09/09/2016

9
Sep

Τσακαλώτος: Το 2016 θα έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Τσακαλώτος: Το 2016 θα έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.Στην εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και πως «το 2016 θα έχουμε τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (σ.σ. σε τριμηνιαία βάση)», προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου Eurogroup στη Μπρατισλάβα.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (μετείχε σε αυτό και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης) ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.

Ως προς τα ορόσημα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, επεσήμαναν οι πηγές του υπουργείου, επανεπιβεβαιώθηκε στο Eurogroup ότι αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος «είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθούν σύντομα».

Όσον αφορά στο χρέος, η ελληνική αντιπροσωπεία επεσήμανε στο Συμβούλιο ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και να καθοριστούν τα μεσοπρόθεσμα, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος.

Ταχύς είναι, τέλος, ο ρυθμός εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες (από τα 2,8 δισ. ευρώ, το 1,7 δισ. ευρώ θα οδεύσει για την περαιτέρω αποπληρωμή των οφειλών). Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο ξεκίνησε να πληρώνει στα μέσα Ιουλίου, έως το τέλος Αυγούστου είχαν αποπληρωθεί οφειλές 1,45 δισ. ευρώ από το 1,8 δισ. ευρώ της δόσης του Ιουνίου -δηλαδή πάνω από το 80% των χρημάτων έφτασε στην πραγματική οικονομία.

 

Πηγή:link

9
Sep

Eurogroup: Oλοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Eurogroup: Oλοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.Το στίγμα των προθέσεων τους έδειξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέναντι στη καταβολή της επόμενης δόσης για την Ελλάδα προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η εφαρμογή των προαπαιτούμενων μετά το καλοκαίρι τόνισε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Παραδέχομαι πως ορισμένα από τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήταν απόλυτα ρεαλιστικά. Παρ’ όλα αυτά στη φάση που βρισκόμαστε πρέπει οι ελληνικές Αρχές να επιταχύνουν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει πια η δικαιολογία του καλοκαιριού, πρέπει να βιαστούμε διότι υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της Eurostat, τη χαρακτήρισε «ατυχή», σημειώνοντας πως τον λόγο έχουν τα δικαστήρια. «Έχει εξαιρετική σημασία η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, βεβαίως όπως ξέρετε έχει γίνει και μία δήλωση από τον κ. Χουλιαράκη στο ελληνικό κοινοβούλιο οπότε πρέπει να περιμένουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Η πορεία εφαρμογής από την Ελλάδα των εναπομείναντων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης ύψους 2,8 δισ. αποτελεί το πρώτο θέμα της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Αναμένω την αναφορά των θεσμών ως προς τον τρόπο εφαρμογής όσων συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο» σημείωσε προσερχόμενος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σλοβάκος υπουργός και προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, Πίτερ Κάζιμιρ, από την πλευρά του, σημείωσε πως η Ελλάδα «έχει κάνει πολλά», τονίζοντας, ωστόσο, πως υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Ερωτηθείς σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, ανέφερε πως οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την «πρόοδο» της Ελλάδας, ενώ ευχήθηκε, επίσης, η ελληνική οικονομία να «συνεχίσει να αναπτύσσεται» και να ξεπεράσει η Ελλάδα «τη δύσκολη κατάσταση».

Σόιμπλε: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, έπειτα η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Στην έκθεση που θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.

” Περιμένουμε την έκθεση των θεσμών για την Ελλάδα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα.

Υπάρχει χρόνος ακόμη για την Ελλάδα» συνέχισε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση θα διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Eurogroup.

Κάζιμιρ: Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά απομένουν πολλά περισσότερα

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά απομένουν πολλά περισσότερα», ήταν η δήλωση του υπ. Οικονομικών της Σλοβακίας, Π. Κάζιμιρ κατά την είσοδό του στο σημερινό Eurogroup στη Μπρατισλάβα.

«Το καλοκαίρι τελείωσε και πρέπει να μιλήσουμε για πολλά ανοικτά θέματα», δήλωσε ο κ. Κάζιμιρ. «Περιμένω να συζητήσουμε την κατάσταση των δαπανών. Έπειτα θα γίνει ενημέρωση για την Ελλάδα. Στην Αθήνα έχουν κάνει πολλά όμως απομένουν πολλά περισσότερα. Επίσης θα ενημερωθούμε για την Ισπανία και την Πορτογαλία και τις θέσεις των δύο κυβερνήσεων για τη δημοσιονομική τους προσαρμογή».

Σέλινγκ: Καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος

Κριτική στην Ελλάδα για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων άσκησε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γιοργκ Σέλινγκ ,προσερχόμενος στο Eurogroup στην Μπρατισλάβα.

«Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων δεν αποτελούν θετική εξέλιξη» τόνισε ο Αυστριακός υπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι το Eurogroup δεν προτίθεται να προχωρήσει στην εκταμίευση νέων δόσεων προς την Ελλάδα, δίχως την υλοποίηση των αναγκαίων προαπαιτούμενων.

Νούναν: Δε νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα σήμερα

Δε νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα σήμερα, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, M. Νούναν.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση θα υπάρχουν εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι περιμένουν την έκθεση για την πρόοδο που σημειώθηκε από τη χώρα.

Πρόσθεσε ακόμη πως ελπίζει η Ελλάδα να συνεχίσει τις προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας της, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη συμβολή του τουρισμού.

 

Πηγή:link[/expander_maker]

9
Sep

Στην Αθήνα οι ηγέτες των χωρών του Νότου

Στην Αθήνα οι ηγέτες των χωρών του Νότου.Με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε., με την ατζέντα να περιλαμβάνει θέματα οικονομίας, ασφάλειας και μετανάστευσης.

Οι εργασίες της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης θα ξεκινήσουν στη μία το μεσημέρι στο Ζάππειο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, ενώ θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές της κυκλοφορίας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας από το μεσημέρι έως την αναχώρηση των Ευρωπαίων ηγετών.
[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]Ποιοι συμμετέχουν

Στη σύνοδο θα δώσουν το «παρών»:

• ο Φρανσουά Ολάντ, πρόεδρος της Γαλλίας
 ο Ματέο Ρέντσι, πρωθυπουργός της Ιταλίας
• ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας 
• ο Τζόζεφ Μουσκάτ, πρωθυπουργόςτης Μάλτας 
• ο Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας
• ο Φερνάντο Εγκιδάθου, αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Το πρόγραμμα της Συνόδου

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Συνόδου έχει ως εξής:

12:45 – 13:00

Άφιξη ηγετών και αντιπροσωπειών στο Ζάππειο Μέγαρο

Υποδοχή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

13:00 – 14:45

1η συνεδρία εργασιών

15:00 – 15:15

Οικογενειακή φωτογραφία

15:15 – 16:30

Γεύμα εργασίας

16:45 – 17:15

Κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ

17:30 – 18:30

Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Τι επιδιώκουν Τσίπρας, Ολάντ, Ρέντσι

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος της συνόδου είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός νέου οράματος για την Ε.Ε. προκειμένου αυτή να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις κοινές προκλήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Έτερο στόχο για τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί η συνεργασία των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα επιδιώξει την αποσαφήνιση των προτεραιοτήτων και το συντονισμό των χωρών του Νότου ώστε να συμμετέχουν με κοινή φωνή στη συνάντηση κορυφής στην Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με κύκλους της γαλλικής προεδρίας, απώτερος στόχος τουΦρανσουά Ολάντ είναι να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε κατά την επέτειο των 60 χρόνων της Συνθήκης της Ρώμης (17 Μαρτίου 2017) να είναι σε θέση να ορίσουν έναν οδικό χάρτη, μια ατζέντα και να δοθούν εντολές.

Η γαλλική προεδρία απορρίπτει κάθε ιδέα δημιουργίας ενός «λόμπι» του Νότου κατά του άξονα των χωρών του Βορρά, όπως συχνά έχει αναφερθεί σε σχόλια.

«Δεν είναι αυτό το πνεύμα» εξήγησε διπλωμάτης που συμμετείχε στην προετοιμασία του ταξιδιού του προέδρου. «Στόχος είναι το πνεύμα αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης, ώστε να καταγραφούν οι προτεραιότητες για το σύνολο των χωρών» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ματέο Ρέντσιαπάντησε σε σχετική ερώτηση ως εξής: «Τι θα κάνουμε στην Αθήνα; Πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια νέα εκκίνηση, με σημείο αναφοράς το πνεύμα του Βεντοτένε, το νησί που επισκεφθήκαμε πριν σχεδόν έναν μήνα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, και στο οποίο εξόριστοι του φασισμού, έγραψαν το πρώτο μανιφέστο για μια ενωμένη και ομόσπονδη Ευρώπη, με επικεφαλής τον Αλτιέρο Σπινέλι».

«Η Ιταλία κατά την πιο σκοτεινή ιστορική φάση της, την περίοδο του φασισμού, οικοδόμησε το μεγάλο ευρωπαϊκό όνειρο. Με ετούτο το πνεύμα, στην Αθήνα, θα πρέπει να εργασθούμε και να ζητήσουμε ακριβώς αυτό: μια Ευρώπη η οποία να εκφράζεται λιγότερο από τις τράπεζες και την δραστηριότητα των χρηματιστών και περισσότερο από τα προγράμματα Erasmus και τις οικογένειες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσο για την οικονομία, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αιωνίως με τη λιτότητα, υπογράμμισε, τέλος, ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε βασιζόμενοι μόνον στις αναμνήσεις, αλλά χρειάζεται και μια στρατηγική για το μέλλον».

Πηγή : link[/expander_maker]

9
Sep

Ο Ομπάμα προειδοποιεί την Βόρεια Κορέα για «σοβαρές συνέπειες» μετά την 5η πυρηνική δοκιμή

Ο Ομπάμα προειδοποιεί την Βόρεια Κορέα για «σοβαρές συνέπειες» μετά την 5η πυρηνική δοκιμή.Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε ότι οι προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας θα έχουν “σοβαρές συνέπειες.”

Η Σούζαν Ράις, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ενημέρωσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αμέσως μετά την καταγραφή της σεισμικής δόνησης, κοντά στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε έμφαση στη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια των συμμάχων τους στην Ασία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πηγή : link

 

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close