14/09/2016

14
Sep

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Κάνει ένα βήμα πίσω στο θέμα της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Κάνει ένα βήμα πίσω στο θέμα της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.«Ένα βήμα πίσω» στο θέμα της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας από τον υπουργό Οικονομίας του Βελγίου Ντε Βίβερ, ο οποίος σε συνέντευξή του προς τη βελγική εφημερίδα De Tijd εμφανίζεται “να βάζει νερό στο κρασί του”, αποδεχόμενος το ενδεχόμενο η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών μέχρι το 2018 “να καθυστερήσει”.

Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι μεν κυβερνητικοί εταίροι απορρίπτουν τις προτάσεις του για μειώσεις δαπανών στην κοινωνική ασφάλεια και την υγεία, ο ίδιος δε αρνείται κατηγορηματικά να υπάρξει αύξηση φορολογίας.

Την αντίθεσή της με την διαφαινόμενη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής εκφράζει πάντως στο κύριο άρθρο της η De Tijd, χαρακτηρίζοντας την υπαναχώρηση των κυβερνητικών εταίρων στο θέμα αυτό και την μετάθεση των προβλημάτων στις επερχόμενες γενιές ως μια “πράξη δειλίας” της πολιτικής ηγεσίας.
Πηγή : link


 

14
Sep

Διαφωνία για τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ – Παρουσιάζεται το αναπτυξιακό σχέδιο σε 3-4 εβδομάδες

Διαφωνία για τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ – Παρουσιάζεται το αναπτυξιακό σχέδιο σε 3-4 εβδομάδες.Διαφωνία για το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου προέκυψε από τις μέχρι στιγμής επαφές κυβερνητικών στελεχών με τους Θεσμούς. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, η ελληνική πλευρά παρουσίασε το νομοσχέδιο που έχει συντάξει για τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) σε Αναπτυξιακό Ταμείο.

Αναβάθμιση αν όχι μετεξέλιξη

 

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας ανέφερε πως οι Θεσμοί διαφωνούν στην μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο, με τον τρόπο που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση κρίνοντας πως θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα. Την ίδια ώρα, η πηγή του υπουργείου πρόσθεσε ότι για να προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός πέρα από τη συμφωνία με τους Θεσμούς απαιτείται και το πράσινο φως από την DGcom (επιτροπή ανταγωνισμού της Κομισιόν). Εν τούτοις φαίνεται να έχει βρεθεί ένα σημείο επαφής και συναίνεσης για την ενδυνάμωση του ΕΤΕΑΝ μέσω της ενίσχυσης του ρόλου του. Δηλαδή εξετάζεται η διαχείριση περισσότερων κονδυλίων και προγραμμάτων, δουλειά την οποία κάνει και σήμερα το ΕΤΕΑΝ.

Η ζωή μετά το μνημόνιο

 

Ακόμη, στη σημερινή συνάντηση έγινε και εκτενής συζήτηση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και έχουν γίνει παρατηρήσεις από τους Θεσμούς, όπως είπε η ίδια πηγή, και αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες 3-4 εβδομάδες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το συγκεκριμένο σχέδιο «η ζωή μετά το Μνημόνιο», δηλαδή θα περιλαμβάνει εργαλεία χρηματοδότησης και θεσμικές αλλαγές που θα αφορούν στη μεσοπρόθεσμη στρατηγική ανάκαμψης.

Αύριο Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας θα έχει νέα επαφή με τους εκπροσώπους των Θεσμών με αντικείμενο των εξωδικαστικό συμβιβασμό που αφορά στην οριζόντια διαχείριση και αντιμετώπιση των οφειλών σε Τράπεζες, Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους και τζίρου.

Όχι στη δημιουργία bad bank για “κόκκινα” δάνεια

 

Αντίθετη είναι η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί με τους δανειστές τη σύσταση bad bank για τη διαχείριση μεγάλων προβληματικών δανείων, όπως φαίνεται να επιθυμούν οι τράπεζες

“Οι ίδιες οι τράπεζες μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν με τα νέα εργαλεία. Εμείς ό, τι είχαμε να νομοθετήσουμε, το νομοθετήσαμε”, τόνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο με τους Θεσμούς αλλά από τη σκοπιά της αναμόρφωσης του νόμου Δένδια, με έμφαση στην αποτελεσματικότερη εξωδικαστική διαδικασία.

 

Πηγή:link

14
Sep

«Εκπλήξεις …. » στον Κλάδο Υγείας !!!!

«Εκπλήξεις …. » στον Κλάδο Υγείας !!!!Η Interasco έχοντας πλήρη αντίληψη των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε καθημερινά λόγω της τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, προχωρά σε μία σειρά από σημαντικές βελτιώσεις στο κλάδο υγείας, οι οποίες  θα βοηθήσουν σημαντικά.

Προχωρά σε μείωση των πρωτοετών ασφάλιστρων  κατά 40%, για όλες τις νέες αιτήσεις που θα κατατεθούν από τις 15/9/2016, μέχρι και τις 15/10/2016.

Η προσφορά  αφορά  όλους τους νέους υποψήφιους προς ασφάλιση πελάτες (ανήλικους & ενήλικους), οι οποίοι  συνδυάζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής  με ήπια άσκηση, χωρίς να είναι καπνιστές!

Σημαντική σημείωση για τις μελλοντικές ανανεώσεις

Όσοι από σας εκμεταλλευτούν αυτήν την προσφορά, θα απολαύσουν επίσης έκπτωση  25%  στο ασφάλιστρο του δεύτερου χρόνου και 10% στο ασφάλιστρο του τρίτου χρόνου, έτσι ώστε να ενταχθείτε ομαλά στο τρέχον επίπεδο τιμών της εταιρείας.

Είμαι βέβαιος ότι θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όλες τις παραπάνω ευνοϊκότατες ρυθμίσεις στα προγράμματα υγείας, δεσμευόμενος από πλευράς μου για την παροχή κορυφαίου επιπέδου ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Ζητήστε την προσφορά σας εδω

 

 

 

  Αναβαλόγλου Γιώργος
Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

m: 6946053886 |

e:info@bestinsurance.gr http://bestinsurance.gr/ |

Δήλου 21 , Καισαριανή , ΤΚ 16121

 

14
Sep

O Γιούνκερ πρότεινε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ

O Γιούνκερ πρότεινε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ.Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την έναρξη της ομιλίας για την κατάσταση της Ενωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη σεβόμαστε…Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απειλείται από το Brexit», δήλωσε επίσης ο Γιούνκερ.

Η εμπορική συμφωνία με τον Καναδά είναι η καλύτερη συμφωνία που έχουμε επιτύχει, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή.«Δεν μπορεί να υπάρχει “α λα καρτ” πρόσβαση στην ενιαία αγορά», προειδοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι αρκετά κοινωνική. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιο περίπλοκη, πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, η Ευρώπη δεν είναι ‘άγρια Δύση’, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κάθε εταιρία στην Ευρώπη οφείλει να πληρώνει τους φόρους της εκεί όπου έχει τα κέρδη της, πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

«Προτείνω μία θετική ατζέντα για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού. Προτείνουμε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε δραστικά στο ντάμπινγκ όπως κάνουν οι ΗΠΑ προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της βιομηχανία χάλυβα.

Πηγή:link

14
Sep

Το «σχέδιο μάχης» του Γιούνκερ για την ενότητα της ΕΕ

Το «σχέδιο μάχης» του Γιούνκερ για την ενότητα της ΕΕ.Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ θα επιχειρήσει σήμερα να επαναφέρει την ενότητα ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ξανακερδίσει μία αποπροσανατολισμένη κοινή γνώμη, μετά το ράπισμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στο Στρασβούργο.

Ψηφιακή αγορά, επενδύσεις, άμυνα, μετανάστευση: το φετινό εγχείρημα αναμένεται να περιλαμβάνει μία σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, ικανών να επαναφέρουν την ενότητα των 27, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των οποίων συνέρχονται , για πρώτη φορά χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Μόνος απέναντι στους 751 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες , μαζί με τις ερωτήσεις που θα δεχθεί, για να κάνει έναν μετά το Brexit απολογισμό, πριν αποκαλύψει το σχέδιο μάχης για τους προσεχείς μήνες.

«Περιμένουμε μία δυνατή ομιλία, ορόσημο, που θα εκφράσει τη φωνή της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου. Διότι «η Ενωση βρίσκεται σε κακή κατάσταση», δήλωσε ο Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής των Φιλελευθέρων.

Θα αποτελούσε «μοιραίο σφάλμα» να μην αντληθούν τα διδάγματα του Brexit, προειδοποίησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για τον οποίο η σύνοδος κορυφής της Μπρατισλάβα την Παρασκευή θα αποτελέσει αποφασιστικό σημείο καμπής» για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στις ανησυχίες που γεννήθηκαν από τη προσφυγική κρίση.

Για την ομιλία του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει στη διάθεσή του κεντρικό βήμα, που Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προορίζεται για τους αρχηγούς κρατών και τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Οι κινήσεις του, η στάση του θα γίνουν αντικείμενο στενής παρακολούθησης, πολύ περισσότερο που η κατάσταση της υγείας του σχολιάζεται συχνά από τον ευρωπαϊκό Τύπο, παρά την κατηγορηματική του δήλωση τον Ιούνιο : «Δεν είμαι ούτε κουρασμένος, ούτε άρρωστος».

Σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, η ικανότητα του 61χρονου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παίξει με τις γλώσσες ή να απομακρυνθεί απλό το κείμενο θα προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες.

Επενδύσεις και ψηφιακή εποχή

Θα παρουσιάσει μία «θετική ατζέντα για τους 12 προσεχείς μήνες», «συγκεκριμένες προτάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα παρουσιάσει τα σχέδια των Βρυξελλών για την ασφάλεια και την άμυνα, ένα από τα κεντρικά θέματα της συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβα.

Ομως, η ψηφιακή οικονομία θα είναι επίσης ένα από τα κεντρικά θέματα της ομιλίας του, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα δύο σημαντικά μεταρρυθμιστικά σχέδια, το ένα για τις τηλεπικοινωνίες και το άλλο για τα πνευματικά δικαιώματα.

Δεύτερο δυνατό σημείο: η επέκταση πέραν του 2018 του προγράμματος επενδύσεων που φέρει το όνομα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ξεκίνησε το 2014 για να ενισχύσει την ανάπτυξη, με έναν στόχο πολύ μεγαλύτερο από τα 315 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν αρχικά. Θα απευθύνεται , σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στη νεολαία, το μεγάλο θύμα της ανεργίας στην Ενωση.

Θα παρουσιασθεί επίσης ένα νέο πρόγραμμα συμπληρωματικό στο «σχέδιο Γιούνκερ», που θα κατευθύνεται προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, κυρίως της Αφρικής, με στόχο την αντιμετώπιση της μετανάστευσης στη ρίζα της.

Οι ευρωβουλευτές αναμένουν να ακούσουν επίσης από τον πρόεδρο της Επιτροπής κάτι για την φοροδιαφυγή, έπειτα από την απόφαση της Κομισιόν για την Apple.

«Είδαμε το καλύτερο πρόσωπο της Επιτροπής», δήλωσε ο Φιλίπ Λαμπέρ, συμπροδρεύων της ομάδας των Πρασίνων. «Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουν οι πολίτες…η Ευρώπη που μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα.

Απέναντι στα μηνύματα ενότητας που θέλει να στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η διαίρεση ανάμεσα στα κράτη μέλη αποτελεί ωστόσο πραγματικότητα. Πρόσφατες εκδηλώσεις αυτής της διαίρεσης, η χθεσινή πρόταση του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν για τον αποκλεισμό της Ουγγαρίας από την Ενωση για παραβίαση των ευρωπαϊκών αρχών, αλλά και η κοινή στάση των χωρών της ομάδας του Visegrad που προωθούν μία μεταρρύθμιση της Ενωσης που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση του ρόλου των εθνικών θεσμών εις βάρος του φεντεραλιστικού μοντέλου διακυβέρνησης.

Πηγή : link[/expander_maker]

14
Sep

Μήνυμα Λιου σε Σόιμπλε για τερματισμό της λιτότητας

Μήνυμα Λιου σε Σόιμπλε για τερματισμό της λιτότητας.«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη τελείωσε. Αυτή τη στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην έκτακτη σύνοδο για την προσφυγική κρίση, την οποία συγκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και θα διεξαχθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Τζακ Λιου σχολίασε: «Θα αφήσω τους Γερμανούς να μιλήσουν οι ίδιοι για τις θέσεις τους. Είχαμε, βέβαια, μαζί τους, ένα σαφές ποσοστό ασυμφωνιών σε σχέση με τις μακροοικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών, αλλά αν κοιτάξετε τις πολιτικές των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών στην Ευρώπη, θα προσέξετε ότι μια σειρά πραγμάτων έχει αλλάξει».

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε μια αλλαγή φιλοσοφίας στη Γερμανία, αλλά πιστεύω ότι διαπιστώσαμε ήδη μια αλλαγή σε επίπεδο δράσης», πρόσθεσε ο ίδιος και εξήγησε:

«Προέκυψε ήδη μια χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα αλλά επλήγησαν σκληρά και από το κόστος της κρίσης των προσφύγων, και η Γερμανία το αποδέχθηκε. Το ίδιο το Βερολίνο προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες δαπάνες, πέρα από το ύψος των δημοσιονομικών στόχων του, για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό».

* Οι δηλώσεις του Τζακ Λιου δημοσιεύονται στην ιταλική «La Stampa»

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close