21/09/2016

21
Sep

Σε δίκη ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης για πλημμεληματική παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες»

Σε δίκη ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης για πλημμεληματική παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες».Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Με το βούλευμά του (αριθμός 1604/2016) το δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η κατηγορία σε βάρος του κ. Χαρδούβελη αφορά την περίοδο 2011-2012 οπότε, αν και ήταν υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δεν είχε καταθέσει «πόθεν έσχες».

Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη από την από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.
Πηγή : link


 

21
Sep

ΓΣΕΕ: Η Βελκουλέσκου παραδέχεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές

ΓΣΕΕ: Η Βελκουλέσκου παραδέχεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές.Το χάσμα που χωρίζει τις δυο πλευρές διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα στον έκτο όροφο της Τράπεζας της Ελλάδος η ηγεσία της ΓΣΕΕ με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της τελευταίας, διήρκησε μιάμιση ώρα κι έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης που θα συντάξει το ταμείο για την ελληνική οικονομία.

Η ΓΣΕΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον πρόεδρο Γιάννη Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα Νίκο Κιουτσούκη και τον επιστημονικό συνεργάτη του συνδικάτου Γιώργο Αργείδη, καθώς ο στόχος ήταν να καταδειχθεί με στοιχεία όχι μόνο ότι μέτρα που έχουν ληφθεί δεν έχουν αποδώσει αλλά και γιατί δεν πρέπει να ληφθούν νέα στους τομείς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατώτατου μισθού, της προστασίας από τις ομαδικές απολύσεις και του συνδικαλιστικού νόμου.

«Αυτός ο συνδικαλιστικός νόμος είναι ο πιο δημοκρατικός που είχαμε ποτέ. Οποιαδήποτε αλλαγή θα αποτελέσει ταφόπλακα για το συνδικαλιστικό κίνημα», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές από τη ΓΣΕΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ανέφερε ότι από την εκπρόσωπο του ΔΝΤ δεν υπήρξαν απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι κι ότι δεν υπήρξε κανένα σημείο σύγκλισης. Η Ντέλια Βελκουλέσκου συμφώνησε ωστόσο για τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γ. Παναγόπουλος.

«Αναγκάστηκε και παραδέχθηκε η κ. Βελκουλέσκου ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές κι ότι έπληξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Δεν είπε όμως τι θα γίνει με τις άλλες δυνάμεις της αγοράς που απολαμβάνουν στην υγεία των κορόιδων αρκετά πλούτη και ευημερία. Παραδέχθηκε ακόμη ότι εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί, της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατόν η ελληνική οικονομία να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

«Περιμένουμε να δούμε εάν αυτές οι παραδοχές της εκπρόσωπου θα αποτυπωθούν στην έκθεση του Ταμείου, η οποία θα παίξει ασφαλώς πολύ μεγάλο ρόλο στη διαπραγμάτευση και τα εργασιακά ζητήματα», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος για να προσθέσει σε σχετική ερώτηση: «Εξ αντικειμένου σύγκλιση δεν μπορεί να υπάρξει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά και μόνο η παραδοχή ότι η πολιτική που ασκήθηκε είναι ετεροβαρής σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων δείχνει ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πετύχει έστω κι αν δεν θέλουν να το ομολογήσουν ανοικτά».

 

Πηγή:link

21
Sep

Κάρτα Υγείας από τη CNP

Κάρτα Υγείας από τη CNP

Bonjour Primary” από την CNP Ζωής

Πρόγραμμα Παροχών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης
Μέσω συμβεβλημένου με την Εταιρία ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ιατρών και διαγνωστικών κέντρων, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας:
• Απεριόριστων Δωρεάν Ιατρικών επισκέψεων σε επιλεγμένες ειδικότητες (σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην Αθήνα)
• Απεριόριστων Ιατρικών επισκέψεων με μικρή συμμετοχή στο κόστος, σε άλλες ειδικότητες
• Διαγνωστικές εξετάσεις έως € 1.500 ετησίως
Διενεργούνται με έκπτωση 80% ή με έκπτωση 85% σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία και Διαγνωστικά Κέντρα στην Αθήνα ή χωρίς συμμετοχή στο κόστος, με χρήση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία και Διαγνωστικά Κέντρα στην Αθήνα
• Δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο (check up) μία φορά ετησίως και ειδικά προγράμματα προληπτικών ελέγχων με προνομιακή τιμολόγηση
• Αιμοληψία κατ’ οίκον, στο λεκανοπέδιο της Αττικής με κόστος € 10
• Οδοντιατρικές πράξεις, παιδοοδοντία και ορθοδοντική με έκπτωση 50% σε οδοντιάτρους μέλη του συμβεβλημένου δικτύου
• Φυσικοθεραπείες, διενεργούμενες σε φυσικοθεραπευτές μέλη του Συμβεβλημένου Δικτύου με συμμετοχή του ασφαλισμένου €20 ανά συνεδρία
• Συντονιστικό Ιατρικό Τηλεφωνικό Κέντρο 24 ώρες το 24ωρο
• Δυνατότητα δωρεάν χρήσης ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης εισαγωγής σε συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην Αθήνα
Εξαρτώμενα μέλη:Παρέχεται η δυνατότητα ασφάλισης των εξαρτωμένων μελών (σύζυγος και τέκνα) του Ασφαλισμένου.
Πίνακας προτεινόμενων για ασφάλιση προσώπων

Μικτά ασφάλιστρα  Εξαμηνιαία 55,62€     Ετήσια 108€

ΙΣΧΥΕΙ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζι μου εδώ

21
Sep

Πρόγραμμα ασφάλισης ποδηλάτου ”ΠΟΔΗΛΑΤώ”

Ασφάλισε το ποδήλατο σου με ένα ελκυστικό πακέτο καλύψεων, με το πρόγραμμα ΠΟΔΗΛΑΤώ το οποίο προστατεύει τόσο τον ποδηλάτη όσο και το ίδιο το ποδήλατο από μία σειρά καθημερινών κινδύνων.

Κλοπή του ποδηλάτου
Αποζημιώνουμε την ολική κλοπή του ποδηλάτου από το σπίτι, το αυτοκίνητο, την αποθήκη ή το γκαράζ.
Ίδιες ζημίες του ποδηλάτου
Καλύπτουμε κάθε τύπου ζημιά που θα υποστεί το ποδήλατό κατά τη χρήση ή τη μεταφορά του και επηρεάζει τη λειτουργία του.
Οδική βοήθεια
Πανελλαδική & 24ώρη κάλυψη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος.
Αστική ευθύνη
Καλύπτονται οι σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές τρίτων που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, μέχρι και το ποσό των €50,000.
Καλύψεις προσωπικού ατυχήματος
Σε περίπτωση ατυχήματος του ποδηλάτη που θα προκληθεί κατά την οδήγηση του ασφαλισμένου ποδηλάτου, αποζημιώνουμε για:
  • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες έως €1.000
  • Οπτική Βλάβη μέχρι €500
  • Οδοντική βλάβη μέχρι €500
  • Επίδομα χρήσης κράνους : €2.000
  • Απώλεια ζωής από ατύχημα : €10.000
  • Μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα: €10.000

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου εδώ

 

21
Sep

Τερματοφύλακας “έφαγε” 43 γκολ και… συνελήφθη

Τερματοφύλακας “έφαγε” 43 γκολ και… συνελήφθη.Ο τερματοφύλακας της γερμανικής Βόντερορτ, Μάρκο Κβίοτεκ δεν προλάβαινε να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του και έτσι την επόμενη ημέρα κλήθηκε για ανάκριση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Το περιστατικό συνέβη στη Γερμανία, μετά από αγώνα ερασιτεχνικών ομάδων.

Ο τερματοφύλακας της γερμανικής Βόντερορτ, Μάρκο Κβίοτεκ, είδε την μπάλα να καταλήγει 43 φορές στα δίχτυα του, στο παιχνίδι με την PSV Ομπερχάουζεν (43-0 το τελικό σκορ), γεγονός που όπως φαίνεται, προβλημάτισε τις αρχές.

Την επόμενη μέρα αστυνομικοί βρέθηκαν στην προπόνηση της Βόντερορτ, ομάδας που αποτελείται από πρόσφυγες, τον οδήγησαν στο τμήμα προκειμένου να τον ανακρίνουν, ενώ λίγες ώρες αργότερα τον άφησαν ελεύθερο.

Πηγή:link

21
Sep

Ανοδος στις ασιατικές αγορές με την BoJ στο προσκήνιο

Ανοδος στις ασιατικές αγορές με την BoJ στο προσκήνιο.Κέρδη καταγράφουν οι κύριες ασιατικές αγορές με τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) στο επίκεντρο.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei κερδίζει 1,5% στις 16.740 μονάδες, ενώ στην Κίνα ο Shanghai κινείται σταθεροποιητικά στις 3.022 μονάδες.

Ανοδος 0,51% για τον Hang Seng, που διαμορφώνεται στις 23.650 μονάδες.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης του χρηματιστηρίου σημειώνει μικρά κέρδη, στις 2.853 μονάδες.

Το γεν υποχωρεί σχεδόν 1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους στα επίπεδα του 112.

«Αρκετοί αναλυτές περίμεναν ότι η BoJ δεν θα λάμβανε καμία δράση. Η απόφαση να θέσει στόχο για την απόδοση των δεκαετών ομολόγων αποτελεί έκπληξη», τονίζουν στελέχη χρηματιστηριακών εταιριών.

Πηγή : link

 

21
Sep

Ο Μπάιντεν ζήτησε να εφαρμοστεί η υπόσχεση προς την Ελλάδα για ελάφρυνση του χρέους

Ο Μπάιντεν ζήτησε να εφαρμοστεί η υπόσχεση προς την Ελλάδα για ελάφρυνση του χρέους.Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σημείωσε ξανά χθες ότι είναι σημαντικό να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η Ευρώπη, και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ανακούφισης χρέους.

Αυτό ανέφερε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανακοίνωση που απέστειλε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του κ. Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό της Eλλάδας. Για μία ακόμη φορά, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έθεσε το θέμα των μεταρρυθμίσεων, όπως απαιτούν οι δανειστές, αν και δεν τις συνέδεσε με την ελάφρυνση του χρέους. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του για τη συνέχιση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους της, και καλωσόρισε τα δύσκολα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ενώ ενθάρρυνε για τη συνέχιση της προόδου αναφορικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. 

Οσον αφορά το προσφυγικό ο εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Μπάιντεν αφού ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» πλην της συμφωνίας της Ε.Ε. και της Τουρκίας, χαρακτήρισε τη συνέχιση της εφαρμογής της το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε. 

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι «οι ηγέτες καλωσόρισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις του κυπριακού και τη δέσμευση των ηγετών, όπως εκφράστηκε στην κοινή ανακοίνωση τύπου της 14ης Σεπτεμβρίου, να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν σε συνολική διευθέτηση εντός του 2016»

Πηγή: link


 

21
Sep

Financial Times: Η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της ένα από τα επτά θετικά σενάρια για την ΕΕ

Financial Times: Η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της ένα από τα επτά θετικά σενάρια για την ΕΕ.Επτά σενάρια , που μπορεί να αποδείξουν ότι οι καταστροφολόγοι για την πορεία της ΕΕ είναι αναίτια απαισιόδοξοι, καταγράφει ο Tony Barber σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times. «Κατά περιόδους, μπορεί να φαίνεται ότι μόνο ένας που πάσχει από παραισθήσεις θα τολμούσε να πει ότι, τους επόμενους 12 μήνες, η ΕΕ θα αποφύγει τους επικίνδυνους βράχους και θα πλεύσει σε πιο ήρεμα νερά. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να πηγαίνει πάντα λάθος ότι μπορεί να πάει λάθος», σημειώνει ο συντάκτης.

Ένα από τα σενάρια αυτά αφορά στην Ελλάδα. «Σε ένα έβδομο (σενάριο), η Ελλάδα συμφωνεί με τους πιστωτές της, λαμβάνει την επόμενη δόση από τη χρηματοδοτική βοήθεια και έρχεται πιο κοντά στη μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Στο πρώτο σενάριο, σημειώνει ο Barber, η Άγκελα Μέρκελ ανακάμπτει από τις ήττες στις εκλογές στα κρατίδια του Μεκλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίας και του Βερολίνου και επανεκλέγεται καγκελάριος στις εθνικές γερμανικές εκλογές το επόμενο έτος. Σχηματίζει κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Ελεύθερους Δημοκράτες, τους Πράσινους ή κάποιον συνδυασμό των κομμάτων αυτών. Η Γερμανία προσφέρει ουσιαστική πολιτική σταθερότητα στο κέντρο της Ευρώπης για την επόμενη τετραετία.

Στο δεύτερο σενάριο, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, κερδίζει τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, που θα γίνουν σε δύο γύρους, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Αυτό είναι εύλογο, σημειώνει ο αρθρογράφος, επειδή ο Ζιπέ προηγείται στη δεξιά παράταξη. Θα κέρδιζε όχι μόνο τον σοσιαλιστή υποψήφιο, αλλά και τη Μαρίν Λεπέν, που είναι υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Στο τρίτο σενάριο, ο Ολλανδός λαϊκιστής πολιτικός Γκέρτ Βίλντερς, που είναι κατά των μεταναστών, και το κόμμα του PVV, δεν έχουν την καλή επίδοση που αναμένεται στις εκλογές του Μαρτίου στην Ολλανδία. Το κόμμα VVD του Μαρκ Ρούτε, που είναι πρωθυπουργός από το 2010, παραμένει στην εξουσία επικεφαλής ενός μετριοπαθούς συνασπισμού.

Στο τέταρτο σενάριο, η εκλογή του Ζιπέ, της Μέρκελ και του Ρούτε δημιουργεί μία εποικοδομητική ατμόσφαιρα για συζητήσεις με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για τους όρους της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Στο πέμπτο σενάριο, οι προεδρικές εκλογές της Αυστρίας τον Δεκέμβριο κερδίζονται από τον Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, τον ανεξάρτητο υποψήφιο υπέρ της ΕΕ, ο οποίος νικά τον Νόρμπερτ Χόφερ του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας. Στο έκτο σενάριο, η Ισπανία σχηματίζει τελικά κυβέρνηση, ίσως μετά από τη διενέργεια εκλογών τον Δεκέμβριο, των τρίτων σε ένα 12μηνο.

«Και τα επτά σενάρια έχουν καλές πιθανότητες να επαληθευθούν. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, σύννεφα στον ευρωπαϊκό ορίζοντα; Σε ένα όγδοο σενάριο, ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ», καταλήγει το άρθρο.

Πηγη: F.T

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close