τη λύση του bail-in αν απαιτηθεί διάσωση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Οι διαρροές, που όπως επισημαίνει το Focus προέρχονται από το στενό περιβάλλον της Άνγκελα Μέρκελ, έχουν ιδιαίτερα υψηλή σημειολογική σημασία καθώς ακολουθούν τη συζήτηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Deutsche Bank σε κλειστή επιτροπή των Σοσιαλδημοκρατών.

 

Πηγή:link

26
Sep

Αποχώρηση Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας

Αποχώρηση Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας.Την απόφασή του να αποχωρήσει από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται» ανακοίνωσε ο Γιάννης Καλογρίτσας.

Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, «παρότι», συμπληρώνει, «χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Πηγή:link[/expander_maker]

26
Sep

«Θα δεχόμαστε 500 πρόσφυγες το μήνα από Ελλάδα-Ιταλία»

«Θα δεχόμαστε 500 πρόσφυγες το μήνα από Ελλάδα-Ιταλία».Η Γερμανία θα δέχεται 500 πρόσφυγες μηνιαίως από την Ελλάδα και την Ιταλία. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί κυρίως η επανένωση οικογενειών οι οποίες διαλύθηκαν κατά τη φυγή τους, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που επικαλείται πηγές στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα η Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνόδου στη Βιέννη, διαβεβαίωσε Ελλάδα και Ιταλία πως θα προσφέρει περισσότερη βοήθεια στο προσφυγικό.

«Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη παράτυπη μετανάστευση. Γι αυτό θα δεχόμαστε «μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες μηνιαίως», οι οποίοι χρειάζονται μια προοπτική φέρεται να είπε.

Aυτήν την δέσμευση έρχεται να επιβεβαιώσει με συγκεκριμένους αριθμούς το δημοσίευμα της εφημερίδας σύμφωνα με πηγές από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών

«Έχουμε το καθήκον να συμμετάσχουμε στην κατανομή των 160.000 προσφύγων», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στη Βιέννη, η οποία όμως δεν πιστεύει ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν θα μετάσχει σε αυτό. Με ευχαρίστηση όμως η Μέρκελ διαπίστωσε ότι μικρότερες χώρες δέχονται να μετάσχουν στην κατανομή των προσφύγων.

Η καγκελάριος Μέρκελ είπε επίσης ότι η δικαιοδοσία της FRONTEX θα επεκταθεί μέχρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι το οποίο ζήτησε η ίδια η Αθήνα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε επίσης ότι ο επαναπατρισμός όσων δεν εγκρίνεται η αίτηση ασύλου πρέπει να προχωρήσει και για το λόγο αυτό πρέπει το συντομότερο να συναφθούν συμφωνίες με το Πακιστάν και τις χώρες της βόρειας Αφρικής «ούτως ώστε να γίνει σαφές ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα επαναπατρίζονται. Επιπλέον πρέπει να καταπολεμηθούν οι αιτίες της φυγής και πρέπει να προσφέρουμε στους πρόσφυγες λύσεις παραμονής κοντά στην πατρίδα τους», είπε η Μέρκελ στη Βιέννη.
Πηγή : link


 

26
Sep

Τα «βρήκαν» Αθήνα-δανειστές για το εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Τα «βρήκαν» Αθήνα-δανειστές για το εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.Σε συμφωνία φαίνεται πως έχουν έρθει Αθήνα και δανειστές για ένα από τα κρισιμότερα ίσως προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ, το οποίο αφορά στη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί αποδέχονται τις προτάσεις της κυβέρνησης που θα ορίσει τα 3 εκ των 5 μελών του συμβουλίου. Πρόκειται για την κυρία Ολγα Χαρίτου, πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού, τον κ. Γ. Σταμπούλη, μέλος του διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το μέλος του γενικού συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γ. Ταβλά.

Από την πλευρά τους, οι δανειστές θα προτείνουν για τη θέση του προέδρου τον Γάλλο, κ. Ζακ Λε Παπ, πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και τον Ισπανό, κ. Ντ. Βεργκάρα. Η σημαντικότερη αποστολή του εποπτικού συμβουλίου αυτή τη στιγμή είναι να ορίζει τη διοίκηση του νέου υπερταμείου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές αναμένεται να επιμείνουν σε στελέχη με διεθνή εμπειρία.

Το άλλο μεγάλο «αγκάθι» για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων είναι η δημιουργία του νέου πλαισίου για την κατανoμή του ΕΤΜΕΑΡ και την αναμόρφωση της αγοράς των ΑΠΕ που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τον μηδενισμό του ελλείμματος το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Πίσω από αυτές τις αλλαγές υπάρχει ο κίνδυνος για αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τις εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου (συνεδρίαση Euroworking Group) ή το αργότερο τις 10 Οκτωβρίου (συνεδρίαση Eurogroup) θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα. Και αρμόδια στελέχη εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι κάποιο από τα δύο χρονικά ορόσημα θα ικανοποιηθεί.

Μέσα στην εβδομάδα, όμως, το οικονομικό επιτελείο έχει δύο ακόμα θέματα που θα πρέπει να “τρέξει”. Το ένα είναι η ολοκλήρωση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, στο οποίο θα πρέπει να αποφασιστεί τι προβλέψεις θα περιληφθούν για την πορεία του φετινού προϋπολογισμού. Το προσχέδιο πρέπει να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Το άλλο είναι η οριστικοποίηση και ψήφιση των ισοδύναμων μέτρων για να μη χρειαστεί να «παγώσουν» οι ωριμάνσεις για τους ένστολους. Αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο νόμος προβλέπει την επιβολή του «παγώματος» των ωριμάνσεων. Ωστόσο, στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείουν να πάρει ατύπως μία μικρή παράταση η προθεσμία για την ψήφιση των ισοδύναμων μέτρων, καθώς έως τώρα δεν έχουν προσδιοριστεί.
Πηγή : link 

26
Sep

Το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας: Οικογενειακός γιατρός και ομάδα υγείας σε κάθε γειτονιά

Το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας: Οικογενειακός γιατρός και ομάδα υγείας σε κάθε γειτονιά.Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Εθνος, αναφέρει ότι θα υπάρχει οικογενειακός γιατρός ανά 2000 πολίτες και ομάδα υγείας σε κάθε γειτονιά, ενώ θα δημιουργηθούν σε πόλεις και 250 τοπικές μονάδες, που θα καλύπτουν το 30% του αστικού πληθυσμού.Το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα γίνουν 1300 προσλήψεις γιατρών και 1700 νοσηλευτών, είπε ο Ανδ. Ξανθός, ο οποίος πρόσθεσε ότι η στελέχωση και ο εξοπλισμός για τα κέντρα υγείας θα γίνει με εθνικούς πόρους και μέσω του ΕΣΠΑ.

Το κόστος του εγχειρήματος, που βασίζεται στο μοντέλο της Πορτογαλίας, ανέρχεται ετησίως στα 80 εκατομμύρια ευρώ, κατά τα πρώτα έτη εφαρμογής (2017 και 2018). Στην πλήρη ανάπτυξή του θα κοστίζει πάνω από 300 εκατομμύρια. Θα καλυφθεί από πόρους του ανασχεδιασμένου ΕΣΠΑ, το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εθνικούς πόρους.

Σε πρώτη φάση, το σύστημα θα στηριχτεί σε 3.000 γιατρούς και λοιπό προσωπικό και 250 δομές – Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Θα λειτουργήσουν σε 60 μεγάλες πόλεις, καλύπτοντας το 30% του αστικού πληθυσμού της χώρας. Μεταξύ των πόλεων αυτών περιλαμβάνονται το Κορδελιό – Εύοσμος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος, η Νέα Φιλαδέλφεια, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Μυτιλήνη και η Κομοτηνή. 

Πηγή : link

 

26
Sep

The heroes of ‘Flash Boys’ just scored a landmark victory, but the battle isn’t over

The heroes of ‘Flash Boys’ just scored a landmark victory, but the battle isn’t over.IEX, the company made famous by Michael Lewis’ “Flash Boys,”received approval from the US Securities and Exchange Commission late on Friday, June 17, to run a national stock exchange.

The firm filed with the SEC last year to become a stock exchange, kick-starting an ugly battle with some of the incumbent exchanges.

That debate has dominated the discussion around equity market structure for the past six months or so.

And now the SEC has given its ruling, you could be forgiven for thinking that we all now move on and get on with our lives. You’d be wrong.

For one, the trading of barbs is unlikely to stop, even if the SEC has approved IEX’s exchange application.

Nasdaq said in May that the SEC could be sued if it approves IEX’s application to become an exchange. On June 20, a spokesman suggested that might still be on the table.

“We are evaluating the SEC’s decision and assessing all options to ensure the best outcome for the US equity markets and all of its participants,” the spokesman said.

In addition, IEX now has to prove itself all over again. The firm has a market share of around 2% as an alternative trading system, which is about as large as an ATS can get, according to IEX CEO Brad Katsuyama.

The firm now wants to make use of its new exchange status to scale up. It has talked publicly in the past about receiving inbound inquiries from public companies about listings on the exchange, for example.

In that sense, the SEC approval is a license to compete, and nothing more.

“It will still be a battle,” Katsuyama told Business Insider a few weeks ago. “It is still a competition. It is still going to be fierce. I don’t really plan on letting our guard down.”

In a four-minute video posted on YouTube and IEX’s website over the weekend, John Schwall, chief operating officer at IEX, echoed this sentiment.

“We cannot falter. We cannot compromise our integrity. We cannot let down our guard,” he said.

In this battle to compete, there will be a renewed focus on IEX’s execution quality, or the quality of the service it provides to investors trading on the exchange.

“The debate will now move to best execution, and whether IEX can improve its quality to be on par with other exchanges,” Bill Harts, the chief executive of Modern Markets Initiative, an industry advocate for high-frequency trading, told Business Insider. “Brokers must be diligent about getting the best deal for their clients.”

Market watchers will be paying close attention to this over the coming months. Those on both sides of the aisle will look for evidence that IEX’s speed bump, which delays trading by 350 microseconds, positively or negatively affects market quality.

“We must be vigilant to identify unintended consequences, and firm in our commitment to equitable and consistent treatment for all investors,” Jamil Nazarali, head of Citadel Execution Services at Citadel Securities, told Reuters on Friday. Citadel was one of the firms that urged the SEC to reject the IEX application.

Then there is the practical stuff. IEX plans to have a stock-by-stock phase-in period for the launch of the exchange, August 19 through September 2.

Stay tuned, folks. This story isn’t done yet.

 

Source:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close