23/09/2016

23
Sep

Το IΚΑ βεβαιώνει για την κανονική καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου

Το ΙΚΑ βεβαιώνει για την κανονική καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου.H διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους ότι η καταβολή των συντάξεων του μήνα Οκτωβρίου είναι διασφαλισμένη παρά την απόρριψη της εισηγητικής πρότασης για έγκριση επιχορήγησης από το λογαριασμό του μικρού ΑΚΑΓΕ.

Η καταβολή των συντάξεων θα γίνει κανονικά στις 29 του μήνα Σεπτεμβρίου καθώς, όπως σημειώνεται, η ομαλή εξέλιξη των εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η σταθερή βελτίωση της επιτρέπουν στο Ίδρυμα για δεύτερο συνεχή μήνα την τελευταία εξαετία, να χορηγούνται οι συντάξεις χωρίς ταμειακή διευκόλυνση.

Πηγή:link

23
Sep

Σε χαμηλό 20 μηνών ο δείκτης PMI στην ευρωζώνη

Σε χαμηλό 20 μηνών ο δείκτης PMI στην ευρωζώνη.Η έρευνα της Markit αποτύπωσε χάσμα μεταξύ των μεταποιητικών επιχειρήσεων και του κλάδου υπηρεσιών και μια αντίστοιχη διαφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης: η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία ανήλθε σε υψηλό 15 μηνών, ενώ ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας επιβραδύνθηκε σε χαμηλό 16 μηνών.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη, που βασίζεται σε δείγμα χιλιάδων επιχειρήσεων και θεωρείται αξιόπιστος δείκτης ανάπτυξης, υποχώρησε στο 52,6 από το 52,9 του Αυγούστου. Μια τιμή πάνω από το όριο των 50 μονάδων αποτελεί ένδειξη ανάπτυξης, η συγκεκριμένη επίδοση, ωστόσο, είναι η χαμηλότερη από τον Ιανουάριο του 2015. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 52,8.
Ο δείκτης τιμών παραγωγής διαμορφώθηκε στο 50,1 από το 49,3.
Ο PMI για τον τομέα μεταποίησης ανήλθε στο 52,6 από το 51,7, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters, με τον δείκτη παραγωγής να διαμορφώνεται σε υψηλό εννεαμήνου στο 54,0 από το 53,3. Το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, καθώς αυξήθηκαν οι νέες παραγγελίες. Ο σχετικός υποδείκτης ανήλθε στο 53,0 από το 51,4.
Ο PMI υπηρεσιών, ωστόσο, υποχώρησε στο 52,1 από το 52,8, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014 και κάτω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ανέμεναν να διατηρηθεί αμετάβλητος.
Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων επίσης συνέχισε να υποχωρεί, με τον δείκτη προσδοκιών να υποχωρεί σε χαμηλό 21 μηνών.
Εξίσου ανάμικτη ήταν η εικόνα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ και τα μόνα κράτη που εκδίδουν προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη PMI. Οι υπηρεσίες ενίσχυσαν τη γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα σε υψηλό 15 μηνών, ενώ η ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα της Γερμανίας επιβραδύνθηκε σε χαμηλό 16 μηνών, υποδηλώνοντας ότι η βασική κινητήριος δύναμη της νομισματικής ένωσης ίσως έχασε μέρος της δυναμικής της το τρίτο τρίμηνο.
Πηγή:link
23
Sep

Κρέτσος: Η Μπακογιάννη έχει χάσει επεισόδια – ο ΣΚΑΪ κατέθεσε την α’ δόση της άδειας

Κρέτσος: Η Μπακογιάννη έχει χάσει επεισόδια – ο ΣΚΑΪ κατέθεσε την α’ δόση της άδειας.Στην αντεπίθεση πέρασε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος απαντώντας σε δήλωση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η κυρία Μπακογιάννη, έχει χάσει προφανώς επεισόδια και δεν έχει διαβάσει την προκήρυξη για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει αρχικά σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και προσθέτει:

«Την ενημερώνουμε ότι ο κ. Αλαφούζος, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κατέθεσε ήδη σήμερα την πρώτη δόση του τιμήματος ύψους 14.533.333,34 ευρώ».

Η κυβέρνηση ετράπη σε άτακτη υποχώρηση για τις τηλεοπτικές άδειες, και ο διαγωνισμός κατέπεσε, δήλωσε νωρίτερα στη Βουλή η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή:link

23
Sep

Παππάς: O διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί, τα χρήματα θα εισπραχθούν

Παππάς: O διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί, τα χρήματα θα εισπραχθούν.Ρητή διαβεβαίωσεη ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί παρά τις αντιδράσεις των καναλαρχών και της αντιπολίτευσης και ότι τα χρήματα θα εισπραχθούν στο ακέραιο έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος επιτέθηκε ονομαστικά στους επιχειρηματίες Δ. Κοντομηνά, Γ. Αλαφούζο και Γ. Βαρδινογιάννη χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τους το ότι πιέζουν δημόσιους λειτουργούς.

«Και το διαγωνισμό θα ολοκληρώσουμε και τα χρήματα θα εισπράξουμε» είπε ο Νίκος Παππάς απαντώντας στο βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα ο οποίος προεξόφλησε ότι δεν θα εισπραχθούν τα 246 εκ. ευρώ του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες χαρακτηρίζοντας το πόσο “αέρα” . «Αυτοί που ομολόγησαν ότι έπαιρναν άδεια με αέρα αποκλείστηκαν» του απάντησε ο κ. Παππάς παραπέμπoντας στην επίμαχη δήλωση του μετόχου του MEGA Π. Ψυχάρη. Ο υπουργός Επικρατείας καταλόγισε μάλιστα στον βουλευτή ότι υποστηρίζει τους καναλάρχες. «Έχουμε κόμματα ουρές των συμφερόντων» σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας άσκησε, όμως, σκληρή κριτική και στους επιχειρηματίες που βάλλουν κατά του διαγωνισμού στηλιτεύοντας τους ονομαστικά για τις επιθέσεις που εξαπολύουν τα κανάλια τους κατά του συνηγόρου του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες Γ. Μαντζουράνη. «Είναι ντροπή του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη του Αλαφούζου» είπε κάνοντας λόγο για προσπάθεια κάποιων να βρουν εξιλαστήρια στους δημόσιους λειτουργούς. «Όποιος θέλει κόντρα, εδώ ! Με την πολιτική εξουσία» προέτρεψε. Ο κ. Παππάς κατηγόρησε μάλιστα τους καναλάρχες ότι αντιδρούν γιατι δεν θέλουν να πληρώσουν. «Πώς περιμένει να γίνει υπερθεματιστής με 13 εκ. ευρώ ο κ. Βαρδινογιάννης; Ο κ. Κοντομηνάς δεν μπήκε σε κανένα τελικό πώς περιμένει να γίνει υπερθεματιστής;» διερωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν αδειούχοι, είναι απλώς υπερθεματιστές

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η αναφορά του κ. Παππά στους τέσσερις πλειοδότες τους οποίους χαρακτήρισε οριστικούς υπερθεματιστές αλλά όχι αδειούχους. «Οριστικοί υπερθεματιστές είναι αυτοί που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά. Δεν είναι αδειούχοι» είπε. Διατύπωσε μάλιστα επιφυλάξεις για τα Πόθεν Έσχες και άλλων υποψηφίων φωτογραφίζοντας τον Γ. Αλαφούζο του ΣΚΑΙ. «Γράφτηκε κάπου ότι ένας από τους υπερθεματιστές δηλώνει ότι τις επόμενες δόσεις θα της καταβάλει από τα κέρδη. Δεν ξέρω τι θα γίνει, μην προτρέχετε λοιπόν. Να αφήσουμε την επιτροπή να κάνει τη δουλειά της» τόνισε. Αντέκρουσε, όμως και τις αναφορές του κ. Φωτήλα για «επενδύσεις – βοσκοτόπια» του Χρ. Καλογρίτσα επικαλούμενος ρεπορτάζ της Καθημερινής το 2014 που διαφήμιζε τη συγκεκριμένη επένδυση. «Το δημοσίευμα της Καθημερινής ντύνει τη συγκεκριμένη επένδυση με το success story του Αντώνη Σαμαρά και μιλάει για επενδύσεις έως 2 δις ευρώ» είπε.

Φωτήλας: Θα φύγετε νύχτα με περούκες

Στον αντίποδα ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσωνας Φωτήλας χαρακτήρισε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες «παρωδία». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ο διαγωνισμός θα γίνει «μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση και χαρακτήρισε ανεπαρκείς τους ελέγχους της επιτροπής που εξέτασε τα Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι τα 246 εκ. ευρώ δεν θα εισπραχθούν από τα κανάλια. Ζήτησε, δε, από τον υπουργό Επικρατείας να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για το «φιάσκο». «Αυτή η ιστορία θα είναι η ταφόπλακα της πρώτης φοράς αριστερά. Μην πετάξετε τις περούκες. Θα σας χρειαστούν όταν φύγετε νύχτα» είπε σε υψηλό τόνο.

Ανταπαντώντας ο κ. Παππάς αποδοκίμασε την αναφορά στις περούκες κάνοντας λόγο για «εξυπνάδες». «Στις μεταμφιέσεις είστε εσείς συνηθισμένος» ειπε στον κ. Φωτήλα και του καταλόγισε ότι «μηρυκάζει» ό,τι λένε τα κανάλια. Του ζήτησε, μάλιστα, να μην προδικάζει το περιεχόμενο του πορίσματος της Τράπεζας Αττικής. «Κρατηθείτε για την Τράπεζα Αττικής, μην προτρέχετε. Από ό,τι μαθαίνω αυτά που βγάζουν μάτι είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων τελειώνει. Ολοκληρώνεται η διαδικασία και νομίζω ότι η επόμενη μέρα της τηλεόρασης θα μας κάνει να θυμόμαστε αυτά τα επεισόδια και αυτά τα τηλεοπτικά σπαρταρίσματα με μειδίαμα. Και με λίγη πικρία για όσους από εμάς έχουν ακούσει τα εξ’ αμάξης και προσωπικά και για την οικογένειά τους» κατέληξε ο κ. Παππάς.

 

Πηγή:link

23
Sep

Α. Τσίπρας: Τέλη Οκτωβρίου η β΄ αξιολόγηση, τέλη του 2016 η ελάφρυνση χρέους

Α. Τσίπρας: Τέλη Οκτωβρίου η β΄ αξιολόγηση, τέλη του 2016 η ελάφρυνση χρέους.Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει «κλειδί» για την προσέλκυση επενδύσεων.

«Όλοι γνωρίζουν και κατανοούν ότι το Grexit έχει πλέον παρέλθει και ότι η κρίση έχει τελειώσει» σημείωσε παράλληλα.

«Δύσκολο δίλημμα»

Κάνοντας ειδική μνεία στην υπογραφή του τρίτου προγράμματος – το καλοκαίρι του 2015 – παραδέχθηκε πως αποτέλεσε «δύσκολο δίλημμα γι’ αυτόν», παρότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων αποδείχθηκε «πολύτιμο μάθημα» τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη διεθνή κοινότητα.

«Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα, τα οποία οι εταίροι μας ήταν αδύνατο να μας προσφέρουν» σημείωσε, σπεύδοντας να εξηγήσει ότι αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των δυσμενών συσχετισμών δυνάμεων.

Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στην Ευρώπη, καθώς πριν τη «μάχη» του 2015, όλοι θεωρούσαν τους Έλληνες τεμπέληδες, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν και να μάθουν να ζουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

«Έχω την αίσθηση ότι αυτό έχει αλλάξει, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πλέον, ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει αρκετά και ότι ήδη έχουν κάνει πολλά» συμπλήρωσε.

Η Γερμανία σύμμαχός μας στο προσφυγικό

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, ο Α. Τσίπρας εστίασε στη μεταναστευτική κρίση, καλώντας τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και να βοηθήσουν την Ελλάδα στη διαχείριση του προβλήματος, παρά το όποιο πολιτικό κόστος.

«Η Γερμανία είναι η πιο σημαντική σύμμαχός μας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Μέρκελ έχει «πληρώσει» αυτή τη «γενναία απόφαση που έλαβε».  Όμως, η Γερμανίδα Καγκελάιος – σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα – έπραξε ως Ευρωπαία ηγέτιδα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η Ευρώπη θα έχει διαιρεθεί.

Ασκώντας κριτική προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ρυθμός των επιστροφών προς την Τουρκία είναι μικρότερος από τον ρυθμό των νέων προσφυγικών ροών και απηύθυνε έκκληση για την πιστή εφαρμογή των ευρωπαϊκών αποφάσεων. «Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να υποκύψουν στην ξενοφοβία και τον εξτρεμισμό, παρά την αύξηση του λαϊκισμού της άκρα δεξιάς» κατέληξε.

 

Πηγή:link

23
Sep

Μεταμφιέσεις και ανταποκριτές: Οι περούκες δεν αποτελούν εξοπλισμό για τους δημοσιογράφους

Μεταμφιέσεις και ανταποκριτές: Οι περούκες δεν αποτελούν εξοπλισμό για τους δημοσιογράφους.Το τραγελαφικό περιστατικό με τις μεταμφιέσεις και την πλαστογραφία στη Νέα Υόρκη –όπως τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκε, διότι δεν ήμουν παρών– είναι λυπηρό ως γεγονός και προσβλητικό για κάθε Ελληνα δημοσιογράφο.

Η πικρία και η ενόχληση είναι μεγαλύτερες για κάποιους από εμάς που έχουμε πολυετή επαγγελματική παρουσία στις ΗΠΑ. Και αυτό, γιατί ως ανταποκριτής στο εξωτερικό δεν είσαι μόνο ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος. Οι συνθήκες σε καθιστούν εκ των πραγμάτων και τρόπον τινά εκπρόσωπο της Ελλάδας στη χώρα όπου εργάζεσαι. Δεν ανήκεις και δεν πρέπει να ανήκεις στην κυβέρνηση, τη σημερινή, την προηγούμενη ή την επόμενη, αλλά όταν εργάζεσαι ως ανταποκριτής, και πολύ περισσότερο όταν βρίσκεσαι στη σημαντικότερη χώρα του κόσμου, έχεις και κάποιες επιπρόσθετες υποχρεώσεις, ηθικές, και έως έναν βαθμό, θα τολμούσα να πω, εθνικές. 

Η ανάρμοστη συμπεριφορά σου δεν αφορά μόνο εσένα, όπως ίσως συμβαίνει όταν βρίσκεσαι στα στενά όρια της ελληνικής επικράτειας. Οταν βγαίνεις από αυτά, οι πράξεις σου αντανακλούν και στη χώρα. Αν είσαι ανταποκριτής μεγάλου μέσου ενημέρωσης σε σημαντική χώρα, έχεις και μια εθνική υποχρέωση, διότι μπορείς να οδηγήσεις και στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και αναλύσεων για την Ελλάδα, και ενίοτε στη χάραξη πολιτικών που μπορεί να ζημιώσουν τη χώρα σου. Για να το πω απλά, «η φανέλα είναι βαριά». 

Ακόμη και όταν καταθέτεις την άποψή σου για τον δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη της χώρας σου σε συζητήσεις με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου ή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν έχεις δικαίωμα –έτσι τουλάχιστον αισθάνομαι εγώ– να βγάλεις τα προσωπικά σου απωθημένα, ούτε να μιλάς φορώντας κομματικές παρωπίδες. Λες την άποψή σου, εμπεριστατωμένα και σοβαρά. Δεν παίζεις. Ως ανταποκριτής σε σημαντική πρωτεύουσα έχεις ευθύνες. Δεν κάνεις και δεν λες ανοησίες. 

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι καν η αντικειμενικότητα σε ό,τι αφορά πρόσωπα και πολιτικές καταστάσεις. 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μεταμφιέσεις, περούκες και πλαστογραφία με σκοπό να χρεωθεί μια παραγγελία στο δωμάτιο κάποιου άλλου. Φθάνουμε, δυστυχώς, στη χυδαιότητα και σε συμπεριφορές που όχι μόνο προσβάλλουν, αλλά οδηγούν ακόμη και σε κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών. 

Δεν έχουμε πλέον να κάνουμε απλά με φαρσοκωμωδία. Τα πράγματα λαμβάνουν πολύ άσχημη τροπή. 

Οσο για την ουσία της υπόθεσης, μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με ένα πολιτικό πρόσωπο, μπορεί, και ως δημοσιογράφος οφείλει, να του ασκεί κριτική για πολιτικές επιλογές και συμπεριφορές. Αλλά δεν αλιεύονται έτσι οι πληροφορίες. 

Οι περούκες δεν αποτελούν εξοπλισμό για ανταποκριτές και η πλαστογραφία δεν είναι εργαλείο άσκησης της δημοσιογραφίας. Δεν γίνονται έτσι οι αποκαλύψεις που υπηρετούν το κοινό συμφέρον. Δεν ελέγχεται έτσι η εξουσία.

Πηγή: link


 

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close