07/09/2016

7
Sep

Reuters: Η Ελλάδα θα ξεκινήσει με 1 ή 2 μικρές εκδόσεις ομολόγων μπαίνοντας στο QE

Reuters: Η Ελλάδα θα ξεκινήσει με 1 ή 2 μικρές εκδόσεις ομολόγων μπαίνοντας στο QE.Η Ελλάδα ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση ενός ή δύο μικρών ομολόγων μετά την ένταξη του χρέους της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση του θέματος. Στόχος είναι η δοκιμαζόμενη χώρα να πάρει μια γεύση των διαθέσεων της αγοράς και να στείλει ένα μήνυμα στους επενδυτές πως αρχίζει να στέκεται και πάλι στα πόδια της, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι πηγές επισήμαναν στο Reuters πως μέλη της ελληνικής κυβέρνησης είναι διχασμένα για το χρόνο τον εκδόσεων που θα σηματοδοτήσουν την πρώτη είσοδο της Ελλάδας στις αγορές από το 2014. Πριν από αυτό η χώρα ήταν αποκομμένη από τις διεθνείς αγορές ομολόγων εξαιτίας της κρίσης χρέους που ξέσπασε το 2010.

“Θα μπορούσε να είναι μία ή δύο εκδόσεις μικρού μεγέθους για να δοκιμαστεί το έδαφος και να δοθεί μια τιμολόγηση”, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ στο Reuters χωρίς να διευκρινίσει την ωρίμανση άλλες λεπτομέρειες. “Θέλουμε να επωφεληθούμε από την ένταξη των ομολόγων μας στο QE και την πτώση στις αποδόσεις που είναι πιθανό να ακολουθήσει”.

Πηγή:capital

7
Sep

Κομισιόν: Η επιστολή Έτινγκερ δεν αφορά τις τηλεοπτικές άδειες

Κομισιόν: Η επιστολή Έτινγκερ δεν αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.Καμία κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών στα κράτη-μέλη της δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανέλαβε ο εκπρόσωπός της από τις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς διευκρίνισε ότι η επιστολή που έστειλε ο αρμόδιος επίτροπος για την ψηφιακή αγορά, Γκίντερ Έτινγκερ, στις ελληνικές Αρχές αφορούσε τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών και όχι τις τηλεοπτικές άδειες. Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο Ε.Ε. για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και σύμφωνα με τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες της ΕΕ.

«Ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να πει ή να κάνει κάτι επ’ αυτού», συμπλήρωσε.

Στον Alpha το υλικό της δημοπρασίας

Εντολή να παραδοθεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, εξέδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη, κάνοντας δεκτό αίτημα του σταθμού.

Ο Alpha, με εκπρόσωπό του τον καθηγητή Πάνο Λαζαράτο, προσέφυγε στην Εισαγγελία, η οποία έκρινε ότι πρέπει «να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει ήδη ζητήσει το υλικό που καταγράφηκε κατά τις 66 ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού, με προσφυγές του στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη ΓΓΕΕ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό του, ο σταθμός ζητά τις καταγραφές των καμερών προκειμένου να στηρίξει και να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του «περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς» της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, την οποία ο Alpha, όπως αναφέρει στις προσφυγές του, έχει, ήδη, καταγγείλει στα αρμόδια όργανα με στόχο την αποβολή της εταιρείας Σαββίδη «και εξ’ αυτού του λόγου την ακύρωση της δημοπρασίας».

 

Πηγή:link

7
Sep

Εξοντωτικές οι πιθανές ποινές για τον Ολυμπιακό λόγω της υπόθεσης Μαρινάκη

Εξοντωτικές οι πιθανές ποινές για τον Ολυμπιακό λόγω της υπόθεσης Μαρινάκη.Αντιμέτωπος με εξοντωτικές ποινές θα βρεθεί ο Ολυμπιακός εάν –τελικά- το Συμβούλιο Εφετών αποδεχθεί την πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου και να παραπέμψει σε δίκη τον Βαγγέλη Μαρινάκη την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Βάσει του βουλεύματος ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα. Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση που λυμαίνονταν στον χώρο του ποδοσφαίρου, κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικό κουπόνι.

Βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα ο Ολυμπιακός κινδυνεύει…

– Αφαίρεση τροπαίων
Το άρθρο 5 αναφέρει τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αυτές είναι προειδοποίηση, επίπληξη, χρηματική ποινή, επιστροφή τροπαίων.

– Με υποβιβασμό και αφαίρεση βαθμών
Στο άρθρο 18 προβλέπεται σε περίπτωση που η υπαίτια είναι η ομάδα και η δωροδοκία σχετίζετα με αποτέλεσμα αγώνα η ομάδα θα τιμωρηθεί με υποβιβασμό, αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα και χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Εάν η ομάδα κατηγορηθεί για χειραγώγηση αγώνα τότε προβλέπεται υποβιβασμός και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.

-Αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Μεταξύ άλλων υπάρχει και το ενδεχόμενο για αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρόκειται για κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με παραδείγματα τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Φενέρμπαχτσε.

Πηγή:link

 

7
Sep

Τέλος Σεπτεμβρίου η δημόσια προσφορά για είσοδο των ΙΚΕΑ στο Χρηματιστήριο

Τέλος Σεπτεμβρίου η δημόσια προσφορά για είσοδο των ΙΚΕΑ στο Χρηματιστήριο.Στα τέλη του μήνα τοποθετείται χρονικά η πραγματοποίηση της δημόσιας προσφοράς για το εταιρικό ομόλογο της Housemarket ΑΕ, θυγατρική της Fourlis Συμμετοχών, το οποίο θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η Housemarket που λειτουργεί και διαχειρίζεται τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, θα απευθυνθεί στην αγορά για την κάλυψη της 5ετούς διάρκειας εταιρικής ομολογιακής έκδοσης,  προχωρώντας σε δημόσια προσφορά με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων από 15 εκατ. ευρώ έως 40 εκατ. ευρώ,

Η έκδοση συνοδεύεται από μια διπλή πρωτιά, της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. εταιρικού ομολόγου μιας μη εισηγμένης εταιρείας και της αξιοποίησης, επίσης για πρώτη φορά φορά, της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών για τη δημόσια προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες το ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης, με ανάδοχο και σύμβουλο τη Euroxx Χρηματιστηριακή, αναμένεται να λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι ημερομηνίες υλοποίησης της δημόσιας προσφοράς τοποθετούνται περί τα τέλη του μήνα.

Ήδη έχει δοθεί η έγκρισή από τη Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία “Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α.”, έως 40.000.000 κοινών ανωνύμων ομολογιών της Housemarket, υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού της Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών της, σύμφωνα με τους όρους που ειδικότερα θα γνωστοποιηθούν από τον εκδότη (την εταιρεία).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν κατά το ήμισυ για κεφάλαιο κίνησης της Housemarket (100% θυγατρική της Fourlis Συμμετοχών) και κατά το υπόλοιπο μέρος για επενδύσεις που αφορούν το κέντρο διανομής και αποθήκευσης της εταιρείας και τις απαιτούμενες ανάγκες βελτίωσης των καταστημάτων του δικτύου.

 

 

Πηγή:link

7
Sep

Έλεγχος της Εισαγγελίας στους πλούσιους ιδιοκτήτες πτωχευμένων εταιρειών

Έλεγχος της Εισαγγελίας στους πλούσιους ιδιοκτήτες πτωχευμένων εταιρειών.Φως στο φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γ.Δραγάτση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αυγή”, περίπου 100 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια διασταυρώνονται με τις κινήσεις λογαριασμών των υπόπτων φοροδιαφυγής που έχουν παραδώσει οι τράπεζες στις ελεγκτικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν
«θαλασσοδάνεια» που προορίζονταν για τις εταιρείες μετατράπηκαν σε προσωπικά.

Έκαστο των δανείων που ελέγχονται ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και το συνολικό ποσό τα 3 δισ. ευρώ. Οι ελεγκτικές Αρχές θα συνδυάσουν τα στοιχεία αυτών των δανείων με τις πληροφορίες από τα 65 CD με όλες τις λίστες πιθανής φοροδιαφυγής την περίοδο 2000 – 2012. Στις λίστες περιλαμβάνονται γιατροί, μηχανικοί, εργολάβοι κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

7
Sep

H Apple παρουσιάζει το iPhone 7

H Apple παρουσιάζει το iPhone 7.Η μέρα για την πιο πολυσυζητημένη παρουσίαση της χρονιάς στον κόσμο των τεχνολογικών αγαθών έφτασε! Σε λίγες ώρες (8 μ.μ. ώρα Ελλάδας) ξεκινά η προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple με κύριο θέμα τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone (7). Μαζί αναμένεται να παρουσιαστεί και το Apple Watch 2.

Το πλέον πιθανό είναι ότι το νέο της τηλέφωνο δεν θα έχει την κλασική (mini jack) θύρα σύνδεσης ακουστικών. Πιθανολογείται μάλιστα, ότι μαζί με το iPhone 7 θα παρουσιαστούν και ασύρματα ακουστικά, τα οποία θα ονομάζονται «AirPods». Σε κάθε περίπτωση η Apple δεν φαίνεται να ξεμπερδεύει με τα καλώδια των ακουστικών, οπότε λέγεται ότι νέα ενσύρματα ακουστικά που θα συνδέονται στην κεντρική Lightning θύρα θα κυκλοφορήσουν μαζί με το νέο iPhone.

Η κατάργηση του mini-jack είναι ίσως από τα πιο κρίσιμες παραμέτρους, αφού πιστεύεται ότι θα επηρεάσει τόσο το πάχος της συσκευής (προς το λεπτότερο), όσο και την αποτελεσματικότερη στεγανοποίησή της, εφόσον το iPhone 7 είναι ανθεκτικό στην επαφή με το νερό.

Μάλλον βέβαιο είναι ότι το νέο iPhone θα γίνει διαθέσιμο σε περισσότερα χρώματα, με το μπλε – νέο αγαπημένο της βιομηχανίας των smartphones – να είναι ένα από τα επικρατέστερα. Επίσης, ακολουθώντας ακόμα μία ισχυρή τάση, θα ενσωματώνει σύστημα με δύο βασικές κάμερες –κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό θα το δούμε στο μεγαλύτερο μοντέλο, το iPhone 7 Plus.

Άλλη μια ουσιαστική αλλαγή πιστεύεται ότι θα σχετίζεται με το κεντρικό πλήκτρο, το οποίο δεν θα είναι μηχανικό αλλά αφής και θα ενσωματώνει έναν ειδικό μηχανισμό που θα αναπαράγει την αίσθηση του «κλικ». Λογικά, όπως συμβαίνει με κάθε νέο μοντέλο, τα νέα iPhone θα «φοράνε» νέο, ταχύτερο επεξεργαστή. Ακόμα, είναι πιθανό να προστεθεί έκδοση με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, στα 256 Gb.

Μαζί με τα iPhone 7 και 7 Plus θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του iOS (10), η οποία όπως έχει ανακοινωθεί από τον Ιούνιο θα περιλαμβάνει αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης (UI) και προσθήκες λειτουργιών.

Η απευθείας παρακολούθηση της παρουσίασης από το Σαν Φρανσίσκο είναι δυνατή μέσω iPhone, iPad, ή iPod touch με Safari και iOS από την έκδοση 7.0 μετά, υπολογιστών Mac με Safari 6.0.5 και OS X v10.8.5 ή νεότερο, όπως και από Windows 10 PC μέσω του Edge browser της Microsoft. Το streaming σε Apple TV παίζει σε συσκευές 2ης και 3ης γενιάς με λογισμικό έκδοσης από την 6.2 και μετά ή το νεότερο μοντέλο (4ης γενιάς).

 

Πηγή:link

7
Sep

Αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα στη Στούπα Μεσσηνίας

Αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα στη Στούπα Μεσσηνίας.Η κακοκαιρία που μαστίζει τη χώρα συνεχίζεται και στη Στούπα Μεσσηνίας, με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη του enikos.gr στην παραλία της Στούπας έχουν βρεθεί 11 Ι.Χ αυτοκίνητα.

Δείτε την φωτογραφία:

Πηγή : link 

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close