September 2016

30
Sep

Νέος καναλάρχης και με τη «βούλα» ο Ιβάν Σαββίδης

Νέος καναλάρχης και με τη «βούλα» ο Ιβάν Σαββίδης.Ο ομογενής επιχειρηματίας ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας -μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό- ανακηρύχθηκε οριστικός υπερθεματιστής καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του πόθεν έσχες του.

Στην επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η εταιρεία «Dimera Media Investments Limited» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Από την πλευρά του επιχειρηματία έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε η πρώτη δόση ύψους 20,5 εκατ. ευρώ, για την κατοχύρωση της άδειας.

Οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας, κατέθεσαν 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους (πρώτη δόση).

Το δημόσιο έβαλε στα ταμεία του άλλα 3 εκατ. ευρώ από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του Ι. Καλογρίτσα, που αποχώρησε νωρίτερα από τη διαδικασία.

 

Πηγή:link

30
Sep

Ντάισελμπλουμ: Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει μόνη της

Ντάισελμπλουμ: Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει μόνη της.O πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Deutsche Bank πρέπει να «επιβιώσει από μόνη της», χωρίς βοήθεια από το γερμανικό κράτος.

Όπως μεταδίδει το Retuers, ο εκπρόσωπος του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Ράινς, επιβεβαίωσε τα σχόλια που έγιναν σε δημοσιογράφους την Παρασκευή έξω από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου.

 

Πηγή:link

30
Sep

Ελληνικό πρόγραμμα και χρέος στο επίκεντρο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ελληνικό πρόγραμμα και χρέος στο επίκεντρο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Η κατάσταση στην Ελλάδα και το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η συζήτηση για την Ελλάδα διεξάγεται ενόψει του κρίσιμου Eurogorοup της 10ης Οκτωβρίου και την προοπτική έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τονίζει ότι ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος. «Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΕΕ οφείλει να στηρίξει.

Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η Ομάδα των Σοσιαλιστών ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

30
Sep

Πριν πας στον γιατρό θα μιλάς με τον Dr …Τεχνητή Νοημοσύνη

Πριν πας στον γιατρό θα μιλάς με τον Dr …Τεχνητή Νοημοσύνη.Η Φωτεινή Αγραφιώτη  ήταν μόλις 25 ετών, όταν κάνοντας το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Τορόντο κατάφερε να ταυτοποιήσει τον χτύπο της καρδιάς του ανθρώπου ως μοναδικό βιομετρικό χαρακτηριστικό στοιχείο της ταυτότητας του. Τρία χρόνια αργότερα, η ανακάλυψη αυτή οδήγησε τη νεαρή ερευνήτρια στη δημιουργία ενός βραχιολιού, του “Nymi”,  που όποιος το φορά αποκτά …ιδιαίτερες δυνατότητες: μπορεί να ξεκλειδώνει το κινητό του τηλέφωνο, να πληρώνει τους λογαριασμούς του ακουμπώντας την πιστωτική του κάρτα πάνω στο βραχιόλι, να ξεκλειδώνει τον υπολογιστή του, την πόρτα του σπιτιού του κλπ.

Σήμερα όλα τα παραπάνω άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως στον Καναδά και στις ΗΠΑ,  ενώ μεγάλες εταιρείες στο χώρο της ασφάλειας δεδομένων για τα data centers, έχουν υιοθετήσει το Nymi, που αναγνωρίζει τον καρδιακό παλμό για να επιτρέψει την πρόσβαση στους χώρους υψηλής ασφάλειας! Συναντήσαμε την Φωτεινή Αγραφιώτη στο πατρικό της σπίτι στο Πρωτοχώρι Κοζάνης, όπου βρέθηκε για λίγες μέρες, με αφορμή την παρουσία της στο TEDxAcademy 2016 στην Αθήνα, όπου μαζί με άλλους 18 επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο, θα μιλήσει για τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και το όραμά της για την Ελλάδα το 2030.

 

[expander_maker more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Διαβάστε λιγότερα”]«Μετά τη δημιουργία του Nymi αποφάσισα να γυρίσω πίσω στην έρευνα εκεί απ’όπου ξεκίνησα.  Υπάρχουν ξέρετε προκλήσεις όπως οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και η αναγνώριση του κόσμου των συναισθημάτων, ένα από τα πιο αγαπημένα μου θέματα, μεταξύ όσων συνάντησα στη διάρκεια της προηγουμένης ερευνάς μου και που τώρα αφιερώνω όλο τον χρόνο μου σε αυτά» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

“Πριν πας στον (άνθρωπο) γιατρό σου, θα μιλάς με τον Dr …Τεχνητή Νοημοσύνη”

Η Φωτεινή Αγραφιώτη πρόσθεσε ότι είμαστε στις αρχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που θα συνοδευτεί από έκρηξη των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. «Οι υπολογιστές θα αναλάβουν  ένα κομμάτι της ζωής μας που είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας δηλαδή  ένα κομμάτι ενεργειών του εαυτού μας θα γίνεται από τις μηχανές». Ουσιαστικά αυτό είναι ήδη πραγματικότητα σε έναν βαθμό, αφού αντί για γραμματέα έχουμε τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, που ασχολείται ήδη  με τα ραντεβού μας, συντάσσει τα e-mails μας με τον δικό μας τρόπο κι  ανταλλάσει μηνύματα ηλεκτρικού ταχυδρομείου. «Θα είναι πια  δεδομένο, μας εξηγεί, ότι πριν πας να δεις στο γιατρό σου θα μιλήσεις στον γιατρό τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή σου και εάν από κει δεν πάρεις απάντηση, τότε θα πας στον γιατρό».

Σήμερα, προσθέτει, υπάρχουν δισεκατομμύρια συσκευές στον πλανήτη που είναι διασυνδεμένες στο Ιντερνετ και σε διάφορα δίκτυα. “Είμαστε πάρα πολύ καλοί στο να παράγουμε δεδομένα,  στο να ανταλλάσσουμε δεδομένα, φωτογραφίες, e-mails, ήχο, κείμενο, φωνή, μουσική. Παράγουμε  πολλή πληροφορία κι αυτό δημιούργησε πολύ προσοδοφόρο έδαφος για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Τα ρομπότ καταφέρνουν καταφέρνουν να μιλούν σαν εμάς, γιατί εκπαιδεύσαμε τον υπολογιστή με βάση τα εκατομμύρια δείγματα ομιλίας που του δώσαμε. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με τις εικόνες. Δείξαμε δισεκατομμύρια  εικόνες όπου εκπαιδεύσαμε τον υπολογιστή να ξεχωρίζει αντικείμενα μέσα στις φωτογραφίες και έτσι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για αυτοκίνητα  που οδηγούν τους εαυτούς τους” σημειώνει η Φωτεινή Αγραφιώτη.

Σ.Κουταβάς

 

Πηγή:link[/expander_maker]

30
Sep

Σταθάκης: Πέμπτη στην ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ

Σταθάκης: Πέμπτη στην ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ.Η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα στην απορρόφηση του πακέτου Γιούνκερ σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ενώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δοθούν 2,5 δισ. το επόμενο διάστημα.

«Τα δεδομένα είναι συντριπτικά. Η Ελλάδα είναι πέμπτη στην Ευρώπη σε απορρόφηση μετά τις τέσσερις μεγάλες χώρες της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι παρούσα. Η κυβέρνηση αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και σύντομα θα δημιουργήσει και άλλα», υπογράμμισε ο Γ. Σταθάκης δίνοντας έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε:

η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «έχει πλέον πολύ μεγάλα πακέτα, υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. τους επόμενους μήνες».

έχουν δημιουργηθεί ήδη 1.000 θέσεις εργασίας με το πρόγραμμα που τώρα ξεκινά.

Τα τρία μεγαλύτερα έργα που προωθούνται είναι η γραμμή 4 του μετρό, η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και η επέκταση του φυσικού αερίου σε 16 πόλεις

Ο ερωτών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι υπήρξε καθυστέρηση και ότι η Ελλάδα από τα 116 δισ. του πακέτου Γιούνκερ που έχουν απορροφηθεί στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχει απορροφήσει πάνω από 2 δισ. «Έως τέλος του 2016 θα έχουμε απορροφήσει πάνω από 2 δισ.», του απάντησε ο Γ. Σταθάκης και υπογράμμισε πως «όταν γίναμε κυβέρνηση παραλάβαμε ένα κατάλογο έργων που ήταν τίτλοι έργων και ένα τρομερό ποσό που έφτανε τα 40 δισ.».

«Ήταν ανώριμα έργα – τίτλοι. Από τον κατάλογο των έργων, επειδή το Γιούνκερ πλαν ‘έτρεχε’ και αφορούσε ιδιωτικές επενδύσεις και ΣΔΙΤ, ξεχωρίσαμε ένα κατάλογο έργων που είχαν ωριμότητα και αυτόν τον κατάλογο τον αναρτήσαμε», πρόσθεσε.

 

Πηγή:link

30
Sep

Κρίσιμη Διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Κρίσιμη Διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.Σήμερα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η πρώτη διάσκεψη για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών μετά τις προσφυγές που έκαναν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η εξέλιξη της σημερινής διαδικασίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς κατά την σημερινή διάσκεψη αναμένεται να δοθεί ο «τόνος» για την οριστική κρίση των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου, ως προς την νομιμότητα ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες διασκέψεις, τουλάχιστον μια ακόμη, και η απόφαση δεν αναμένεται πριν τον Νοέμβριο, ωστόσο σήμερα οι δικαστές θα δώσουν μία «πρώτη γεύση» της κρίσης τους ως προς το ζήτημα.

Ενώπιον της Ολομέλειας κρίνονται οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι προσφυγές των καναλιών συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Επίσης στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών όπως είναι η από 1.3.2016 απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Παράλληλα, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (High definition).

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα

Εν τω μεταξύ προχθές απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όλες οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών που είχαν συζητηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσαν τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων είχαν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star και οι τηλεοπτικές εταιρείες : 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (είναι ήδη εκτός της διαδικασίας, λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης).

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρεφόντουσαν κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Με άλλα λόγια επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό (πρώτη φάση) χορήγησης αδειών.

Όπως διευκρινίζουν ανώτατοι δικαστικοί στο Euro2day.gr «πρόκειται για μια ξεχωριστή διαδικασία από αυτή των κύριων προσφυγών και η συγκεκριμένη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζει την κρίση για τις κύριες προσφυγές και την συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού».

Εν τω μεταξύ, στις 10 Οκτωβρίου θα συζητηθούν οι νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, και Star, όπως και ο «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί και η εταιρεία ITV CP με τις νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στρέφονται κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριου Κρέτσου. Μεταξύ των άλλων, στρέφονται κατά αποφάσεων του κ. Κρέτσου που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της έως τώρα διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, ενώ στρέφονται και κατά άλλων τηλεοπτικών σταθμών.

Πηγή : link


 

29
Sep

EwG: Εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου εφόσον κλείσουν οι εκκρεμότητες

EwG: Εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου εφόσον κλείσουν οι εκκρεμότητες.EwG: Εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου εφόσον κλείσουν οι εκκρεμότητες
share

Την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. συζήτησαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Eυρωζώνης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν για την εφαρμογή των 12 προαπαιτούμενων ενώ παράλληλα έγινε σαφές από την ελληνική πλευρά πως τα υπολειπόμενα τρία προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως εφόσον ρυθμιστούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος ενημέρωσε το EWG για την πορεία των τεχνικών εργασιών σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο λόγος για τα μέτρα που στόχο έχουν να καταστήσουν πιο διαχειρίσιμες τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, όσο βρίσκεται σε πρόγραμμα. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα τα εν λόγω μέτρα θα πρέπει αποφασιστούν πριν από το τέλος του χρόνου και να τεθούν σε εφαρμογή αρχής γενομένης από το 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, με τους επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα να επιστρέφουν για να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή : link


 

29
Sep

Αποχωρούν Hedge Funds από την Deutsche Bank

Αποχωρούν Hedge Funds από την Deutsche Bank.Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα hedge funds τα οποία εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της Deutsche Bank έχουν αποσύρει πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα και θέσεις που έχουν στην μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

Τα Millenium Partners, Capula Investement Management και Rokos Capital Management είναι μεταξύ των 10 hedge funds που έχουν κόψει την έκθεση τους, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο πρακτορείο. Τα hedge funds χρησιμοποιούν την Deutsche Bank για την εκκαθάριση των συναλλαγών τους σε παράγωγα επειδή δεν είναι μέλη οίκων εκκαθάρισης.

«Οι πελάτες μας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο ενημερωμένους επενδυτές» δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank σε ανακοίνωση που στάλθηκε με email. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών έχουν πολύ καλή γνώση της σταθερής oικονομικής μας κατάστασης, του τρέχοντος μακροοικονομικού περιβάλλοντος, των νομικών διαδικασιών στις ΗΠΑ και την πρόοδο που σημειώνουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής μας» πρόσθεσε.

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX, έκλεισε με απώλειες 0,31% (10.405.54 μονάδες), με την μετοχή της Deutsche Bank να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες του 5%, επαναπροσεγγίζοντας τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά, ενώ απώλειες κοντά στο 5% σημείωσε και ο τίτλος της Commerzbank μετά την ανακοίνωση πως θα περικόψε περίπου 10.000 θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναμένει το κόστος αναδιάρθρωσης να ανέλθει στο 1,1 δισεκ. ευρώ. Η Commerzbank είπε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 9.600 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης ή περίπου 20% του προσωπικού της στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αλλά σχεδιάζει να προσθέσει 2.300 θέσεις εργασίας σε τομείς όπου αναπτύσσονται οι δραστηριότητές της, με την καθαρή μείωση των θέσεων εργασίας να φθάνει έτσι τις 7.300.

Πηγή: Βloomberg.com

29
Sep

Δέσμευση Ρέντσι για φοροαπαλλαγές και 14η σύνταξη!

Δέσμευση Ρέντσι για φοροαπαλλαγές και 14η σύνταξη!Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί να τονώσει το προφίλ και την δημοτικότητά του ενόψει του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές που έχουν ήδη εγκριθεί από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Σε συνάντηση της ιταλικής κυβέρνησης με τα συνδικάτα αποφασίστηκε ότι θα έχουν δικαίωμα σε 14η σύνταξη στο εξής όλοι οι συνταξιούχοι με συνολικές απολαβές που δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ τον μήνα.

Πρόκειται για τρία εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες άτομα. Παράλληλα, όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες εκατό ευρώ δεν θα φορολογούνται.

Ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι δήλωσε ότι θα διατεθούν, συνολικά, έξι δισ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών για την στήριξη των συνταξιούχων και των εργαζομένων. «Πρόκειται για ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση των Βρυξελλών», πρόσθεσε.

Και σύνταξη πριν από τα 62

Η κυβέρνηση Ρέντσι και τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν, επίσης, ότι όσοι πολίτες άρχισαν να εργάζονται όταν ήταν ανήλικοι, θα μπορούν να βγαίνουν στην σύνταξη πριν από τα 62 χρόνια, χωρίς καμία επιβάρυνση ή περικοπές.

«Πρέπει να λύσουμε ακόμη διάφορα κύρια θέματα, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι σημαντικά», σχολίασε η επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Ανναμαρία Φουρλάν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξανάρχισε να συνεργάζεται με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά από δυο χρόνια μη αποδοτικών σχέσεων.

Καταγγέλλει διαρκώς τα αρνητικά αποτελέσματα της λιτότητας που εφαρμόσθηκε από το 2008 μέχρι σήμερα και ζητά αύξηση των επενδύσεων για τα δημόσια έργα ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία.

Μια νέα φάση, με σαφή αναφορά στην ανάγκη ουσιαστικότερης κοινωνικής πολιτικής. Θα πρέπει να δούμε αν πρόκειται για μόνιμη στάση ή προσωρινή τακτική.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

29
Sep

Ποινική δίωξη για το σκάνδαλο στη «Μεγάλη Στοά»

Ποινική δίωξη για το σκάνδαλο στη «Μεγάλη Στοά».Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης καθώς και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος του λογιστή της «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» και των συνεργατών του.

Η υπόθεση άνοιξε μετά από καταγγελία από μέλος της Τεκτονικής Στοάς για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών.

Ακολούθησε έρευνα από την οικονομική αστυνομία, που διενήργησε τον έλεγχο διαπίστωσε διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι η «Στοά» δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ούτε καν ΑΦΜ.

 

Πηγή:link

Comodo SSL

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του bestinsurance.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Περισσότερες πληροφορίες

Κανένα προσωπικό στοιχείο Χρήστη δε συλλέγεται εφόσον πρόκειται για απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο. (Για την απλή περιήγηση στον διαδικτυακό μας τόπο, δεν συλλέγεται κανένα προσωπικό στοιχείο του Χρήστη.) Κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού ζητείται από τους Χρήστες η παροχή προσωπικών στοιχείων, τα οποία τηρούνται για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπει ο νόμος. (Τα στοιχεία που δίδονται από τους χρήστες κατά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολιασμού τηρούνται μόνο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.) Cookies και διεύθυνση IP Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στις ιστοσελίδες μας ο υπολογιστής σας λαμβάνει ένα μικρό αρχείο, που ονομάζεται cookie. Το cookie αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε μία από σας ιστοσελίδες σας δέχεστε στον υπολογιστή σας ένα ή περισσότερα cookies. Το cookie είναι ένα μικρό αρχείο το οποίο τοποθετείται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο

Close