13/09/2016

13
Sep

Στήριξη ΕΚΤ στον στόχο για μικρότερα πλεονάσματα

Στήριξη ΕΚΤ στον στόχο για μικρότερα πλεονάσματα.Η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% το 2016, ενώ η ύφεση θα περιοριστεί στο 0,3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμού αξιωματούχου της ΤτΕ ΕΛΛ +1,02% στο περιθώριο των επαφών του Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Παρά τις διαφωνίες που έχουν εκφράσει ευρωπαίοι παράγοντες για το θέμα του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα η ίδια πηγή τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας να μπει ο πήχης κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. «Είναι μαζί μας 100%»,είπε χαρακτηριστικά.

Η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 2,5% το 2017, χαμηλότερο από το 2,7% που προβλέπουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι δανειστές, σύμφωνα με τον ίδιο. «Για το 2017 αναμένουμε ανάπτυξη 2,5%, κυρίως από ξένες επενδύσεις, με την προϋπόθεση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί» πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε ότι η επιστροφή καταθέσεων από τον Μάιο έως σήμερα φτάνει τα 4,6 δισ. ευρώ, ενώ θετικά κινείται και η αγορά των repos.

Πηγή:link

13
Sep

Θέμα: Νέες, Καινοτόμες λύσεις από την Interasco Α.Ε.Γ.Α

Θέμα:  Νέες, Καινοτόμες λύσεις από την Interasco Α.Ε.Γ.Α

Aγαπητοί πελάτες,

 

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με το να επιλέγετε την Εταιρεία μας για την κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών σας.

 

Από πλευράς μας, πιστοί στη δέσμευση μας για παροχή κορυφαίου επιπέδου υπηρεσιών  και ταυτόχρονα αντιλαμβανόμενοι τους περιορισμούς που αντιμετωπίζετε καθημερινά λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, προχωράμε σε δύο νέες, καινοτόμες εφαρμογές που αφορούν στην έκδοση και την πληρωμή ασφαλιστηρίων Συμβολαίων, οι οποίες και είμαστε βέβαιοι ότι προσφέρουν σημαντική ευελιξία ως προς την αντιμετώπιση των απαιτήσεων των ασφαλισμένων μας.

 

 

  1. Εργασίες Αυτοκινήτου – Έκδοση ετήσιων Συμβολαίων με τμηματική καταβολή ασφαλίστρου

 

Μετά την εξαιρετική αποδοχή εκ μέρους σας των πρόσφατων αλλαγών στα ετήσια Συμβόλαια Αυτοκινήτου (έκπτωση 15% και έως 12 άτοκες δόσεις), θεσπίζουμε μία επιπλέον δυνατότητα έκδοσης ετήσιου Συμβολαίου, συνδυάζοντας την  τμηματική καταβολή ασφαλίστρου χωρίς χρήση πιστωτικής κάρτας.

Τα συμβόλαια αυτά προσφέρονται με έκπτωση 10% επί του ετησίου ασφαλίστρου, σε δύο δόσεις, με την πρώτη δόση να αντιστοιχεί στο 55% του συνολικού ασφαλίστρου και την δεύτερη στο υπόλοιπο 45%

Παράδειγμα

Ας υποθέσουμε ότι, κατά την τιμολόγηση ενός ασφαλιστηρίου Συμβολαίου αυτοκινήτου, προκύπτει ασφάλιστρο για Συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας αξίας €130, με έναρξη ισχύος την 1/7/2016 και λήξη την 31/12/2016.

Με την λύση του ετήσιου Συμβολαίου τμηματικών καταβολών μπορούμε να διαμορφώσουμε την προσφορά μας ως εξής:

Διάρκεια Συμβολαίου από 1/7/2016 έως 30/6/2017 (ετήσια)

Ασφάλιστρο: (130*2)-10% = €234                             Όφελος  €26

1η Δόση, πληρωτέα την 1/7/2016,  €129

2η Δόση, πληρωτέα την 1/1/2017,  €105

Πλεονεκτήματα

  • Σημαντική έκπτωση στο ασφάλιστρο
  • Αύξηση διατηρησιμότητας, μέσω σημαντικού κινήτρου για την πληρωμή της 2ης δόσης
  • Μείωση διαχειριστικών εξόδων

Σημαντική Σημείωση

Η έκπτωση 15% εξακολουθεί να ισχύει για εφάπαξ καταβολή ασφαλίστρου ή για πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας με έως και δώδεκα άτοκες δόσεις.

 

 

  1. Πληρωμή ασφαλιστηρίων Συμβολαίων στο www.interasco.gr

Θέλοντας να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες πληρωμής των ασφαλιστηρίων Συμβολαίων δημιουργήσαμε στην κεντρική σελίδα του site μας www.Interasco.gr πεδίο με την ονομασία «Πληρωμή με Κάρτα» όπου οι ασφαλισμένοι μας, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να εξοφλήσουν οι ίδιοι το ή τα Συμβόλαια τους, όλων των κλάδων, σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την χρεωστική ή την πιστωτική τους κάρτα, (στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας απολαμβάνοντας και το πλεονέκτημα των άτοκων δόσεων).

Η εφαρμογή είναι έτοιμη για χρήση, ενώ το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι μας είναι τον κωδικό πληρωμής και τον αριθμό του Συμβολαίου τους (ή της τελικής προσφοράς, αν πρόκειται για νέα εργασία).

Συμπληρώνοντας επίσης το email τους, μπορούν  να λάβουν ειδοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής τους καθώς και το ασφαλιστήριο Συμβόλαιο τους.

Η συναλλαγή πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο και σε απολύτως ασφαλές Τραπεζικό ηλεκτρονικό περιβάλλον.

 

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στη διάθεση σας,

Αναβαλόγλου Γιώργος
Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

13
Sep

Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια

Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια.Σε έξι ανέρχονται τα funds που έως τώρα έχουν υποβάλει αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αδειοδοτηθούν για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων στη χώρα.

Αυτό ανέφερε τραπεζικό στέλεχος, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, σύμφωνα με το οποίο, είναι, επίσης, σημαντικό να προχωρήσει η νομοθεσία για την αποβολή από τις επιχειρήσεις των μην συνεργαζόμενων μετόχων. Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε ότι πρέπει παράλληλα να προχωρήσει ταχύτατα και η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων και προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, το τελευταίο τρίμηνο έχει καταγραφεί
σημαντική μείωση, της τάξης των περίπου 350 εκατ. ευρώ, στο ύψος των «κόκκινων» δανείων.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών έχει αυτήν την ώρα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Γιώργο Μιχελή.

Οι αυριανές επαφές

Αύριο ανοίγει πλήρως η γκάμα των θεμάτων που θα συζητηθούν με τους θεσμούς, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Από τις 9:00 έως τις 10:00 Αναπτυξιακή Στρατηγική (υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος- υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης).

Από τις 10:00 έως τις 11:00 Επισκόπηση δημοσίων δαπανών- Κοινωνική πρόνοια (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης- αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου)

 

Πηγή: ΑΠΕ

13
Sep

Νέο τιμολόγιο ΕΙΧ για το νομό Κυκλάδων από την Qatar Insurance

Νέο τιμολόγιο ΕΙΧ για το νομό Κυκλάδων από την Qatar Insurance.Επωφεληθείτε από τις προσφορές της Qatar Insurarance για το νομό Κυκλάδων.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω τιμές για για εξάμηνο στο βασικό πακέτο ασφάλισης:

  • ΕΩΣ 6HP: 28,00 ΤΡΙΜΗΝΗ 37,00 ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ 54,00 ΕΞΑΜΗΝΗ 106,00 ΕΤΗΣΙΑ
  • 7-8HP    : 31,00 ΤΡΙΜΗΝΗ 41,00 ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ 59,00 ΕΞΑΜΗΝΗ 117,00 ΕΤΗΣΙΑ
  • 9-10HP  : 35,00 ΤΡΙΜΗΝΗ 47,00 ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ 68,00 ΕΞΑΜΗΝΗ 133,00 ΕΤΗΣΙΑ
  • 11HP κ άνω :37,00 ΤΡΙΜΗΝΗ 50,00 ΤΕΤΡΑΜΗΝΗ 72,00 ΕΞΑΜΗΝΗ 142,00 ΕΤΗΣΙΑ

 

Οι καλύψεις που συνοδεύουν το βασικό πακέτο ασφάλισης είναι οι παρακάτω :

ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ 1.000.000,00
ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΤ ΑΤΥΧΗΜΑ 1.000.000,00
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΥΡΚΑΙΑΣ 10.000,00
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ 10.000,00
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ BONUS MALUS ΙΣΧΥΕΙ
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΡΟΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 10.000,00
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 10.000,00
ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ 10.000,00
ΠΡ.ΑΤ.ΟΔΗΓΟΥ(θ.Α.:€10000,Μ.Ο.Α.:€10000,M.M.A:% έως €10000) 10.000,00
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΛΟΠΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 10.000,00
ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ [ΑΡ.ΟΜΑΔ. 5002] ΙΣΧΥΕΙ
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ [ΑΡ.ΟΜΑΔ. 5002] ΙΣΧΥΕΙ

 

 

Για να πάρετε τη δική σας προσφορά πατήστε εδώ

 

Αναβαλόγλου Γιώργος
Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

13
Sep

Τα επενδυτικά σχέδιά τους στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν στελέχη της Alibaba

Τα επενδυτικά σχέδιά τους στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν στελέχη της Alibaba.Συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της κινεζικής εταιρείας Alibaba με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17:00, στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Μάρδα, παρουσία κυβερνητικών στελεχών.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια των επαφών του κυβερνητικού κλιμακίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στην Κίνα, με στόχο την ενημέρωση από πλευράς της Alibaba για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας στην ελληνική αγορά, καθώς και τη συνεργασία για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα και την προσέλκυση σημαντικά μεγαλύτερου αριθμού Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη σημερινή συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα παρευρίσκονται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλ. Κουντουρά, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Δ. Λιάκος και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Β. Δότσης. Από την Alibaba θα παρευρίσκονται οι Rodrigo Cipriani Foresio-Managing Director Alibaba Italy, Spain, Portugal and Greece, Christina Fontana-Senior Manager Business Development Alibaba Group, Yong ZHANG, Chief Contents Officer, Holiday Department, Alitrip, Yana GENG, Business Development Manager Ant Financial, AliPay, Albert Antonini Mangia, Marketing Manager Alibaba Group. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και το μέλος του ΔΣ, Γιώργος Φλωράς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, τα στελέχη της Alibaba θα παρουσιάσουν τους στόχους και τα επενδυτικά σχέδιά τους στις διοικήσεις των επαγγελματικών φορέων, επιμελητηρίων και συνδέσμων της χώρας, σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΥΠΕΞ σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Πηγή:link

13
Sep

Ρέντσι: «Πλέον γινόμαστε κίνημα» – Σύγκρουση με την Μέρκελ στον απόηχο της συνόδου των χωρών του Νότου

Ρέντσι: «Πλέον γινόμαστε κίνημα» – Σύγκρουση με την Μέρκελ στον απόηχο της συνόδου των χωρών του Νότου.Στη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών χωρών της ευρωζώνης στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή αναφέρεται η εφημερίδα FAZ, σύμφωνα με την επισκόπηση του γερμανικού τύπου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο οικονομικό της ένθετο η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζεται ότι «ο Ιταλός πρωθυπουργός οδηγείται σε συγκρούσεις με τη γερμανική κυβέρνηση από τη στιγμή που την Παρασκευή εμφανίστηκε στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και άλλων τεσσάρων πρωθυπουργών χωρών της νοτίου Ευρώπης.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Με τη δήλωση «εναντίον μιας Ευρώπης των κανόνων, των τεχνικών λεπτομερειών, των δημοσιονομικών και της λιτότητας ο Ρέντσι επανέλαβε ουσιαστικά ό,τι έχει πει ο ίδιος επανειλημμένως και επί ιταλικού εδάφους. Τα ίδια λόγια δίπλα στον Τσίπρα όμως στέλνουν ένα μήνυμα με πολύ περισσότερους αποδέκτες: με τον τρόπο αυτό ο Ρέντσι σηματοδοτεί την έναρξη μιας στενής συνεργασίας η οποία δεν αναμένονταν στο προοίμιο της ελληνικής συνόδου των ευρωπαϊκών μεσογειακών κρατών».

«Πλέον γινόμαστε κίνημα»

Όπως σχολιάζει η FAZ, τα διπλωματικά και αρμονικά λόγια δίπλα στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ στο Βεντοτένε αλλά και στο Μαρανέλο «απώλεσαν τη σημασία τους. Όπως εκτιμούν Ιταλοί δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον πρωθυπουργό τους, στην Αθήνα ο Ρέντσι βρήκε το πραγματικό του πρόσωπο. Κατά την επιστροφή ήταν πολύ ικανοποιημένος που πλέον και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εντάχθηκε στην ομάδα των νοτίων χωρών, αναφέρει η Corriere della Sera. Ο Ρέντσι είπε επ΄ αυτού: «Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να φέρουμε αναστάτωση». H Republicca τον επικαλείται με τα εξής λόγια: «Πλέον γινόμαστε κίνημα και η Ιταλία παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτό». Οι Γερμανοί πιέζονται πλέον, φέρεται να πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με την FAZ, το Σαββατοκύριακο ο Ματέο Ρέντσι επανέλαβε τη θέση του. Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα αρχή όσον αφορά τις αξίες της, όπως είπε. Στο γερμανικό μοντέλο των κανόνων ο Ρέντσι φέρεται να αντιτείνει το όραμά του περί μιας «Ευρώπης των ιδεωδών, της κοινωνίας και της ομορφιάς». Σε αυτό το πλαίσιο ο Ρέντσι και η κυβέρνησή του θέλουν να βάλουν τώρα (…) τη Γερμανία στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η Γερμανία έχει εντέλει ένα εμπορικό πλεόνασμα ύψους 80 έως 90 δις. ευρώ, όπως λένε. «Εάν τηρούσε τους κανόνες κατά γράμμα, θα έπρεπε να επενδύσει το πλεόνασμα αυτό και να αναθέτει έργα σε ευρωπαϊκές και ιταλικές επιχειρήσεις. Δεν μπορείς από τη μια να μην σέβεσαι τους κανόνες και από την άλλη να δημιουργείς προβλήματα σε εκείνους που ζητούν ευελιξία».

Πηγή : link[/expander_maker]

13
Sep

Κυκλοφόρησε το πρώτο πλαστικό χαρτονόμισμα στη Βρετανία – Δεν σχίζεται και μπορεί να πλυθεί

Κυκλοφόρησε το πρώτο πλαστικό χαρτονόμισμα στη Βρετανία – Δεν σχίζεται και μπορεί να πλυθεί.Το πρώτο πλαστικό χαρτονόμισμα που είχε παρουσιαστεί στις αρχές Ιουνίου από την Τράπεζα της Αγγλίας, ξεκίνησε να κυκλοφορεί στη Βρετανία.

Το χαρτονόμισμα των 5 λιρών είναι φτιαγμένο από πολυμερές υλικό, ένα λεπτό και ευέλικτο πλαστικό το οποίο είναι περισσότερο ασφαλές και ανθεκτικό, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τραπεζογραμμάτιο μπορεί να επιβιώσει από το πλυντήριο μέχρι και το… δάγκωμα ενός μπουλντόγκ.

Στο πρώτο πλαστικό χαρτονόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας απεικονίζεται ο Γουίνστον Τσόρτσιλ και συνοδεύεται από την φράση «Δεν έχω τίποτε να σας προσφέρω εκτός από αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα».

Το καλοκαίρι του 2017 θα ακολουθήσει νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 λιρών ενώ το 2020 πρόκειται να εκδοθεί το τραπεζογραμμάτιο των 20 λιρών.

 

Πηγή:link

13
Sep

Φως απελευθέρωσης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Φως απελευθέρωσης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.Το θεσμικό πλαίσιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την προσαρμογή της στις προβλέψεις των Κοινοτικών Οδηγιών έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέων αγορών ενέργειας που θα επιτρέπουν σε προμηθευτές και παραγωγούς καλύτερο προγραμματισμό και διαχείριση του ρίσκου με τελικό στόχο τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές. Επίσης, θωρακίζονται οι αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και προσδιορίζονται οι ρόλοι των φορέων εποπτείας και λειτουργίας των αγορών.
Αναλυτικά, δημιουργούνται οι αγορές:
– Χονδρική Αγορά Προθεσμιακών Προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας: Η αγορά στην οποία τυγχάνουν διαπραγμάτευσης Προθεσμιακά Προϊόντα Ηλεκτρικής Ενέργειας.
– Αγορά Επόμενης Ημέρας: Η αγορά στην οποία πραγματοποιούνται συναλλαγές αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με υποχρέωση φυσικής παράδοσης την επόμενη ημέρα.
– Ενδοημερήσια Αγορά: Η αγορά στην οποία πραγματοποιούνται συναλλαγές αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με υποχρέωση φυσικής παράδοσης, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Εντολών Συναλλαγών στην Αγορά Επόμενης Ημέρας και αφορούν την Ημέρα Εκπλήρωσης Φυσικής Παράδοσης.
Επίσης, με την αγορά εξισορρόπησης εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες εφεδρείες ισχύος.
“Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ώστε να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας” επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει, μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγή : link

13
Sep

Ανοίγει, από 1ης Οκτωβρίου, η εφαρμογή για το «ηλεκτρονικό» Πόθεν Έσχες

Ανοίγει, από 1ης Οκτωβρίου, η εφαρμογή για το «ηλεκτρονικό» Πόθεν Έσχες.Την πρώτη Οκτωβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή για πρώτη φορά του ηλεκτρονικού Πόθεν Έσχες στη διεύθυνση www.pothen.gr από τις ειδικές κατηγορίες των υπόχρεων που ορίζει ο νόμος.

   Η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Πόθεν ΄Εσχες θα διαρκέσει ως και την 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ η νομοθεσία προβλέπει αυστηρά πρόστιμα και ποινές για όσους δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ή την υποβάλουν με ανακριβή στοιχεία. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση για την προσαρμογή της όλης διαδικασίας στην τήρηση των ζητημάτων ασφαλείας που έθεσε η πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Η υποβολή ηλεκτρονικού Πόθεν ΄Εσχες εκτιμάται ότι αφορά περισσότερους από 120.000 υπόχρεους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κατηγορίες των πολιτικών προσώπων, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δικαστικούς Λειτουργούς αλλά και ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

   Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία ήδη έχει εκδοθεί, προβλέπει τη δήλωση, για πρώτη φορά φέτος και των μετρητών εκτός τραπεζικού συστήματος εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ και τιμαλφών, πολύτιμων λίθων, ή μετάλλων με αξία άνω των 30.000 ευρώ.

   Σημειώνεται ότι η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τους κωδικούς του φορολογούμενου στο Taxis. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 14 διαφορετικούς πίνακες καταγράφοντας μεταξύ άλλων τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικών προϊόντων, καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, θυρίδες, μετρητά εκτός τραπεζών και τιμαλφή, ακίνητα, οχήματα, πλωτά και εναέρια μέσα, συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση και βέβαια όλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

    Σε ότι αφορά τις ποινές ο ισχύον νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

   1. Διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα έως τετρακόσια ευρώ, το οποίο εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, επιβάλλεται σε όποιον υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος. Οι λεπτομέρειες αναφορικά με τα αρμόδια για την επιβολή όργανα, την διαδικασία επιβολής και είσπραξης του προστίμου ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών.

   2. Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο τριάντα ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες ευρώ. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.

   3. Ο υπαίτιος της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες ευρώ έως ένα εκατομμύριο ευρώ, αν η συνολική αξία της αποκρυπτόμενης περιουσίας του ιδίου και των λοιπών προσώπων για τα οποία αυτός οφείλει να υποβάλει δήλωση υπερβαίνει συνολικά το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, ανεξαρτήτως αν η απόκρυψη επιχειρείται με τη μη υποβολή δήλωσης ή την υποβολή ελλιπούς ή ανακριβούς δήλωσης.

   4. Τρίτος ο οποίος εν γνώσει του συμπράττει στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης και ιδίως στην παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή.

Πηγή : link[/expander_maker]

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close