12/09/2016

12
Sep

Το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης

Το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης.Πρεμιέρα διαπραγματεύσεων κάνουν το μεσημέρι της Δευτέρας οι υπουργοί της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών ξεκινώντας ένα ακόμα μαραθώνιο για την Ελληνική Οικονομία ο οποίος θα κρατήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων ξεκινά επίσημα με τον έλεγχο από την πλευρά των δανειστών της πορείας υλοποίησης των 15 ορόσημων τα οποία έχουν απομείνει από την πρώτη αξιολόγηση ως προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ (εκ των οποίων το 1,7 δισ. ευρώ θα δοθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες).

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από την πλευρά των δανειστών ο έλεγχος θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Κυριακή. Εάν δεν υπάρξουν εμπλοκές οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης» προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της δόσης.

Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση αυτού του γύρου διαπραγματεύσεων οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα παραμείνουν στην Αθήνα και μετά τις 19 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν την επισκόπηση της Ελληνικής Οικονομίας ώστε να συντάξουν στη συνέχεια την έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρώσει και τις 15 προαπαιτούμενες δράσεις ώστε να εκταμιευθεί η δόση, αλλά κυρίως ώστε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να ταξιδέψει στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση.

Μια μέρα μετά τη σύνοδο του ΔΝΤ στις 10 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Eurogroup όπου εκεί η Ελληνική κυβέρνηση θα περιμένει να μάθει την ημερομηνία επιστροφής των ελεγκτών στην Αθήνα για την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης.

Πριν από όλα αυτά βέβαια η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει χωρίς νέες εμπλοκές τον κύκλο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ο οποίος ξεκινά από σήμερα Δευτέρα. Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών, το πρόγραμμα συναντήσεων με τους θεσμούς για τις 12 Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

*Καταπολέμηση της διαφθοράς (15.30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης
*Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (14.30). Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).
Στο μέτωπο των προαπαιτούμενων μέτρων, η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει μόνο δύο από τα 15. Πρόκειται για την έναρξη του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την πώληση τουλάχιστον του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή και τις διαπραγματεύσεις για τα τιμολόγια ενεργοβόρων βιομηχανιών. Σε εκκρεμότητα παραμένουν:

-Η εναρμόνιση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης με κατάργηση των εξαιρέσεων που επιτρέπουν χαμηλότερες εισφορές για την υγεία, κατάργηση του κατώτερου συντελεστή εισφορών για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και αναθεώρηση προς τα κάτω της έκπτωσης για την καταβολή πλασματικών περιόδων ασφάλισης.

-Οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

-Η συμφωνία με τους δανειστές για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

-Η μεταφορά στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων της δεύτερης ομάδας ΔΕΚΟ, που περιλαμβάνει ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και πιθανόν Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΕΑΒ και ΕΚΧΑ (Κτηματολόγιο).
-Η επικύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας για το Ελληνικό.

-Η έναρξη από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) της διαδικασίας για τη μακροπρόθεσμη παραχώρηση (35 έτη) της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων αξόνων.

-Η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για τη συντήρηση του δικτύου σιδηροδρομικής υποδομής.

-Η επανεξέταση του σχεδίου απελευθέρωσης του φυσικού αερίου και των συνθηκών πρόσβασης των εναλλακτικών προμηθευτών.

-Η μεταφορά στην εθνική νομοθεσία του πλαισίου της Ε.Ε. για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

-Η τροποποίηση της νομοθεσίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με σεβασμό των υφιστάμενων συμβάσεων σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.

-Ο διορισμός του Συμβουλίου της νέας Αρχής Εσόδων.

-Η λήψη μέτρων για την παροχή επαρκών πόρων, ώστε η νέα Αρχή Εσόδων να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

-Τα μέτρα και η νομοθεσία, εφόσον αυτό απαιτείται, για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τις συστάσεις των ενδιαφερόμενων μερών και των εμπειρογνωμόνων.

Πηγή : link[/expander_maker]

12
Sep

Barroso faces EU probe over bank job

Barroso faces EU probe over bank job.Former European Commission chief Jose Manuel Barroso faces an ethics probe after he joined Goldman Sachs.

His successor Jean Claude Juncker ordered the investigation following Barroso’s appointment in July as an advisor to the US investment bank.

Juncker has sent Barroso “a letter asking him to provide clarification on his new responsibilities and the terms of reference of his contract.”

European Ombudsman Emily O’Reilly said she was pleased the head of the EU executive had responded to the concerns

A group of MEPs have called for Barroso’s EU pension to be withheld.

Former EU commissioners can lose pension riights if a breach of the EU’s ethical code can be proven.

Barroso is yet to respond to Juncker’s letter, which stresses that the former Portuguese premier will be treated as a lobbyist on his next visit to the Commission’s headquarters in Brussels.

It means he will be granted none of the VIP treatment normally reserved for former presidents of the institution he once led.

 

Source : link

12
Sep

ΗΠΑ: «Καμπάνα» 2,4 δισ. στη Deutsche Bank

ΗΠΑ: «Καμπάνα» 2,4 δισ. στη Deutsche Bank.Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσει από τη Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, να πληρώσει πάνω από 2,4 δις δολάρια για το κλείσιμο της έρευνας σχετικά με τα προβληματικά ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια που πουλούσε η τράπεζα στο παρελθόν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Manager. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, τo αμερικανικό υπουργείο αναμένεται να στείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Deutsche Bank ένα έγγραφο περίπου 100 σελίδων, στο οποίο θα σημειώνεται το ακριβές ποσό που θα πρέπει να πληρώσει.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε σήμερα 3,6%, με τους χρηματιστές να εκφράζουν ανακούφιση ότι η Deutsche μπορεί να βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο αυτής της μακρόχρονης έρευνας. Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Τζον Κράιαν, δήλωσε πως ήλπιζε να κλείσει φέτος τις τέσσερις εναπομένουσες δικαστικές εκκρεμότητες της τράπεζας. Αυτές αφορούν την υπόθεση των ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, την κατηγορία για χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την έρευνα για ύποπτες αγοραπωλησίες μετοχών στη Ρωσία και την καταγγελία για ξέπλυμα χρήματος.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Η Goldman Sachs, ανταγωνίστρια της Deutsche, συμφώνησε τον Απρίλιο να καταβάλει 5,06 δις δολάρια για να διευθετήσει τις καταγγελίες για παραπλάνηση επενδυτών που αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο διακανονισμός αυτός περιελάμβανε το ποσό των 2,39 δις δολαρίων ως πρόστιμο, το ποσό των 1,8 δις δολαρίων για άλλες αποζημιώσεις – όπως για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που η αξία των στεγαστικών δανείων τους ήταν υψηλότερη από την αξία της περιουσίας τους – και 875 εκατ. δολάρια για να διευθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι απαιτήσεις συνεταιριστικών και στεγαστικών τραπεζών.

Ο διακανονισμός της Deutsche θα περιλαμβάνει διαφορετικό κατάλογο αποδεκτών, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος, προσθέτοντας ότι η τράπεζα είχε διευθετήσει ήδη ορισμένες απαιτήσεις πριν από τρία χρόνια. Στα τέλη του 2013, η Deutsche είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,9 δις δολάρια για τον διακανονισμό καταγγελιών ότι εξαπάτησε τις μεγαλύτερες στεγαστικές αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae and Freddie Mac, που ελέγχονται από το κράτος, οι οποίες αγόρασαν ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους 14,2 δις δολαρίων, πριν από την κρίση του 2008.

Το δημοσίευμα του Manager αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτεί από τη Deutsche να πληρώσει πρόστιμο μεγαλύτερο από τα 2,39 δις δολάρια που κατέβαλε η Goldman, αλλά το τελικό ποσό είναι ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης.

 

Πηγή:link[/expander_maker]

12
Sep

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς αλλά είμαστε κοντά

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς αλλά είμαστε κοντά.Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, αλλά και τα άλλα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, όπως π.χ. την ψήφιση από την Βουλή της σύμβασης για το «Ελληνικό», το πακέτο των ΔΕΚΟ που θα ενταχθούν στο υπερταμείο, την Εγνατία Οδό κ.ά. ενώ κυβερντητικό στέλεχος υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά» και όσον αφορά στη διάθεση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Αύριο αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου με τους θεσμούς μέλη της κυβέρνησης και με τη συμμετοχή του Γιώργου Σταθάκη. Παράλληλα, αναμένεται να ενταχθεί στις διαπραγματεύσεις και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Με πληροφορίεςαπό ΑΠΕ – ΜΠΕ

12
Sep

Βερολίνο για αποζημιώσεις: Το θέμα έχει κλείσει νομικά και πολιτικά

Βερολίνο για αποζημιώσεις: Το θέμα έχει κλείσει νομικά και πολιτικά.Νέο, διπλό “όχι” είπε σήμερα η Γερμανία στο θέμα των αποζημιώσεων που ζητά η Ελλάδα και επανέφερε χθες στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στ. Ζάιμπερτ, όπως έχει τονίσει πολλές φορές στο briefing η θέση της Γερμανίας στο θέμα των αποζημιώσεων δεν έχει μεταβληθεί.

“Το θέμα για μας έχει κλείσει νομικά και πολιτικά”, τόνισε.

Σύμφωνα με το Mega, στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα του να δεχθεί να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το εν λόγω ζήτημα.

 

Πηγή:link

12
Sep

Στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της Alibaba την Τρίτη

Στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της Alibaba την Τρίτη.Ο κινέζος κολοσσός Alibaba φτάνει στην Ελλάδα. Υψηλόβαθμα στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, αναμένονται στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης για άμεσες επαφές με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, φορείς, κοινωνικούς εταίρους και επιχειρηματίες.

Την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θα υποδεχθεί την κινέζικη αντιπροσωπεία στα γραφεία του Επιμελητηρίου, (Πανεπιστημίου 44, 2ος όροφος) όπου θα δοθεί η δυνατότητα και για μία πρώτη επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Θα ακολουθήσει στις 18.00 εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών όπου θα υποδεχθεί τα στελέχη της Alibaba και του επιμελητηρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ενώ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων από όλη την Ελλάδα.

Το μεγάλο ραντεβού της Ελληνικής Επιχειρηματικής Κοινότητας με την Alibaba θα δοθεί την επόμενη ημέρα, 14 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton. Τα στελέχη της κινέζικης εταιρείας θα προχωρήσουν στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Alibaba, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για Β2Β συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών, καθώς έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 600 επιχειρηματίες από τον χώρο των εξαγωγών και του τουρισμού.

Στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων, καθώς και η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Κινέζων επισκεπτών, προκειμένου να τονωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία και να ξεκινήσει η πορεία προς την ανάπτυξη.

 

Πηγή:link

12
Sep

Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών η μείωση κόκκινων δανείων

Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών η μείωση κόκκινων δανείων.Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των λειτουργικών δαπανών των ελληνικών τραπεζών είναι θετική για το αξιόχρεό τους (credit positive), αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του (Moody’s Credit Outlook).

Όπως αναφέρει ο οίκος, «στις 30-31 Αυγούστου οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, τα οποία έδειξαν συνολικά μία μείωση στον σχηματισμό νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), μετά από μία σημαντική επιβράδυνσή τους στα δύο προηγούμενα τρίμηνα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μειωμένη βάση δαπανών, είναι credit positive, αν και οι προβλέψεις για τις ζημιές από χορηγήσεις δανείων συνεχίζουν να απορροφούν ένα μεγάλο μέρος των προ προβλέψεων κερδών των τραπεζών».

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σημειώνει ο οίκος, τα συσσωρευμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, για 90 ημέρες και πλέον, μειώθηκαν κατά περίπου 375 εκατ. ευρώ, με μόνο την Alpha Bank να καταγράφει έναν θετικό (αλλά επιβραδυνόμενο) σχηματισμό NPL, ύψους 110 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, και οι τέσσερις τράπεζες κατέγραψαν χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες στο ίδιο διάστημα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ως αποτέλεσμα σημαντικών μέτρων μείωσης του κόστους, περιλαμβανομένης της μείωσης θέσεων απασχόλησης. «Τα χαμηλότερα NPL και η μικρότερη βάση δαπανών θα βοηθήσουν τις τράπεζες να επιστρέψουν στην κερδοφορία, μετά από μεγάλες ζημιές τα τελευταία λίγα χρόνια», σημειώνει ο Moody’s.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Οι προβλέψεις για ζημιές από χορηγήσεις δανείων συνέχισαν να απορροφούν περίπου το 88% των προ προβλέψεων κερδών τον Ιούνιο του 2016, έχοντας αυξηθεί σημαντικά το 2015, αναφέρεται στην ανάλυση. Μία περαιτέρω μείωση στα NPLs θα μειώσει, επίσης, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών (NPEs), τα οποία ήταν σημαντικά υψηλότερα από τα NPLs, κατά μέσο όρο στο 50% των συνολικών δανείων τον Ιούνιο του 2016, προσθέτει ο οίκος. «Αναμένουμε το ποσοστό των NPE να βελτιωθεί με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους σε σχέση με το ποσοστό των NPL», αναφέρεται.

«Υποθέτοντας ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αναμένουμε ότι μία ουσιαστική μείωση των NPL των τραπεζών θα χρειασθεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα χρόνια, δεδομένου ότι τα πλαίσια της χώρας για την κατάσχεση ενεχύρων και την πώληση NPLs αντιμετωπίζουν ακόμη σημαντικά προβλήματα», υπογραμμίζει ο οίκος. «Η πώληση χαρτοφυλακίων δανείων θα παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στην ελάφρυνση του βάρους των NPL στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών. Η διάθεση ξένων ταμείων να συμμετάσχουν σε τέτοιες συναλλαγές εξαρτάται από τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει επιτυχώς τις διάφορες αξιολογήσεις του προγράμματος στήριξης από τους δανειστές της έγκαιρα», σημειώνεται.

Πηγή:link[/expander_maker]

12
Sep

Στη διεθνή δίνη εγκλωβίζεται το Χρηματιστήριο

Στη διεθνή δίνη εγκλωβίζεται το Χρηματιστήριο.Οι μετοχικές ανησυχίες-πιέσεις που ξεκίνησαν από τη Wall Street και σήμερα το πρωί επεκτάθηκαν και στην Ασία, φαίνεται να βρίσκουν «πρόσφορο έδαφος» και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ το Χ.Α., που έτσι κι αλλιώς είχε τα δικά του «προβλήματα» που τα έβαζαν «κάτω από το χαλί» οι τελικές δημοπρασίες, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά για πτωτικό ξεκίνημα και με την πάροδο της ώρας οι πιέσεις εντείνονται έχοντας σαν κύριο εκφραστή τον τραπεζικό κλάδο.

Τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για τους βασικούς δείκτες, αν δεν διασώζονταν, μέχρι στιγμής, με θετικό πρόσημο Τιτάνας (+0,10%), Jumbo (+0,36%) και Folli Follie Group (+0,05%), όμως και για τους δύο τίτλους οι συναλλαγές είναι ελάχιστες, άρα και η εικόνα εύκολα αναστρέψιμη.

Ασφαλώς και το -6,04% του τραπεζικού δείκτη, δείχνει τους μέχρι στιγμής αρνητικούς πρωταγωνιστές ημέρας, με το σύνολο των δεικτοβαρών, τραπεζικών μετοχών, να έχουν διασπάσει καθοδικά αποφασιστικές στηρίξεις, επιδεινώνοντας σημαντικά την ήδη επιβαρυμένη τεχνική τους εικόνα.

Όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχουν βοήθειες από τον υπόλοιπο μη τραπεζικό 25άρη, πλην των ΤΙΤΚ, ΜΠΕΛΑ και ΦΦΓΚΡΠ, ενώ ξεπερνά το 1 προς 5 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

Οι μεγαλύτερες απώλειες για Πειραιώς (-7,09%), ενώ σε «πυκνό όμιλο» ακολουθούν οι Eurobank (-5,94%), Alpha Bank ΑΛΦΑ -6,06% (-6,06%) και Εθνική (-4,62%), ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25 τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η Lamda Development (-4,26%) και με απώλειες μεγαλύτερες του 3% ακολουθούν οι Viohalco και Coca Cola CBH.

Εμφανώς «τσιμπημένος» ο τζίρος, (ξεπέρασε τα 6,5 εκατ. με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας) δείχνει ότι η σημερινή υποχώρηση θα συνοδευτεί με αξιοπρόσεκτη αύξηση των συναλλαγών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, ιδιαίτερα αν παραμείνει επιφυλακτικά πτωτικό το διεθνές κλίμα.

Σαν σχετικά καλύτερο σενάριο, δείχνει ο μετριασμός των αρχικών απωλειών και το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 558 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, που θα διαφανεί η αποτυχία του παραπάνω εγχειρήματος, οι τάξεις των εν δυνάμει πωλητών θα πυκνώσουν, καθώς θα προστεθούν οι κινήσεις «stop loss» από τους τελευταίους που μπορεί να διατηρούν «long» θέσεις.

 

Πηγή:link

12
Sep

Έρχεται κούρεμα για όλα τα χρέη

Έρχεται κούρεμα για όλα τα χρέη.Ανησυχία για αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στην τραπεζική αγορά προκαλεί η καθυστέρηση στην εφαρμογή ριζικών λύσεων για την αντιμετώπιση των 117 δισ. ευρώκόκκινων δανείων, εκ των οποίων τα 60 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά (μεγάλα, μεσαία και μικρά). Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σημάνει συναγερμός από τις εποπτικές αρχές (Τράπεζα της Ελλάδος και Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό) προς τις τράπεζες και τηνκυβέρνηση.

Οι πιέσεις που ασκούνται είναι ασφυκτικές ώστε να επισπευθούν οι νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, με στόχο να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωση/ρύθμιση δανείων για τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και για τις μεγάλες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, γεγονός που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και θα έπρεπε να είχε γίνει εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για δύο κρίσιμες αλλαγές που αφορούν τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ την ίδια στιγμή προλειαίνεται το έδαφος για την σύσταση κοινής bad bank, όπως αποκάλυψε η Realnews στο φύλλο της 21ης Αυγούστου 2016.

Συναγερμός

Στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις μετά το καμπανάκι κινδύνου που χτύπησε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί. Πηγές αναφέρουν στην Realnews ότι «απαιτούνται άμεσες ριζικές λύσεις, καθώς τα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών βυθίζονται μήνα με τον μήνα, παρά τις ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι οποίες οδήγησαν στην βελτίωση των δεικτών τους όπως φάνηκαν στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου».

Το πλέον ανησυχητικό σημάδι στην εξέλιξη των κόκκινων δανείων είναι, σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη, η στασιμότητα της οικονομίας και η αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στο βουνό των υποχρεώσεών τους. Κι εδώ έρχεται η απάντηση από την πλευρά των δανειστών, οι οποίοι πιέζουν για άμεση πώληση αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ «κόκκινων» δανείων, αρχής γενομένης από τις δύο επικίνδυνες κατηγορίες: τα επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά. Οι διοικήσεις των τραπεζών ανθίσταται στην πώληση «κόκκινων» δανείων εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών που προσφέρουν τα ξένα funds, 0,07 σεντς για κάθε 1 ευρώ καταναλωτικού και 0,35-0,40 σεντς στα επιχειρηματικά.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnewsαναφέρουν ότι το αδιέξοδο αναμένεται, κατόπιν σχετικής απόφασης των δανειστών και εποπτών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, να αρθεί με την σύσταση κοινής Βad Βank στην οποία θα μεταφερθούν «κόκκινα» δάνεια τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας και της Ισπανίας. «Η Βad Βank θα προχωρήσει σε πωλήσεις δανείων και τα έσοδα θα τα μοιράζονται το υπερταμείο, υπό την ομπρέλα του οποίου θα περάσουν οι μετοχές των τραπεζών και οι ιδιώτες ξένοι μέτοχοι που βρίσκονται στο μετοχικό τους κεφάλαιο και θα αποτελέσουν τους ιδιώτες μετόχους της Βad Βank», αναφέρει στην Realnewsυψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας.Πηγή : link 

12
Sep

Nέος γύρος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς ξεκινά τη Δευτέρα

Nέος γύρος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς ξεκινά τη Δευτέρα.Αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ (εκ των οποίων το 1,7 δισ. ευρώ θα δοθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαπραγματεύσεις της Δευτέρας θα αφορούν σε:

*Καταπολέμηση της διαφθοράς (15.30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης

*Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (16.30). Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).

tsak_18.jpΣύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι διαπραγματεύσεις της Δευτέρας θα αφορούν σε:*Καταπολέμηση της διαφθοράς (15.30), που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης*Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (16.30). Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).

Πηγή : link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close