11/09/2016

11
Sep

Ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης δώρισε την έπαυλή του στην «Κιβωτό του Κόσμου» για να διαμένουν παιδιά

Ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης δώρισε την έπαυλή του στην «Κιβωτό του Κόσμου» για να διαμένουν παιδιά.Το έκτασης 25 στρεμμάτων αγρόκτημά του και την έπαυλή του στην οποία διέμενε μονίμως τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, λίγο έξω από τον Βόλο, προσέφερε ο γνωστός μεγαλοβιομήχανος Κώστας Λούλης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Με την τεράστιας αξίας κίνησή του, 35 παιδιά σε πρώτη φάση και 80 μέχρι τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη, στοργή και αγάπη» σε ένα χώρο που πραγματικά θυμίζει επίγειο παράδεισο.

Το κτήμα και η έπαυλη ήταν ο χώρος της μόνιμης κατοικίας του αλευροβιομήχανου Κώστα Λούλη, στην περιοχή Διμήνι με καταπληκτική θέα στην πόλη του Βόλου.

«Η απόφαση για τη δωρεά» είπε ο κ.Λούλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», «ελήφθη από κοινού με τη σύζυγό μου και χωρίς δεύτερη σκέψη να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού “Η Κιβωτός του Κόσμου”».

«Ο πατήρ Αντώνιος που είναι ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης “Κιβωτος του Κόσμου”, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον αλτρουϊσμό του, την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη. Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό τη σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά περίπου 400 παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και τα Ιωάννινα. Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Λούλης.

Ήδη στον Βόλο έφθασαν τα πρώτα 35 παιδιά τα οποία ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου στο εξής θα διαμένουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και παράλληλα έκαναν και μια επίσκεψη στο βουνό των Κενταύρων.

Το δωρηθέν αγρόκτημα έκτασης 25 στρεμμάτων, σε μία ακριβή περιοχή του Βόλου, με θέα την πόλη, εκτός από το κυρίως κτίριο της οικίας του Κώστα Λούλη, περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις που λειτουργούν ελαιοτριβείο και τυροκομείο, πετρόμυλος, αλλά και θερμοκήπια οπωρολαχανικών, όπως και εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα οικόσιτα ζώα.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δραστηριοποιείται στο να έχει υπό τη σκέπη της τα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.
Σε συνεργασία με Εισαγγελείς Ανηλίκων, άλλους φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στους τέσσερεις μέχρι σήμερα, οίκους φιλοξενίας.

 

Πηγή:link

11
Sep

Μυστικά και παγίδες για τα αυθαίρετα

Μυστικά και παγίδες για τα αυθαίρετα.Τελευταίο κάλεσμα απευθύνει η κυβέρνηση για δήλωση και τακτοποίηση των οφειλών εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυθαιρέτων με το δέλεαρ των μεγάλων μειώσεων των προστίμων για τα κτίσματα πριν από το 2011.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προανήγγειλε όμως και «σαφάρι» ελέγχων από τη νέα δομή που δημιουργείται μέσα στο νομοσχέδιο, το Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος, που θα επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα σε όσα αυθαίρετα εντοπιστούν είτε από καταγγελία είτε από δικό τους έλεγχο και δεν έχουν ενταχθεί στις νέες ρυθμίσεις.

Ταυτόχρονα όμως με τις αλλαγές στα αυθαίρετα θεσμοθετούνται και νέες διαδικασίες που αφορούν στο σύνολο του δομημένου περιβάλλοντος με νέες διαδικασίες και υπηρεσίες στο χώρο της πολεοδομίας:

1. Οι μειώσεις στα παράβολα που απαιτούνται για την υπαγωγή στις διατάξεις του νέου νόμου και τι αλλάζει στα αυθαίρετα εξ αδιερέτου:
Το παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου διαμορφώνεται ως εξής:
– ύψους 250 ευρώ για αυθαίρετη κατασκευή / χρήση μέχρι 100 τ.μ.
– 500 ευρώ για κτίριο/χρήση άνω των 100 τ.μ. και μέχρι 500 τ.μ.
– 1.000 ευρώ για κτίριο/ χρήση άνω των 500 τ.μ. και μέχρι 2.000 τ.μ.
– 4.000 ευρώ για κτίριο/χρήση μεγαλύτερα των 5.000 τ.μ.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]2. Οι αλλαγές στα δελτία αποστολής υλικών:
Στα δελτία αποστολής υλικών αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός της οικοδομικής άδειας ή τυχόν άλλα στοιχεία νομιμότητας του κτιρίου που ανεγείρεται, αποπερατώνεται ή επισκευάζεται όπως ενδεικτικά ο μοναδικός αριθμός δήλωσης αυθαιρέτου αν πρόκειται για ρυθμισμένο αυθαίρετο κτίσμα. Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται το είδος των οικοδομικών υλικών για τα οποία εφαρμόζεται το παρόν και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή στο δελτίο αποστολής, καθώς και στη διενέργεια ελέγχων για τη σύνδεση των δελτίων με τον αριθμό της οικοδομικής άδειας του κτιρίου και την ενημέρωση του ηλεκτρονικού μητρώου οικοδομικών αδειών.

3. Πως καταβάλλεται το ειδικό πρόστιμο:
Το πρόστιμο καταβάλλεται σε 80 μηνιαίες δόσεις. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του ποσού της μηνιαίας δόσης τότε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ανεξόφλητο ποσό της δόσης προσαυξάνεται κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

4. Ποιες είναι οι μειώσεις και οι προσαυξήσεις του ειδικού ενιαίου προστίμου:
Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο, όπως υπολογίζεται, μειώνεται:
– κατά 20%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος έως την 08/02/2017.
– κατά 10% εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος από την 09/02/2017 έως την 08/08/2017.

Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυξάνεται:
– κατά 10%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος από την 09/08/2017 έως την 08/02/2018.
– κατά 20%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος μετά την 09/02/2018.

Σε περίπτωση που για την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες στατικής ενίσχυσης με βάση την εκπονηθείσα στατική μελέτη μηχανικού μειώνεται κατά:
– 60% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 3.
– 50% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 2.
– 30% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 1.

5. Μετά την 28η Ιουλίου 2011 δεν επιτρέπεται καμία ανοχή καθώς προβλέπεται κατεδάφιση για αυθαίρετα που εντοπίζονται από το Παρατηρητήριο, κατά τη φάση κατασκευής, με πόρους που θα προέρχονται από τα ίδια τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.
Για τα κτίρια που εντοπίζονται αφού έχουν ανεγερθεί το πρόστιμο ανέγερσης από 30% που είναι σήμερα εκτοξεύεται στο 100% της αντικειμενικής αξίας του κτιρίου και τις περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές στο 150%.
Τα πρόστιμα διατήρησης για όσο καιρό διατηρούνται μέχρι να προγραμματιστεί και να υλοποιηθεί η κατεδάφισή τους εκτοξεύονται από 5% στο 50%.
Το πρόστιμο διατήρησης είναι ίσο με το 50% του προστίμου ανέγερσης και καταβάλλεται από την πρώτη ημέρα διαπίστωσης του αυθαιρέτου. Το ελάχιστο ύψος του προστίμου διατήρησης είναι 100 ευρώ.

6. Παρατείνεται ο χρόνος τακτοποίησης κατά 2 χρόνια με κλιμακούμενη αυξανόμενη διαφοροποίηση του προστίμου ανάλογα με τιο 6μηνο υπαγωγής. Εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις υπαγωγής των αυθαιρέτων που βρίσκονται σε αιγιαλούς, δάση, ρέματα, κοινόχρηστους χώρους, αρχαιολογικούς χώρους, κ.λπ. Μειώνονται στο μισό τα παράβολα για την υπαγωγή. Αυξάνονται οι δόσεις από 60 σε 80 και αυξάνονται επίσης και τα πρόστιμα σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές.

7. Πλέον η έκδοση γ’ οικοδομικής άδειας γίνεται αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή φακέλου που εμπεριέχει όλες τις απαιτούμενες μελέτες.

8. Με βάση το νέο νόμο, τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι έχοντες αυθαίρετα είναι χαμηλότερα σε αρκετές περιπτώσεις ενώ δίνεται το δικαίωμα σε όσους έχουν υπαχθεί σε άλλους νόμους αλλά δεν έχουν καταβάλει το σύνολο της οικονομικής τους υποχρέωσης να αιτηθούν την υπαγωγή τους στο νέο καθεστώς.

 

 

Πηγή:link[/expander_maker]

11
Sep

Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας για τον ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις

Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας για τον ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις.Tη διαδικασία ρύθμισης σε 12 δόσεις των οφειλών προς την εφορία ακόμη και για τον ΕΝΦΙΑ καθορίζει με εγκύκλιο της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περιγράφοντας οι δυνατότητες και οι διαδικασίες για ρύθμιση πριν λήξει η διορία πληρωμής τους.

Οι δόσεις είναι έντοκες και το επιτόκιο που βαρύνει την οφειλή (8,76% ή 15% πρόστιμο αν καθυστερήσει μία μέρα η δόση), ενώ προϋπόθεση για τη ρύθμιση είναι ο φορολογούμενος να αποκαλύψει στην εφορία όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, τους λογαριασμούς του κλπ.

Οι δόσεις

α) Δυνατότητα καταβολής των οφειλών που ρυθμίζονται σε μηνιαίες δόσεις, έως δώδεκα (12). Κατ’ εξαίρεση παρέχεται η δυνατότητα καταβολής σε μηνιαίες δόσεις μέχρι τις εικοσιτέσσερις (24) για οφειλές που βεβαιώνονται και καταβάλλονται εφάπαξ.

Στο ίδιο πρόγραμμα ρύθμισης είναι δυνατόν να υπάγονται οφειλές για τις οποίες χορηγούνται έως 12 δόσεις και οφειλές για τις οποίες χορηγούνται άνω των 12 και έως 24 δόσεις κατά περίπτωση. Στην περίπτωση αυτή ρυθμίζονται κατά προτεραιότητα αυτές για τις οποίες χορηγούνται άνω των 12 δόσεων.

β) Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δέκα πέντε (15) ευρώ (βασική οφειλή).

γ) Χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας

δ) Σταματούν οι κατασχέσεις. Για οφειλές που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης και εφόσον ο φορολογούμενος συμμορφώνεται με το πρόγραμμα, δεν διενεργείται αναγκαστική εκτέλεση κινητών ή ακινήτων (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού).

Στη ρύθμιση, με τους ίδιους όρους δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης και:

α) βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλές.

β) βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης

Οι ανωτέρω οφειλές δύνανται να υπαχθούν ανεξαρτήτως α) ημερομηνίας βεβαίωσης αυτών, β) τυχόν απώλειας άλλης ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στην οποία είχαν υπαχθεί και η οποία έχει απολεσθεί κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση
1. Σε κάθε περίπτωση για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να αποδεικνύεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού.

2. Οι οφειλέτες πρέπει να έχουν υποβάλει τις απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας, ήτοι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εκκαθαριστικές φόρου προστιθέμενης αξίας και τις περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Πηγή:link
11
Sep

Νέα ευκαιρία για χρέη προς Ταμεία – Εφορία

Νέα ευκαιρία για χρέη προς Ταμεία – Εφορία.Ασφαλιστική ενημερότητα και πάγωμα των παλαιών οφειλών για όσους πληρώνουν τις τρέχου- σες εισφορές. Θεσπίζονται κίνητρα παραμονής στις υφιστάμενες ρυθμίσεις.

Δέσμη μέτρων σε τέσσερις πυλώνες για την αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας που τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Στόχος είναι να τονωθούν τα έσοδα του συστήματος και να αποφευχθεί οποιαδήποτε διεύρυνση της «μαύρης τρύπας».

Δεδομένης της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των εισφορών από 1/1/2017 για ελευθεροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, της υστέρησης στα έσοδα και του πλήθους των οφειλετών που βγαίνουν εκτός ρυθμίσεων, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ρίχνεται στη «μητέρα των μαχών» και επεξεργάζεται μέτρα για να εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα Ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει τριπλέτα μέτρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους καθώς επίσης και κλιμακούμενη – ανάλογα με το ύψος του χρέους – αντιμετώπιση των επιχειρήσεων που χρωστούν στο ΙΚΑ εισφορές για τους μισθωτούς τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Έθνος, η προωθούμενη φόρμουλα προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες:

– «Πάγωμα» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ώστε να μην επιβαρύνεται το χρέος με περαιτέρω προσαυξήσεις, αρκεί ο ασφαλισμένος από 1/1/2017 να πληρώνει σταθερά τις τρέχουσες εισφορές του.
Όσοι πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2017 θα μπορούν να να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι «κεφαλαιοποιώντας» τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

– Ανταλλαγή του «παγωμένου» ληξιπρόθεσμου χρέους με ασφαλιστικό χρόνο για τους οφειλέτες που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ.

– Κίνητρα για όσους παραμένουν στις ρυθμίσεις και είναι συνεπείς.

– Διαφορετικού τύπου προσέγγιση σχεδιάζει το ΙΚΑ για τις επιχειρήσεις που χρωστούν εισφορές για τους μισθωτούς τους.

 

Πηγή:link

11
Sep

Ν. Παππάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αναντικατάστατος ο ρόλος των δημόσιων μέσων ενημέρωσης

Ν. Παππάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αναντικατάστατος ο ρόλος των δημόσιων μέσων ενημέρωσης.Στον “αναντικατάστατο ρόλο” των δημόσιων μέσων ενημέρωσης αλλά και το έργο που επιτελεί το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στον τομέα της ενημέρωσης αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Πρακτορείου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

“Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης έχουν έναν ρόλο να παίξουν αναντικατάστατο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και επισήμανε πως “το κίνητρο των δημοσίων μέσων ενημέρωσης είναι αποκλειστικά και μόνο η ενημέρωση των πολιτών”.

Σε ό,τι αφορά τη δράση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως “χαιρόμαστε να βλέπουμε το Πρακτορείο να απλώνει τη δραστηριότητά του και να κατακτά βήμα βήμα τον ρόλο που αξίζει, τον ρόλο που οι πολίτες ευελπιστούν να έχει”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος αναφέρθηκε στο γεγονός της κλοπής των ειδήσεων του Πρακτορείου από διάφορα blogs και sites και ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, με τον υπουργό Επικρατείας να τονίζει: “Αυτό είναι αποτύπωμα μιας κουλτούρας και αντίληψης λειτουργίας που υπάρχει στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Είχαμε πρόσφατα αντίστοιχο κρούσμα -που είναι και πιο κραυγαλέο- με την εικόνα από την ΕΡΤ. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτά που πρέπει για να σταματήσει. Δηλαδή να διεκδικήσει και ο δημόσιος φορέας τα έννομα δικαιώματά του και να προχωρήσουμε στο μητρώο των online media, όπου θα μπορούμε να έχουμε μια εποπτεία του τι συμβαίνει σε αυτόν τον χώρο”.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Επισήμανε ακόμη ότι “δεν είναι πλέον ο δημόσιος φορέας της ενημέρωσης μία αποθήκη, στην οποία ορισμένοι ή πολλοί μπορούν να πλιατσικολογούν” και υπογράμμισε: “Αυτό πρέπει πραγματικά να τελειώσει διότι γίνεται και από τους ανθρώπους που εργάζονται στο Πρακτορείο μία υπερπροσπάθεια, μία προσπάθεια που είναι εθνικών διαστάσεων. Δεν έχει τη μερικότητα που μπορεί να έχει ένα ιδιωτικό ή μικρότερο μέσο ενημέρωσης. Φαντάζεστε π.χ. να μην ήταν το Αθηναϊκό Πρακτορείο στην Ειδομένη, όπου τα μάτια όλου του κόσμου ήτα στραμμένα εκεί πάνω;”.

 

«Με βήματα σταθερά η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

Στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ λέγοντας ότι έδειξε τα βήματα που έχουν γίνει από τις περσινές εκλογές και τόνισε: “Με βήματα σταθερά η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα γίνεται αντιληπτή πλέον από τον κόσμο, όχι ως μια χώρα σε κρίση, αλλά ως μία χώρα η οποία επανακάμπτει. Και επανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα”.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού ότι “η μόνη πολιτική που ξέρει (η κυβέρνηση) είναι αυτή που αναδιανέμει μιζέρια και φτώχεια σε όλους”, ο κ. Παππάς τόνισε: “Σε αυτό είναι ειδική η Νέα Δημοκρατία. Θα θέλαμε να μας πει από την εφαρμοσμένη μας πολιτική, εκτός από τον νόμο για τα κανάλια ποιους νόμους θα καταργήσει. Μήπως θα καταργήσει τον νόμο που δίνει το δικαίωμα πρόσβασης στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Θα επαναφέρει τις δεσμεύσεις της πέμπτης αξιολόγησης για απολύσεις στο Δημόσιο;”.

 

Πηγή:link[/expander_maker]

11
Sep

Οι προσωρινοί έγιναν… οριστικοί υπερθεματιστές 

Οι προσωρινοί έγιναν… οριστικοί υπερθεματιστές.«Πράσινο φως» άναψε για τους τέσσερις «αδειούχους» καναλάρχες ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης μετά τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» τους. Με την υπ’ αρ. 239/9-9-2016 απόφαση (ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα€ 73.900.000,00.
Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης.

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

«Η Κυβέρνηση είναι ένα και το αυτό με τη διαπλοκή»

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση των οριστικών υπερθεματιστών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες.

Ο διαγωνισμός παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε βατερλό του κ. Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες.

Η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη μάχη κατά της διαπλοκής με την οποία η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα και το αυτό.

Οι πολίτες απαιτούν από την Κυβέρνηση και τον κ. Παππά, να αποδεχθούν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους.

Αρκετά πια με τα αστεία.

Κανείς δεν ανέχεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι πολίτες να μένουν στο σκοτάδι.

Απάντηση του υπουργού Επικρατείας

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απάντησε στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας:

Τελικά το άνθος της ντροπής δεν ανθίζει ούτε στο Μοσχάτο όπως δεν άνθιζε στη Συγγρού. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η ΝΔ καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει.

Όλοι οι υποψήφιοι έχουν ασκήσει έως εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα στη μέχρι τώρα διαδικασία.

Η ΝΔ έχει εξαντληθεί στην προσπάθεια να ματαιώσει το διαγωνισμό που φέρνει 246 εκ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Δεσμεύεται μάλιστα πως θα επιστρέψει τα χρήματα. Ας απαντήσει λοιπόν έστω και τώρα.

Γιατί δεν έκανε διαγωνισμό τόσα χρόνια;

Ας δεσμευτεί έστω και τώρα πως αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.
Πηγή : link


 

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close