25/09/2016

25
Sep

Περιοδικό Σχεδία: Η δημοσιογραφία της αλληλεγγύης

Περιοδικό Σχεδία: Η δημοσιογραφία της αλληλεγγύης.Τα Περιοδικά Δρόμου είναι ένα Ευρωπαικό και Παγκόσμιο φαινόμενο. Πλέον, έρχονται και στη χώρα μας με πρώτη και καλύτερη τη “Σχεδία”.

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει λοιπόν, όχι στα περίπτερα, αλλά στους δρόμους της πόλης, το πρώτο ελληνικό Περιοδικό Δρόμου.

Η “Σχεδία”, εντάσσεται στα 122 πλέον Περιοδικά Δρόμου, που κυκλοφορούν σε παγκόσμιο επίπεδο. “121 (μέχρι το λανσάρισμα του ελληνικού περιοδικού) εφημερίδες δρόμου, 40 χώρες, 6 ήπειροι, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια” είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org).

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Πωλητές από ευπαθείς ομάδες

Οι πωλητές της “Σχεδίας” προέρχονται από ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας:

Άστεγοι, άνεργοι και άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα Περιοδικά Δρόμου που εκδίδονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η λογική της κυκλοφορίας τους, είναι υπέρ του πωλητή τον οποίο και προσπαθούν να ενισχύσουν.

Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

Συγκεκριμένα. Ο πωλητής αγοράζει αντίτυπα της εφημερίδας/περιοδικού, καταβάλλοντας το 50% σε σχέση με την αναγραφόμενη στο εξώφυλλο τιμή πώλησης της εφημερίδας/περιοδικού και στη συνέχεια τα πουλάει, κρατώντας το σύνολο των εσόδων για τον εαυτό του.

Πρόκειται για μια βασική βοήθεια έτσι ώστε οι ευπαθείς συμπολίτες μας να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ έστω έσοδο την ημέρα, για τις πιο βασικές τους ανάγκες.

Ένα ανεξάρτητο, συνεπές, δημοσιογραφικό περιοδικό με έντονα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά

Το περιοδικό δρόμου “Σχεδία” εκδίδεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚΟ”, η οποία ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στους αστέγους και σε άλλους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς, και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το περιεχόμενο του περιοδικού, θα εστιάζει σε θέματα κοινωνικά. Πέραν όμως από τη νέα της εκδοτική κίνηση, η ΜΚΟ “ΔΙΟΓΕΝΗΣ”, διοργανώνει και την καμπάνια “Γκολ στη Φτώχεια”.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας έχει συσταθεί η “ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων” που συμμετέχει, κάθε χρόνο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (www.homelessworldcup.org), ένα σημαντικό αθλητικό και πρωτίστως, κοινωνικό κίνημα.

Η παρουσίαση του περιοδικού θα γίνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα “Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα”, Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, στις 14:00).

Χρήσιμα:

Πώς μπορεί κάποιος να γίνει πωλητής;

Μπορεί κάποιος να γίνει πωλητής όταν:

-Είναι άστεγος ή διαμένει σε κατάλυμα επείγουσας, προσωρινής φιλοξενίας ή σε επισφαλή κατοικία

-Είναι άνεργος ή έχει εισόδημα χαμηλότερο του κατώτατου μισθού

-Είναι άνω των 16 χρόνων

-Θέλει να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο

-Παρακολουθήσει και ολοκληρώσει το αρχικό στάδιο εκπαίδευσης

Από τη στιγμή που θα γίνει πωλητής:

-Θα του δοθούν δωρεάν δέκα (10) αντίτυπα. Είναι το αρχικό του κεφάλαιο.

-Όταν πουλήσει αυτά τα αντίτυπα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχικό κεφάλαιο για την αγορά άλλων, στο 50% της ονομαστικής τους αξίας (αξία εξωφύλλου). Με άλλα λόγια, ως πωλητής αγοράζει το περιοδικό 1,50 ευρώ και το πουλάει 3,00 ευρώ.

Παράλληλα, αποκτά πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται στους πωλητές.

Κάθε πωλητής:

Παίρνει μία ειδική κάρτα με τα στοιχεία του και ένα διακριτικό γιλέκο, που πρέπει να φοράει τις ώρες που πουλάει το περιοδικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιοδικό Δρόμου “Σχεδία”

Φαβιέρου 39Α, 10438 Αθήνα

Τ: 213 0231220

www.shedia.gr

info@shedia.gr

Πηγή : link[/expander_maker]

 

25
Sep

Οι… διπλοθεσίτες της Αττικής

Οι… διπλοθεσίτες της Αττικής.Το περίφημο «τρίγωνο της διαπλοκής», κατατρώει τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Η αντιμετώπισή του έχει γίνει η «σημαία» πολιτικών κομμάτων, με τη σχετική συζήτηση να έχει αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εχουν υπάρξει μάλιστα καταγγελίες, σημαντικές μεν, αποσπασματικές δε, αναφορικά με τη δανειοδότηση των εταιρειών Καλογρίτσα από την Attica Bank.

Η αντιπολίτευση εστιάζει στην περίοδο διακυβέρνησης από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχος ή και πολλαπλάσιος επισφαλής δανεισμός προς επιχειρήσεις υπήρχε επί πολλά έτη παλαιότερα. Δημοσιεύματα σχετικά με τη θέση της Attica Bank την φέρουν επίσης λίγο-πολύ στα όρια της κατάρρευσης.

Ολα αυτά μένει να αποδειχτούν ή να διαψευστούν από το πρόσφατο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που αποτελεί τον θεσμικό ελεγκτή των πεπραγμένων των διοικήσεων των τραπεζών, άρα και της Attica Bank.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτουμε σήμερα είναι ενδεικτικά για το πώς στενοί συνεργάτες κορυφαίων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων των πρόσφατων ετών στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ (που σημειωτέον έχουν λάβει δάνεια 13 εκατ. ευρώ), συμμετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας την ίδια περίοδο που είχαν διοριστεί σε θέσεις στο Δημόσιο. Και μάλιστα είχαν αναλάβει θέσεις στην Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες όφειλαν να ελέγχουν και τη λειτουργία της.

Από την τράπεζα στο υπουργείο

Στις 30 Οκτωβρίου του 2012 η Τράπεζα Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξέλεξε, […] την κα. Κατερίνα Ζευγώλη, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του». Η Αικατερίνη Ζευγώλη παρέμεινε στη θέση της στο Δ.Σ. της Attica Bank για 15 μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014, όταν και αντικαταστάθηκε.

Η Αικατερίνη Ζευγώλη, όμως, δεν έμεινε ανενεργή στην τράπεζα, καθώς η Attica Bank ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου 2014 «η κα. Αικατερίνη Ζευγώλη αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας και Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας».

Ανέλαβε δηλαδή να ελέγχει τις συνθήκες, τις εγγυήσεις και τους όρους χορήγησης δανείων και αν έκρινε ότι υπάρχει είτε μη συμφέρουσα ή παράνομη δραστηριότητα, να παραπέμπει τις υποθέσεις στο Δ.Σ. της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Attica Bank, το στέλεχος που καταλαμβάνει τη θέση αυτή αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, δηλαδή εκείνη την εποχή τον Γκίκα Μάναλη.

Η Αικατερίνη Ζευγώλη όμως δεν απασχολούνταν μόνο στην Attica Bank. Οπως προκύπτει από τα σχετικά ΦΕΚ, διορίστηκε στις 9 Ιουλίου 2012 ως μετακλητή στο υπουργείο Οικονομικών και ορίστηκε συγκεκριμένα «Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα».

Χρήστος ΣταϊκούραςΟ Χρήστος Σταϊκούρας | ΑΠΕ – ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Υπήρξε δε στενή συνεργάτιδά του μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2014, «ύστερα από την υποβολή αίτησης παραίτησής της». Με άλλα λόγια, η Αικατερίνη Ζευγώλη υπήρξε ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα και κορυφαίο στέλεχος της Attica Bank.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2011 η Attica Bank ανακοίνωσε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξέλεξε […] τον κ. Κωνσταντίνο Γουβάλα, ως μη εκτελεστικό μέλος του». Ο Κωνσταντίνος Γουβάλας παρέμεινε στη συγκεκριμένη στελεχική θέση και εκείνος μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2014, οπότε και παραιτήθηκε.

Ο Κ. Γουβάλας, εκτός από διευθυντής του γραφείου του Ευάγγ. Βενιζέλου, ήταν και μετακλητός σε υπουργείο Οικονομικών και ΒουλήΟ Κ. Γουβάλας, εκτός από διευθυντής του γραφείου του Ευάγγ. Βενιζέλου, ήταν και μετακλητός σε υπουργείο Οικονομικών και Βουλή | 

Ο Κωνσταντίνος Γουβάλας είναι όμως επί σειρά ετών πολύ στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς έχει διατελέσει διευθυντής του πολιτικού του γραφείου σε διάφορες υπουργικές θητείες του. Ιδιαίτερα τη διετή περίοδο που ήταν στο Δ.Σ. της Attica Bank ήταν ταυτόχρονα, μέχρι τις 21 Μαρτίου του 2012, μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών, την εποχή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών, αλλά και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 και μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2013 είχε διοριστεί στο γραφείο του πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής, Λεωνίδα Γρηγοράκου. Το ερώτημα είναι το ίδιο: είχε ακούσει κάτι για επισφαλή δάνεια που παρείχε η Attica Bank;

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι εκτελεστικό μέλος στο Δ.Σ. της Attica Bank διετέλεσε μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ο Δημήτρης Βογανάτσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον Μάρτιο του 2012, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του κόμματος το 2012.

Το 2015 ανέλαβε τον συντονισμό του προεκλογικού αγώνα του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Γιάννη Μανιάτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με φόρα από την ΟΝΝΕΔ

Την 1η Μαρτίου 2013, «το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εξέλεξε, […] τον κ. Αντώνιο Σελλιανάκη, μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου».

Ο αρχιτέκτων στο επάγγελμα δεν είναι όμως άγνωστος στους κύκλους της Ν.Δ., καθώς είχε υπάρξει στέλεχός της, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και διορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2013, λίγες μέρες πριν από την εκλογή του στο Δ.Σ. της Attica Bank, πρόεδρος του Δ.Σ. Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Ο υπουργός Εργασίας που τον διόρισε ήταν ο Γιάννης Βρούτσης.

O Αν. ΣελλιανάκηςO Αν. Σελλιανάκης διορίστηκε από τον Γ. Βρούτση μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της τράπεζας | 

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015, ξέσπασε «σκάνδαλο εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της Υγείας», που αφορά και το ΕΤΑΑ.

Παράλληλα, όμως, το ΤΕΕ κατήγγειλε στις 15 Ιανουαρίου του 2015 «νέο προεκλογικό πραξικόπημα παράνομων, αντιδημοκρατικών και αντιδεοντολογικών, κομματικών διορισμών, που επιβάλλει με κρυφή και διάτρητη Υπουργική Απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης, μαζί με τον εγκάθετό του στο Δ.Σ. ΕΤΑΑ Αντώνη Σελλιανάκη και τους συνοδοιπόρους τους όσον αφορά στον ορισμό νέου Δ.Σ. του ΕΤΑΑ και στους Τομείς του ΕΤΑΑ».

Τα παραπάνω τέσσερα κορυφαία στελέχη της Attica Bank, όπως φαίνεται από την πορεία τους, υπήρξαν παράλληλα με τη θητεία τους στην τράπεζα στενοί συνεργάτες υπουργών και μάλιστα διορισμένοι σε δημόσιες θέσεις.

Τα ερωτήματα παραμένουν: γνωρίζουν κάτι για επισφαλή δανειοδότηση προς επιχειρηματίες; Αν ναι, έπραξαν κάτι προς το συμφέρον της τράπεζας και του Δημοσίου; Και οι κορυφαίοι υπουργοί-πολιτικοί τους προϊστάμενοι γνώριζαν κάτι για το φερόμενο «πάρτι» των δανειοδοτήσεων;

Πηγή : link

 

25
Sep

Ρητή μνημονιακή δέσμευση η απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, λέει ο Σταθάκης

Ρητή μνημονιακή δέσμευση η απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, λέει ο Σταθάκης.«Μετά τη διαπραγμάτευση που κάναμε ισχύουν τα εξής: Πριν πουλήσει το δάνειο η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει προσφορά στον δανειολήπτη τους προηγούμενους δώδεκα μήνες. Συνεπώς υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για το θέμα αυτό. Παραπλανητική πληροφορία είναι ότι ισχύει στην Κύπρο. Δεν ισχύει στην Κύπρο. Στην Κύπρο ισχύει ότι ισχύει και στην Ελλάδα με αυτή τη νομοθεσία που έχουμε εισάγει. Ο κώδικας δεοντολογίας που φτιάξαμε κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι ρητά η επαναγορά δανείων είναι δυνατή και σε τιμή κάτω από την ονομαστική αξία. Νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι μάλλον παραπλανητική», τόνισε ο Γ. Σταθάκης.

Σε ερώτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση ο υπουργός απάντησε ότι η «η αξιολόγηση, όπως είχαμε προβλέψει, θα κλείσει κανονικά και πριν από το Ε».

Πηγή : link

25
Sep

Ν. Παππάς: Προχωράμε με την κοινωνία όρθια, η Ν.Δ. ας μας κάνει μήνυση

Ν. Παππάς: Προχωράμε με την κοινωνία όρθια, η Ν.Δ. ας μας κάνει μήνυση.Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της με την κοινωνία όρθια», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δήλωσή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής και επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Όπως σημειώνει, «η Νέα Δημοκρατία πόνταρε στην αποτυχία της οικονομίας. Θα ηρεμήσει αν ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Πόνταρε στην αποτυχία του διαγωνισμού για τα κανάλια. Θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Siemens. Δίνει μάχες οπισθοφυλακών και θα τις χάσει».

Η κυβέρνηση προχωράει, εφαρμόζει το πρόγραμμά της, με την κοινωνία όρθια. Η Νέα Δημοκρατία ας μας κάνει μήνυση», καταλήγει ο κ. Παππάς
Πηγή : link

25
Sep

Διαβουλεύσεις για ενιαίο κατώτατο μισθό στην Ε.Ε.

Διαβουλεύσεις για ενιαίο κατώτατο μισθό στην Ε.Ε.Παρά την πρόοδο η οποία έχει σημειωθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στις Βρυξέλλες αναφορικά με τη θέσπιση βασικού μισθού και την απόσπαση εργαζομένων.

Πρόκειται για ένα ζήτημα, που ξεκίνησε από την Γερμανία πέρυσι τον Ιανουάριο και φέρεται να συζητείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βουλευτής του ΕΛΚ δήλωσε στη Euractiv πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών, ενώ ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κορντερί υποστήριξε ότι «αποτελεί ρεαλιστική φιλοδοξία» και «αναγκαιότητα» η θέσπισή του.

Σήμερα 6 χώρες (Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία) δεν έχουν θεσπίσει ένα κατώτατο μισθό, ενώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των βασικών μισθών σε κάποιες χώρες.

Για παράδειγμα ο βασικός μισθός της Βουλγαρίας είναι στα 216 ευρώ, ενώ στο Λουξεμβούργο φτάνει στα 1.923 ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ανάμεσα στους εταίρους οι οποίοι θα χρειαστούν πειστικά επιχειρήματα είναι τα Ανατολικά κράτη, όπου ο βασικός μισθός βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και η θέσπιση ενιαίου μισθού ενδέχεται να θέσει τέλος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν.

Πηγή: link


 

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close