16/09/2016

16
Sep

Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο Παππάς στον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών

Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο Παππάς στον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών.Με τον Αμερικανό Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Νέιθαν Σιτς, συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με κεντρικό θέμα της συζήτησης την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

 O Υπουργός Επικρατείας μίλησε στον Αμερικανό υφυπουργό για την ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαπραγματεύσεις για την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως έχει συμφωνηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παππάς και ο κ. Στις διαπίστωσαν σύμπτωση απόψεων σε ό,τι αφορά τη σημασία της ταχύτατης λήψης των σχετικών αποφάσεων, χωρίς καθυστερήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις της κάθε χώρας. 

Μιλώντας για την υποχρέωση της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, ο Ελληνας υπουργός τόνισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά, έτσι ώστε η δέσμευση για την εξυπηρέτηση του χρέους –που προφανώς είναι καίριας σημασίας- να μην διακυβεύει την προοπτική της Ελλάδας και του ελληνικού λαού για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον Αμερικανό συνομιλητή του για την εξέλιξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης και ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τα οποία δείχνουν ότι έχει εισέλθει σε ξεκάθαρη τροχιά προς την ανάπτυξη. 

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε την υποχώρηση της ανεργίας στο 23,1% κατά το β’ τρίμηνο του έτους (από το επίπεδο του 26,5% στο οποίο την παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), το θετικό ρυθμό ανάπτυξης +0,2% το β’ τρίμηνο του 2016 (έναντι πρόβλεψης της Κομισιόν για ύφεση -0,3% στο ίδιο διάστημα), τα επίπεδα-ρεκόρ του τουρισμού (καθώς οι εισροές αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 27 εκατομμύρια τουρίστες) και το υψηλό τίμημα των 246 εκατ. ευρώ που διασφάλισε το ελληνικό Δημόσιο από την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο υπερέβη κάθε πρόβλεψη.

 Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε ότι αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του κ. Παππά και του κ. Σιτς αποτέλεσαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης, 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε. που διοργανώθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Ελληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και συμμετοχή των ηγετών της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. 

Ο Υπουργός Επικρατείας ανέλυσε τα συμπεράσματα της Συνόδου για μια Ευρώπη που θα αφουγκράζεται περισσότερο τις ανάγκες των λαών της και σημείωσε ότι αυτά θα αποτελέσουν ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην άτυπη Σύνοδο της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα.

Πηγή: link

16
Sep

Regling: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές από το 2017

Regling: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές από το 2017.Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές, ακόμη και από το επόμενο έτος, εκφράζει ο ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του σε σλοβακική εφημερίδα. Ωστόσο θέτει ως βασική προϋπόθεση την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση, εγείρει μεγάλες αμφιβολίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του, η οποία έχει αναρτηθεί και στην στην ιστοσελίδα του ESM, τονίζει ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, εάν η Ελλάδα μείνει εντός τροχιάς όσον αφορά στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων, θα μπορέσει να απαλλαγεί από τα προβλήματά της, αλλά μόνο “εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις. Και πρόκειται για ένα μεγάλο εάν”.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους έκανε έναν παραλληλισμό με το γερμανικό χρέος που ρυθμίσθηκε το 1953. Όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε “ότι θα μπορούσε να λεχθεί πως κάθε χρέος μπορεί να πληρωθεί, εάν επιμηκύνεται αρκετά η λήξη του”, ο επικεφαλής του ESM απάντησε: “Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε. Πάρτε σαν παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία είχε αντίστοιχη εμπειρία με τη συμφωνία του 1953 για το χρέος της, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το χρέος αποπληρώθηκε σε μία 50ετή περίοδο. Και αυτό ήταν αποτελεσματικό”.

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους της για το ορατό μέλλον. Στην ερώτηση, ότι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το υψηλό χρέος της Ελλάδας θα εμποδίσει την πρόσβασή της στις αγορές, σημείωσε: “Κάποιοι ακαδημαϊκοί, που αναφέρουν τα επιχειρήματα αυτά, δεν έχουν κοιτάξει πραγματικά τα στοιχεία. Πόσο μικρό είναι το ποσό που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα στους πιστωτές της. Σήμερα, είναι μικρότερο από ό,τι πολλών άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι πραγματικά βάρος και δεν θα είναι για πολύ καιρό, επειδή τα δάνειά μας στην Ελλάδα έχουν ήδη μία μέση περίοδο αποπληρωμής περίπου 30 ετών. Δεν υπάρχει, επίσης, κανένας κίνδυνος να αποσύρουμε τα κεφάλαιά μας, όπως οι ιδιώτες επενδυτές, εάν υπήρχε νέο πρόβλημα. Επομένως, είναι μία ασφαλής επένδυση. Άλλοι επενδυτές το γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της για τουλάχιστον 10 έως 15 χρόνια, και αυτός είναι ο λόγος που είμαι πολύ βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αρχίσει την έκδοση ομολόγων -ίσως το επόμενο έτος. Αυτό που είναι αναγκαίο, φυσικά, είναι να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Εάν μείνουν στην πορεία, θα βγουν από τα σημερινά προβλήματα”.

Στην ερώτηση, για ποιο λόγο η Ελλάδα χρειάσθηκε τρίτο πρόγραμμα, ενώ άλλες χώρες μόνο ένα, ο Ρέγκλινγκ απάντησε ότι η ικανότητα υλοποίησής του στην Ελλάδα ήταν αδύναμη. “Η διοίκηση ήταν πιο αδύναμη από των άλλων χωρών, αυτός είναι ο λόγος που βλέπαμε ξανά και ξανά καθυστερήσεις που είναι λυπηρές”, είπε, προσθέτοντας ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2015 η κυβέρνηση ακύρωσε κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις και η οικονομία επανήλθε σε ύφεση. Αυτό έχει διορθωθεί, συνέχισε “και από πέρυσι τον Αύγουστο η συνεργασία είναι πάλι καλή και η Ελλάδα κάνει πρόοδο”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αν η Ελλάδα θα είχε αποφύγει το τρίτο πρόγραμμα, αν δεν είχε αλλάξει πορεία μετά τις εκλογές (τον Ιανουάριο του 2015), ο επικεφαλής του ESM είπε ότι στο τέλος του 2014, όταν πλησίαζε το τέλος του δεύτερου προγράμματος, υπήρχε συζήτηση για ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα, “αλλά τα ποσά που συζητούνταν -αν χρειαζόταν ένα πρόγραμμα- ήταν 10, ίσως 20 δισ. ευρώ. Στο τέλος χρειασθήκαμε 86 δισ. ευρώ”. Θυμάμαι, επίσης, συνέχισε, την πρόβλεψη του ΔΝΤ στο τέλος του 2014 για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 2,5% το 2015 και 3,5% το 2016. “Γνωρίζουμε ότι οι προβλέψεις μπορεί να είναι λανθασμένες, αλλά αυτή ήταν μία συναινετική πρόβλεψη εκείνη την περίοδο”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ανατράπηκε από τις πολιτικές και η Ελλάδα πέρασε σε αρνητική ανάπτυξη το 2015. “Στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 υπήρχε ξανά ένας χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης. Επομένως, θεωρώ ότι η Ελλάδα επιστρέφει εκεί που ήταν το 2014”, σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ[/expander_maker]

16
Sep

Παππάς: Η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της ανάπτυξης

Παππάς: Η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της ανάπτυξης.

Η Ελλάδα των προηγούμενων ετών είναι παράδειγμα προς αποφυγή για το πώς να αντιμετωπίσεις μια κρίση. Δεν πρέπει να αφήνουμε την κρίση να σαμποτάρει τις κοινωνικές μας αξίες» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά την παρέμβασή του στο forum «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016», που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «όταν ήρθε στην εξουσία -μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες- βρήκε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ασφάλιση. Ανθρώπους που τους έπληξε η κρίση και τους άφησε χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία και φάρμακα».

«Μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής μας ήταν ακριβώς να διασφαλίσουμε την περίθαλψη αυτών των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας» ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Οι κοινωνίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η απομόνωση δεν είναι η λύση για να γλιτώσεις την κρίση. Οι κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω της κοινής προσέγγισης λαών και κυβερνήσεων. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί οφείλουν να εργαστούν για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Σήμερα, ο Γάλλος αγρότης, ο Ελληνας και ο Δανός εργαζόμενος νιώθουν ότι οι αποφάσεις για το μέλλον τους λαμβάνονται κάπου αλλού, μακριά από το δημοκρατικό τους έλεγχο», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους είναι κρίσιμο ζήτημα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της προοπτικής των λαών για ανάπτυξη. Το κύριο μήνυμα που πρέπει να στείλουν τα προοδευτικά και αριστερά κόμματα είναι η ανάγκη να διεθνοποιηθούν οι αξίες που οδήγησαν στην επιτυχημένη τους παρουσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Δημοκρατία, διαφάνεια, νομιμότητα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Το «Global Progress» δικτυώνει προοδευτικά think tanks, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα και κινήσεις από όλο τον κόσμο. Το forum φιλοξενήθηκε φέτος από το ανεξάρτητο προοδευτικό think tank του Καναδά, «Canada 2020» και συγκέντρωσε περισσότερους από 200 εκπροσώπους 20 χωρών.

O Νίκος Παππάς ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε πάνελ με θέμα: «Δίνοντας μορφή στην Παγκοσμιοποίηση: Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί και Εθνική Ευημερία σε ένα Παγκόσμιο Πλαίσιο». Με τον υπουργό Επικρατείας συζήτησαν ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας, Bill Shorten, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, Jonas Gahr Store και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου της Σουηδίας, Ann Linde.

Τη συζήτηση συντόνισε η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά, Chrystia Freeland.

Πηγή:link

16
Sep

Samsung: Απόσυρση 1 εκατ. Galaxy Note 7 λόγω κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας στις ΗΠΑ

Samsung: Απόσυρση 1 εκατ. Galaxy Note 7 λόγω κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας στις ΗΠΑ.H εταιρεία Samsung Electronics ανακοίνωσε επίσημα χθες την απόσυρση 1 εκατομμυρίου “έξυπνων κινητών” τύπου Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό την ανταλλαγή συσκευών ή επιστροφή χρημάτων, λόγω του κινδύνου ανάφλεξης της μπαταρίας η οποία έχει πλήξει την εικόνα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Η Samsung έχει λάβει 92 αναφορές από καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι μπαταρίες των νέων εμβληματικών κινητών της έχουν αναφλεγεί. Στις αναφορές συμπεριλαμβάνονται 26 αναφορές για εγκαύματα και 55 περιπτώσεις υλικής καταστροφής, είπε η εταιρεία, ενώ ανακοίνωνε την απόσυρση σε συνεργασία με την Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών (CPSC).

Για την εταιρεία, η απόσυρση αποτελεί ακριβό πλήγμα, καθώς βασιζόταν στο μοντέλο αυτό να αυξήσει πωλήσεις ενώ ανταγωνίζεται τις νέες συσκευές κινητών ανταγωνιστές της όπως η Apple. Το μέγεθος της απόσυρσης είναι πρωτόγνωρο για την Samsung, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής “έξυπνων κινητών” (smartphones) στον κόσμο.

Η Samsung δήλωσε την Πέμπτη ότι οι συσκευές αντικατάστασης του Note 7 θα έχουν παραδοθεί στα περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι και την 21η Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρεία είπε ότι θα αποσύρει όλες τις συσκευές Note 7 που περιλαμβάνουν μπαταρίες οι οποίες έχουν την τάση να αναφλέγονται, και σταμάτησε την πώλησή τους σε 10 αγορές παγκόσμια, ζημιώνοντας την ανάκαμψη πωλήσεων της εταιρείας.

Η Επιτροπή Ασφάλειας είπε χθες ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες συσκευές άμεσα.

Σύμφωνα με την Samsung, χρειάζεται να ανακληθούν περίπου 2.5 εκατομμύρια συσκευές παγκόσμια. Μερικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι η ανάκληση θα κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια (4,4 δις ευρώ) σε απωλεσθέντα κέρδη φέτος.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε χθες ότι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις συσκευές που έχουν ανακληθεί κλειστές και να μην φορτίζονται κατά τη διάρκεια πτήσεων, επισημοποιώντας μια πρόταση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα.
Πηγή : link


 

16
Sep

Σε επανεκκίνηση της ΕΕ στοχεύει η Σύνοδος στη Μπρατισλάβα

Σε επανεκκίνηση της ΕΕ στοχεύει η Σύνοδος στη Μπρατισλάβα.Η άτυπη συνάντηση των 27 ηγετών κρατών-μελών, προσδοκά, σύμφωνα με την σλοβακική προεδρία, «να στείλει καθαρό μήνυμα ότι η ΕΕ παραμένει δυνατή και ικανή να φτάνει σε συμφωνίες και να επιφέρει βελτιώσεις στην καθημερινότητα τον πολιτών της». Ασφάλεια – άμυνα, προσφυγικό – μεταναστευτικό και οικονομία, θα είναι τα τρία κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών.


Ζητούμενο είναι να επιδειχθεί τουλάχιστον κοινή διάθεση στην κατεύθυνση να υπάρξουν συγκλίσεις. 

Η παρέμβαση Γιούνκερ


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν είναι αρκετά κοινωνική και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε», προτείνοντας και ανάλογα εργαλεία.

Το χειρότερο για την Μπρατισλάβα θα είναι να μη βγει κανένα αποτέλεσμα, σημείωνε από την πλευρά του προ δύο ημερών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη Le Monde.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ χθες Πέμπτη, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, δήλωσε στη RAI ότι «στην ευρωπαϊκή σύνοδο της Μπρατισλάβα θα φέρω τη φωνή μιας χώρας η οποία κουράστηκε να λαμβάνει κατάλογο με υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί».

Πηγή : link


 

16
Sep

Σήμερα κλείνουν τα προαπαιτούμενα – πληροφορίες ζητούν οι θεσμοί για τις ασφαλιστικές εισφορές

Σήμερα κλείνουν τα προαπαιτούμενα – πληροφορίες ζητούν οι θεσμοί για τις ασφαλιστικές εισφορές.Στις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας με το κουαρτέτο.

Θα προηγηθεί συνάντηση των εκπροσωπών των θεσμών με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι θεσμοί στο αίτημα του υπουργείου Εργασίας για πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών και ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τη ρύθμιση.

Το βλέμμα της ελληνικής κυβέρνησης είναι στραμμένο στις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Euro Working Group προκειμένου να δώσει να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close